Het 10 beste wiskunde speelgoed: Speelkeuze test

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Beste wiskunde speelgoed

Wiskundespeelgoed zijn educatieve hulpmiddelen die kinderen helpen wiskundige concepten zoals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen en fracties op een speelse manier te begrijpen. Dit kan zijn met puzzels, bouwsets, bordspellen en digitale apps.

Wiskunde speelgoed is beschikbaar voor verschillende leeftijdsgroepen en kan complexiteit bieden die past bij de ontwikkelingsfase van het kind. Daarom kwam het Shifu Plugo Stem Wiz Pack als beste uit onze test, omdat het goed meegroeit van 4 tot 8 jaar.

Omdat leeftijd, maar ook prijs en educatieve waarde zo belangrijk kunnen zijn bij het kiezen van het juiste speelgoed kun je onze tests op verschillende manieren doorzoeken.

Hoe wil je dit artikel doorlopen?

Hieronder de lijst van de beste keuzes, gesorteerd en vergeleken op prijs van laag naar hoog.

Beste telraam voor optellen

Kidwill Abacus Met Opdrachten

De Kidwill Abacus, geprijsd lager dan de meeste, biedt met 182 onderdelen en houten MDF constructie een goede prijs-kwaliteitverhouding vergeleken met bijvoorbeeld de duurdere Learning Resources Smart Snacks. Ondanks minder technologie, blijft het waardevol voor educatief spel.

€11,99 – $17.99
Prijs

Beste houten montessori wiskunde speelgoed voor peuters

La La Llama Counting Ladybugs

La La Llama Counting Ladybugs, geprijsd tussen Kidwill Abacus en Cool Toys Monkey Balance, biedt met een 8.2 prijs-kwaliteitverhouding en 12 houten onderdelen een goede balans. Het mist echter de technologische innovatie van duurdere opties zoals Shifu Plugo.

€19,99 – $29.89
Prijs

Beste wiskunde speelgoed voor peuters

Cool Toys Monkey Balance

Cool Toys Monkey Balance, geprijsd tussen Kidwill Abacus en La La Llama Counting Ladybugs, biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding met een score van 7.8. Met 64 onderdelen en een puzzelthema, biedt het meer complexiteit dan La La Llama’s 12 onderdelen, rechtvaardigend waarom het iets duurder is, maar blijft betaalbaar vergeleken met technologie-gedreven Shifu Plugo Stem Wiz Pack.

€21,99 – $19.99
Prijs

Overall beste Montessori speelgoed

Playos Wiskunde Sticks

Playos Wiskunde Sticks, met een hoge prijs-kwaliteitverhouding van 9.4, onderscheidt zich door kwalitatief MDF en 73 onderdelen. Duurder dan Kidwill Abacus, maar biedt unieke educatieve waarde, rechtvaardigt de prijs.

€22,95 – $8.28
Prijs

Beste wiskunde speelgoed voor baby’s

Fisher-Price Linkimals Tellende Koala

De Fisher-Price Linkimals Tellende Koala, met zijn thema knuffel en gebrek aan technologie, positioneert zich qua prijs tussen speelgoed als de Kidwill Abacus en La La Llama Counting Ladybugs. Ondanks een lagere prijs-kwaliteitverhouding dan La La Llama, biedt het awards zoals de Toy of The Year, wat zijn waarde onderstreept.

€22,99 – $19.99
Prijs

Beste wiskunde speelgoed voor 8-jarigen

Thinkfun Math Dice Junior

Thinkfun Math Dice Junior, met een sterke prijs-kwaliteitverhouding en meerdere onderscheidingen, biedt educatieve waarde die de hogere prijs ten opzichte van Kidwill Abacus rechtvaardigt, maar blijft betaalbaarder dan Shifu Plugo ondanks de technologische verschillen.

€23,50 – $8.00
Prijs

Beste wiskunde spel voor thuis

ThinkFun Prime Climb

ThinkFun Prime Climb, geprijsd tussen Kidwill Abacus en La La Llama Counting Ladybugs, biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding met een score van 7.9. Het mist technologie maar compenseert met 50 onderdelen en bordspelthema, waardoor het z’n prijs waard is vergeleken met eenvoudiger spellen zoals Kidwill.

€28,99 – $33.95
Prijs

Beste STEM speelgoed voor wiskunde

Learning Resources Fraction Formula Game

De Learning Resources Fraction Formula Game, met zijn innovatieprijs, biedt meer onderdelen en educatieve waarde dan Kidwill Abacus en La La Llama Counting Ladybugs, rechtvaardigend zijn prijs door kwaliteit en erkenning.

€33,28 – $18.99
Prijs

Beste educatieve tel speelgoed voor 2-jarigen

Learning Resources Smart Snacks Getallen Ijsjes

Smart Snacks Getallen Ijsjes, met zijn innovatieve awards, staat qua prijs tussen Kidwill Abacus en La La Llama Counting Ladybugs in, maar biedt unieke waterbestendigheid en een thema dat aanspreekt. Zijn prijs weerspiegelt de kwaliteit en innovatie, ondanks minder onderdelen dan Kidwill.

€39,95 – $24.94
Prijs

Beste combinatie van scherm en fysiek

Shifu Plugo Stem Wiz Pack

Shifu Plugo Stem Wiz Pack, met zijn augmented reality technologie en Smart Toy Awards, biedt meerwaarde vergeleken met eenvoudigere spellen zoals Kidwill Abacus en La La Llama Counting Ladybugs, die geen technologie bevatten. Dit rechtvaardigt de hogere prijs.

€68,99 – $54.99
Prijs

Bovenstaande lijst geeft een goede vergelijking wanneer je op zoek bent naar waar voor je geld.

Hieronder de lijst van de beste keuzes, gesorteerd en vergeleken op leeftijdsgeschiktheid.

Beste wiskunde speelgoed voor baby’s

Fisher-Price Linkimals Tellende Koala

De Fisher-Price Linkimals Tellende Koala is geschikt vanaf 0 jaar, waardoor ’t ideaal is voor jongere kinderen vergeleken met producten zoals de Learning Resources Smart Snacks Getallen Ijsjes en La La Llama Counting Ladybugs, die vanaf 2 jaar zijn.

0 jaar
Vanaf

Beste educatieve tel speelgoed voor 2-jarigen

Learning Resources Smart Snacks Getallen Ijsjes

Learning Resources Smart Snacks Getallen Ijsjes, gericht op 2-4 jaar, vult een niche tussen Fisher-Price’s Tellende Koala (0-3 jaar) en La La Llama Counting Ladybugs (2-5 jaar) door z’n ijsjesthema en eenvoud, aantrekkelijk voor de jongste doelgroep met veilig, niet-giftig materiaal.

