18 beste cadeaus voor 7-jarigen: nieuwste coole speelgoed

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Beste speelgoed voor 7-jarige kinderen

De beste cadeaus voor 7-jarigen zijn knutselspullen, sportuitrusting, bouwmaterialen en interactief educatief speelgoed. Ze genieten van hands-on activiteiten en creatieve kits, evenals spelletjes met complexe regels en strategieën.

Populaire keuzes zijn kaartspellen en bordspellen. Daarnaast houden ze van stemsets, uitdagende bouwprojecten en interactieve globes om de wereld te verkennen. Buitenspeelgoed zoals scooters, fietsen en speelsets zijn ook geweldig voor actieve bezigheden.

Deze Rory’s Story Cubes zijn het perfecte kleine cadeau voor hun 7e verjaardag om ze echt lekker samen te laten spelen en hun creativiteit te laten verkennen. Het is een spel dat tot de verbeelding spreekt en ze hun eigen verhalen laat verzinnen, perfect voor deze leeftijdsgroep!

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke cadeau en speelgoed opties.

Overall beste kleine goedkope cadeau voor 7-jarige verjaardag

ZygomaticRory’s Story Cubes

Rol ze en verzin het leukste en vreemdste verhaal ooit! Dit haalt je vertelvaardigheid naar boven, zonder dat je dure schrijflessen nodig hebt.

8.4
Toy score
Product image

Beste creatieve speelgoed voor 7 jarigen

CrayolaLight Up Tracing Pad

Oppervlak gelijkmatig verlicht, waardoor het gemakkelijk is om de lijnen te zien, zelfs in situaties met weinig licht, zoals in een kussenfort of kampeertent.

8.1
Toy score
Product image

Beste fantasierijke speelgoed voor 7-jarigen

3DoodlerStart+ 3D Pen

Het is de enige 3D-printpen die volledig veilig is voor kinderen vanaf 6 en 7 jaar, omdat er geen hete onderdelen aanwezig zijn.

9.0
Toy score
Product image

Beste educatieve speelgoed voor 7-jarige

CaindaDigital USB Microscoop

De microscoop heeft een 2 MP camera zodat zelfs de tekeningen van je kind heel duidelijk te zien zouden zijn.

7.9
Toy score
Product image

Beste unieke gadget voor 7-jarigen

JoylabzMakey Makey

Dit speelgoed laat je niet alleen zien hoe inputs in outputs worden omgezet, maar laat je ook aansluiten op de computer om een echte game te spelen.

8.9
Toy score
Product image

Beste actieve sport speelgoed voor 7-jarigen

VidaXLAirTrack 3 meter

De mat kan eventueel ook in de tuin prima functioneren, voor de kinderen of voor atleten die ervan houden om lekker in de buitenlucht te trainen.

8.5
Toy score
Product image

Beste buitenspeelgoed voor 7-jarigen

Outdoor PlayKubb Game

Ben je meer op zoek naar iets waar je buiten mee kunt spelen met het hele gezin? Dan is het Outdoor Play Kubb Game zeker een klassieker die in de smaak zal vallen.

8.5
Toy score
Product image

Beste zonnestelsel ruimte leer set voor 7-jarige

4MSolar System Planetarium

Bij het bouwen van dit Zonnestelsel Planetarium leer je niet alleen hoe de planeten rond de zon draaien, maar ook hoe ze er van dichtbij uitzien.

7.7
Toy score
Product image

Beste pop voor 7-jarigen

LottieBallet Pop

Als jouw kind er nog van houdt om met poppen hun eigen verhalen te verzinnen in een fantasierijke omgeving, dan zijn deze een geweldige keuze om dat te blijven stimuleren.

8.1
Toy score
Product image

Beste interactieve speelgoed voor 7-jarige

OsmoCoding Genius

OSMO is naar voren gekomen als een van de meest vooraanstaande speelgoedfabrikanten dat enkele van de meest interactieve speelgoed produceert.

8.9
Toy score
Product image

Beste STEM speelgoed voor 7-jarigen

Learning ResourcesFraction Formula Game

Fraction Formula Game is de spannendste manier om je kind te leren breuken te vermenigvuldigen. Geen saaie lessen en problemen.

8.8
Toy score
Product image

Beste dinosaurus cadeau voor 7-jarige

National GeographicDinosaur Dig Kit

De set bevat een kunstmatige rots met enkele fossielen erin verwerkt, een paar gereedschappen om te schrapen en te borstelen en een uitvoerige gebruiksaanwijzing.

7.8
Toy score
Product image

Beste auto speelgoed voor 7-jarigen

CarreraEvolution Lap Contest

Modelauto’s met een schaal van 1:32 en je kunt de tracks en auto’s van dit model ook mixen met de Digital 124-serie of andere Carrera Evolution uitvoeringen.

8.4
Toy score
Product image

Beste dieren speelgoed voor 7-jarigen

Melissa & DougSafari Puzzel (100 stukjes)

Deze puzzel heeft een Afrikaans thema en bestaat uit 100 stukjes die naadloos in elkaar passen en prachtig gedetailleerde scènes van Afrikaanse dieren laten zien.

8.4
Toy score
Product image

Beste bouwspeelgoed voor 7 jarigen

K’Nex35 Modellen Ultimate bouwset

Echt ontdekken en echt leren hoe dingen in elkaar steken. Hier is het leukste constructie speelgoed voor kinderen vanaf 7 jaar.

