De leukste binnenspeeltuinen in Nederland voor een prachtig dagje uit

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Een binnenspeeltuin kan de ideale oplossing zijn voor regendagen tijdens de zomervakantie, een verjaardagsfeestje, een dagje uit samen met andere gezinnen of gewoon om plezier te maken op een vrije dag.

Binnenspeeltuinen zijn veilig, goedkoop en bieden urenlang speelplezier.

Maar hoe kies je nu de beste binnenspeeltuin voor je kinderen?

Leukste binnenspeeltuinen

In dit artikel overlopen we enkele van de leukste binnenspeeltuinen in Nederland en vertellen we je wat er te beleven valt voor je kinderen.

De leukste binnenspeeltuinen van Nederland op de kaart:

[map-multi-marker id=”85″]

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Top keuzes binnenspeeltuinen – welke zijn de leukste?

Enkele van de leukste binnenspeeltuinen zijn:

 • Candy Castle, gevestigd in een oude kerk met onder andere een kartbaan
 • Bubble Jungle in Leiderdorp, met een uniek klimparcours en speelstad
 • Ballorig heeft maar lieft 43 unieke binnenspeeltuinen in Nederland (en ook België en Duitsland)

Verderop in het artikel hebben we nog veel meer binnenspeeltuinen voor je, en zullen we ze uitgebreid bespreken.

Maar nu eerst:

Waar moet je op letten wanneer je een binnenspeeltuin kiest?

Bij de keuze voor een binnenspeeltuin zijn en verschillende factoren waar je rekening mee moet houden.

Plan het bezoek aan een binnenspeeltuin zo mogelijk een paar dagen op voorhand, zeker wanneer je met meerdere kinderen of gezinnen samen gaat.

Stel jezelf vervolgens een aantal vragen.

Is er genoeg variatie in het aanbod en is de speeltuin groot genoeg?

Het belangrijkste om rekening mee te houden is de grootte en de variatie van de binnenspeeltuin.

Een binnenspeeltuin die te klein is of weinig verschillende activiteiten biedt, kan al gauw gaan vervelen.

Kinderen moeten zich toch minstens enkele uren kunnen vermaken. Zo krijg jij als ouder ook de tijd om even te ontspannen.

Voor grote gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden, is het bovendien belangrijk dat er speelmogelijkheden zijn die zijn aangepast aan verschillende leeftijden.

Een kleine peuter kan zich vermaken in een ballenbad, terwijl oudere kinderen misschien graag een kartbaan verkennen of videospellen spelen.

Let er bij de keuze van een binnenspeeltuin dus op dat deze geschikt is voor alle leeftijden.

De meeste binnenspeeltuinen zijn geschikt voor peuters vanaf 3 jaar tot kinderen van 12 jaar oud – maar vooral voor oudere kinderen is het aanbod soms beperkt.

Is de binnenspeeltuin snel en gemakkelijk bereikbaar?

Hoewel dit een erg voor de hand liggende factor is, vinden we hem toch het vermelden waard.

Niemand vindt het leuk om urenlang in de file te staan – en kleine kinderen al helemaal niet.

Een lange heen- en terugrit kan een fijn bezoek aan een binnenspeeltuin verpesten en zo het plezier voor kinderen en ouders bederven.

Bovendien lopen de kosten voor vervoer daarbij al gauw op.

Kies daarom bij voorkeur een binnenspeeltuin in de buurt, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Openbaar vervoer heeft bovendien het voordeel dat je niet naar parkeerplaats hoeft te zoeken, wat bij veel binnenspeeltuinen in de stad een probleem kan vormen, vooral in het weekend.

Kinderen vinden het vaak ook leuker om bijvoorbeeld met de trein te gaan. Woon je in de buurt, dan is de fiets ook een goede optie natuurlijk.

Bestaat er een mogelijkheid om iets te drinken en/of eten in de binnenspeeltuin?

Meestal is een uitstap naar een binnenspeeltuin een activiteit voor minstens een halve dag – soms zelfs een hele. Spelen is vermoeiend en krijgen zo al snel honger of dorst.

