Magneet Speelgoed in het Vliegtuig: Wat is Toegestaan?

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Is magnetisch speelgoed toegestaan in het vliegtuig?

Het is toegestaan om magnetisch speelgoed mee te nemen in de handbagage, want de magneten zijn niet sterk genoeg om eventuele verstoringen te kunnen veroorzaken in de vliegtuig apparatuur. Ze zijn verder ook niet gevaarlijk en mogen net als ander speelgoed mee.

In dit artikel vertel ik je alles over het toegestaan van magnetisch speelgoed in het vliegtuig en waar je op moet letten.

Mogen magneet tegels mee in het vliegtuig

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Is magnetisch speelgoed toegestaan in het vliegtuig?

Als je binnenkort gaat vliegen en je bent druk bezig met het voorbereiden van je reis, dan vraag je jezelf wellicht af of magnetisch speelgoed is toegestaan in het vliegtuig. Hieronder vind je het antwoord op deze vraag en nog meer informatie over welk speelgoed je wel en niet mee mag nemen aan boord.

Wat zijn magnetische speeltjes?

Magnetisch speelgoed zijn speeltjes die magneten bevatten. Dit kan variëren van magnetische boekjes tot magnetische speelgoedblokken zoals de populaire Magformers of Magna-Tiles. Ook zijn er magnetische tekenblokken waar kinderen tekeningen op kunnen maken en deze weer kunnen wegvegen.

Welk speelgoed mag niet mee in het vliegtuig?

Er zijn een aantal speeltjes die niet zijn toegestaan in het vliegtuig. Dit zijn onder andere speelgoedwapens, confetti kanonnen en andere voorwerpen die als gevaarlijk kunnen worden beschouwd.

Wat moet je nog meer weten?

  • Zorg ervoor dat je het speelgoed in een tasje of zakje doet zodat je het gemakkelijk kunt vinden in je bagage.
  • Houd er rekening mee dat niet alle medereizigers het waarderen als je kinderen met luidruchtig speelgoed spelen.
  • Als je twijfelt of het speelgoed is toegestaan, neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij.

Kortom, magnetisch speelgoed is toegestaan in het vliegtuig mits het speelgoed in je bagage past en niet te zwaar is. Zorg ervoor dat je het speelgoed in een tasje doet en controleer vooraf de regels van de luchtvaartmaatschappij. Zo kan je kind zich tijdens de vlucht vermaken en blijft iedereen happy!

Toen we op reis waren door Azië met onze zoon hebben we meermalen gevlogen met magneet tegels in onze handbagage en met verschillende vliegtuigmaatschappijen.

Hoewel het overal (uiteindelijk) was toegestaan, hebben we toch bijna elke keer een tijdje moeten wachten bij het controleren van de handbagage bij het instappen.

De magneet tegels gaan altijd af in het scan apparaat, en de meeste medewerkers weten niet zeker of het is toegestaan of niet, dus ze zullen waarschijnlijk wat research gaan doen.

Het langste dat we hebben moeten wachten op een antwoord voor we verder mochten was 20 minuten.

Dus alhoewel het is toegestaan en we ze nooit hebben moeten achterlaten tijdens de 18 vluchten die we hebben genomen, is het aan te raden om ze maar in het ruimbagage te stoppen zodat je gewoon door kunt.

Zolang extra wachten is niet echt leuk met een kind.

Mogen magneet tegels mee aan boord het vliegtuig?

Magneet tegels zijn kleine, maar zeer krachtige consumentenmagneten die voor allerlei doeleinden gebruikt kunnen worden. Ze zijn niet per se gevaarlijk, maar kunnen wel kwaad doen als ze niet goed worden gebruikt. Daarom zijn er regels opgesteld voor het meenemen van voorwerpen in de handbagage. Voor magneet tegels geldt dat ze mee mogen aan boord van het vliegtuig, mits ze goed zijn verpakt en passen binnen de bagageregels.

Hoe neem je magneet tegels veilig mee?

Om te voorkomen dat magneet tegels schade aanrichten aan andere voorwerpen in je bagage, is het belangrijk om ze goed te verpakken. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Verpak de magneet tegels in een stevige doos of hoesje.
  • Zorg ervoor dat de magneet tegels niet kunnen bewegen in de verpakking.
  • Stop de verpakking in je handbagage, zodat je er zelf goed op kunt letten.
  • Stop ze allemaal bij elkaar zodat je het er gemakkelijk uit kunt halen bij controle.

Conclusie

Magnetisch speelgoed is een geweldige manier om kinderen op reis te laten komen. Het is echter belangrijk om te controleren of het speelgoed past binnen de bagage-eisen van de luchtvaartmaatschappij en het goed te verpakken zodat het niet beschadigt ander bagage.

Als je dit allemaal in acht neemt, dan is het zeker toegestaan in het vliegtuig!

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.