8.6
Toy score
Product image

Beste geometrische vormen voor 7-jarige

SpirographStarter Set

Dit unieke speelgoed kan bij veel knutselwerkjes gebruikt worden om ingewikkelde ontwerpen te maken die zeker de aandacht zullen trekken.

8.5
Toy score
Product image

Beste knutsel speelgoed voor 7-jarige

Melissa & DougWeefgetouw

Houd je kleintje bezig voor urenlang familieplezier terwijl je hem tegelijkertijd hand-oog coördinatie, probleemoplossende vaardigheden en creativiteit bijbrengt.

8.5
Toy score
Product image

Beste breinbreker voor 7 jarigen

SmartGamesIQ Puzzler Pro

Smartgames produceerde deze speciale game die echt voor slimme hersenen is. Dit educatief speeltje heeft 120 uitdagingen in drie speelmodi.

8.0
Toy score
Product image

Pretend play met poppen en actiefiguren stimuleert hun creativiteit. Uitdagende puzzels en hersenkrakers helpen bij de ontwikkeling van ruimtelijk inzicht en probleemoplossende vaardigheden.

Kindvriendelijke camera’s en interactieve robots zijn ook aantrekkelijk voor 7-jarigen. Het is belangrijk om rekening te houden met de individuele voorkeuren en ontwikkelingsfase van het kind bij het kiezen van speelgoed en cadeaus.

Wat betreft zomer versus winter speelgoed, is er een verschil. Zomerspeelgoed is gericht op buitenactiviteiten, zoals waterpistolen en sportspellen. Ontdekkingssets zijn ook populair.

Winterspeelgoed daarentegen is gericht op binnenactiviteiten, zoals bordspellen, puzzels en knutselsets.

Bij het kiezen van speelgoed is het belangrijk om rekening te houden met het weer en de specifieke interesses van het kind. Het is echter niet nodig om te kijken naar “meisjesachtig” versus “jongensachtig” speelgoed, maar eerder naar wat het kind interesseert.

In deze lijst vind je de 18 beste cadeaus en speelgoed voor 7-jarigen.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Wat bespreken we in deze uitgebreide post:

#1 Zygomatic Rory’s Story Cubes – Overall beste kleine goedkope cadeau voor 7-jarige verjaardag

Overall beste kleine goedkope cadeau voor 7-jarige verjaardag
Zygomatic Rory’s Story Cubes
Product image
8.4
Toy score
Educatief
4.2
Herspeelbaar
3.9
Duurzaamheid
4.5
Beste voor
 • Enorm creatief spel
 • Leuk om samen met het gezin te spelen
Minder goed
 • Er zijn maar een aantal verschillende plaatjes

Stel je een creatieve therapie voor waarmee je je fantasie kunt ontwikkelen en je creativiteit kunt aanscherpen. Dat zijn Rory’s Verhaal Kubussen!

Rol ze en verzin het leukste en vreemdste verhaal ooit! Dit haalt je vertelvaardigheid naar boven, zonder dat je dure schrijflessen nodig hebt.

Er staat je uren eindeloos speelplezier te wachten met deze speelgoedset – het wordt nooit oud of afgezaagd zoals sommige andere bordspellen na een paar jaar doen.

Of je nu drie (nou ja, vanaf 6 eigenlijk) of dertien bent, dit spel is uiterst nuttig bij de ontwikkeling van taalvaardigheid, kritisch denken (wat belangrijker is dan wiskunde), en begrijpend lezen bij jongere leerlingen.

Rory’s Verhaal Kubussen kunnen ook banden scheppen tussen gezinsleden als ze samen gebruikt worden tijdens quality family time.

Rory’s Story Cubes is zintuiglijk speelgoed, met cijfers en letters waarmee verhalen geschreven kunnen worden.

Het helpt kinderen zowel met hun verbeelding als met het ontwikkelen van creatieve denkvaardigheden. Dit is een stuk speelgoed dat elke aspirant auteur in zijn rugzak zou moeten hebben!

#2 Crayola Light Up Tracing Pad – Beste creatieve speelgoed voor 7 jarigen

Beste creatieve speelgoed voor 7 jarigen
Crayola Light Up Tracing Pad
Product image
8.1
Toy score
Educatief
3.9
Herspeelbaar
4.5
Duurzaamheid
3.8
Beste voor
 • Stimuleert de creatieve ontwikkeling van kinderen
 • Gelijkmatig verlichte oppervlak van het tracing pad zorgt ervoor dat de lijnen duidelijk zichtbaar zijn
Minder goed
 • Beperkte tracingvellen
 • Kan een grote uitdaging zijn voor jongere kinderen

De Crayola Light Up Tracing Pad is een geweldig cadeau voor kinderen die van tekenen houden. Het pakket bevat alles wat nodig is om aan de slag te gaan, zoals een grafietpotlood, 12 korte kleurpotloden, 10 traceervellen en 10 blanco vellen. Het enige wat nog nodig is, zijn 3 AA-batterijen, die apart verkocht worden.

Wat mij aanspreekt aan dit tracing pad is het feit dat het oppervlak gelijkmatig verlicht is, waardoor het gemakkelijk is om de lijnen te zien, zelfs in situaties met weinig licht, zoals in een kussenfort of kampeertent. Bovendien past het perfect bij andere glow-in-the-dark speelgoed thuis, wat de speelervaring nog leuker maakt.

