Magneet tegels vs Magblocks: Waar kun je meer mee?

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Magneet tegels en Magblocks zijn twee populaire magnetische speelsets voor kinderen. Maar welk speelgoed is het meest uitdagend?

Magneet tegels zijn eenvoudig te gebruiken en zorgen voor een goede ontwikkeling van de ruimtelijke motoriek. De tegels zijn gemakkelijk vast te maken en zorgen voor een goede coördinatie. Magblocks zijn een stuk kleiner en uitdagender en zorgen ook voor een goede ontwikkeling van de fijne motoriek.

In dit artikel vertel ik je alles over de verschillen en waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste speelgoed voor je kind.

Magneet tegels vs Magblocks

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Wat maakt magnetisch speelgoed zo leuk?

Wat maakt magnetisch speelgoed zo leuk?

Magnetisch speelgoed is ontzettend veelzijdig en geschikt voor ieder kind. Het is dan ook niet gek dat zoveel kleine onderzoekers er groot fan van zijn. Hieronder volgt een opsomming van redenen waarom magnetisch speelgoed zo leuk is.

Spelenderwijs oefenen van coördinatie en cognitieve ontwikkeling

Magnetisch speelgoed is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor de ontwikkeling van kinderen. Door met magnetische blokken en tegels te spelen, oefenen kinderen hun fijne en grove motoriek en verbeteren ze hun coördinatie. Daarnaast kunnen ze spelenderwijs wiskundige concepten en patronen leren.

Veelzijdigheid en duurzaamheid

Magnetisch speelgoed gaat lang mee en is geschikt voor vele leeftijden. Het is prachtig om te zien hoe kinderen er urenlang mee kunnen spelen, zonder dat het snel kapot gaat. Daarnaast zijn magnetische blokken en tegels vaak uitgebreid in kleur en vorm, waardoor kinderen hun creativiteit kunnen uiten en hun fantasie de vrije loop kunnen laten.

Leerzaam en kleurrijk

Magnetisch speelgoed is niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam. Door de magnetische eigenschappen van het speelgoed, kunnen kinderen leren over de werking van magneten en hoe deze elkaar aantrekken of afstoten. Daarnaast zijn magnetische blokken en tegels vaak prachtig gekleurd en doorzichtig, waardoor kinderen ook nog eens kunnen genieten van de mooie kleuren.

Tips en eigen ervaringen

Als je op zoek bent naar magnetisch speelgoed, zijn er ontzettend veel opties. Zo zijn er bijvoorbeeld magnetische domino’s, bouwsets en puzzels. Mijn eigen ervaring is dat mijn kinderen urenlang kunnen spelen met magnetische tegels en blokken. Ze maken de mooiste creaties en leren spelenderwijs over magneten en wiskundige concepten. Mijn tip is dan ook om zoveel mogelijk verschillende soorten magnetisch speelgoed uit te proberen en te kijken wat het beste past bij jouw kind.

Wat kun je met magneet tegels?

Magneet tegels zijn een geweldig speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Hier zijn een aantal redenen waarom:

Spelenderwijs leren

Magneet tegels zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar ze helpen kinderen ook om hun cognitieve en motorische vaardigheden te ontwikkelen. Kinderen kunnen spelenderwijs wiskundige concepten oefenen, patronen leren herkennen en hun fijne en grove motoriek verbeteren.

Open ended play

Magneet tegels zijn een open ended speelgoed, wat betekent dat kinderen iedere keer iets nieuws kunnen bouwen. Er zijn geen standaard sets of size guide, dus de mogelijkheden zijn eindeloos. Kinderen kunnen hun verbeelding de vrije loop laten en de mooiste bouwwerken maken.

Veiligheid en toezicht

Hoewel magneet tegels leuk zijn om mee te spelen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen onder toezicht staan tijdens het spelen. Magneet tegels bevatten meerdere magneten en metaal, wat kan leiden tot potentieel levensbedreigende schade als kinderen de producten inslikken. Zorg ervoor dat je regelmatig controleert op schade en dat je kinderen niet stoppen met dingen in hun mond te stoppen.

Uitbreidbaarheid

Magneet tegels zijn een duurzaam speelgoed dat lang meegaat. Ze zijn geschikt voor kinderen van vele leeftijden en gaan niet snel kapot. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in prachtige kleuren en kunnen ze worden uitgebreid met extra sets.

Verbeelding en creativiteit

Magneet tegels zijn een geweldige manier om de verbeelding en creativiteit van kinderen te stimuleren. Kinderen kunnen hun eigen vormen en bouwwerken maken en hun eigen creativiteit de vrije loop laten. Het speelgoed is volledig in staat om de limiet van het spelen te bepalen.