2 jaar
Vanaf

Beste houten montessori wiskunde speelgoed voor peuters

La La Llama Counting Ladybugs

La La Llama Counting Ladybugs is geschikter voor peuters (3-4 jaar) vergeleken met Fisher-Price Linkimals Tellende Koala, gericht op baby’s (1-2 jaar), en biedt een langere bruikbaarheid dan Learning Resources Smart Snacks Getallen Ijsjes, dat tot 4 jaar gaat.

2 jaar
Vanaf

Beste telraam voor optellen

Kidwill Abacus Met Opdrachten

De Kidwill Abacus is geschikt voor kinderen van 4-6 jaar, waardoor het complexer is dan de Fisher-Price Linkimals en Learning Resources Smart Snacks, die gericht zijn op jongere kinderen (0-4 jaar). Het is echter eenvoudiger dan de Shifu Plugo en Thinkfun Math Dice Junior, die ontworpen zijn voor kinderen vanaf 4 jaar en ouder, met een focus op meer geavanceerde educatieve concepten.

2 jaar
Vanaf

Beste wiskunde speelgoed voor peuters

Cool Toys Monkey Balance

Cool Toys Monkey Balance, geschikt voor 3- tot 5-jarigen, vult een specifieke leeftijdsnische, ideaal voor peuters net voor schoolleeftijd. In vergelijking met Fisher-Price Linkimals en Learning Resources Smart Snacks, die zich richten op jongere kinderen (0-4 jaar), biedt het een brug naar complexere concepten zoals La La Llama Counting Ladybugs, maar blijft toegankelijker dan opties voor oudere kinderen zoals Kidwill Abacus en Playos Wiskunde Sticks, ontworpen voor 4- tot 6-jarigen.

3 jaar
Vanaf

Overall beste Montessori speelgoed

Playos Wiskunde Sticks

Playos Wiskunde Sticks, geschikt vanaf 3 jaar met een piek bij 4-5 jaar, vult een leeftijdsgat dat Kidwill Abacus en Cool Toys Monkey Balance raken, maar biedt een brug naar complexere concepten zoals Shifu Plugo Stem Wiz Pack voor oudere kinderen.

3 jaar
Vanaf

Beste combinatie van scherm en fysiek

Shifu Plugo Stem Wiz Pack

Shifu Plugo Stem Wiz Pack, gericht op kinderen van 4-7 jaar, vult een specifieke leeftijdsgroep die tussen de Fisher-Price Linkimals en Thinkfun Math Dice Junior valt, en biedt een multi-functionele spelervaring die zich onderscheidt door STEM-educatie voor jonge kinderen.

4 jaar
Vanaf

Beste wiskunde speelgoed voor 8-jarigen

Thinkfun Math Dice Junior

Thinkfun Math Dice Junior, gericht op kinderen van 5 tot 8 jaar, vult een specifieke leeftijdsgroep die ouder is dan de doelgroep van Fisher-Price Linkimals en Learning Resources Smart Snacks, maar jonger dan de doelgroep van Shifu Plugo Stem Wiz Pack en Learning Resources Fraction Formula Game. Het biedt een brug tussen eenvoudige kennismakingsspellen en meer complexe educatieve spellen, ideaal voor het ontwikkelen van basis wiskundige vaardigheden bij jonge kinderen.

5 jaar
Vanaf

Beste STEM speelgoed voor wiskunde

Learning Resources Fraction Formula Game

Learning Resources Fraction Formula Game is geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar, waardoor het ideaal is voor een iets ouder publiek vergeleken met de meeste andere producten. Het sluit beter aan bij de ontwikkelingsfase van kinderen van 8-10 jaar, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Fisher-Price Linkimals en Learning Resources Smart Snacks Getallen Ijsjes, die gericht zijn op peuters. Dit spel biedt een meer uitdagende leerervaring voor kinderen die al een basisbegrip hebben van getallen en klaar zijn voor complexere wiskundige concepten zoals breuken.

7 jaar
Vanaf

Beste wiskunde spel voor thuis

ThinkFun Prime Climb

ThinkFun Prime Climb, geschikt voor 8-16-jarigen, richt zich op een ouder publiek dan de meeste genoemde spellen, zoals Fisher-Price’s Tellende Koala en Learning Resources’ Getallen Ijsjes, die meer op peuters focussen. Dit maakt Prime Climb ideaal voor tieners die complexere bordspellen aankunnen.

8 jaar
Vanaf

Bovenstaande lijst geeft je een indicatie over de leeftijdsgeschiktheid van elk van de top keuzes.

Hieronder de lijst van de top 5 beste keuzes, gesorteerd en vergeleken op speeltijd.

Beste combinatie van scherm en fysiek

Shifu Plugo Stem Wiz Pack

Shifu Plugo Stem Wiz Pack, met z’n verlengde speeltijd, biedt door app-interactiviteit en geluidsstimulatie een diepere, solo speelervaring dan ThinkFun Prime Climb en Math Dice Junior, die minder sensorische betrokkenheid hebben.

Verlengd (30+ min)
Speeltijd

Beste wiskunde spel voor thuis

ThinkFun Prime Climb

ThinkFun Prime Climb biedt langere speeltijden dan Thinkfun Math Dice Junior en Learning Resources Fraction Formula Game, ideaal voor diepere competitieve interacties en strategisch denken, terwijl het sociale en verbeeldingsaspecten benadrukt.

Verlengd (30+ min)
Speeltijd

Beste wiskunde speelgoed voor 8-jarigen

Thinkfun Math Dice Junior

Thinkfun Math Dice Junior biedt een competitieve speelmodus met een speeltijd van 10-30 minuten, vergelijkbaar met Playos Wiskunde Sticks en Learning Resources Fraction Formula Game, maar biedt meer sociale interactie en interactiviteit, wat langere speelsessies leuker maakt.

Langer (10-30 min)
Speeltijd

Overall beste Montessori speelgoed

Playos Wiskunde Sticks

Playos Wiskunde Sticks bieden een langere speeltijd dan Thinkfun Math Dice Junior en Learning Resources Fraction Formula Game, gericht op solo spel en concentratie, ideaal voor rustige, individuele leermomenten binnen.