Dit tracing pad is geschikt voor zowel meisjes als jongens en kan dienen als een geweldig verjaardags- of vakantiecadeau. Het zorgt voor grote glimlachen en urenlang verbeeldingsrijk plezier. Bovendien is het een ideaal educatief speelgoed voor kinderen die leren tekenen. Het kan gebruikt worden in klaslokalen of knutselruimtes thuis.

Met meer dan 100 te traceren afbeeldingen biedt dit tracing pad volop inspiratie om jonge kunstenaars betrokken en enthousiast te houden. De mogelijkheid om afbeeldingen te mixen en matchen of een enkele pagina te traceren, stimuleert creativiteit en helpt kinderen hun eigen stempel te drukken op de kunstwerken.

Ik heb verschillende recensies bekeken en de meeste mensen zijn positief over de Crayola Light Up Tracing Pad. Veel ouders prijzen het als een geweldig cadeau voor hun kinderen en merken op dat het hen helpt bij het ontwikkelen van hun tekenvaardigheden. Sommige recensenten hebben echter opgemerkt dat het voor kleinere kinderen misschien moeilijker is om de afbeeldingen precies te traceren.

Over het algemeen ben ik onder de indruk van de Crayola Light Up Tracing Pad. Het biedt een leuke en educatieve ervaring voor kinderen die van tekenen houden. Het is een duurzaam en veelzijdig product dat de creativiteit van kinderen stimuleert. Hoewel het niet perfect is en sommige kinderen mogelijk moeite hebben met het precies traceren van de afbeeldingen, geloof ik dat het nog steeds een waardevol hulpmiddel is voor jonge kunstenaars.

#3 3Doodler Start+ 3D Pen – Beste fantasierijke speelgoed voor 7-jarigen

Beste fantasierijke speelgoed voor 7-jarigen
3Doodler Start+ 3D Pen
Product image
9.0
Toy score
Educatief
4.5
Herspeelbaar
4.6
Duurzaamheid
4.4
Beste voor
 • Veilig voor kinderen
 • Moedigt creativiteit aan en helpt kinderen om verbindingen te leggen met STEM-concepten
Minder goed
 • Alleen compatibel met de specifieke Start-plastic filamenten van het merk 3Doodler.

Het is de enige 3D-printpen die volledig veilig is voor kinderen vanaf 6 en 7 jaar, omdat er geen hete onderdelen aanwezig zijn. Zowel de penpunt als het plastic kunnen worden aangeraakt zonder brandgevaar. Dit gaf me gemoedsrust, wetende dat mijn kinderen veilig kunnen experimenteren met 3D-printen.

Een groot voordeel van de 3Doodler Start+ is dat het een verbeterde ervaring biedt ten opzichte van eerdere modellen. De pen is slanker en gemakkelijker vast te houden. Het laadt 50% sneller op en bevat 50% meer Start+ filamenten. Daarnaast worden er 10 nieuwe sjablonen meegeleverd en is er een extra veilige stand-by modus toegevoegd. Deze verbeteringen zorgen voor de beste 3D-tekenervaring!

Wat ik ook waardeer aan de 3Doodler Start+ is dat de navullingen in de Verenigde Staten worden gemaakt met een kindvriendelijk PCL-plastic. Het voldoet aan strenge veiligheidsnormen, wat voor mij als ouder erg belangrijk is.

De 3Doodler Start+ is niet alleen leuk om mee te spelen, maar het is ook een geweldige leermiddel. Het moedigt kinderen aan om creatief te zijn en biedt een screen-free leerervaring. Ze kunnen in korte tijd verbindingen leggen met verschillende STEM-concepten terwijl ze plezier hebben. Het is geweldig om te zien hoe ze de wereld ontdekken door middel van hands-on visueel leren.

De complete 3D-penset voor kinderen bevat alles wat je nodig hebt. Het wordt geleverd met de 3Doodler Start+ pen, DoodlePad/Doodlemat, verschillende kleurenpakketten of Start+ plastics (72 strengen), een micro-USB-oplader, een activiteitengids en een ton aan creatief potentieel. Je hebt alles bij de hand om direct aan de slag te gaan.

Een ander positief aspect van de 3Doodler Start+ is dat de verpakking recyclebaar is en gemaakt is van 100% recyclebare materialen. Ze hebben zo min mogelijk inkt en plastic wegwerpmateriaal gebruikt. Dit toont aan dat het bedrijf zich inzet voor duurzaamheid.

#4 Cainda Digital USB Microscoop – Beste educatieve speelgoed voor 7-jarige

Beste educatieve speelgoed voor 7-jarige
Cainda Digital USB Microscoop
Product image
7.9
Toy score
Educatief
4.3
Herspeelbaar
3.9
Duurzaamheid
3.7
Beste voor
 • Geweldig om kinderen te leren over wetenschap
Minder goed
 • Je hebt een scherm nodig

Ben je bezorgd dat je kind in de toekomst niets meer met wetenschap zal hebben? Wel, nu is er een oplossing: Cainda Insteekbare USB 2.0 Digitale Microscoop!

Verbind hem met de computer en laat ze zien hoe alles door de microscoop op grotere schermen te zien is.

De microscoop heeft een 2 MP camera zodat zelfs de tekeningen van je kind heel duidelijk te zien zouden zijn.