Let erop dat je in de binnenspeeltuin iets kunt eten en/of drinken.

De meeste binnenspeeltuinen beschikken gelukkig over een eigen restaurant met aangepast kindermenu, maar ook koude en warme snacks en gezonde versnaperingen voor tussendoor of tijdens de middagpauze.

De prijzen in deze restaurants zijn niet altijd geweldig budgetvriendelijk.

Daarom kan het handig zijn om zelf enkele snacks of drankjes mee te nemen, of op voorhand een lunchpakket samen te stellen.

Spijtig genoeg laten binnenspeeltuinen niet altijd toe dat men eigen voedsel of dranken meeneemt.

Wanneer je alles moet consumeren in het restaurant van de binnenspeeltuin zelf, dan wordt dit algauw een dure zaak.

Sommige binnenspeeltuinen bieden de mogelijkheid om de toegangsprijs te combineren met die van een of meerdere snacks of drankjes.

Hoeveel kost de toegang en zijn er speciale kortingsacties?

Binnenspeeltuinen zijn in de meeste gevallen een behoorlijk goedkope uitstap.

De toegang voor kinderen kost gemiddeld zo’n vijf tot twintig euro, volwassenen kunnen in veel gevallen gratis mee naar binnen.

Het is niet ongewoon dat een binnenspeeltuin zijn prijzen verhoogt tijdens het weekend, de schoolvakanties of op feestdagen.

Als je wilt profiteren van lagere prijzen, ga dan indien mogelijk op weekdagen of wanneer het rustiger is – dit is niet enkel voordeliger, maar ook heel wat aangenamer omdat je zo wachtrijen vermijdt.

Veel binnenspeeltuinen bieden ook strippenkaarten of zelfs abonnementen aan. Door bijvoorbeeld een tienrittenkaart te kiezen, kun je ook korting krijgen.

Als je naar een binnenspeeltuin gaat voor een speciale gelegenheid of met een grote groep, dan heb je wellicht wat meer nodig dan enkel toegangstickets.

Zijn er speciale formules voor kinderfeestjes?

Binnenspeeltuinen zijn een ideale keuze voor een verjaardags- of kinderfeestje.

Je kunt er namelijk met een grote groep kinderen naartoe en het aanbod aan verschillende activiteiten is groot genoeg voor meerdere uren speelplezier.

Raadpleeg de website om op voorhand een afspraak te maken voor een kinderfeestje.

Vaak krijg je met grote groepen kinderen extra korting op toegang, en bestaat er een speciale formule waarbij snacks, een maaltijd of extra animatie voorzien wordt.

Bij de meeste speeltuinen moet je dit echter op voorhand reserveren.

Is de binnenspeeltuin verbonden met een ander park?

Sommige binnenspeeltuinen, zoals de Orchideeënhoeve (zie hieronder), zijn verbonden met andere themaparken of een natuurpark.

Daarvoor betaal je meestal iets meer, maar het voegt wel een meerwaarde toe aan je uitstap.

Hoe veelzijdiger een binnenspeeltuin, hoe minder kans dat je kinderen zich snel gaan vervelen.

Niet alle kinderen zijn nu eenmaal dol op een drukke binnenspeeltuin, en dan is bijvoorbeeld een natuurpark met mooie vogels schildpadden, vlinders, reptielen en tropische bloemen een leuke afwisseling.

In de zomer is het verder ook fijn als een speeltuin niet enkel indoor is, maar ook een openluchtgedeelte heeft.

Zo kunnen jij en je kinderen genieten van de frisse lucht en het mooie weer, maar tegelijkertijd heb je de zekerheid dat je trip niet in het water valt wanneer het gaat regenen.

Wat zijn de leukste binnenspeeltuinen in Nederland?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van een binnenspeeltuin, gaan we nu naar de speeltuinen kijken.

Wat is de populairste binnenspeeltuin in Amsterdam?

De bekendste indoor speeltuin in de Amsterdam is wellicht Candy Castle Speelparadijs.