Langer (10-30 min)
Speeltijd

Beste STEM speelgoed voor wiskunde

Learning Resources Fraction Formula Game

Learning Resources Fraction Formula Game biedt een competitieve speelervaring met een speeltijd van 10-30 minuten, vergelijkbaar met Thinkfun Math Dice Junior en Playos Wiskunde Sticks. In tegenstelling tot Shifu Plugo en ThinkFun Prime Climb, die solo of competitief zijn met een langere speeltijd (30+ min), stimuleert Fraction Formula actieve sociale interactie en strategisch denken binnen een beperktere tijd, wat het aantrekkelijk maakt voor snelle maar boeiende speelsessies.

Langer (10-30 min)
Speeltijd

Bovenstaande lijst geeft je een indicatie over hoe lang de verwachte speeltijd met elk van de top keuzes is per speelsessie.

Hieronder de lijst van de top 5 beste keuzes, gesorteerd en vergeleken op duurzaamheid.

Beste wiskunde spel voor thuis

ThinkFun Prime Climb

ThinkFun Prime Climb, gemaakt van karton, scoort hoog in duurzaamheid vergeleken met Learning Resources Smart Snacks, dat plastic gebruikt, wat minder milieuvriendelijk is. Karton is makkelijker te recyclen en minder belastend.

8.9
Duurzaamheid

Beste educatieve tel speelgoed voor 2-jarigen

Learning Resources Smart Snacks Getallen Ijsjes

Learning Resources Smart Snacks Getallen Ijsjes, gemaakt van plastic, scoort hoog in duurzaamheid vergeleken met Kidwill Abacus, ook van hout MDF, maar met een lagere duurzaamheidsscore. Dit toont aan dat materiaalkeuze niet de enige factor is in milieuvriendelijkheid.

8.8
Duurzaamheid

Overall beste Montessori speelgoed

Playos Wiskunde Sticks

Playos Wiskunde Sticks, gemaakt van MDF hout, zijn duurzamer dan Kidwill Abacus, ook van MDF, maar minder dan ThinkFun Prime Climb, gemaakt van karton, wat makkelijker recyclebaar is.

8.5
Duurzaamheid

Beste houten montessori wiskunde speelgoed voor peuters

La La Llama Counting Ladybugs

La La Llama Counting Ladybugs, gemaakt van MDF hout, scoort lager in duurzaamheid dan ThinkFun Prime Climb en Learning Resources Smart Snacks, voornamelijk door het gebruik van minder duurzame materialen vergeleken met karton en de hogere scores van de concurrenten.

7.5
Duurzaamheid

Beste telraam voor optellen

Kidwill Abacus Met Opdrachten

Kidwill Abacus, gemaakt van MDF hout, valt op duurzaamheidsgebied achter bij ThinkFun Prime Climb, voornamelijk door gebruik van karton, en Learning Resources Smart Snacks, door inzet op plastic, wat recyclebaar kan zijn.

7.2
Duurzaamheid

Bovenstaande lijst geeft je een indicatie over de duurzaamheid en impact op het milieu van elk van de top keuzes.

Hieronder de lijst van de top 5 beste keuzes, gesorteerd en vergeleken op educatieve waarde.

Beste combinatie van scherm en fysiek

Shifu Plugo Stem Wiz Pack

Shifu Plugo Stem Wiz Pack, met z’n augmented reality en magnetische constructie, biedt een rijkere, multi-functionele leerervaring vergeleken met ThinkFun Prime Climb en Learning Resources Smart Snacks Getallen Ijsjes, die minder technologie en sensorische stimulatie gebruiken.

9.1
Edu score

Beste wiskunde spel voor thuis

ThinkFun Prime Climb

ThinkFun Prime Climb biedt een verlengde speeltijd voor diepgaande wiskundige ontwikkeling, vergelijkbaar met Learning Resources Fraction Formula Game, maar mist de technologische innovatie en sensorische stimulatie van Shifu Plugo Stem Wiz Pack.

8.9
Edu score

Beste STEM speelgoed voor wiskunde

Learning Resources Fraction Formula Game

Learning Resources Fraction Formula Game stimuleert wiskundig denken door stapelen, vergelijkbaar met Thinkfun Math Dice Junior, maar zonder technologische integratie zoals Shifu Plugo Stem Wiz Pack’s augmented reality, wat kan leiden tot een meer traditionele, maar effectieve leerervaring.

8.8
Edu score

Beste educatieve tel speelgoed voor 2-jarigen

Learning Resources Smart Snacks Getallen Ijsjes

Learning Resources Smart Snacks Getallen Ijsjes, met een focus op simpele cognitieve ontwikkeling en wiskunde, biedt kortere speeltijd en mist technologie vergeleken met Shifu Plugo Stem Wiz Pack, dat augmented reality en geluidsstimulatie voor langere, interactieve leersessies gebruikt.

8.6
Edu score

Beste wiskunde speelgoed voor 8-jarigen

Thinkfun Math Dice Junior

Thinkfun Math Dice Junior, met een focus op wiskunde, mist de technologische en augmented reality elementen van Shifu Plugo Stem Wiz Pack, wat mogelijk een rijker leerervaring biedt door interactieve technologie. Echter, vergeleken met Learning Resources Smart Snacks Getallen Ijsjes, biedt het een langere speeltijd, wat meer gelegenheid voor educatieve ontwikkeling kan betekenen.

8.5
Edu score

Bovenstaande lijst geeft je een indicatie over de educatieve waarde en leerdoelen van elk van de top keuzes.

Bij het beoordelen van educatief wiskundespeelgoed letten we op kwaliteit, veiligheid, educatieve waarde, en hoe het speelgoed bijdraagt aan STEM-onderwijs.

In de volgende sectie vind je diepgaande reviews van de 10 beste wiskundespeeltjes, gerangschikt op basis van onze ‘Toy score’. Deze score beoordeelt speelgoed op basis van interactie, educatieve waarde, plezier, en hoe het bijdraagt aan de ontwikkeling van essentiële STEM-vaardigheden.