Dit is een USB microscoop die met de computer verbonden wordt en de beelden op je scherm toont.

Hij heeft een 2MP camera zodat je alles heel gedetailleerd kunt zien met een vergroting tot 1000x!

#5 Joylabz Makey Makey – Beste unieke gadget voor 7-jarigen

Beste unieke gadget voor 7-jarigen
Joylabz Makey Makey
Product image
8.9
Toy score
Speelwaarde
4.6
Prijs/ kwaliteit
4.3
Herspeelbaar
4.6
Beste voor
 • Leert elektronica en hoe een gaming console werkt
 • Leer met echte wereld objecten
Minder goed
 • Ze moeten wel interesse hebben in elektronica
 • Vanaf: 7 jaar
 • Beste: 7 – 10 jaar
 • Tot: 14 jaar
 • Materiaal: Plastic
 • Thema: Technologie en wetenschap, Knutsel
 • Speelmodus: Solo
 • Prijs op moment van schrijven: € 65,95 – $ 49,95
 • Duurzaamheid: Geen
 • Leerdoel: STEM/ STEAM, Logisch redeneren
 • Opslag: Compact
 • Veiligheidsonderdelen: Geen
 • Speeltijd: Verlengd (30+ min)
 • Gender inclusiviteit: Genderneutraal

De Makey Makey is een educatief hulpmiddel voor kinderen. De elektronicakit bestaat uit drie delen – ingangskabels die inputs uit de wereld binnenbrengen om er een enkele van te maken, een processor die die inputs opneemt en ze vertaalt in de code die je geprogrammeerd hebt, en een uitgangskabel die die code naar de computer overbrengt.

De kracht ervan is de veelzijdigheid. Of je nu een muziekinstrument maakt uit bananen, of een game controller uit play-doh, alles is mogelijk. Dit maakt het een heel inventieve set met hoge educatieve waarde.

De speelwaarde en herspeelbaarheid zijn ook hoog. Het is klein, leuk en gemakkelijk in gebruik. Allemaal factoren die aan deze scores bijdragen. Daarnaast zet het aan tot sociale interactie en is het gemakkelijk te combineren, omdat je zo’n beetje elk ander soort speelgoed kunt aansluiten om uit te proberen.

Hij is misschien nog net iets te moeilijk voor 7-jarigen (aanbevolen vanaf 8), maar als je kind bijzondere interesse heeft voor hoe computers of techniek werkt kunnen ze het misschien al wel aan op hun 7e verjaardig.

Makey Makey is onder andere winnaar van de Best of Toy Fair Award en zal jaren lang een favoriet speelgoed kunnen zijn.

#6 VidaXL AirTrack 3 meter – Beste actieve sport speelgoed voor 7-jarigen

Beste actieve sport speelgoed voor 7-jarigen
VidaXL AirTrack 3 meter
Product image
8.5
Toy score
Bounce
4.2
Veiligheid
4.3
Duurzaamheid
4.3
Beste voor
 • Perfecte formaat voor genoeg oefeningen
 • Geweldige prijs kwaliteit verhouding
Minder goed
 • Opblaaspompje is niet super

De Turnmat AirTrack is een handige mat voor thuis omdat deze kleinere afmetingen heeft dan de andere twee uit de tabel.

De mat kan eventueel ook in de tuin prima functioneren, voor de kinderen of voor atleten die ervan houden om lekker in de buitenlucht te trainen.

Turnmat beste AirTrack onder en boven

Deze AirTrack mat is 3 meter (300 x 100 x 10 cm) groot en weegt 11 kg. Ideaal voor atleten, maar ook voor kinderen om op te spelen thuis of in de tuin.

Gemaakt van Double Wall Fabric PVC. Stevig en waterbestendig.

Met deze mat heb je genoeg ruimte om in je eentje op te trainen of te spelen, maar ook met een vriendje of vriendinnetje samen erop is mogelijk.

Je kunt de luchtdruk aanpassen afhankelijk van het aantal personen dat er tegelijk op gaat. De AirTrack is zelfs te gebruiken in het water!

#7 Outdoor Play Kubb Game – Beste buitenspeelgoed voor 7-jarigen

Beste buitenspeelgoed voor 7-jarigen
Outdoor Play Kubb Game
Product image
8.5
Toy score
Spel
4.2
Herspeelbaar
4.1
Duurzaamheid
4.5
Beste voor
 • Super stevig hout
 • Spelelementen maken het goed herspeelbaar
Minder goed
 • Kleine kinderen kunnen nog niet mee doen

Outdoor Play Kubb spel, vervaardigd van berkenhout, met handige draagzak en spelregels.

Ben je meer op zoek naar iets waar je buiten mee kunt spelen met het hele gezin? Dan is het Outdoor Play Kubb Game zeker een klassieker die in de smaak zal vallen.

Het hele gezin kan meedoen met dit leuke Zweedse spel waarbij iedereen bij zijn eigen paaltje staat.

Het doel van Kubb is om eerst alle basistorens van de tegenpartij omver te werpen met de werpstokken. Daarna val je de koning aan!

Deze versie van Kubb wordt geleverd met handige draagzak en uitgebreide spelregels.

Het spel zelf is geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar. Echter, zelfs de allerkleinste zullen maar al te graag met deze mooie berkenhouten blokken aan de slag gaan.

De spelregels laat je voor jouw kleine peuter gewoon achterwege.

