Top 10 game blogs van Nederland

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Blogs zijn een mooie en snelle manier om up to date te blijven met het laatste nieuws en misschien om nieuwe inzichten op te doen.

Het verbaast je dan waarschijnlijk ook niet dat voor games deze blogs bestaan, waar alle nieuwe releases uit alle verschillende genres en hoeken worden besproken.

Daarnaast is het een handige manier om te checken of een spel de moeite waard is om te kopen, aangezien op deze sites ook veel reviews staan van gamers die het spel al hebben uitgespeeld.

Top 10 game blogs van Nederland

Ook als je een nieuwe game computer of de nodige accessoires nodig hebt, zijn game blogs vaak het goede medium om je antwoord te vinden. In dit artikel gaan we 10 game blogs/sites uit Nederland toelichten en kijken waarom ze handig zijn om af en toe in de gaten te houden.

De eerste blog die we gaan toelichten is Games Blogs, een blog dat door een klein groepje mensen word beheerd dat het iets persoonlijker maakt. Deze blog is erg goed omdat ze ook voor kleinere doelgroepen schrijven en over andere games dan die in de mainstream. Een klein nadeel is wellicht dat er maar een klein team achter de site zit, waardoor updates niet heel recentelijk zijn. Vervolgens behandelen we Gamersnet, een enorme site met nieuwtjes van niet eens 2 uur geleden. Op deze site kan je werkelijk alles vinden over games: reviews, previews, columns, en zelfs cheats zodat je je spellen sneller door kunt komen. Daarnaast kun je een account maken, waardoor je op het forum vragen kunt stellen en anderen kunt helpen. Gamersnet is dus ook nog een community, waarmee de blog het totaalplaatje heeft behaald.

Game blogs in Nederland

De volgende op de lijst is de simpele Gamer-blog, wat een druk bezochte site is voor gamers. Dit is te zien aan het feit dat er veel wordt gereageerd op de posts die geplaatst worden. Ook hier kun je komen voor nieuws, reviews, en previews. Daarnaast kan je simpel kijken naar wat de beste spellen zijn voor elke console, bijvoorbeeld de PS4 spellen. Tot slot is de site erg interactief omdat je ook kunt stemmen op polls en daarmee meningen vergelijken.
Gameland is de volgende site die we onder de loep gaan nemen. Wat opvalt is dat je makkelijk komt bij wat je zoekt door de menuknop ‹thema’s›, waar je gelijk je console of genre kunt aanklikken. Een ander voordeel van deze site is dat er een link staat naar een marktplaats, waar je oude spellen of consoles door kunt verkopen aan andere game liefhebbers. De volgende game site is Game Judges, waar een groepje vrienden hun ‘vonnis’ uitbrengt over bepaalde games. Het mooiste aan deze blogs is dat ze elk jaar 10% van hun winst afstaan aan een goed doel, en de lezers mogen zelf bepalen naar welk goed doel dat geld gaat. Een erg mooi initiatief waardoor ze dit rijtje hebben gehaald.

In het kader van uitgebreidere gamesites komen we aan bij XGN, een site wat naast games ook de rubriek ‘tv&film’ hebben en op deze manier een groter publiek aanspreken. Ook hebben ze algemene blogs over vermaak tijdens vakanties en ‘giveaways’ waarmee je spellen kunt winnen. Tot slot hebben ze ook nog een rubriek voor kinderen, zodat je de mooiste spellen voor de kinderen kunt bekijken en lezen of het de moeite waard is.

“Omdat de games het waard zijn” is het motto van de volgende site, dat GamePC heet. Deze site is een lust voor het oog met een mooi design, dat aantrekkelijk en overzichtelijk is. Op deze site kun je ook de nodige spullen voor je computer kopen en in het forum bespreken wat de beste hardware van dit moment is. Daarnaast geeft de site ook elke maand een mooie prijs weg, waardoor mensen graag de site in de gaten blijven houden.

We gaan verder met InsideGamer, waar het vooral draait om ‘community’ waar gamers hun meningen en vragen delen over games, of algemene vragen over gamen en consoles. Er zijn veel leden actief die veel bijdragen aan de site, waardoor het een heel interactief gevoel creëert. Ook kan je er video’s bekijken die games uitlichten en uitleg geven over bepaalde games. De site is erg betrouwbaar omdat ze veel partners hebben die de beste artikelen verkopen om de game ervaring nog beter te maken.

 

Nederlandse gameblog

De volgende site is een bijzondere, zoals de naam misschien al zegt. Op Gameskool draait het namelijk niet om het gamen zelf en het achterlaten van reviews, maar puur om het maken van games. Ze bieden hiervoor cursussen aan die je kunt volgen als je daarin geïnteresseerd bent. Op de nieuwspagina posten ze berichten over nieuwe cursussen en ideeën die je kunt verwerken in de game als je zover bent. Kortom, wil je in de toekomst zelf gerecenseerd worden op een gameblog met je eigen gemaakte game is dit het juiste adres.
De laatste site die we zullen behandelen is er een die in de hele Benelux actief is, en dat is IGN. Deze site is doelgericht op de games die recent uitgekomen zijn, omdat in het menu je kunt klikken op deze games. Op deze manier kun jij je écht helemaal inlezen op de laatste games want deze worden uitgebreid behandeld. Tot slot zijn er veel social media gebruikers die via de site reageren sinds de site in een groot gebied opereert.
Om alles even op een rijtje te zetten; we hopen dat je hiermee meer inzicht hebt gekregen in het aanbod van game blogs en sites. Er bestaat bijna voor iedereen de juiste site afhankelijk van wat je zoekt die je game plezier naar een hoger niveau kunnen tillen, dus lees de reviews goed door en kies de juiste game voor jezelf.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.