Beste combinatie van scherm en fysiek
8.4
Toy score
Toy score
8.4
ℹ️
Edu score
9.1
ℹ️
Social score
7.3
ℹ️
Score componenten:
30%
8.7
Speelwaarde
30%
8.9
Prijs/kwaliteit
20%
7.5
Herspeelbaarheid
10%
9.0
Veiligheid
5%
6.5
Duurzaamheid
5%
8.2
Materialen
Wat het is: Hoe leuk het is om mee te spelen en hoe lang het leuk blijft, terwijl we rekening houden met hoeveel waarde je krijgt voor je geld.
Score componenten:
55%
9.8
Educatief
15%
7.5
Herspeelbaarheid
10%
8.7
Speelwaarde
10%
8.9
Prijs/kwaliteit
10%
8.0
Onderscheidingen
Wat het is: Hoe educatief het is, terwijl we rekening houden met speelplezier, waarde voor geld en eventuele prijzen die het merk heeft gewonnen.
Score componenten:
30%
6.5
Duurzaamheid
25%
8.2
Materialen
15%
7.0
Gender inclusief
15%
7.0
Cultuur inclusief
10%
7.5
Merkreputatie
5%
8.0
Onderscheidingen
Wat het is: Of je dit gerust kunt kopen wetende wat de sociale impact van het merk is op milieu, duurzaamheid en inclusiviteit.
Beste voor
 • Gezinnen die het prima vinden om educatieve spellen op de iPad te spelen
 • Combinatie van digitaal en fysiek
Minder goed
 • Je moet op een scherm kijken
 • Vertalingen zijn niet perfect
 • Vanaf: 4 jaar
 • Beste: 4 – 7 jaar
 • Tot: 8 jaar
 • Materiaal: Plastic
 • Aantal onderdelen: 35
 • Afmetingen: 38,1 x 25,4 x 12,7 cm (15 x 10 x 5 inches)
 • Prijs op moment van schrijven: €68,99 – $54.99
 • Duurzaamheid: Geen
 • Thema: Spellen en puzzels, Spel
 • Opslag: Opbergvakken
 • Veiligheidsonderdelen: Geen
 • Speeltijd: Verlengd (30+ min)
 • Leerdoel: Cognitieve ontwikkeling, Probleem oplossen

Een geweldig stuk AR tech met een educatieve insteek. De Shifu Plugo doet het goed op meerdere fronten, van probleemoplossen tot leren spellen en ja, ook rekenen.

Plugo is een app waarin je meerdere hardware kunt gebruiken. De app gebruikt de camera van je iPad om te zien wat je in de echte wereld voor hem neerzet, op de bijgeleverde speelmat. Met de Pack krijg je dus de speelmat en 3 onderdelen, die je ook separaat met of zonder mat kunt kopen (en er zijn nog meer accessoires verkrijgbaar).

Deze combinatie van een spelletje op de iPad met de fysieke speelstukken maakt het enorm educatief en spreekt ook meer tot de verbeelding dan een app alleen. Het is goed uitgedacht en ook daadwerkelijk leerzaam.

Het leren rekenen is goed opgezet. Je kunt in het begin het schoolniveau van je kind instellen, waarmee de spellen moeilijker of makkerlijker worden. We begonnen ongeveer bij het begin met onze 5-jarige zoon en het zijn simpele sommetjes die je met enkele cijfers kunt oplossen.

Maar je kunt het al snel moeilijker maken voor jezelf. En de verschillende spellen zijn erg leuk om te doen. Met stip het nummer 1 spel om wiskunde te leren.

2. Learning Resources Smart Snacks Getallen Ijsjes (8.1)

Beste educatieve tel speelgoed voor 2-jarigen
8.1
Toy score
Toy score
8.1
ℹ️
Edu score
8.6
ℹ️
Social score
7.9
ℹ️
Score componenten:
30%
8.7
Speelwaarde
30%
7.1
Prijs/kwaliteit
20%
8.8
Herspeelbaarheid
10%
8.5
Veiligheid
5%
8.8
Duurzaamheid
5%
7.0
Materialen
Wat het is: Hoe leuk het is om mee te spelen en hoe lang het leuk blijft, terwijl we rekening houden met hoeveel waarde je krijgt voor je geld.
Score componenten:
55%
8.7
Educatief
15%
8.8
Herspeelbaarheid
10%
8.7
Speelwaarde
10%
7.1
Prijs/kwaliteit
10%
9.5
Onderscheidingen
Wat het is: Hoe educatief het is, terwijl we rekening houden met speelplezier, waarde voor geld en eventuele prijzen die het merk heeft gewonnen.
Score componenten:
30%
8.8
Duurzaamheid
25%
7.0
Materialen
15%
7.0
Gender inclusief
15%
7.0
Cultuur inclusief
10%
9.5
Merkreputatie
5%
9.5
Onderscheidingen
Wat het is: Of je dit gerust kunt kopen wetende wat de sociale impact van het merk is op milieu, duurzaamheid en inclusiviteit.
Beste voor
 • Perfect voor het eerste rekenen
 • Ook leuk voor fantasiespel
Minder goed
 • Niet zelf-corrigerend
 • Van plastic gemaakt
 • Vanaf: 2 jaar
 • Beste: 2 – 4 jaar
 • Tot: 4 jaar
 • Materiaal: Plastic
 • Aantal onderdelen: 20
 • Afmetingen: 25,4 x 25,4 x 7,62 cm
 • Prijs op moment van schrijven: €39,95 – $24.94
 • Duurzaamheid: Geen
 • Thema: Eten en eetgerelateerd, Ijs
 • Opslag: Normaal
 • Veiligheidsonderdelen: Niet-giftig materiaal
 • Speeltijd: Kort (<10 min)
 • Leerdoel: Cognitieve ontwikkeling, Wiskunde/ rekenen

Educatief speelgoed wat leert rekenen, maar wat ook nog leuk is voor de verbeelding en open einde spel biedt. De set bevat 10 pops en 10 bijpassende hoesjes, elk met een nummer en bijbehorende gekleurde stippen. Dat maakt het enorm veelzijdig en is goed te combineren met ander speelkeuken speelgoed. Perfect voor zowel de speelwaarde als de herspeelbaarheid.

Ik was ook nieuwsgierig of de schelpen zelfcorrigerend waren, maar helaas zijn ze dat niet. Ze passen allemaal op elke ijslolly, maar de kleur van de stippen komt overeen met de “kleurencoating” van de ijslolly. Hierdoor hebben kinderen een 50/50-kans om het juiste antwoord te raden als ze het niet zeker weten. Dat maakt de educatieve waarde iets lager dan had gekund.

Het is gemaakt van stevig plastic en voelt alsof het lang mee kan gaan, zelfs de verbinding bij het stokje.

