Magneet Tegels vs Houten Blokken: Wat Is Leuker?

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Welk speelgoed is leuker om mee te spelen, magneet tegels of houten blokken?

Houten blokken zijn een klassiek speelgoed dat decennialang populair was en nog steeds is. Magneet tegels zijn een nieuw speelgoedproduct dat snel in populariteit is gegroeid. Met magneten kun je indrukwekkende bouwwerken maken maar hout voelt beter en is een natuurlijker product.

In dit artikel bespreek ik de verschillen tussen de twee en waarom je beide speelgoedproducten zou kunnen proberen.

Magneet tegels vs houten blokken

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Wat maakt bouwspeelgoed zo leuk?

Wat maakt bouwspeelgoed zo leuk?

Bouwspeelgoed is al jarenlang een favoriet onder kinderen van alle leeftijden. Maar waarom zijn ze er zo dol op? Hier zijn een aantal redenen waarom bouwspeelgoed, of het nu magnetisch, houten blokken of iets anders is, zo leuk is om mee te spelen:

Spelenderwijs leren

Bouwspeelgoed is niet alleen leuk, het is ook leerzaam. Onderzoekers hebben ontdekt dat kinderen door middel van bouwspeelgoed hun coördinatie, cognitieve ontwikkeling, fijne en grove motoriek kunnen oefenen. Daarnaast kunnen ze spelenderwijs wiskundige concepten zoals patronen en structuur leren.

Veelzijdigheid

Bouwspeelgoed is geschikt voor ieder kind, ongeacht de leeftijd. Het gaat lang mee en kan gebruikt worden door kinderen van vele leeftijden. Daarnaast is het leuk om te zien hoe kinderen op verschillende manieren met het speelgoed omgaan. Zo kunnen ze bijvoorbeeld met domino spelen, maar ook met magnetische tegels of Kapla-blokken.

Fantastische vormgeving

Bouwspeelgoed is prachtig om naar te kijken. Het is kleurrijk, doorzichtig en komt in vele mooie kleuren. Vooral Kapla-blokken zijn erg geliefd vanwege hun simpele, maar mooie vormgeving. Het is dan ook niet voor niets dat Kapla wereldwijd een begrip is geworden.

Stimuleert fantasie en creativiteit

Met bouwspeelgoed kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten gaan. Ze kunnen hun eigen constructies maken en bedenken hoe ze het speelgoed willen gebruiken. Dit stimuleert niet alleen hun creativiteit, maar ook hun probleemoplossend vermogen.

Helpt bij ontwikkeling van fijne motoriek

Bouwspeelgoed is niet alleen leuk, het helpt ook bij de ontwikkeling van de fijne motoriek. Vooral voor de allerkleinste kinderen kan het best lastig zijn om tussen vier jaar steeds dingen vast te pakken en zelfstandig te doen. Maar met bouwspeelgoed kunnen ze op een leuke manier oefenen.

Extra bouwmateriaal en gereedschap

Voor de echte bouwers zijn er ook werkbanken en extra bouwmateriaal en gereedschap beschikbaar. Zo kunnen kinderen hun eigen werkplaats creëren en hun bouwvaardigheden verder ontwikkelen.

Dus, als je op zoek bent naar leuk en leerzaam kinderspeelgoed, is bouwspeelgoed zeker een goede keuze. Ga aan de slag en help je zoon of dochter met hameren, timmeren en bouwen. Het is absoluut een plezier voor jong en oud!

Wat kun je met magneet tegels?

Wat kun je met magneet tegels?

Magneet tegels zijn een relatief nieuw speelgoedproduct dat snel aan populariteit wint. Er zijn veel redenen waarom ieder kind, ongeacht de leeftijd, een groot fan zou moeten zijn van deze mega leuke en veelzijdige magnetische tegels. Hieronder volgt een opsomming van de vele mogelijkheden die deze tegels bieden:

Spelenderwijs leren

Magneet tegels zijn niet alleen leuk, maar ook leerrijk. Kinderen kunnen er spelenderwijs mee oefenen met wiskundige concepten en patronen. Door met de tegels te bouwen, leren ze ook over ruimtelijke en motorische vaardigheden. Dit versterkt de cognitieve en coördinatiecognitieve ontwikkeling van het kind.