Kortom, magneet tegels zijn een geweldig speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Ze zijn leuk, veilig en stimuleren de ontwikkeling van cognitieve en motorische vaardigheden. Dus waar wacht je nog op? Deel deze tips met je vrienden en familie op Facebook, WhatsApp of andere gerelateerde platforms en laat je kinderen genieten van uren speelplezier met magneet tegels.

Wat kun je met Magblocks?

Ontwikkel ruimtelijke en motorische vaardigheden

Magblocks zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook leerrijk. Het spelen met Magblocks helpt kinderen bij het ontwikkelen van ruimtelijke en motorische vaardigheden. Door te bouwen met Magblocks leren kinderen hoe ze verschillende vormen kunnen maken en hoe ze deze vormen kunnen combineren om grotere creaties te maken.

Stimuleer de creativiteit en fantasie

Met Magblocks zijn de mogelijkheden eindeloos. Het enige wat je nodig hebt is een beetje fantasie. Kinderen kunnen hun creativiteit de vrije loop laten en de meest fantastische creaties maken. Van een prachtige flamingo tot een volledig kasteel, de limiet ligt bij de fantasie van het kind.

Leerrijk en cognitief

Magblocks zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook leerrijk. Het spelen met Magblocks helpt kinderen bij het ontwikkelen van cognitieve vaardigheden. Door te bouwen met Magblocks leren kinderen hoe ze verschillende vormen kunnen maken en hoe ze deze vormen kunnen combineren om grotere creaties te maken.

Veiligheid voorop

Magblocks zijn veilig voor kinderen vanaf een jaar oud, de grote in ieder geval. Het product is voorzien van een beveiligingslaag en de klinknagels zorgen voor extra stevigheid. Het ontwerp is afgeschuind en de bouwstenen zijn onbreekbaar. Daarnaast is het belangrijk om altijd toezicht te houden op kleine kinderen tijdens het spelen met Magblocks. Het inslikken van een magneet of metaal kan leiden tot levensbedreigende schade.

Magblocks vs Magneet tegels

Magblocks bieden meer steun dan magneet tegels, omdat ze zijn voorzien van een kruisend raster. Daarnaast zijn Magblocks sterker dan magneet tegels en kunnen ze grotere creaties aan.

Hoe lang kunnen ze spelen met magneet tegels?

Hoe lang kunnen kinderen spelen met magneet tegels?

Magneet tegels zijn fantastisch speelgoed voor kinderen vanaf een jonge leeftijd. Het is een product dat de verbeelding van kinderen stimuleert en hun creativiteit versterkt. Het is een leerrijk speelgoed dat de ruimtelijke en motorische vaardigheden van kinderen versterkt en hun cognitieve vaardigheden verbetert. Maar hoe lang kunnen kinderen eigenlijk spelen met magneet tegels?

De limiet ligt bij de verbeelding van het kind

Er staat geen limiet op hoe lang kinderen kunnen spelen met magneet tegels. Het is een speelgoed dat kinderen uitdaagt om hun fantasie te gebruiken en hun eigen creaties te maken. Kinderen kunnen urenlang spelen met magneet tegels en hun eigen wereld creëren. Het is een speelgoed dat kinderen aanmoedigt om verder te denken dan de standaard vormen en afmetingen en ze uitdaagt om nieuwe vormen en ontwerpen te ontdekken.

Magische urenlang speelplezier

Magneet tegels zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook leerzaam. Het speelgoed versterkt de ruimtelijke en motorische vaardigheden van kinderen en verbetert hun cognitieve vaardigheden. Kinderen kunnen hun eigen creaties maken en hun fantasie de vrije loop laten gaan. Het is een speelgoed dat kinderen urenlang kan vermaken en hun verbeelding kan stimuleren.

Hoe lang kunnen ze spelen met Magblocks?

De afmetingen van Magblocks

Magblocks zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, van kleine zeshoeken tot grote driehoeken. Elke set bevat een mix van deze vormen, waardoor kinderen hun creativiteit kunnen gebruiken om verschillende vormen en figuren te maken. De afmetingen van de Magblocks zijn perfect voor kleine handen, waardoor kinderen ze gemakkelijk kunnen vasthouden en ermee kunnen spelen.

Wat is leuker, magneet tegels of Magblocks?

Design en kwaliteit

Magneet tegels hebben een minimalistisch ontwerp met zeshoeken die aan elkaar kunnen worden bevestigd. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben sterke magneten die ervoor zorgen dat de tegels stevig aan elkaar blijven zitten. Magblocks hebben een vergelijkbaar ontwerp, maar hebben iets minder sterke magneten. Beide sets zijn van hoge kwaliteit en gaan lang mee.

Conclusie

Magneet tegels en Magblocks zijn twee verschillende soorten speelgoed die beide geweldig zijn voor de ontwikkeling van je kind.

Nu je er meer over weet kun je zeker een goede keuze maken.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.