Melissa & Doug Scratch Art – Beste reis speelgoed voor 5-jarigen

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Het gemakkelijkste als je ze wilt laten tekenen zonder rommel te maken, is om ze te laten krassen in plaats van tekenen.

Scratch art is een unieke tijdsbesteding voor kinderen zonder dat je kans hebt dat ze een stoel bekladden.

Melissa Doug Scratch Art

Deze scratch art van Melissa & Doug is wat uitgebreider waardoor hij echt vanaf kleuters geschikt is, maar er zijn op zich ook kleinere kaartjes voor wat jongere kinderen.

Beste reis speelgoed voor 5-jarigen
Melissa & Doug Scratch Art
Product image
7.9
Toy score
Draagbaarheid
4.5
Herspeelbaar
3.2
Duurzaamheid
4.1
Beste voor
  • Kunnen ze uren geconcentreerd mee bezig zijn
  • Zonder kleuren, het geeft geen troep
Minder goed
  • Eenmaal gekrast is het op

Met de stylus kunnen ze lekker aan de kaarten krabben en de regenboogkleuren eronder zien verschijnen.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Perfect speelgoed voor op reis in het vliegtuig

Een perfect reisspeeltje voor kleuters in vliegtuigen die nauwelijks ruimte in je tas zullen innemen!

Ik ben niet de enige die veel positieve ervaringen heeft gehad met ermee spelen. Zo zei Pedro Cordeiro uit Spanje “een geweldig boek voor een kind om zichzelf af te leiden in het restaurant.”

In een restaurant kan dit speelgoed natuurlijk net zo goed als in het vliegtuig.

Een andere reviewer op dezelfde site zei: “Mijn drieënhalf jaar oude dochter vond het geweldig. Ze heeft de hele ochtend zitten krassen met het stokje, kleuren onthullen, lijnen tekenen, natrekken… Ik kon me op andere dingen concentreren, terwijl ze rustig naast me haar fijne motorische vaardigheden oefende.

Zowel mijn eigen ervaringen als die van anderen laten zien dat het geweldig speelmateriaal is om ze zelfstandig te laten spelen.

Onze ervaring

Mijn 5-jarige en ik hebben enorm genoten van het Melissa & Doug Scratch Art boek met het PAW Patrol-thema. Het compacte formaat en de draagbaarheid maken het ideaal om overal mee naartoe te nemen.

Toch is het niet helemaal vrij van troep want het laat een hoop van het afgekraste materiaal van het boek op je tafel achter. Ik raad dan ook aan om het te gebruiken op een gladde ondergrond zodat je alles er gemakkelijk weer af kunt vegen.

Neem je het mee in het vliegtuig, neem dan ook een vochtig doekje mee, dan veeg je alles gemakkelijk van het klaptafeltje af.

Melissa & Doug Scratch Art troep

Hoeveelheid speeltijd

Mijn zoon doet ongeveer 25 minuten over 1 pagina, hoewel hij af en toe heen en weer ging naar andere pagina’s om daar ook wat te krassen. Maar met 10 pagina’s in een boekje is dat toch goed voor 250 minuten totale speeltijd, oftewel 4 uur.

Natuurlijk zullen ze dat niet in één sessie doen, 20 minuten alleen spelen was bij ons het maximum. Wanneer ik ook mee ging spelen, door bijvoorbeeld vragen te stellen of suggesties deed om iets met het bijgeleverde sjabloon te doen kon ik dat rekken tot 35 minuten aaneengesloten speeltijd.

Het meegeleverde sjabloon is overigens ook een leuke toevoeging die nog iets extra’s biedt. Deze kun je over de bladzijden leggen en dan bijvoorbeeld een bloem of hartje afkrassen. Leuk om wat extra dingen toe te voegen rondom de karakters in het boek.

De mix van punten-naar-punten en sjabloontechnieken op elke pagina hielden hem betrokken en enthousiast.

Melissa & Doug Scratch dots naar dots

Materiaal van Melissa & Doug

Het boekje is van stevig karton en een leuke toevoeging is het houten pennetje wat erbij zit. Dit laat toch maar weer zien hoe Melissa & Doug nadenkt over het milieu, want bij de meeste krasboekjes is dit gewoon plastic.

Melissa & Doug is een houten speelgoed merk opgericht in 1988 in Connecticut, Amerika. Ze kijken naar de veelzijdigheid van speelgoed met de stevige tijdloosheid die hout biedt.

Toch vond ik het houten pennetje wat lastiger om snel mee te krassen dan met een plastic pen met een gedefinieerde scherpe punt. Het was zelfs iets waar we het over hadden tijdens het spelen.

Ook een goede toevoeging boven sommige andere scratch art boekjes is dat de gehele achtergrond afgekrast kan worden, terwijl je dan toch de figuren nog ziet. Ik weet nog een boekje met dinosaurussen waarbij de achtergrond en de dino allemaal hetzelfde soort glitter-groen was, dus wanneer je dan alles wegkrast zie je helemaal de dino niet meer.

Leerdoelen

Het boek is een geweldige manier om motorische vaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd plezier te hebben. Bovendien heeft PAW Patrol altijd een speciale plaats in het hart van kleuters vanwege de geweldige combinatie van teamwerk, avontuur en humor die het biedt.

Beste reis speelgoed voor 5-jarigen

Melissa & DougScratch Art

Het gemakkelijkste als je ze wilt laten tekenen zonder rommel te maken, is om ze te laten krassen in plaats van tekenen.

7.9
Toy score
Product image

Conclusie

Het Melissa & Doug scratch art boek is een geweldige toevoeging in het creatieve teken-arsenaal van je kind en een leuke manier voor ze om hun fijne motoriek te oefenen.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.