Ooly Chunkies Paint Sticks beoordeling

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Als ouder van een nieuwsgierige 5-jarige, kan ik met zekerheid zeggen dat Ooly Paint Sticks een geweldig kunstproduct zijn voor kinderen van deze leeftijd!

Het beste van alles is dat er geen penseel of water nodig is, waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de rommel die traditionele schildersessies kunnen achterlaten.

Ooly chunkies thumbnail

Ik kan mijn kind gewoon laten genieten van het schilderen zonder me zorgen te maken over het opruimen!

Overall beste kleine goedkope cadeau voor 5-jarigen
Ooly Chunkies Paint Sticks
Product image
9.3
Toy score
Speelwaarde
4.7
Prijs/ kwaliteit
4.9
Herspeelbaar
4.5
Beste voor
 • Geen gedoe met verf, kwasten of water
 • Sneldrogend en vlekvrij, maar je kunt wel mengen
Minder goed
 • Dikke barreled casing maken fijne lijnen en nauwkeurige details moeilijk
 • Vanaf: 3 jaar
 • Beste: 4 – 5 jaar
 • Tot: 6 jaar
 • Materiaal: Plastic
 • Thema: Kunst en knutsel, kunst
 • Speelmodus: Solo
 • Prijs op moment van schrijven: € 15,99 – $ 9,99
 • Duurzaamheid: Geen
 • Leerdoel: Cognitieve ontwikkeling, expressie: creatief spel
 • Opslag: Compact
 • Veiligheidsonderdelen: Niet-giftig materiaal
 • Speeltijd: Langer (10 – 30 min)
 • Gender inclusiviteit: Gender-neutraal
 • Kleur: Multi
 • Complexiteit: Simpel
 • Interconnectiviteit: Stand-alone
 • Artistieke expressie: verven
 • Intensiteit: Laag
 • Productie: Fabricage
 • Accessoires: Geen
 • Wasbaar: Handwas
 • Culturele representatie: Neutraal
 • Draagbaarheid: Reiskoffer

Bij het beoordelen van speelgoed als dit gebruiken we onze “Toy score”. Deze is gebaseerd op de volgende onderdelen, met elk hun eigen gewicht.

 1. Speelwaarde (30%)
 2. Prijs/ kwaliteit (30%)
 3. Herspeelbaarheid (20%)
 4. Veiligheid (10%)
 5. Duurzaamheid (5%)
 6. Materialen (5%)

De speelwaarde is samen met de prijs-kwaliteitverhouding het allerbelangrijkste. Het speelgoed moet immers leuk zijn om mee te spelen (hoe lang kunnen ze er mee spelen) en wanneer het té duur is kan niemand het betalen. De herspeelbaarheid bepaald hoe vaak ze er naar terugkeren.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Hoe leuk zijn de Ooly Chunkies Paint Sticks om mee te spelen?

Het gebruiksgemak is een belangrijk onderdeel van de speelwaarde. Wanneer je er niet lekker mee kunt tekenen kan het nog zo educatief zijn, maar zullen ze er niet me spelen.

De verf sticks werken gelukkig heel intuïtief omdat ze zachtjes over het papier glijden. Het is net als schilderen met een krijtje en het is echt een heel andere ervaring dan krijten of tekenen, waardoor ze in hun eigen categorie passen. Zo kan een kind er prima nog even extra mee tekenen nadat ze al met hun potloden of stiften klaar zijn.

Wat me vooral opviel, is dat de Paint Sticks gemakkelijk vast te houden zijn. Hun dikke barreled casing is perfect voor kleine handen. Zo kunnen ook kleine kinderen er mee tekenen die nog niet gewend zijn aan de juiste pen-houding. Vandaar dat ze ook vanaf 3 jaar geschikt zijn.

Ik maakte me een beetje zorgen dat je er niet precies mee zou kunnen tekenen omdat het verfoppervlak zo groot is, maar je verft met een klein gedeelte van het topje zodat je toch precieze tekeningen kunt maken. Het is alleen wat moeilijk om te mikken wanneer je het papier net raakt, maar dit leek het tekenplezier van zowel een 3-jarige als een 5-jarige niet te hinderen.

2 kinderen spelen me Ooly Chunkies Paint Sticks

De mate van open einde spel en verbeelding die kinderen kunnen toepassen, nog twee kenmerken van speelgoed die bijdragen aan de speelwaarde, is enorm met deze sticks omdat ze er van alles mee kunnen tekenen.

