Kinderfeets: Innovatieve Manieren Voor Houten Speelgoed

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Kinderfeets is een merk dat geboren is in Nederland. Een land met een lange historie voor fietsen.

Hoe kom je op het idee, om in plaats van de trainingswieltjes aan de achterkant, ze aan de voorkant te plaatsen en zo een van de meest innovatieve loopfietsen te creëren die  je op dit moment kunt krijgen?

De mooie houten constructie zorgt ervoor dat je kind stabiel kan blijven staan tijdens het oefenen, maar tegelijk ook een stevige bak heeft om leuk speelgoed (of huisraad zoals mijn zoon het liefste altijd pakt) mee te nemen.

Kinderfeets houten loop bakfiets
(bekijk meer speelgoed)

Het zadel is, net als bij al dit soort fiets modellen met het gebogen frame, in hoogte verstelbaar tussen 21 en 24 centimeter en is voorzien van een zachte voering. 

Verder is hij veilig met een begrensde hoek zodat de bak nooit om kan vallen en zijn de banden luchtloos zodat hij gemakkelijk binnen en buiten gebruikt kan worden.

Meest innovatieve merk

Kinderfeets

Geboren uit een passie om zijn zoon avontuurlijk leren mee te geven is Kinderfeets een van de meest innovatieve houten speelgoed merken.

Product image

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Is Kinderfeets een Nederlands speelgoed merk?

Oscar V. Mulder besloot als jonge ouder waardering te kweken voor avontuurlijk leren bij zijn zoon. Het begon als een eenmalig project om een eigen loopfiets voor de kleine Sebastiaan te bouwen.

Dit idee is uitgegroeid tot een bloeiend, duurzaam bedrijf dat kinderen over de hele wereld blij maakt en inspireert.

Waar de naam vandaan komt? Kinderfeets is een Nederlands speelgoed merk, en de naam is een woordspeling voor het Nederlandse woord ‘kinderfiets’.

De fietsen van Kinderfeets zien er op het eerste gezicht misschien eenvoudig uit, maar de doelgerichte eigenschappen van ieder van deze fietsen zorgen voor veiligheid en lage belasting van het milieu.

De loopfietsen en driewielers zijn gemaakt van ‘niet-hout bamboe’ (gemaakt van materialen anders dan hout, zoals fruit, noten, groenten, vis, wilde medicinale planten, harsen en een reeks schors en vezels zoals bamboe, rattans en tal van andere palmen en grassen) en/of berkenhout.

De fietsjes zijn uitgerust met lage instap frames, verstelbare stoeltjes, voetsteunen en biologisch afbreekbare banden.

Bamboe is buitengewoon flexibel en veerkrachtig, groeit ongelooflijk snel en heeft het vermogen om zichzelf te regenereren.

Het heeft ook geen giftige chemicaliën of kunstmatige pesticiden nodig voor groei en onderhoud, waardoor het zowel gifvrij als kosteneffectiever is.

In vergelijking met ander hardhout is het veel flexibeler (ook al heeft het dichte vezels) en is het ook ongedierte bestendig.

Als het merk geen bamboe gebruikt, gebruiken ze duurzaam berkenhout – een andere snelgroeiende en milieuvriendelijke optie – of Duits beukenhout uit FSC-gecertificeerde fabrieken.

Verdere incorporeren ze ook andere milieuvriendelijke praktijken, zoals het gebruik van niet-giftige verf en lak op waterbasis, minimale verpakking en gerecycled papier.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.