Met hun eigen kinderlijke fantasie zullen ze urenlang bouwsels kunnen creëren, met de koning bovenaan!

#8 4M Solar System Planetarium – Beste zonnestelsel ruimte leer set voor 7-jarige

Beste zonnestelsel ruimte leer set voor 7-jarige
4M Solar System Planetarium
Product image
7.7
Toy score
Speelwaarde
3.9
Prijs/ kwaliteit
3.9
Herspeelbaar
3.6
Beste voor
 • Alles zit erbij om het te maken, inclusief verf en kwasten
Minder goed
 • Niet erg herspeelbaar
 • Vanaf: 7 jaar
 • Beste: 7 – 9 jaar
 • Tot: 12 jaar
 • Materiaal: Plastic
 • Thema: Technologie en wetenschap, Ruimte
 • Speelmodus: Solo
 • Prijs op moment van schrijven: € 26,99 – $ 24,11
 • Duurzaamheid: Geen
 • Leerdoel: STEM/ STEAM, Wetenschap
 • Opslag: Lastig
 • Veiligheidsonderdelen: Geen
 • Speeltijd: Kort (<10 min)
 • Gender inclusiviteit: Genderneutraal

Dit is zo’n speelgoed dat je puur koopt voor de wetenschap. Deze 4M Zonnestelsel Planetarium Educatieve Kit heeft dat allemaal en meer om je eigen model van ons geliefde zonnestelsel van de grond af op te bouwen en dat is de educatieve kracht. Het is een realistische weergave van hoe ver de planeten van elkaar af staan.

De speelwaarde is aanwezig omdat de set alles heeft wat je nodig hebt, inclusief sjablonen, verfkwast en verf, zodat je het zonnestelsel zelf kunt bouwen. De herspeelbaarheid is wat minder. Als hij eenmaal af is, kun je het niet hergebruiken. Ook is het niet gemakkelijk te combineren met ander speelgoed. Het wordt een ornament in de kinderkamer.

Een perfecte set voor kinderen die geïnteresseerd zijn in planeten en ons zonnestelsel en dat op hun kamer zouden willen hebben.

#9 Lottie Ballet Pop – Beste pop voor 7-jarigen

Beste pop voor 7-jarigen
Lottie Ballet Pop
Product image
8.1
Toy score
Speelwaarde
3.9
Herspeelbaarheid
4.1
Duurzaamheid
4.2
Beste voor
 • Poppen in geweldige thema’s
 • Stevig genoeg om sterkere kinderhandjes aan te kunnen
Minder goed
 • Geen accessoires

Niet alle kinderen zullen meer met poppen spelen op hun 7e. Toch kan het voor veel nog erg leuk zijn, vooral als het over een thema gaat dat ze aanspreekt.

Zo heeft Lottie een hoop poppen op verschillende thema’s, maar hun ballet en danspoppen springen er het meeste uit.

Als jouw kind er nog van houdt om met poppen hun eigen verhalen te verzinnen in een fantasierijke omgeving, dan zijn deze een geweldige keuze om dat te blijven stimuleren.

#10 Osmo Coding Genius – Beste interactieve speelgoed voor 7-jarige

Beste interactieve speelgoed voor 7-jarige
Osmo Coding Genius
Product image
8.9
Toy score
Speelwaarde
4.6
Prijs/ kwaliteit
4.4
Herspeelbaar
4.6
Beste voor
 • Heel goede basis voor leren coderen voor 6 t/m 10 jarigen
 • Gewoon ook erg leuk spel om te doen
Minder goed
 • Elke add-on is erg duur
 • Je hebt een iPad nodig
 • Vanaf: 5 jaar
 • Beste: 7 – 9 jaar
 • Tot: 10 jaar
 • Materiaal: Plastic
 • Thema: Puur educatief, Spel
 • Speelmodus: Solo
 • Prijs op moment van schrijven: € 98,98 – $ 51,85
 • Duurzaamheid: Geen
 • Leerdoel: Cognitieve ontwikkeling, Letters/ lezen
 • Opslag: Opbergvakken
 • Veiligheidsonderdelen: Geen
 • Speeltijd: Verlengd (10+ min)
 • Gender inclusiviteit: Genderneutraal

De educatieve waarde van Osmo Genius is enorm. Het stimuleert leren op verschillende fronten, zoals lezen, rekenen, geometrische vormen en STEM, maar ook nog creativiteit. De kracht van het systeem zit hem in de combinatie van fysieke objecten en een app op de iPad waardoor leren enorm leuk wordt.

De speelwaarde is dan ook erg hoog. Hoewel je wel een iPad moet hebben om het te kunnen spelen is het gebruiksgemak goed en eenvoudig te begrijpen. Het had iets beter gekund wanneer je de iPad niet uit zijn hoesje hoefde te halen om het te gebruiken. Dit kan vallen en beschadiging van de iPad veroorzaken, hoewel het voor de wat oudere doelgroep van het Genius pakket minder erg is dan bij het Osmo Coding Starter pakket.

De herspeelbaarheid is goed vanwege de veelzijdigheid en meerdere manieren om te leren en het is ook te combineren met uitbreidingspakketten waar met name nog meer creatieve hulpmiddelen beschikbaar zijn.

De materialen zijn stevig en gemakkelijk mee te nemen in de stevige koffertjes die je erbij krijgt, wat allemaal de herspeelbaarheid ten goede komt. Het is winnaar van meerdere prijzen waaronder de Tommie Award.