3. La La Llama Counting Ladybugs (8.1)

Beste houten montessori wiskunde speelgoed voor peuters
8.1
Toy score
Toy score
8.1
ℹ️
Edu score
8.0
ℹ️
Social score
7.2
ℹ️
Score componenten:
30%
8.1
Speelwaarde
30%
8.2
Prijs/kwaliteit
20%
7.7
Herspeelbaarheid
10%
9.0
Veiligheid
5%
7.5
Duurzaamheid
5%
7.8
Materialen
Wat het is: Hoe leuk het is om mee te spelen en hoe lang het leuk blijft, terwijl we rekening houden met hoeveel waarde je krijgt voor je geld.
Score componenten:
55%
8.6
Educatief
15%
7.7
Herspeelbaarheid
10%
8.1
Speelwaarde
10%
8.2
Prijs/kwaliteit
10%
5.0
Onderscheidingen
Wat het is: Hoe educatief het is, terwijl we rekening houden met speelplezier, waarde voor geld en eventuele prijzen die het merk heeft gewonnen.
Score componenten:
30%
7.5
Duurzaamheid
25%
7.8
Materialen
15%
7.0
Gender inclusief
15%
7.0
Cultuur inclusief
10%
6.0
Merkreputatie
5%
5.0
Onderscheidingen
Wat het is: Of je dit gerust kunt kopen wetende wat de sociale impact van het merk is op milieu, duurzaamheid en inclusiviteit.
Beste voor
 • Grote beestjes zijn makkelijk te pakken
 • Van hout met stevige vilten tas
Minder goed
 • Maar op 1 manier te spelen
 • Vanaf: 2 jaar
 • Beste: 3 – 4 jaar
 • Tot: 5 jaar
 • Materiaal: Hout, MDF
 • Aantal onderdelen: 12
 • Afmetingen: 12,7 x 12,7 x 15,24 cm (5 x 5 x 6 inches)
 • Prijs op moment van schrijven: €19,99 – $29.89
 • Duurzaamheid: Geen
 • Thema: Dieren, Spel
 • Opslag: Opbergvakken
 • Veiligheidsonderdelen: Geen kleine onderdelen
 • Speeltijd: Kort (<10 min)
 • Leerdoel: STEM/ STEAM, Wiskunde/ rekenen

Deze lieveheersbeestjes zijn erg schattig en vrij groot, precies goed voor de kinderhandjes van 3-jarigen waar ze voor bedoeld zijn. Een leuk spel om te doen of gewoon om de beestjes in de ton te doen, die overigens lekker zacht en van goed materiaal is.

Met de cijfers onderop en het gelijk aantal stippen bovenop is het een leuk spel om tellen te oefenen en gelijk te zien of je het goed had.

Het materiaal is goed, met hout en vilt, en dat maakt ze net iets duurzamer als veel plastic speelgoed.

4. ThinkFun Prime Climb (8.0)

Beste wiskunde spel voor thuis
8.0
Toy score
Toy score
8.0
ℹ️
Edu score
8.9
ℹ️
Social score
8.2
ℹ️
Score componenten:
30%
8.0
Speelwaarde
30%
7.9
Prijs/kwaliteit
20%
7.9
Herspeelbaarheid
10%
8.0
Veiligheid
5%
8.9
Duurzaamheid
5%
8.0
Materialen
Wat het is: Hoe leuk het is om mee te spelen en hoe lang het leuk blijft, terwijl we rekening houden met hoeveel waarde je krijgt voor je geld.
Score componenten:
55%
9.5
Educatief
15%
7.9
Herspeelbaarheid
10%
8.0
Speelwaarde
10%
7.9
Prijs/kwaliteit
10%
9.0
Onderscheidingen
Wat het is: Hoe educatief het is, terwijl we rekening houden met speelplezier, waarde voor geld en eventuele prijzen die het merk heeft gewonnen.
Score componenten:
30%
8.9
Duurzaamheid
25%
8.0
Materialen
15%
7.0
Gender inclusief
15%
7.0
Cultuur inclusief
10%
9.5
Merkreputatie
5%
9.0
Onderscheidingen
Wat het is: Of je dit gerust kunt kopen wetende wat de sociale impact van het merk is op milieu, duurzaamheid en inclusiviteit.
Beste voor
 • Kleurrijk speelbord spreekt tot de verbeelding
 • Educatief voor wiskunde en logisch redeneren
Minder goed
 • Moeilijk om door te krijgen
 • Vanaf: 8 jaar
 • Beste: 10 – 16 jaar
 • Tot: 16 jaar
 • Materiaal: Karton
 • Aantal onderdelen: 50
 • Afmetingen: 25,4 x 25,4 x 7,11 cm (10 x 10 x 2.8 inches)
 • Prijs op moment van schrijven: €28,99 – $33.95
 • Duurzaamheid: Geen
 • Thema: Spellen en puzzels, Bordspellen
 • Opslag: Compact
 • Veiligheidsonderdelen: Geen
 • Speeltijd: Verlengd (30+ min)
 • Leerdoel: Cognitieve ontwikkeling, Wiskunde/ rekenen

Prime Climb is een uniek en dynamisch bordspel dat wiskunde en strategie combineert. Het spelbord heeft een prachtige structuur met kleurrijke cijfers en open ruimtes. Spelers gebruiken combinaties van optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen om hun pionnen naar het centrum van het bord te verplaatsen. Het spel is gemakkelijk te leren, maar biedt een uitstekende gelegenheid om wiskundige concepten te verkennen en te oefenen.

Prime Climb is een uitstekend familiespel omdat het mentale gymnastiek bevordert en flexibel is voor verschillende leeftijden. Kinderen en volwassenen kunnen samen spelen, waarbij iedereen de kans krijgt om zijn rekenvaardigheden te verbeteren en strategisch denken te oefenen. Het spel is niet alleen leuk, maar ook educatief, waardoor het een perfecte manier is om wiskunde op een boeiende manier te leren. Bovendien stimuleert Prime Climb het gezamenlijk spel en bevordert het een liefde voor getallen en wiskunde.