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding van de Ooly Chunkies Paint Sticks?

De prijs-kwaliteitverhouding is enorm hoog. De kwaliteit is namelijk erg goed, ze gaan lang mee, zijn stevig en vooral erg leuk om mee te spelen, en de prijs is niet veel hoger dan van ander tekenmateriaal.

Dit maakt het een goede set om als tekenmateriaal erbij te hebben, en eventueel te rouleren met andere soorten stiften of stempels.

Hoe groot is de herspeelbaarheid van de Ooly Chunkies Paint Sticks?

De herspeelbaarheid hangt onder andere af van de mate waarop je het kunt combineren met ander speelgoed, hoe gemakkelijk je het mee kunt nemen, de levensduur ervan en de veelzijdigheid.

Het draagbare ontwerp van de Ooly Paint Sticks is geweldig, het zit namelijk in een stevig kartonnen doosje met elastiekjes aan weerszijden om het deksel vast te zetten. Zo kun je het overal mee naartoe nemen. Het is een perfecte activiteit om mee te nemen op reis, naar het park of zelfs voor gebruik buitenshuis. Dat zorgt ervoor dat ze het vaak kunnen gebruiken.

Je kunt het ook gemakkelijk combineren met ander speelgoed, omdat het een nieuwe manier van tekenen is. Mijn zoon heeft het al gecombineerd met stiften, potloden, maar ook stickers en kartonnen dozen.

De herspeelbaarheid zou alleen hoger kunnen zijn als het speelgoed was wat een langere levensduur heeft. Ik heb bij de beoordeling toch rekening gehouden met het feit dat het op kan, waardoor je er niet meer mee kunt schilderen of een of enkele kleuren eerder op zijn dan andere.

Ook is de veelzijdigheid iets minder dan van ander tekenmateriaal zoals potloden omdat het toch verf is en het met name geschikt is voor papier en karton.

Hoe veilig zijn de Ooly Chunkies Paint Sticks?

Veiligheid is nog een belangrijk onderdeel van speelgoed, omdat je anders je kind er niet alleen mee kunt laten spelen.

Een groot voordeel is dat de kleuren snel drogen en niet uitlopen. Het betekent dat een kunstwerk direct klaar is om aan iedereen te laten zien zonder de angst voor vegen en vlekken. Toch is het supergemakkelijk om kleuren te mengen om nieuwe tinten te creëren in de korte periode dat de verf nog nat is. Een leuke combinatie van veiligheid en gemak.

Hoewel de verf is gemaakt van niet-giftige materialen is het niet de bedoeling dat kinderen ze opeten, vandaar de leeftijdsgrens van 3 jaar zodat ze het niet snel meer met hun mond zullen verkennen.

Bij jonge kinderen is het belangrijk dat je er wel bij blijft, maar mijn 5-jarige laat ik er gerust zelf mee spelen.

Wat is de duurzaamheid van de Ooly Chunkies Paint Sticks?

Het plastic van de huls is stevig en ziet er niet uit dat het kapot kan gaan. De verf in de stick blijft ook goed zitten en gaat met best stevig drukken ook niet direct uit de stick. Ze kunnen dus lang meegaan.

Aangezien het verf is kan het wel op dus de levensduur is wat korter.

Wat zijn de gebruikte materialen in de Ooly Chunkies Paint Sticks?

De sticks bestaan uit een plastic behuizing met niet-giftige verf aan de binnenkant. Onderaan de stick zit een draaisysteem wat de verf verder uit de stick naar boven kan brengen, zodat je hem helemaal op kunt maken.

De Chunkies Paint Sticks zijn wasbaar en de verf komt gemakkelijk van handen af met wat zeep. Ook kleren kun je uitspoelen en daarna wassen in de wasmachine. Het is verf en komt mogelijk niet direct van andere materialen af zoals muren, met name poreuze wanden of behang.

Overall beste kleine goedkope cadeau voor 5-jarigen

OolyChunkies Paint Sticks

Het draagbare ontwerp van de Ooly Paint Sticks is geweldig, omdat mijn kind ze overal mee naartoe kan nemen. Het is net als schilderen met een krijtje.

9.3
Toy score
Product image

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.