#11 Learning Resources Fraction Formula Game – Beste STEM speelgoed voor 7-jarigen

Beste STEM speelgoed voor 7-jarigen
Learning Resources Fraction Formula Game
Product image
8.8
Toy score
Educatief
4.7
Herspeelbaar
4.4
Duurzaamheid
4.1
Beste voor
 • Geweldig spel en toch educatief
 • Ze hebben een manier gevonden om breuken simpel uit te leggen
Minder goed
 • Interesse in rekenen is wel een must

Breuken zijn een van de moeilijkste onderwerpen op school en kunnen zelfs voor volwassenen intimiderend zijn.

Maar met het Educational Insights Fraction Formula Game zullen je kinderen nooit merken dat ze aan het leren zijn!

Deze geweldige set zit vol met een assortiment voorwerpen – cilinders, tegels en een gidsje dat samenwerkt om ze breuken te leren. Je kind zal er als nooit tevoren mee puzzelen in een leuk bijpassend spel!

Fraction Formula Game is de spannendste manier om je kind te leren breuken te vermenigvuldigen. Geen saaie lessen en problemen.

Het bevat een fanny pack met alles wat je nodig hebt: 1 Breukengids, 4 Cilinders (2 van elke kleur), 240 Tegels (24 tegels in 6 kleuren), 8 Verdelers, en 12 Rode Kronen.

Vereenvoudig enkele grondbeginselen zonder de spanning weg te nemen!

#12 National Geographic Dinosaur Dig Kit – Beste dinosaurus cadeau voor 7-jarige

Beste dinosaurus cadeau voor 7-jarige
National Geographic Dinosaur Dig Kit
Product image
7.8
Toy score
Educatief
4.2
Herspeelbaar
3.6
Duurzaamheid
3.9
Beste voor
 • Leer hoe het voelt om echte dinosaurusbotten op te graven
 • Voor de echte dino fans
Minder goed
 • Niet erg herspeelbaar

Wie wist dat het opgraven van fossielen net als de ontzagwekkende dino’s in Jurassic Park, zo leuk kon zijn?

De set bevat een kunstmatige rots met enkele fossielen erin verwerkt, een paar gereedschappen om te schrapen en te borstelen en een uitvoerige gebruiksaanwijzing.

Je krijgt de ervaring hoe het voelt om echte dinosaurusbotten op te graven, want we weten allemaal dat ze daar nog ergens begraven liggen!

Bij elk exemplaar zit ook een klein prijsje als je klaar bent met uitvinden hoe je het opgravingsgereedschap moet gebruiken.

Graaf naar fossielen en word een Paleontoloog. Deze fossielen graafkit van National Geographic is perfect als je een fan bent van dino’s, fossielen, geologie en dergelijke. Plus het is geweldig voor wetenschappelijke projecten!

#13 Carrera Evolution Lap Contest – Beste auto speelgoed voor 7-jarigen

Beste auto speelgoed voor 7-jarigen
Carrera Evolution Lap Contest
Product image
8.4
Toy score
Herspeelbaarheid
4.2
Competitie
4.6
Duurzaamheid
3.8
Beste voor
 • Tracks en auto’s matchen met andere modellen
 • Model auto’s op een schaal van 1:32
 • De baan is groot en uniek
Minder goed
 • Prijzig voor een analoge baan

Een van mijn vrienden is gewend aan digitale games, spelen op de laptop en PS4. Niettemin, hij vertelde me dat hij vond dat hij wat verandering nodig had.

Geweldig om samen mee te spelen als jullie bijvoorbeeld ook Max Verstappen volgen op TV.

Hij besloot om online te gaan om te kijken of hij iets kon vinden dat hem bezig zou houden, en waar hij ook zijn 7-jarige bij kon betrekken zodat ze samen konden spelen.

Hij kon er toen geen vinden, maar we hebben samen verder onderzocht en kwamen uit op deze auto racebaan Max Verstappen als hobby. Uiteindelijk werd hij verliefd op deze van Carrera.

Deze racebaan is een meesterwerk. De racebanen zijn analoog en zien er bijna echt uit.

Bovendien komt het met twee raceauto’s namelijk Sebastian Vettel in zijn Ferrari SF70H en de fan favoriet Max Verstappen in de Red Bull Racing TAG Heuer RB 13.

De tracks zijn enorm groot, wat de ervaring uniek maakt.

Bovendien is de schaal 1:32, wat aangeeft dat de auto groot genoeg is voor een volwassene om maximaal te kunnen genieten.

En je kunt de tracks en auto’s van dit model ook mixen met de Digital 124-serie of andere Carrera Evolution uitvoeringen.

#14 Melisssa & Doug Safari Puzzel (100 stukjes) – Beste dieren speelgoed voor 7-jarigen

Beste dieren speelgoed voor 7-jarigen
Melisssa & Doug Safari Puzzel (100 stukjes)
Product image
8.4
Toy score
Speelwaarde
4.1
Herspeelbaarheid
4.2
Duurzaamheid
4.3
Beste voor
 • Prachtige illustraties
 • Extra dikke kartonnen stukjes zijn stevig en duurzaam
Minder goed
 • Enige ruimte op de vloer of een grote tafel vereist

Deze puzzel heeft een Afrikaans thema en bestaat uit 100 stukjes die naadloos in elkaar passen en prachtig gedetailleerde scènes van Afrikaanse dieren laten zien.