5. Thinkfun Math Dice Junior (7.8)

Beste wiskunde speelgoed voor 8-jarigen
7.8
Toy score
Toy score
7.8
ℹ️
Edu score
8.5
ℹ️
Social score
7.4
ℹ️
Score componenten:
30%
7.4
Speelwaarde
30%
8.8
Prijs/kwaliteit
20%
7.0
Herspeelbaarheid
10%
8.6
Veiligheid
5%
6.8
Duurzaamheid
5%
7.5
Materialen
Wat het is: Hoe leuk het is om mee te spelen en hoe lang het leuk blijft, terwijl we rekening houden met hoeveel waarde je krijgt voor je geld.
Score componenten:
55%
8.9
Educatief
15%
7.0
Herspeelbaarheid
10%
7.4
Speelwaarde
10%
8.8
Prijs/kwaliteit
10%
9.0
Onderscheidingen
Wat het is: Hoe educatief het is, terwijl we rekening houden met speelplezier, waarde voor geld en eventuele prijzen die het merk heeft gewonnen.
Score componenten:
30%
6.8
Duurzaamheid
25%
7.5
Materialen
15%
7.0
Gender inclusief
15%
7.0
Cultuur inclusief
10%
9.5
Merkreputatie
5%
9.0
Onderscheidingen
Wat het is: Of je dit gerust kunt kopen wetende wat de sociale impact van het merk is op milieu, duurzaamheid en inclusiviteit.
Beste voor
 • Leren rekenen in een leuk dobbelspel
 • Gemakkelijk te volgen
Minder goed
 • Het zijn slechts dobbelstenen
 • Vanaf: 5 jaar
 • Beste: 6 – 8 jaar
 • Tot: 8 jaar
 • Materiaal: Plastic
 • Aantal onderdelen: 8
 • Afmetingen: 13 x 4,45 x 17,78 cm (5.12 x 1.75 x 7 inches)
 • Prijs op moment van schrijven: €23,50 – $8.00
 • Duurzaamheid: Geen
 • Thema: Spellen en puzzels, Spel
 • Opslag: Compact
 • Veiligheidsonderdelen: Geen
 • Speeltijd: Langer (10-30 min)
 • Leerdoel: STEM/ STEAM, Wiskunde/ rekenen

Thinkfun Math Dice is een fantastisch spel dat ik ten zeerste aanbeveel. Als een wereldleider in hersen- en logische spellen, heeft Thinkfun zichzelf bewezen als een betrouwbaar merk dat wordt vertrouwd door gezinnen over de hele wereld, met meer dan 50 miljoen verkochte spellen. Het ontwikkelt kritische vaardigheden en bouwt mentale reken- en probleemoplossende vaardigheden op door middel van leuk spel.

Het spel wordt geleverd met 2 dobbelstenen voor het bepalen van het doel, 3 score-dobbelstenen, een lesboekje en een opbergtas, waardoor het gemakkelijk schoon te maken en op te bergen is. De instructies zijn duidelijk en gemakkelijk te volgen, met een hoogwaardige handleiding. Je kunt direct beginnen met spelen. Math Dice is een van de populairste spellen van Thinkfun voor in de klas en een geweldig cadeau voor kinderen die van slimme spellen en een uitdaging houden.

6. Playos Wiskunde Sticks (7.7)

Overall beste Montessori speelgoed
7.7
Toy score
Toy score
7.7
ℹ️
Edu score
8.3
ℹ️
Social score
7.5
ℹ️
Score componenten:
30%
6.5
Speelwaarde
30%
9.4
Prijs/kwaliteit
20%
6.0
Herspeelbaarheid
10%
8.6
Veiligheid
5%
8.5
Duurzaamheid
5%
8.5
Materialen
Wat het is: Hoe leuk het is om mee te spelen en hoe lang het leuk blijft, terwijl we rekening houden met hoeveel waarde je krijgt voor je geld.
Score componenten:
55%
9.6
Educatief
15%
6.0
Herspeelbaarheid
10%
6.5
Speelwaarde
10%
9.4
Prijs/kwaliteit
10%
5.0
Onderscheidingen
Wat het is: Hoe educatief het is, terwijl we rekening houden met speelplezier, waarde voor geld en eventuele prijzen die het merk heeft gewonnen.
Score componenten:
30%
8.5
Duurzaamheid
25%
8.5
Materialen
15%
7.0
Gender inclusief
15%
7.0
Cultuur inclusief
10%
5.0
Merkreputatie
5%
5.0
Onderscheidingen
Wat het is: Of je dit gerust kunt kopen wetende wat de sociale impact van het merk is op milieu, duurzaamheid en inclusiviteit.
Beste voor
 • Geweldige educatieve waarde en spel in één
 • Hout is goed afgerond en opbergvakken zijn handig
Minder goed
 • Geen draagkoffer met deksel
 • Vanaf: 3 jaar
 • Beste: 4 – 5 jaar
 • Tot: 6 jaar
 • Materiaal: Hout, MDF
 • Aantal onderdelen: 73
 • Afmetingen: 22,86 x 15,24 x 2,03 cm (9 x 6 x 0,8 inches)
 • Prijs op moment van schrijven: €22,95 – $8.28
 • Duurzaamheid: Geen
 • Thema: Puur educatief, Geen
 • Opslag: Opbergvakken
 • Veiligheidsonderdelen: Niet-giftig materiaal
 • Speeltijd: Langer (10-30 min)
 • Leerdoel: STEM/ STEAM, Wiskunde/ rekenen

Omdat de Playos Wiskunde Sticks van blank hout zijn en een tastbare ervaring bieden bij het leren van rekenen is dit ons beste houten Montessori speelgoed.

De combinatie van stokjes met cijferblokken maakt het erg intuïtief en gemakkelijk in gebruik en je kunt het gemakkelijk opruimen met het bakje met opbergvakken.

Het gebruik van MDF maakt het misschien wat minder echt houten speelgoed. Toch is de duurzaamheid ondanks dat erg goed en de prijs-kwaliteitverhouding is hierdoor enorm hoog.

Meer open einde spel, mogelijkheden om te combineren met ander speelgoed of sociale interactie hadden de speelwaarde wat hoger kunnen maken, maar uiteindelijk is het een erg educatief speelgoed wat genoeg aanzet tot spel om te zorgen dat ze het ook leuk vinden.

7. Fisher-Price Linkimals Tellende Koala (7.6)

Beste wiskunde speelgoed voor baby’s
7.6
Toy score
Toy score
7.6
ℹ️
Edu score
7.7
ℹ️
Social score
6.5
ℹ️
Score componenten:
30%
7.8
Speelwaarde
30%
7.8
Prijs/kwaliteit
20%
7.0
Herspeelbaarheid
10%
8.9
Veiligheid
5%
6.0
Duurzaamheid
5%
6.6
Materialen
Wat het is: Hoe leuk het is om mee te spelen en hoe lang het leuk blijft, terwijl we rekening houden met hoeveel waarde je krijgt voor je geld.
Score componenten:
55%
8.4
Educatief
15%
7.0
Herspeelbaarheid
10%
7.8
Speelwaarde
10%
7.8
Prijs/kwaliteit
10%
5.0
Onderscheidingen
Wat het is: Hoe educatief het is, terwijl we rekening houden met speelplezier, waarde voor geld en eventuele prijzen die het merk heeft gewonnen.
Score componenten:
30%
6.0
Duurzaamheid
25%
6.6
Materialen
15%
7.0
Gender inclusief
15%
7.0
Cultuur inclusief
10%
7.2
Merkreputatie
5%
5.0
Onderscheidingen
Wat het is: Of je dit gerust kunt kopen wetende wat de sociale impact van het merk is op milieu, duurzaamheid en inclusiviteit.
Beste voor
 • Goede manier om cijfers en tellen te horen
 • Interactief en schattig
Minder goed
 • Erg veel plastic en veel licht en geluid
 • Jammer dat de koala niet zacht is
 • Vanaf: 0 jaar
 • Beste: 1 – 2 jaar
 • Tot: 3 jaar
 • Materiaal: Plastic
 • Aantal onderdelen: 1
 • Afmetingen: 9 x 25,3 x 25,3 cm (3.54 x 9.96 x 9.96 inches)
 • Prijs op moment van schrijven: €22,99 – $19.99
 • Duurzaamheid: Geen
 • Thema: Dieren, Knuffel
 • Opslag: Lastig
 • Veiligheidsonderdelen: Geen kleine onderdelen
 • Speeltijd: Kort (<10 min)
 • Leerdoel: STEM/ STEAM, Wiskunde/ rekenen