Vormen en fantasie

Met magneet tegels kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten. De tegels zijn platte kunststof tegels waarmee het kindje allerlei vormen kan maken en helpen bij het maken van verschillende creaties. Het product is volledig in staat om de limiet van de creativiteit van het kind te bereiken.

Veiligheid en duurzaamheid

Magneet tegels zijn gemaakt van duurzaam materiaal en zijn veilig voor kinderen vanaf een bepaalde leeftijd. Het is echter wel belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen niet stoppen met de magneet tegels of andere magnetische producten in hun mond. Het inslikken van meerdere magneten kan leiden tot levensbedreigende schade. Zorg er daarom voor dat je altijd toezicht houdt en de gevaren van magnetische producten leest en deelt met anderen.

Uitgebreide mogelijkheden

Magneet tegels zijn beschikbaar in prachtige kleurrijke en doorzichtige kleuren. Er zijn veel tips en eigen ervaringen beschikbaar om kinderen te helpen bij het bouwen van verschillende creaties. Het is fantastisch om te zien hoe snel kinderen de mogelijkheden van deze tegels begrijpen en hoe leuk ze het vinden om ermee te spelen. Van flamingo’s tot domino’s, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Kortom, magneet tegels zijn een geweldige manier om de motorische, cognitieve en ruimtelijke vaardigheden van kinderen te versterken. Het is een fantastisch speelgoed dat leuk is voor kinderen van alle leeftijden en dat een lange tijd meegaat.

Wat kun je met houten blokken?

Wat kun je met houten blokken?

Houten blokken zijn een klassiek speelgoed dat al decennialang populair is bij jonge kinderen. Er zijn verschillende soorten houten blokkensets op de markt, zoals Connetix, Playmags, Coblo, Magnetic Tileblox en Blox. Maar wat kun je eigenlijk allemaal met deze blokken?

Vanaf jonge leeftijd: eenvoudige bouwwerken

Voor jonge kinderen zijn houten blokken een leuke en eenduidige manier om te leren bouwen. Ze kunnen bijvoorbeeld simpele torens en bouwwerken maken door de blokken op elkaar te zetten. Dit is niet alleen leuk, maar het helpt ook bij de ontwikkeling van hun fijne motoriek en ruimtelijk inzicht.

Daarna: uitdagender en ingewikkelder bouwwerken

Naarmate kinderen ouder worden, kunnen ze steeds ingewikkelder bouwwerken maken met houten blokken. Sommige blokkensets hebben verschillende afmetingen, waardoor kinderen kunnen experimenteren met platte en grove blokken en leren hoe ze deze kunnen combineren om interessante vormen te maken.

Urenlang speelplezier

Houten blokken bieden kinderen urenlang speelplezier. Ze kunnen hun fantasie de vrije loop laten en de mooiste creaties verzinnen. Dit speelgoed is niet alleen leuk, maar ook een toevoeging aan de ontwikkeling van vaardigheden zoals samenwerken, logisch denken en ruimtelijk inzicht.

Geschikt voor elke leeftijdsfase

Houten blokken zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijdsfases. Zelfs op de basisschool en in de kinderopvang worden houten blokken vaak gebruikt om kinderen te laten spelen en leren. Sommige blokkensets zijn speciaal ontworpen voor jongere kinderen, terwijl andere sets juist geschikt zijn voor oudere kinderen die behoefte hebben aan meer uitdaging.

Essentieel speelgoed

Houten blokken zijn een essentieel speelgoed dat elke ouder in huis zou moeten hebben. Het is niet alleen leuk en educatief, maar het is ook een manier om kinderen weg te houden van schermen en ze te laten spelen en hun creativiteit te uiten. Er zijn verschillende merken en soorten houten blokken op de markt, zoals Jindl, Waytoplay en Lubulona, die allemaal inspirerende en leuke speelervaringen bieden voor kinderen. Let wel op dat sommige blokkensets kleine onderdelen bevatten die niet geschikt zijn voor kinderen onder de drie jaar.