Wat me meteen opviel aan deze puzzel zijn de extra dikke kartonnen stukjes. Ze zijn stevig en hebben een makkelijk schoon te maken oppervlak. Dit is vooral handig als er geknoeid wordt tijdens het puzzelen, wat nog wel eens kan gebeuren met jonge kinderen.

Naast het plezier dat mijn kind had tijdens het maken van de puzzel, ben ik ook erg tevreden over de ontwikkelingsvoordelen die het biedt. Het helpt bij het ontwikkelen van sterke hand-oog coördinatie, fijne motoriek en probleemoplossende vaardigheden. Dit zijn allemaal belangrijke vaardigheden die op deze leeftijd gestimuleerd moeten worden.

Wat ik ook waardeer aan Melissa & Doug is hun focus op duurzaamheid. Ze gebruiken houten materialen waar mogelijk en hebben zichzelf ten doel gesteld om tegen 2030 10 miljoen bomen te planten. Dit maakt me nog meer enthousiast om hun producten te steunen.

#15 K’Nex 35 Modellen Ultimate bouwset – Beste bouwspeelgoed voor 7 jarigen

Beste bouwspeelgoed voor 7 jarigen
K’Nex 35 Modellen Ultimate bouwset
Product image
8.6
Toy score
Bouwen
4.5
Herspeelbaar
4.3
Duurzaamheid
4.1
Beste voor
 • Uitdagend speelgoed, ook voor latere leeftijden
 • Veel creatieve bouwwerken mogelijk
Minder goed
 • 7-jarigen moet je nog veel helpen

Echt ontdekken en echt leren hoe dingen in elkaar steken. Hier is het leukste constructie speelgoed voor kinderen vanaf 7 jaar.

Ideaal voor: leeftijd 7 tot 15 jaar

Zoals veel ouders zullen weten, is K’Nex niet zoals elke andere speelgoedfabrikant die educatief speelgoed bouwt dat echt uitdagend, opwindend en uniek is.

De 35 Model Ultimate Bouwset is een geweldig bewijs, omdat het 480 onderdelen bevat waarmee je kind verschillende interactieve creaties kan maken.

Wat is er geweldig aan: ideaal voor oudere kinderen, deze set wordt ook geleverd met een boekje met instructies over hoe je 35 unieke speelgoed en figuren zoals vrachtwagens, helikopters, dinosaurussen en raketten onder vele anderen kunt maken.

Het is ook uitbreidbaar, zodat je kind meer dingen kan maken en meer kan leren tijdens het proces.

#16 Spirograph Starter Set – Beste geometrische vormen voor 7-jarige

Beste geometrische vormen voor 7-jarige
Spirograph Starter Set
Product image
8.5
Toy score
Educatief
4.1
Herspeelbaar
4.5
Duurzaamheid
4.1
Beste voor
 • Teken ingewikkelde geometrische vormen
 • Educatief, maar dat hebben ze niet door
Minder goed
 • Het is maar voor 1 soort tekenstijl

Laat je kind zijn creativiteit de vrije loop met de Spirograaf Deluxe Ontwerpset.

Dit unieke speelgoed kan bij veel knutselwerkjes gebruikt worden om ingewikkelde ontwerpen te maken die zeker de aandacht zullen trekken.

Moedig zelfstandige artistieke vaardigheden aan of gebruik het voor schoolkinderen in hun projecten en maak one-of-a-kind bestanden met deze startset!

Spirografie is een op wiskunde gebaseerd geometrisch tekenspeelgoed dat al in de jaren 1960 uitgevonden werd.

En ik maar denken dat het in mijn kindertijd nieuw was!

Het was ontworpen om symmetrische patronen te maken, maar pas nadat je ingewikkelde wetenschappelijke vergelijkingen onder de knie had.

Spoel 50 jaar vooruit en vandaag gebruiken kinderen het voor allerlei dingen: van het versieren van schoolprojecten zoals schoolbanken, kastjes en mappen tot het maken van te gekke ontwerpen waar iedereen trots op zou zijn.

#17 Melissa & Doug Weefgetouw – Beste knutsel speelgoed voor 7-jarige

Beste knutsel speelgoed voor 7-jarige
Melissa & Doug Weefgetouw
Product image
8.5
Toy score
Educatief
4.1
Herspeelbaar
4.3
Duurzaamheid
4.3
Beste voor
 • Leert fijne motoriek en hand-oog coördinatie
 • Ouderwets plezier
Minder goed
 • Niet elk kind zal er in geïnteresseerd zijn

Knip de stof uit, kies een patroon uit de handleiding die bij je aankoop wordt geleverd, en weef erop los. Als de grote projecten voorbij zijn, ga dan creatief aan de slag!

Er is nog zoveel meer dat je kunt maken met dit weefgetouw en wat garen. Geef jezelf iets te doen tijdens die lange zomerdagen:

Houd je kleintje bezig voor urenlang familieplezier terwijl je hem tegelijkertijd hand-oog coördinatie, probleemoplossende vaardigheden en creativiteit bijbrengt.