Candy Castle is gevestigd op een unieke locatie, namelijk een gerestaureerde, monumentale kerk. In combinatie met de kleurrijke, gloednieuwe inrichting en het snoepthema levert dat een unieke speelervaring op.

Candy Castle is toegankelijk voor € 8,50 per kind, wat we fijn vinden is dat ook de prijzen voor snacks en dranken hier goed meevallen. Ouders en begeleiders mogen gratis mee naar binnen.

Dit is een ‘klassiek’ speelparadijs met klimtuigen, touwen, trampolines en kleurrijke doolhoven waarin kinderen tussen 1 en 12 jaar zich naar hartelust kunnen uitleven.

Daarnaast beschikt Candy Castle ook over een eigen kartbaan voor wat oudere kinderen, en een reuzegroot ballenbad en een aparte speelzone voor de allerkleinsten.

Ouders kunnen in het restaurantgedeelte rustig genieten van een kop koffie of een broodje terwijl hun kinderen zich uitleven op de speeltuigen.

Wanneer het tijd is voor een pauze, kunnen ook de kinderen genieten van een behoorlijk assortiment aan snacks en verfrissingen.

Leuk om te weten: ook voor schoolreisjes of kinderfeestjes, bijvoorbeeld om een verjaardag te vieren, heeft Candy Castle speciale arrangementen.

Deze moet je wel op voorhand reserveren, dat doe je best via de website of per telefoon.

Candy Castle Speelparadijs, Erik de Roodestraat 14, 1056 AM Amsterdam

Waar vind je de grootste binnenspeeltuin in Nederland?

De grootste binnenspeeltuin in Nederland is te vinden in Utrecht, namelijk KidZcity.

Voor de prijs van € 12,00 kunnen kinderen hier genieten van een speelpark van meer dan 5000 vierkante meter, met tientallen attracties.

Wat dacht je bijvoorbeeld van stoere botsauto’s, een reuzegrote doolhof of familieglijbaan, een gezellige safari trein of een paardencarrousel voor de allerkleinsten?

KidZcity is een fijn speelparadijs voor gezinnen met jonge en iets oudere kinderen, door de grote verscheidenheid aan speeltuigen. Ook grotere groepen kinderen kunnen zich hier volop uitleven.

Over het algemeen kunnen we stellen dat dit speelparadijs iets prijziger is dan de gemiddelde binnenspeeltuin, vooral omdat ook volwassenen hier inkom betalen.

KidZcity is geopend op de meeste feestdagen en zondagen, waardoor het een ideale uitstap is in een lang weekend wanneer andere attracties of speeltuinen gesloten blijven.

Centraal in de speelzone van KidZcity bevindt zich een zitzone van waaruit ouders over hun kinderen kunnen waken en rustig kunnen genieten van een maaltijd of drankje en gratis wifi.

Natuurlijk is er ook voor kinderen een apart menu voorzien.

KidZcity, Vlampijpstraat 79, 3534 AR Utrecht

Wat is de beste binnenspeeltuin voor peuters en kleuters?

Om de allerkleinsten een fijne dag te bezorgen, raden we je Bubble Jungle in Leiderdorp aan.

Dit themapark beschik over een grote speelzone met verschillende peuter- en dreumeshoeken, een aangepaste rollerbaan, een groot ballenbad en verschillende ‘rustige’ activiteiten zoals een legohoek of een glow-in-the-dark minigolfbaan.

Bovendien is er op weekdagen een peuterochtend waarop peuters aan een verlaagd tarief van het hele speelterrein kunnen genieten.

Dat wilt niet zeggen dat iets grotere kinderen hier geen plezier kunnen beleven.

Bubble Jungle is namelijk groot genoeg zodat er ook tal van uitdagendere activiteiten voorzien zijn, zoals trampolines, avontuurlijke klimtoestellen, een heuse powertower en de botstende bubbelcars.

Net zoals bij andere binnenspeeltuinen vind je hier een aangename relax zone waar zowel ouders als kinderen tot rust kunnen komen en genieten van een kleine versnapering of drankje.

