Brio: Meest degelijke houten speelgoed treinsets

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Brio is een merk dat opgericht is in 1884 in Osby, een klein stadje in Zuid-Zweden. Sinds hun ontstaan maken ze speelgoed met eenvoudige designs die de creativiteit en de verbeelding van kinderen een boost geven.

De houten speelgoed items worden geproduceerd uit traceerbaar FSC gecertificeerd hout. Sinds het jaar 2015 is Brio eigendom van Ravensburger, een van de bekendste Europese puzzel- en andere spelletjes fabrikanten.

Brio Railway Starter Set

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Wordt Brio nog steeds in Zweden geproduceerd?

Brio, oorspronkelijk een Zweeds speelgoedmerk, wordt tegenwoordig geproduceerd in verschillende fabrieken wereldwijd. Hoewel het bedrijf nog steeds zijn wortels heeft in Zweden, zijn er productievestigingen in andere landen om aan de wereldwijde vraag naar hun speelgoed te voldoen.

Waarom is Brio speelgoed zo leuk?

Het houten speelgoed van Brio is geschikt voor iedere leeftijd. Er is al een houten treintje beschikbaar voor kinderen vanaf 1,5 jaar oud!

Het merk staat vooral bekend om zijn enorm goede kwaliteit en innovatieve producten.

Bij Brio kun je kiezen uit diverse treinsets, locomotieven, bruggen, tunnels, gebouwen, wagons en voertuigen. Je kunt er zelfs houten trekdieren krijgen.

BRIO World kan met vele thema’s uitgebreid worden: de zes verschillende thema’s zijn Travel, Explore, Countryside, Rescue, lift & load en Village.

Een trein van Brio is ontzettend veelzijdig. Er wordt veel aandacht besteed aan details. De wagons en locomotiefjes zijn voorzien van een magneetje, waardoor je ze eenvoudig aan elkaar kunt bevestigen.

De houten treinbaan van Brio is de standaard geworden voor veel andere merken. De treinbaan is dus ook goed te combineren met deze andere speelgoed merken.

Dit betekent dat een Brio trein op de rails kan rijden van nagenoeg alle grote houten trein merken, en andersom geldt dit ook!

De houten treinbaan van Brio is vervaardigd uit eersteklas kwaliteit beukenhout en is robuust en mooi afgewerkt.

Het merk biedt verschillende startsets die je steeds verder kan uitbreiden met losse rails, stations, bruggen en treinsets. Je kunt zelfs bij het merk terecht voor elektrische treinsets, voor nog meer speelvariatie!

Het speelgoed van Brio is veilig, omdat er slechts gebruik wordt gemaakt van materialen die streng getest zijn. Brio treinen zijn het bekendste speelgoed van het merk.

Al het hout dat ze bij Brio gebruiken is beukenhout, behalve in een geval, waarbij er grenen wordt gebruikt. Beuken groeien alleen in Europa; van het zuiden van Zweden tot het noordelijke deel van de Balkan.

Sinds 2014 is al het hout dat ze bij Brio gebruiken FSC gecertificeerd; dit label garandeert dat het hout van hernieuwbare bossen komt en dat er geen unieke biosferen vernietigd zijn.

Brio smart tech treinset van hout

Wat het is: een klein maar perfect gevormd treinstel van Brio met ‘actie’ tunnels die reageren op de trein die er onderdoor gaat door hem te starten en te stoppen, van richting en snelheid te veranderen, toeterende op de claxon en knipperend met zijn lichten.

Wordt geleverd met motor en wagen, buffer, 3 tunnels, 9 stukken baan, een brug en een figuurtje. Vereist 2 x AA-batterijen (niet inbegrepen).

Waarom we het leuk vinden: onze testers waren allemaal onder de indruk van de ‘actie’-tunnels – en we hielden van de degelijkheid en veelzijdigheid van de baan (gemaakt van FSC-gecertificeerd hout).

Het is duur, maar een koop van hoge kwaliteit.

Wat onze kindentesters ervan hebben gemaakt:

“Esmee speelt graag met dit treinstel. De tunnels zijn erg slim in hoe ze de trein lawaai laten maken, stoppen en achteruit laten rijden! Ze speelt er uren mee, herschikt de baan en de tunnels.”


Lisette, mama van Esmee, 3

“Sander zegt dat hij van zijn nieuwe trein houdt en er elke dag mee wil spelen. Hij en zijn oudere zus hebben veel plezier met het verplaatsen van de tunnels om te zien op welke manier de trein zal vertrekken.”


Bregje, mama van Sander, 4

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.