Prijs van magneet tegels vs houten blokken

Prijs van magneet tegels vs houten blokken

Als je op zoek bent naar bouwspeelgoed, dan zijn magneet tegels en houten blokken twee populaire opties. Maar welke is goedkoper? Hieronder vergelijken we de prijzen van enkele bekende merken.

De beste houten blokken zijn die van Melissa & Doug. Erg goedkoop en je krijgt een hoop waar voor je geld. Deze zijn 23,50 voor 100.

De beste goedkope magneet tegels zijn die van Desire Deluxe. Deze zijn 36,99 voor 52 stuks.

Hout is dus 0,23 per blok en een magneet tegel 0,71 per tegel.

In bijna elke prijsklasse zie je dat magneet tegels ongeveer 3x zo duur zijn als houten blokken.

Het is belangrijk om op te merken dat de prijs per stuk kan variëren afhankelijk van waar je het speelgoed koopt en of er op dat moment kortingen of aanbiedingen zijn.

Onze mening en aanbevelingen

Als je op zoek bent naar goedkoop bouwspeelgoed, dan zijn houten blokken waarschijnlijk de betere keuze. Echter, als je op zoek bent naar meer flexibele en educatieve speelgoed, dan zijn magneet tegels een goede optie. Het is uiteindelijk aan jou om te beslissen welk speelgoed je koopt, afhankelijk van je budget en de voorkeuren van je kinderen.

Hoe lang kunnen ze spelen met magneet tegels?

Hoe lang kunnen kinderen spelen met magneet tegels?

Magneet tegels zijn relatief nieuw op de markt en hebben snel aan populariteit gewonnen. Een van de meest populaire merken is SmartMax, dat magnetische tegels maakt die kinderen kunnen gebruiken om allerlei verschillende constructies te bouwen. Maar hoe lang kunnen kinderen eigenlijk spelen met magneet tegels?

Stoppen kinderen op tijd met spelen?

Het is belangrijk om te onthouden dat kinderen niet altijd weten wanneer ze moeten stoppen met spelen. Het is daarom belangrijk om regelmatig toezicht te houden op kinderen terwijl ze spelen met magneet tegels. Het inslikken van magneten kan gevaarlijk zijn, omdat deze magneten kunnen leiden tot levensbedreigende schade aan de organen. Zorg er daarom voor dat je altijd toezicht houdt op kinderen terwijl ze spelen met producten die magneten bevatten.

Controleer regelmatig de tegels op schade

Het is ook belangrijk om regelmatig te controleren of de magneet tegels nog in goede staat zijn. Als de tegels beschadigd zijn, kan dit leiden tot potentieel gevaarlijke situaties. Zorg er daarom voor dat je de tegels regelmatig controleert op schade en vervang ze indien nodig.

Lees de gevaren van magneet tegels

Het is belangrijk om de gevaren van magneet tegels te begrijpen voordat je ze aan kinderen geeft om mee te spelen.

Waarom zijn magneet tegels leuk om mee te spelen?

Magneet tegels zijn een geweldige manier om kinderen spelenderwijs te laten oefenen met wiskundige concepten en patronen. Het stimuleert de coördinatie, cognitieve ontwikkeling en fijne en grove motoriek van kinderen. Bovendien zijn magneet tegels leuk voor kinderen van alle leeftijden en gaan ze lang mee.

Zijn magneet tegels duurzaam?

Magneet tegels zijn duurzaam en gaan lang mee. Ze zijn gemaakt van metaal en zijn daarom minder kwetsbaar dan houten blokken. Bovendien zijn magneet tegels prachtig gekleurd en doorzichtig, wat kinderen stimuleert om ermee te spelen.

Hoe lang kunnen ze spelen met houten blokken?

Hoe lang kunnen ze spelen met houten blokken?

Houten blokken zijn al lang geleden ontdekt als een fantastisch speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. En het is waarschijnlijk dat ze nog steeds een favoriet zijn voor vele generaties kinderen in de toekomst. Maar hoe lang kunnen kinderen eigenlijk spelen met houten blokken?