De prijzen van Bubble Jungle zijn erg vergelijkbaar met die van andere binnenspeeltuinen in Nederland: € 8,50 voor kinderen, en volwassen begeleiders mogen gratis mee naar binnen.

Avonturenstad de Bubble Jungle, Vlasbaan 7, 2352 AH Leiderdorp

Wat is de beste binnenspeeltuin in de buurt?

Ballorig is het best beoordeelde kinderspeelparadijs in Nederland, en dankzij de 38 vestigingen is er altijd één in de buurt te vinden.

Deze kinderspeeltuin begon in 1996 als het eerste speelparadijs in Nederland, maar breidde al snel uit naar tal van kleinere vestigingen.

De doelgroep van Ballorig is duidelijk jongere kinderen, met eenvoudige en kleurige speeltuigen, springkastelen en grote ballenbaden die de motorische ontwikkeling stimuleren.

Ook de menukaart van het restaurant bevat tal van aangepaste en gezonde snacks voor kleine kinderen.

Elke vestiging van Ballorig heeft vanzelfsprekend een iets andere inrichting, maar overal is er een centrale zitplaats voorzien waar ouders of begeleiders en kinderen tussen het spelen door even kunnen ontspannen.

De prijzen bij Ballorig zijn vergelijkbaar met die van andere kleinere binnenspeeltuinen.

Ook voor een verjaardagsfeestje kun je er terecht, dan krijg je een speciaal groepstarief met enkele leuke extra’s en versnaperingen voor een onvergetelijk feestje.

Je vind Ballorig vestigingen door werkelijk heel Nederland:

 • Ballorig Assen, Zuidenveld 133, 9406 LK Assen
 • Ballorig Emmen, Oosterbracht 11, 7821 CC Emmen
 • Ballorig Arnhem, Hazenkamp 36, 6836 BA Arnhem
 • Ballorig Hattem, Apeldoornseweg 1F, 8051 AA Hattem
 • Ballorig Zutphen, Dreef 12, 7202 AG Zutphen
 • Ballorig ‘s-Hertogenbosch, Geerke 2, 5235 HH ‘s-Hertogenbosch
 • Ballorig Tilburg, Von Suppéstraat 35A, 5011 EE Tilburg
 • Ballorig Veldhoven, De Run 5201, 5504 DC Veldhoven
 • Ballorig Houten, Tuibrug 3, 3991 LC Houten
 • Ballorig Utrecht, Mississippidreef 22, 3565 CG Utrecht
 • Ballorig Veenendaal, Galileistraat 3, 3902 HR Veenendaal
 • Ballorig Almere, Scoutingpad 1, 1351 GN Almere
 • Ballorig Lelystad, Badweg 17a, 8223 PA Lelystad
 • Ballorig Groningen, Bieskemaar 1, 9735 AE Groningen
 • Ballorig Hoogezand Sappemeer, Kees de Haanstraat 71, 9611 HS Sappemeer
 • Ballorig Amsterdam Arena, Johan Cruijff Boulevard 240, 1101 DJ Amsterdam
 • Ballorig Amsterdam Gaasperplas, Valburgdreef 1001, 1108 AW Amsterdam
 • Ballorig Beverwijk, Parallelweg 120, 1948 NN Beverwijk
 • Ballorig Den Helder, Willemsoord 51, 1781 AS Den Helder
 • Ballorig Heerhugowaard, W.M. Dudokweg 1, 1703 DA Heerhugowaard
 • Ballorig Hoorn, Wogmergouw 4, 1689 PC Zwaag
 • Ballorig Zaandam, Mahoniehout 6, 1507 ED Zaandam
 • Ballorig ‘s-Gravenzande, Monsterseweg 129b, 2691 JE ‘s-Gravenzande
 • Ballorig Alphen aan de Rijn, Rijnhavenkade 2, 2404 HB Alphen aan den Rijn
 • Ballorig Gouda, Burgemeester van Reenensingel 125, 2803 PA Gouda
 • Ballorig Vlaardingen, Parallelweg 4c, 3131 DG Vlaardingen
 • Ballorig Drachten, Dopplerlaan 26A, 9207 HC Drachten
 • Ballorig Heerenveen, Pim Mulierlaan 51, 8443 DA Heerenveen
 • Ballorig Sneek, Alexanderstraat 10A, 8606 VP Sneek
 • Ballorig Maastricht, Oosterweg 5, 6245 LC Eijsden
 • Ballorig Nieuw Bergen, De Flammert 1012, 5854 NA Bergen
 • Ballorig Roermond, Elmpterweg 48, 6042 KL Roermond
 • Ballorig Sittard, Lissabonlaan 30, 6135 LE Sittard
 • Ballorig Venlo, Winkelveldstraat 5, 5916 NX Venlo
 • Ballorig Enschede, J J Van Deinselaan 30, 7541 PE Enschede
 • Ballorig Nijverdal, Van Den Bergsweg 3, 7442 CK Nijverdal
 • Ballorig Wijhe, Handelsweg 10, 8131 XX Wijhe

