Creatief Gebruik van Speelgoedcamera’s: 5 Leukste Spelletjes

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Binnen kun je het leukste spelletjes doen met een speelgoedcamera. Zoals het spel “speelgoedcamera delen”.

Het is een leuk spelletje waarbij je een speelgoedcamera deelt onder de spelers. De spelers mogen foto’s maken van de dingen die ze zien en deze delen met de anderen. Zo kun je een leuk avondje organiseren.

In dit artikel vertel ik je over 5 leukste spelletjes met een speelgoedcamera binnen én buiten.

Leukste spelletjes met een speelgoed camera

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Top 5 leukste spelletjes met een speelgoedcamera

Speelgoedcamera’s zijn een geweldige manier om kinderen kennis te laten maken met de wereld van fotografie en creativiteit. Maar hoe kun je deze kleine camera’s het beste gebruiken? Hier zijn een aantal ideeën om de creativiteit van je kinderen te stimuleren en ze op een leuke manier te laten leren.

Speelgoedcamera delen

Wanneer je slechts één camera hebt kun je nog steeds een leuk spelletje met meerdere personen doen. Je kunt de camera namelijk perfect delen.

Je kunt om en om op pad gaan om een foto te maken om zo een verhaal te vertellen. Het eerste kind kiest een mooie locatie om een foto te maken en schiet er eentje. De volgende persoon bekijkt de laatste foto en maakt een volgende in het verhaal.

Aan het einde kunnen jullie samen de reeks foto’s bekijken (misschien op de TV als dat lukt met de camera) en kijken of er een goed lopend verhaal uit is gekomen.

Wie maakt de mooiste foto?

Als je meerdere speelgoedcamera’s hebt, kun je een spelletjesavond organiseren waarbij je de camera’s verdeelt onder de spelers. Het doel van het spel is om de mooiste en creatiefste foto’s te maken. Je kunt zelf kiezen hoeveel tijd je wilt besteden aan het maken van de foto’s en wie de winnaar is. Het spel is absoluut een leuke manier om je speelgoedcamera te gebruiken en te delen met vrienden en familie.

Experimenteer met perspectief

Een speelgoedcamera kan een nieuw perspectief bieden op de wereld. Laat je kinderen experimenteren met verschillende hoeken en perspectieven om te zien wat voor interessante foto’s ze kunnen maken. Dit kan ze helpen om hun creativiteit te ontwikkelen en hun fotografische vaardigheden te verbeteren.

Speel bijvoorbeeld “wat lijkt het groot” door een klein poppetje dichtbij te zetten en een grote pop veraf en dan een foto te maken.

Maak een foto-recept

Laat je kinderen een foto-recept maken door foto’s te maken van verschillende stappen in een proces. Dit kan variëren van het maken van een taart tot het bouwen van een lego-toren. Dit kan ze helpen om hun creativiteit te ontwikkelen en hun fotografische vaardigheden te verbeteren.

Stop motion foto’s

Maak samen met je kind een stop motion (hier hoe je het doet) en breng hun favoriete speelgoed tot leven!

Lees ook: dit zijn de beste speelgoed camera’s beoordeeld

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.