Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

Smartwatch Voor Kinderen: Wat Is Het?

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Een smartwatch (Engels, letterlijk “slim horloge“) is een type horloge dat niet alleen dient als uurwerk maar ook een reeks andere functies heeft.

Smartwatches zijn vergelijkbaar met elektronische handapparaten zoals een smartphone, maar worden aan het lichaam bevestigd.

Smartwatches kunnen uit verschillende apparatuur bestaan, zoals een camera, rekenmachine, aanraakscherm, gps-systeem, luidspreker en verschillende meetinstrumenten (bijvoorbeeld een versnellingsmeter, hoogtemeter, barometer, thermometer of kompas).

Fitbit Ace 2 kinder smartwatch beoordeling

Smartwatches hebben veelal een SD-kaart en oplaadbare batterij. Veel smartwatches kunnen mobiele apps draaien.

Sommige smartwatches dienen ook als volwaardige mobiele telefoon; deze worden ook wel watch phone (“horlogetelefoon”) genoemd.

Sommige smartwatches zijn speciaal uitgerust als sportwatch (“sporthorloge”) met functies en sensoren om sportieve activiteit te ondersteunen.

Dergelijke functies omvatten onder meer trainingsprogramma’s, het tonen van snelheid en rondetijden, een duikcomputer en een hartslagmonitor.

Een smartwatch kan informatie ontvangen van andere instrumenten en computers en andere apparaten aansturen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van draadloze technieken als bluetooth, wifi en gps.

Een smartwatch kan ook alleen als afstandsbediening dienen voor een bepaald systeem, of in contact staan met een mobiele telefoon en bijvoorbeeld berichten en telefoongesprekken en agendanotificaties van de telefoon doorgeven.

Waar jij naar zoekt is misschien niet waar iemand anders naar zoekt. Er kunnen namelijk verschillende redenen zijn om een smartwatch voor je kind uit te zoeken.

Elke maand een speel thema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Waarom een smartwatch voor je kind

De meeste ouders kopen er eentje voor hun kind om:

  1. Toch in contact te kunnen komen maar ze nog niet klaar zijn voor een smartphone
  2. Te weten dat ze altijd een noodbericht kunnen sturen mocht het nodig zijn
  3. Bij te houden waar je kind op dat moment is zou je het willen checken
  4. Bij te houden waar je kind naartoe is geweest op een dag
  5. Geofencing in te kunnen stellen (een “veilig” gebied waar ze mogen komen) met een notificatie als je kind buiten dat gebied komt
  6. Bij te houden hoeveel fysieke activiteit je kind krijgt op een dag
  7. Je kind meer verantwoordelijkheid te geven in hun dagplanning met reminders voor tandenpoetsen, huiswerk maken en kamer opruimen
  8. Gewoon iets leuks te bieden voor muziek, spelletjes en foto’s te kunnen maken

Dit is dan ook gelijk waar je op moet letten wanneer je er eentje koopt.

Maak een lijst met de functies die je het belangrijkst vindt. Niet elk horloge heeft bijvoorbeeld GPS, maar ook niet elke ouder wil zijn kind volgen (vaak ook afhankelijk van de leeftijd).

Lecia Bushak zegt op medicaldaily.com dat een smartwatch je kind bijvoorbeeld enorm kan helpen om hun dag zelf in te plannen, met name kinderen met ADHD die er anders zeer veel moeite mee hebben.

Je geeft ze technologie in handen en leert ze zelf verantwoordelijkheid te nemen en tech te gebruiken als handige tool in hun dagelijks leven (zoals met de Garmin Vivofit).

Of gewoon omdat je er tijdens de zomervakantie voor wilt zorgen dat je kinderen actief blijven, in plaats van elke dag in bed Fortnite te spelen :)

Wat is een smartwatch voor kinderen?

Een smartwatch voor kinderen is vergelijkbaar met die voor volwassenen maar heeft vaak uitgerust met een aantal andere functies.

Zo hebben smartwatches voor kinderen meestal een SOS knop waarmee ze naar vooraf ingestelde nummers een noodsignaal kunnen sturen, een GPS tracking systeem waarmee ouders in de gaten kunnen houden waar kinderen zijn (of zijn geweest) en een tal van spelletjes of opties om reminders in te stellen voor taken zoals tandenpoetsen of huiswerk maken. 

Smartwatches zijn vaak dus zowel praktisch voor ouders als leuk voor kinderen.

Kids Smartwatches veelgestelde vragen

Hier geven we antwoord op de meest gestelde vragen:

Mogen kinderen een smartwatch om naar school?

Veel scholen verbieden smartwatches voor kinderen. Ze hebben zo hun redenen. Volgens de BEUC kunnen smartwatches voor kinderen een ernstige bedreiging vormen voor de privacy van kinderen. Fabrikanten van deze apparaten volgen geen veiligheidsprotocollen, dus hackers kunnen gemakkelijk de controle over het horloge van een kind overnemen en toegang krijgen tot persoonlijke gegevens.

Kun je slapen met een smartwatch?

Ja dat kan. Ik gebruikte slaap voor Android om mijn slaap bij te houden. De levensduur van de batterij van smarthorloges is echter nogal slecht, dus als je het niet erg vindt om je horloge ’s ochtends op te laden, weet ik zeker dat je het goed vind.

Waarom heb ik een simkaart nodig voor de smartwatch van mijn kind?

De meeste smartwatches voor volwassenen zijn verbonden met hun telefoons en krijgen alle informatie die ze nodig hebben om via Bluetooth te bellen of sms’en.
SmartWatches voor kinderen zijn echter zo ontworpen dat ze niet aan telefoons zijn gekoppeld, dus hebben ze een simkaart nodig om toegang te krijgen tot het mobiele netwerk, te bellen en een gps-signaal uit te zenden.

Zijn smartwatches gevaarlijk?

De smartwatches helpen misschien bij de dagelijkse gang van zaken, maar de verschillende gezondheidsproblemen kunnen niet worden genegeerd. Smartwatches zenden EMF-straling uit die extreem schadelijk kan zijn. De afgelopen jaren hebben veel onderzoeken bijgedragen aan de kennis over het schadelijke karakter van smartphones en smartwatches.

Kunnen smart watches kanker veroorzaken?

Het bewijsmateriaal is onderzocht en er is naar buiten gekomen dat er geen gevaar is. Het National Cancer Institute stelt: “Studies hebben tot dusver geen consistent verband aangetoond tussen het gebruik van smartwatches ofwel mobiele telefoons en kanker van de hersenen, zenuwen of andere weefsels van het hoofd of de nek.

Zal een smartwatch mijn kind kwetsbaarder maken voor hackers en online bedreigingen?

De vraag naar online veiligheid en privacy is belangrijk bij het overwegen van een slim apparaat.

Er zijn een aantal groepen in Europa die vinden dat smartwatches een bedreiging voor de veiligheid van het kind vormen en ze hebben verboden.

Veel van deze zorgen ontstaan ​​omdat dit soort apparaten eenvoudig kunnen worden gehackt.

Dus bewaar, om veilig te zijn, nooit vertrouwelijke informatie over hen, en onthoud om je kind ook andere veiligheidsregels te leren, dan alleen over praten met vreemden en het belang van privacy online en via sms.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.