Het is gemakkelijk te gebruiken en ook boeiend voor kinderen in een vroeg leerstadium, want het leert belangrijke grondbeginselen die alle kinderen nodig hebben: Fijne motoriek, ruimtelijk inzicht, esthetisch gevoel of visuele kunstzinnigheid (lessen in weven omvatten ook kleurenmenging), aandachtsspanne capaciteiten…wil je nog meer voordelen?

#18 SmartGames IQ Puzzler Pro – Beste breinbreker voor 7 jarigen

Beste breinbreker voor 7 jarigen
SmartGames IQ Puzzler Pro
Product image
8.0
Toy score
Educatief
4.4
Herspeelbaar
3.7
Duurzaamheid
3.9
Beste voor
 • Leert geduld
 • Verbetert cognitieve vaardigheden
Minder goed
 • Als je een niveau hebt gehaald is het niet echt meer herspeelbaar

Smartgames produceerde deze speciale game die echt voor slimme hersenen is. Dit educatief speeltje heeft 120 uitdagingen in drie speelmodi.

Smartgames educatieve breinbrekers voor 7 jaar

De puzzelspellen vallen op bij zowel volwassenen als kinderen, omdat er niveaus zijn waarvoor tussenkomst van volwassenen ook wel nodig is.

De game heeft echter maar liefst vijf niveaus:

 • Starter
 • Junior
 • Expert
 • Master
 • en Wizard

Met de IQ-puzzel kunt je jouw kinderen stil houden tijdens doktersbezoeken, autoritten of kerkdiensten, want het speelgoed wordt geleverd in een compacte hoes die eenvoudig kan worden meegenomen.

Voordelen:

 • Leert geduld
 • Verbetert cognitieve vaardigheden
 • Verbetert de concentratie
 • Geschikt vanaf 6 jaar, in onze ervaring beste voor 7-jarigen

Kinderen van 8 jaar kunnen al hele moeilijke concepten leren begrijpen en willen dit ook graag doen. Hier is geweldig speelgoed om ze daarbij te ondersteunen.

Welke dingen vinden 7-jarigen leuk?

7-jarigen houden van knutselen, sportuitrusting, bouwmaterialen, interactief educatief speelgoed en cadeautjes. Op deze leeftijd genieten ze van hands-on activiteiten en creatieve doe-het-zelf-kits. Spelletjes met complexe regels en strategieën, zoals kaartspellen en bordspellen, zijn ook populair.

Daarnaast houden ze van STEM-sets met uitdagende bouwprojecten en interactieve globes om de wereld te verkennen.

Buitenspeelgoed zoals scooters, fietsen en speelsets zijn geweldig voor hun actieve aard. Pretend play met poppen, actiefiguren en speelsets stimuleert hun creativiteit.

Uitdagende puzzels en hersenkrakers helpen bij het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht en probleemoplossende vaardigheden.

Kindvriendelijke camera’s en interactieve robots zijn ook aantrekkelijk voor 7-jarigen. Het is belangrijk om rekening te houden met de individuele voorkeuren en leeftijd van het kind bij het kiezen van speelgoed en cadeautjes.

Wat vinden 7-jarigen leuk om te doen?

7-jarigen vinden het leuk om te spelen, creatief bezig te zijn, educatieve spellen te spelen, zich voor te doen als iemand anders, wetenschappelijke activiteiten te doen en buiten te verkennen.

Ze genieten van fysieke activiteiten zoals spelletjes spelen zoals hinkelen en Twister. Ze houden ook van knutselen, zoals het maken van puffy stickers en papieren quilts. Educatieve spellen, zoals kruiswoordpuzzels en wiskundige dobbelspellen, zijn populair bij 7-jarigen.

Ze genieten van het spelen van rollenspellen en het maken van verhalen met poppen en het spelen van charades met vrienden en familie.

Ze vinden het ook leuk om wetenschappelijke experimenten uit te voeren en te bouwen met STEM-activiteiten. Tot slot genieten ze van buitenactiviteiten zoals het zoeken naar vormen en het racen met waterdruppels.

Moet je meisjesachtige cadeaus vs jongens cadeaus kopen voor 7-jarigen?

Nee, je moet geen overdreven meisjesachtige of jongensachtige cadeaus kopen voor je 7-jarige, omdat dit schadelijk kan zijn. Kijk in plaats daarvan naar interesses in plaats van gendergerelateerd speelgoed. Speelgoed hoeft niet per se roze te zijn voor een 7-jarig meisje.

Welk soort speelgoed helpt kinderen in groep 3 met leren?

De soorten speelgoed die kinderen in groep 3 helpen leren zijn educatieve bordspellen, bouwblokken, STEM-kits, puzzels, taalspeelgoed, rekenhulpmiddelen, knutselsets, educatieve apps, wetenschapskits en muziekinstrumenten.

Dit speelgoed helpen kinderen bij het ontwikkelen van vaardigheden zoals rekenen, lezen, probleemoplossing, taalvaardigheid en wetenschappelijke concepten.

Door een mix van educatief speelgoed en hands-on activiteiten te gebruiken, kunnen groep 3 leerlingen een brede leerervaring krijgen.

Wat moet je overwegen met zomer vs winter speelgoed voor een 7-jarige?

Zomer speelgoed verschilt van winter speelgoed doordat zomer speelgoed gericht is op buiten spelen en activiteiten, zoals waterpistolen, sportspellen en ontdekkingssets. Winter speelgoed daarentegen is meer gericht op binnen spelen, zoals bordspellen, puzzels en knutselsets.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.