De Linkimals Koala van Fisher-Price is een schattig dier dat je leert tellen. Ik ben zelf niet zo’n fan van luid plastic speelgoed met veel licht en heb liever dat baby’s zelf ontdekken wat speelgoed kan, maar er zitten toch wat educatieve aspecten aan.

Zo leert hij de cijfers en ook tellen op een rustige, duidelijke manier. Met zachte oortjes en balletjes in het pootje brengt het ook nog een beetje een tactiele ervaring, maar het is geen knuffel.

Veel ouders kiezen voor dit soort speelgoed voor hun baby’s, en deze Koala van Fisher-Price is dan gelukkig nog een erg educatieve.

8. Learning Resources Fraction Formula Game (7.5)

Beste STEM speelgoed voor wiskunde
7.5
Toy score
Toy score
7.5
ℹ️
Edu score
8.8
ℹ️
Social score
7.1
ℹ️
Score componenten:
30%
7.3
Speelwaarde
30%
8.0
Prijs/kwaliteit
20%
6.8
Herspeelbaarheid
10%
8.4
Veiligheid
5%
6.3
Duurzaamheid
5%
6.8
Materialen
Wat het is: Hoe leuk het is om mee te spelen en hoe lang het leuk blijft, terwijl we rekening houden met hoeveel waarde je krijgt voor je geld.
Score componenten:
55%
9.7
Educatief
15%
6.8
Herspeelbaarheid
10%
7.3
Speelwaarde
10%
8.0
Prijs/kwaliteit
10%
9.5
Onderscheidingen
Wat het is: Hoe educatief het is, terwijl we rekening houden met speelplezier, waarde voor geld en eventuele prijzen die het merk heeft gewonnen.
Score componenten:
30%
6.3
Duurzaamheid
25%
6.8
Materialen
15%
7.0
Gender inclusief
15%
7.0
Cultuur inclusief
10%
9.5
Merkreputatie
5%
9.5
Onderscheidingen
Wat het is: Of je dit gerust kunt kopen wetende wat de sociale impact van het merk is op milieu, duurzaamheid en inclusiviteit.
Beste voor
 • Geweldig spel en toch educatief
 • Ze hebben een manier gevonden om breuken simpel uit te leggen
Minder goed
 • Interesse in rekenen is wel een must
 • Vanaf: 7 jaar
 • Beste: 8 – 10 jaar
 • Tot: 12 jaar
 • Materiaal: Plastic
 • Aantal onderdelen: 128
 • Afmetingen: 32 x 21,84 x 6,86 cm (12.6 x 8.6 x 2.7 inches)
 • Prijs op moment van schrijven: €33,28 – $18.99
 • Duurzaamheid: Geen
 • Thema: Spellen en puzzels, Spel
 • Opslag: Normaal
 • Veiligheidsonderdelen: Geen
 • Speeltijd: Langer (10-30 min)
 • Leerdoel: STEM/ STEAM, Wiskunde/ rekenen

Breuken zijn een van de moeilijkste onderwerpen op school en kunnen zelfs voor volwassenen intimiderend zijn.

Maar met het Educational Insights Fraction Formula Game zullen je kinderen nooit merken dat ze aan het leren zijn!

Deze geweldige set zit vol met een assortiment voorwerpen – cilinders, tegels en een gidsje dat samenwerkt om ze breuken te leren. Je kind zal er als nooit tevoren mee puzzelen in een leuk bijpassend spel!

Fraction Formula Game is de spannendste manier om je kind te leren breuken te vermenigvuldigen. Geen saaie lessen en problemen.

Het bevat een fanny pack met alles wat je nodig hebt: 1 Breukengids, 4 Cilinders (2 van elke kleur), 240 Tegels (24 tegels in 6 kleuren), 8 Verdelers, en 12 Rode Kronen.

Vereenvoudig enkele grondbeginselen zonder de spanning weg te nemen!

9. Kidwill Abacus Met Opdrachten (7.4)

Beste telraam voor optellen
7.4
Toy score
Toy score
7.4
ℹ️
Edu score
8.2
ℹ️
Social score
7.1
ℹ️
Score componenten:
30%
7.0
Speelwaarde
30%
7.9
Prijs/kwaliteit
20%
6.8
Herspeelbaarheid
10%
8.5
Veiligheid
5%
7.2
Duurzaamheid
5%
7.9
Materialen
Wat het is: Hoe leuk het is om mee te spelen en hoe lang het leuk blijft, terwijl we rekening houden met hoeveel waarde je krijgt voor je geld.
Score componenten:
55%
9.4
Educatief
15%
6.8
Herspeelbaarheid
10%
7.0
Speelwaarde
10%
7.9
Prijs/kwaliteit
10%
5.0
Onderscheidingen
Wat het is: Hoe educatief het is, terwijl we rekening houden met speelplezier, waarde voor geld en eventuele prijzen die het merk heeft gewonnen.
Score componenten:
30%
7.2
Duurzaamheid
25%
7.9
Materialen
15%
7.0
Gender inclusief
15%
7.0
Cultuur inclusief
10%
6.0
Merkreputatie
5%
5.0
Onderscheidingen
Wat het is: Of je dit gerust kunt kopen wetende wat de sociale impact van het merk is op milieu, duurzaamheid en inclusiviteit.
Beste voor
 • Ouders die meer van hout dan plastic houden
 • Kinderen abacus tellen willen bijbrengen
Minder goed
 • Geduld ervoor opbrengen is moeilijk
 • Vanaf: 2 jaar
 • Beste: 4 – 6 jaar
 • Tot: 6 jaar
 • Materiaal: Hout, MDF
 • Aantal onderdelen: 182
 • Afmetingen: 28 x 3 x 23,5 cm (11.02 x 1.18 x 9.25 inches)
 • Prijs op moment van schrijven: €11,99 – $17.99
 • Duurzaamheid: Geen
 • Thema: Spellen en puzzels, Spel
 • Opslag: Inklapbaar
 • Veiligheidsonderdelen: Geen
 • Speeltijd: Kort (<10 min)
 • Leerdoel: STEM/ STEAM, Wiskunde/ rekenen

De klassieke abacus zien we niet veel meer in ons dagelijks leven, maar wel nog vaak op kinderspeelgoed. Bijvoorbeeld op een speelkubus als een van de activiteiten. Toch wordt het dan alleen gebruikt door baby’s om wat kralen heen en weer te schuiven.