Bij welke binnenspeeltuin kun je het beste terecht voor kinderfeestjes?

De meeste indoor speeltuinen hebben speciale formules voor verjaardagspartijtjes of feestjes.

Bij de binnenspeeltuin van Spelekids kun je verschillende soorten feestjes laten organiseren.

Het is een grote indoorspeeltuin waar je naast de klassieke klim-, spring- en klauter mogelijkheden ook tal van leuke activiteiten vindt zoals bowlen, fluorgolf of lasergames, ideaal voor wat oudere kinderen.

De feestjes bij Spelekids zijn geschikt voor kleine en grote groepen kinderen, van 3 tot 12 jaar oud.

Ze omvatten een speciaal arrangement met toegang voor alle aanwezigen, een cadeautje voor de jarige, verrassingen en enkele snacks en dranken naar keuze.

De prijzen variëren tussen 10 en 15 euro per kind.

Spelekids organiseert ook regelmatig grotere themadagen of evenementen, bijvoorbeeld voor Sinterklaas.

Dit zijn leuke bijeenkomsten met speciale activiteiten zoals speurtochten, kinderdisco en andere verrassingen.

Het fijne hieraan is dat de toegangsprijzen ongewijzigd blijven, zowel voor kinderen als volwassenen.

Tot slot is Spelekids ook beschikbaar om een eigen, groter feest te organiseren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een kraamfeest of een heel familiefeest.

Feesten organiseren bij Spelekids of andere indoor speeltuinen heeft verschillende voordelen.

Om te beginnen hoef je je zelf veel minder aan te trekken van de organisatie. Spelekids biedt voldoende plek en een aangepast menu op maat van jouw budget.

Vooral voor grote families met veel kinderen kan het praktischer zijn om een speeltuin te gebruiken voor een familiefeest, dan om dit zelf te organiseren.

Je hoeft zelf niets klaar te zetten of voor animatie te zorgen.

Kinderen kunnen urenlang heerlijk spelen, waardoor ze met plezier zullen meekomen en blijven terwijl volwassenen gezellig tafelen.

Ook voor oudere kinderen is een binnenspeeltuin een goede optie.

Veel speeltuinen bieden namelijk de mogelijkheid om aanvullende activiteiten te organiseren, bijvoorbeeld een minigolf, potje bowling, lasergame of zelfs paintballen.

Zo heeft iedereen het naar zijn zin en blijft het de hele tijd gezellig, zonder zeurende kinderen die zich vervelen.

Indoor speelparadijs Spelekids, Industrieweg 12, 1231 KH Loosdrecht

Wat zijn de beste alternatieve binnenspeeltuinen?

Niet alle binnenspeeltuinen staan vol met blitse, moderne en nieuwe speeltuigen en de nieuwste games.

Dat hoeft ook helemaal niet, want kinderen kunnen zich net zo goed vermaken in een alternatieve binnenspeeltuin.

De Happyfarm in Terschuur is daar een mooi voorbeeld van.

Deze speeltuin combineert natuur en speelplezier. Het speelparadijs bevat glijbanen, kloutertouwen, snoezelruimtes en racebanen voor kinderen van 3 tot 12 jaar oud.