Vanaf de babytijd tot de kleuterklassen

Houten blokken zijn perfect voor baby’s, peuters en kleuters. Zodra baby’s leren om te grijpen, kunnen ze beginnen met het verkennen van de wereld rondom hen met houten blokken. Ze kunnen de blokken vastpakken, ermee wiebelen en ze omver gooien. Peuters en kleuters kunnen zichzelf uitdagen om steeds grotere constructies te maken en hun creativiteit en verbeelding te gebruiken om verhalen en scènes uit het leven te vertellen.

Uitdagend en educatief

Houten blokken zijn niet alleen leuk, maar ook uitdagend en educatief. Kinderen leren vaardigheden zoals sorteren, patronen herkennen en verhalen vertellen. Ze kunnen hun creativiteit en verbeelding gebruiken om hun eigen constructies te maken en hun eigen verhalen te vertellen. Houten blokken zijn ook een goede manier om kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen.

Stimuleert wetenschappelijke en taalkundige kennis

Houten blokken zijn perfect om kinderen kennis te laten maken met bouwkunde en wetenschap. Ze kunnen leren hoe ze blokken kunnen stapelen om wiebelende constructies te maken, hoe ze steviger kunnen bouwen en hoe ze de precieze basis kunnen vaststellen om hogere constructies te maken. Kinderen kunnen ook experimenteren met hoogte en meten om verbanden te leggen tussen woorden, getallen en hoeveelheden.

Houten blokken stimuleren ook de emotionele ontwikkeling van kinderen. Ze leren om beurt te spelen en zorg te dragen voor hun speelgoed. Ze kunnen hun eigen grote tijd bouwen en erin spelen, of ze kunnen samenwerken met vrienden om een bedje of huisje te bouwen.

Perfect voor groepen

Houten blokken zijn perfect voor groepen kinderen, zoals in peuterspeelzalen en kleuterklassen. Kinderen kunnen samenwerken om grote constructies te bouwen en hun eigen verhalen te vertellen. Ze kunnen leren van elkaar en elkaars creativiteit en verbeelding bewonderen.

Wat is leuker, magneet tegels of houten blokken?

Magneet tegels: flexibele en coördinatiecognitieve ontwikkeling

Magneet tegels zijn een geweldige manier om spelenderwijs de fijne en grove motoriek te oefenen en de coördinatiecognitieve ontwikkeling te stimuleren. Hier zijn enkele redenen waarom magneet tegels zo leuk zijn:

 • Kinderen kunnen patronen maken en wiskundige concepten oefenen.
 • Het leren doorheen het spelen is een belangrijk aspect van magneet tegels.
 • Kijkend naar de dominostenen, kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten.
 • Magneet tegels gaan een lange tijd mee en zijn leuk voor vele leeftijden.
 • Het is prachtig om te zien hoe kleurrijk en doorzichtig de tegels zijn.
 • Er zijn zoveel tips en eigen ervaringen van andere ouders te vinden op het internet.

Houten blokken: mooie kleuren en educatieve waarde

Houten blokken zijn ook een geweldige optie als het gaat om bouwspeelgoed. Hier zijn enkele redenen waarom houten blokken zo leuk zijn:

 • Houten blokken zijn uitgebreid geschreven over in koopgidsen en reviews.
 • Het is een geweldige manier om spelenderwijs wiskundige concepten te oefenen.
 • Houten blokken zijn leuk voor vele leeftijden en gaan een lange tijd mee.
 • Het is prachtig om te zien hoe mooi de kleuren zijn van de blokken.
 • Er zijn zoveel tips en eigen ervaringen van andere ouders te vinden op het internet.

Overigens zijn er tegenwoordig ook houten blokken met magneten erin (de beste hier beoordeeld) die het beste van beide werelden hebben.

Conclusie

Magneet tegels zijn een uitstekend alternatief voor houten blokken als speelgoed. Het stimuleert de creativiteit en fantasie van kinderen en is een leuke manier om hun motorische vaardigheden te versterken.

Als je kind oud genoeg is om met magneten om te gaan, zijn ze ook oud genoeg om met houten blokken te spelen. Dus waarom niet beide combineren?

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.