Kidwill is een andere kant op gegaan en heeft telstokjes en opdracht toegevoegd om het ook een echt educatief stuk speelgoed te maken. Met de cijfer en letterkaarten en de vrolijke kleuren samen met het naturel houten frame is dit een stuk speelgoed waar ze veel van kunnen leren.

10. Cool Toys Monkey Balance (7.3)

Beste wiskunde speelgoed voor peuters
7.3
Toy score
Toy score
7.3
ℹ️
Edu score
8.0
ℹ️
Social score
6.4
ℹ️
Score componenten:
30%
7.3
Speelwaarde
30%
7.8
Prijs/kwaliteit
20%
6.8
Herspeelbaarheid
10%
7.5
Veiligheid
5%
6.0
Duurzaamheid
5%
6.6
Materialen
Wat het is: Hoe leuk het is om mee te spelen en hoe lang het leuk blijft, terwijl we rekening houden met hoeveel waarde je krijgt voor je geld.
Score componenten:
55%
9.1
Educatief
15%
6.8
Herspeelbaarheid
10%
7.3
Speelwaarde
10%
7.8
Prijs/kwaliteit
10%
5.0
Onderscheidingen
Wat het is: Hoe educatief het is, terwijl we rekening houden met speelplezier, waarde voor geld en eventuele prijzen die het merk heeft gewonnen.
Score componenten:
30%
6.0
Duurzaamheid
25%
6.6
Materialen
15%
7.0
Gender inclusief
15%
7.0
Cultuur inclusief
10%
6.0
Merkreputatie
5%
5.0
Onderscheidingen
Wat het is: Of je dit gerust kunt kopen wetende wat de sociale impact van het merk is op milieu, duurzaamheid en inclusiviteit.
Beste voor
 • Geweldige eerste kennismaking met STEM
 • Leert rekenen op een speelse manier
Minder goed
 • Ze groeien er snel uit
 • Vanaf: 3 jaar
 • Beste: 3 – 4 jaar
 • Tot: 5 jaar
 • Materiaal: Plastic
 • Aantal onderdelen: 64
 • Afmetingen: 26,67 x 26,16 x 7,37 cm (10.5 x 10.3 x 2.9 inches)
 • Prijs op moment van schrijven: €21,99 – $19.99
 • Duurzaamheid: Geen
 • Thema: Spellen en puzzels, Puzzel
 • Opslag: Normaal
 • Veiligheidsonderdelen: Geen
 • Speeltijd: Kort (<10 min)
 • Leerdoel: STEM/ STEAM, Wiskunde/ rekenen

Dit is een geweldig wiskundespel! Met dit spel kunnen je kinderen werken aan de basis van optellen, aftrekken en tellen.

Het is een leuke en boeiende manier om elementaire wiskundige vaardigheden op te bouwen!

De cijfers gaan maar tot 19, dus je kunt het niet gebruiken voor rekenkundige berekeningen met dubbele getallen, wat het grootste nadeel is.

Hoe testen we educatief wiskunde speelgoed?

Om educatief wiskunde speelgoed te testen, kijken we eerst naar de speelwaarde en hoe het leren stimuleert. Belangrijk is dat het speelgoed aansluit bij de leeftijd en ontwikkelingsfase van het kind, van peuter tot basisschool.

We beoordelen of het speelgoed basis wiskundige concepten, zoals tellen en meten, op een speelse manier introduceert en of het ruimte biedt voor het ontwikkelen van complexere vaardigheden.

We letten op de kwaliteit en duurzaamheid van het speelgoed. Goed educatief speelgoed is vaak erkend door gerenommeerde instituten en kan onderscheidingen hebben gewonnen. Deze erkenning geeft een indicatie van de educatieve waarde en veiligheid.

De mate van interactie en hoe het speelgoed communicatie en sociale vaardigheden bevordert, is ook cruciaal. Educatief speelgoed moet kinderen aanmoedigen samen te werken en problemen op te lossen. Dit ontwikkelt niet alleen cognitieve, maar ook sociale vaardigheden.

Edu score

We evalueren de herspeelbaarheid; het speelgoed moet interessant blijven door verschillende speelniveaus of uitbreidingsmogelijkheden te bieden. Dit zorgt ervoor dat kinderen blijven leren en ontdekken.

Je moet er uiteindelijk ook iets aan hebben, dus speelgoed wat concepten leert voor constructie en andere STEM projecten scoren erg goed.

Wat is wiskunde voor bouwkunde of “shop math”?

Shop math is een essentiële vaardigheid die verwijst naar de wiskundige berekeningen en concepten die betrokken zijn bij de industriële en met name de metaalbewerkingsindustrieën. Het omvat het oplossen van problemen en het berekenen van materiaalhoeveelheden en werk dat beschikbaar is om nauwkeurigheid en efficiëntie te waarborgen.

Speelgoed kan helpen bij het leren van shop math door praktische ervaring te bieden met het toepassen van wiskundige concepten, zoals het berekenen van afmetingen en het begrijpen van geometrie, waardoor kinderen en volwassenen op een interactieve manier de basisprincipes kunnen ontwikkelen en versterken.

Is wiskunde speelgoed een belangrijk onderdeel van STEM-onderwijs?

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Het is gericht op het voorbereiden van kinderen op een breed scala aan toekomstige carrières door hen vaardigheden te leren in deze vier belangrijke gebieden.

Wiskundig speelgoed is belangrijk in STEM-onderwijs omdat het kinderen al op jonge leeftijd in staat stelt om wiskundige concepten te ervaren en te begrijpen. Deze STEM speeltjes zijn ontworpen om kinderen op een speelse manier te leren, hun interesse in wiskunde te wekken en hen te empoweren door vaardigheden zoals probleemoplossend denken, creativiteit en ruimtelijk inzicht te ontwikkelen.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.