Happyfarm is echter meer dan een speeltuin het is ook een kleine kinderboerderij. Kinderen kunnen er kennismaken met verschillende dieren zoals konijntjes of een ritje maken op een pony.

Vooral in de zomer, wanneer het mooi weer is, is het erg fijn om zowel binnen als buiten te kunnen spelen.

De prijzen bij Happyfarm zijn iets lager dan het gemiddelde bij traditionele binnenspeeltuinen. Peuters kunnen gratis mee naar binnen, volwassen begeleiders betalen een verlaagd tarief.

De menukaart van de cafetaria bij Happyfarm is eenvoudig maar goedkoop, met verschillende kleine versnaperingen en frisdranken aan budgetvriendelijke prijzen.

Happyfarm, Dronkelaarseweg 28, 3784 WB Terschuur

Binnenspeeltuin en dierentuin combineren, kan dat?

Een binnenspeeltuin en een dierenpark zijn twee van de favoriete uitstapjes van kinderen.

Naast een kinderboerderij zoals Happyfarm zijn er ook speeltuinen met exotische dieren en planten, zoals de Orchideeënhoeve.

Exotische flamingo’s, tropische vlinders en zeldzame bloemen, je kunt het allemaal bewonderen in de Orchideeënhoeve; je vind er ook schildpadden en reptielen.

In deze subtropische binnenspeeltuin wanen je kinderen zich helemaal in de jungle.

Tegelijkertijd kun jij als begeleider of ouder alles nauwlettend in de gaten houden terwijl je geniet van een broodje of een kop koffie.

In de Orchideeënhoeve vind je vanzelfsprekend prachtige en zeldzame bloemen, en voor iets oudere bezoekers behoren workshops bloemschikken tot de mogelijkheden.

Wil je samen met je kinderen de exotische dieren en planten ontdekken, dan kunnen jullie de junglepaden volgen doorheen de hoeve.

Toegang tot de Orchideeënhoeve kost voor kinderen tot 12 jaar € 8,50, volwassenen betalen hier € 14,50. Dat maakt de uitstap iets duurder dan bij sommige ‘gewone’ binnenspeeltuinen.

Orchideeënhoeve, Oosterringweg 34, 8315 PV Luttelgeest

Waar kunnen kinderen het beste klimmen en klauteren?

Zowel kleuters als iets oudere kinderen houden ervan om zich uit te leven in een speeltuin met touwen, torens, klimmuren en ladders. Natuurlijk moet dat wel op veilig en aangepast klimparcours gebeuren.

Zowel de allerkleinsten als grotere kinderen kunnen naar hartelust klimmen en klauteren in het indoor speelparadijs Monkey Town.

Ze hebben een dertigtal klimparadijzen verspreid over heel Nederland, met tal van attracties en activiteiten voor urenlang klimplezier.

Dankzij hun lage tarieven en groepsformules is Monkey Town ook ideaal voor klasreisjes of verjaardagsfeestjes.

Monkey Town heeft vele locaties door heel Nederland heen:

 • Monkey Town Franeker, Burgemeester J. Dijkstraweg 3, 8801 PG Franeker
 • Monkey Town Leeuwarden, Snekertrekweg 39, 8912 AA Leeuwarden
 • Monkey Town Wolvega, Grindweg 124, 8471 EM Wolvega
 • Monkey Town Alkmaar, Nijenburgerweg 13, 1812 LT Alkmaar
 • Monkey Town Amsterdam, Zuidermolenweg 32, 1069 CG Amsterdam
 • Monkey Town Bussum, Zanderijweg 10-12, 1403 XV Bussum
 • Monkey Town Diemen, Sniep 26, 1112 AH Diemen
 • Monkey Town Haarlem, Menno Simonszplein 21, 2014 SC Haarlem
 • Monkey Town Purmerend, Grotenhuysweg 102, 1446 HZ Purmerend
 • Monkey Town Schagen, Groeneweg 1, 1741 TZ Schagen
 • Monkey Town Uitgeest, Molenwerf 20, 1911 DB Uitgeest
 • Monkey Town Uithoorn, Noorddammerweg 30, 1424 NX De Kwakel
 • Monkey Town Apeldoorn, Sleutelbloemstraat 71D, 7322 AJ Apeldoorn
 • Monkey Town Arnhem, Cruquiusweg 3A, 6827 BL Arnhem
 • Monkey Town Doetinchem, Edisonstraat 1, 7006 RA Doetinchem
 • Monkey Town Ede, Vening Meineszstraat 4, 6717 AJ Ede
 • Monkey Town Voorthuizen, Apeldoornsestraat 46, 3781 PN Voorthuizen
 • Monkey Town Wijchen, Nieuweweg 201, 6603 BM Wijchen
 • Monkey Town Almelo, Woonboulevard 40, 7606 JA Almelo
 • Monkey Town Enschede, Colosseum 82, 7521 PT Enschede
 • Monkey Town Hardenberg, Grote Beltenweg 1, 7771 SX Hardenberg
 • Monkey Town Zwolle, Grote Voort 13, 8041 AM Zwolle
 • Monkey Town Groningen, Peizerweg 74, 9727 AK Groningen
 • Monkey Town Heerlen, Stadionbaan 50, 6416 CS Heerlen
 • Monkey Town Venlo, Heymansstraat 101, 5927 NP Venlo
 • Monkey Town Amersfoort, Middelhoefseweg 10, 3819 AA Amersfoort
 • Monkey Town IJsselstein, Boerhaaveweg 13, 3401 MN IJsselstein
 • Monkey Town Leerdam, Industrieweg 23, 4143 HP Leerdam
 • Monkey Town Maarssen, Safariweg 203, 3605 MD Maarssen
 • Monkey Town Bergen op Zoom, Langstraat 5, 4661 SE Halsteren
 • Monkey Town Breda, Tramsingel 48, 4814 AC Breda
 • Monkey Town Mierlo, Arkweg 3-17, 5731 PD Mierlo
 • Monkey Town Valkenswaard, Pastoor Heerkensdreef 15, 5552 BG Valkenswaard
 • Monkey Town Waalwijk, Bachlaan 10, 5144 HJ Waalwijk
 • Monkey Town Bleiswijk, Kooilaan 1a, 2665 KR Bleiswijk
 • Monkey Town Delft, Rijksstraatweg 39, 2645 BT Delfgauw
 • Monkey Town Den Haag, Westvlietweg 55, 2491 ED Den Haag
 • Monkey Town Gouda, Groenhovenpark 1A, 2803 PH Gouda
 • Monkey Town Rijswijk, Lange Kleiweg 1h, 2288 GH Rijswijk
 • Monkey Town Rotterdam, Akkeroord 10, 3079 ZS Rotterdam
 • Monkey Town Sliedrecht, Leeghwaterstraat 65, 3364 AE Sliedrecht
 • Monkey Town Spijkenisse, Einsteinweg 6, 3208 KK Spijkenisse
 • Monkey Town Warmond, Veerpolder 15C, 2361 KX Warmond

Waar vind je het grootste ballenbad?

De indoor speeltuin Zwierelantijn is ideaal voor kinderen die zich graag willen uitleven in een reuzegroot ballenbad.

Maar ook een grote glijbaan, uitkijktoren en een heus spookhuis behoren hier tot de mogelijkheden.

De Zwierelantijn is prachtig ingericht en beschikt over een groot restaurant met uitgebreide menukaart.

Bovendien is de speeltuin verbonden met een camping – zeker het overwegen waard voor wie een fijne kampeervakantie plant met de kinderen.

De Zwierelantijn bevindt zich vlakbij Domburg, een uitstap is daarom ideaal te combineren met een voor- of namiddagje aan de kust.

Indoor Speeltuin Zwierelantijn, Zuiverseweg 2, 4363 RJ Aagtekerke

Liever thuis in de ballenbak? Lees 16 beste ballenbakken beoordeeld voor lekker thuis ravotten.

Waar kun je glow-in-the-dark minigolf spelen?

Glow-in-the-dark golf, ook wel golf-in-the-dark genoemd, is een steeds populairder concept dat gecombineerd wordt met binnenspeeltuinen of andere attracties.

Veel Nederlandse speelhallen hebben een kleine indoor minigolf, maar de grootste en leukste vind je wellicht in Woerden, bij de Pretfabriek.

De Pretfabriek is een middelgrote binnenspeeltuin waar veel plaats is voor verschillende soorten kinderfeestjes en uitstapjes met grotere groepen.

De glow-in-the-dark minigolf bij de Pretfabriek bevat maar liefst 18 holes in een sfeervolle, donkere hal vol neon- en glow-in-the-dark-decoratie, bewegende decors en speciale geluidseffecten.

De glow-in-the-dark minigolf van de Pretfabriek is vooral geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar kleinere kinderen zijn ook welkom.

De toegang kan gecombineerd worden met een bezoek aan de binnenspeeltuin, een kinderfeestje of gewoon afzonderlijk gekocht worden aan een voordeeltarief.

Golf-in-the-dark is een geweldige activiteit om met het hele gezin te doen op een regenachtige dag.

Een glow-in-the-dark minigolfbaan met 18 holes biedt ongeveer 1 tot 2 uur speelplezier. We raden aan om dit te combineren met andere activiteiten, vooral als er kleinere kinderen bij zijn.

Pretfabriek Woerden, Oostzee 8, 3446 CH Woerden

Andere binnenspeeltuinen die dit aanbieden zijn onder andere Bubble Jungle, Monkey Town of Adventuretown.

Kan ik een bezoek aan een binnen- en buitenspeeltuin combineren?

Jazeker, er zijn heel wat gecombineerde binnen- en buitenspeeltuinen waar kinderen heerlijk kunnen spelen – enkele voorbeelden zijn Happyfarm, de Joepie binnenspeeltuin in Breda of Plaswijckpark in Rotterdam.

Plaswijckpark is een iets duurdere speeltuin en pretpark, met toegangsprijzen vanaf € 14,50 voor kinderen en volwassenen.

Het park is echter groot genoeg voor een volledige dag speelplezier en biedt ook vermaak aan oudere kinderen, wat de hogere entreeprijs het meer dan waard maakt.

Naast klassieke klim- en klauter rekken, waterpret en een minitreintje zijn in dit park ook een heuse dierentuin, een go-cartbaan en een grote picknickweide te vinden.

Je kunt er ook heerlijk wandelen door de rozentuin of langs de vele fonteinen met het hele gezin.

Omdat heel wat attracties buiten te vinden zijn, raden we Plaswijckpark vooral aan bij goed weer of in de zomer.

De binnenspeeltuin is groot genoeg voor enkele uren speelplezier, maar toch is het een spijtige zaak om zoveel dieren- en wandelpret links te laten liggen wanneer het regent of te koud is.

Anders dan bij veel andere (binnen-)speeltuinen mag je Plaswijckpark wel je eigen lunchpakket en/of dranken meenemen en consumeren.

Zo wordt een bezoek aan de speeltuin flink wat goedkoper wanneer je een beperkt budget hebt.

Plaswijckpark, Ringdijk 20, 3053 KS Rotterdam

 

Met de kinderen naar een binnenspeeltuin

Tot slot nog even in een notendop waar je op moet letten wanneer je met de kids naar een binnenspeeltuin gaat:

 • Entreeprijzen liggen tussen € 5 en € 20 per kind, volwassenen hebben vaak gratis toegang
 • Een goede binnenspeeltuin heeft een gevarieerd aanbod voor jongere en oudere kinderen
 • Combineer een binnenspeeltuin liefst met activiteiten zoals minigolf, lasergamen of karten
 • Houd bij het kiezen ook rekening met lunch- of snack mogelijkheden en de prijzen op de menukaart
 • Reserveer altijd op voorhand voor kinderfeestjes of schoolreisjes, zo krijg je de beste prijzen

Veel speelplezier!

Liever het water in? Bekijk ons overzicht voor het Leukste binnen zwembad: subtropische zwemparadijzen in Nederland.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.