Leukste badspeelgoed zonder gaatjes

Leukste badspeelgoed zonder gaatjes | 5 tips voor veilig in bad spelen

Tijd om in bad te gaan! Voor sommige kids is dit vaak de highlight van de dag. Voor andere gaat het soms iets minder enthousiast. Wanneer je het leukste maar toch ook veiligste badspeelgoed voor je kleintjes in huis haalt, zal badderen altijd een feest worden.

Maar wat is nou het leukste badspeelgoed? En met welk speelgoed kun je jouw kind veilig in bad laten spelen?

In bad zijn moet leuk blijven voor de kinderen, maar zeker ook voor de ouders. Misschien had je het niet eens door, maar wist je dat er in het favoriete gele eendje met dat gaatje op de bodem momenteel waarschijnlijk een schimmel aan het groeien is?

Lees in dit artikel gerust verder waarom badspeelgoed zonder gaatjes een betere optie is en wat het leukste badspeelgoed zonder gaatjes is, of bekijk mijn artikel met de 25 leukste speelgoedjes voor in bad.

We hebben een top 5 lijstje voor je gemaakt met de leukste badspeelgoed zonder gaatjes.

Om het overzichtelijk te houden hebben we het speelgoed opgedeeld in leeftijdscategorieën. Met deze leuke speeltjes weet je dat jouw kind veilig en met plezier in bad kan spelen. Het zal nog een uitdaging worden ze er weer uit te krijgen!

Het leukste badspeelgoed zonder gaatjes op een rijtje

Badspeelgoed zonder gaatjesWaarom het zo leuk isAfbeelding
Nûby – Badspeelgoed – Drijvende OctopusHeeft geen gaatjes, drijvend speeltje, goed voor de hand-oog coördinatie. 1-3 jaarNûby - Badspeelgoed zonder gaatjes - Drijvende Octopus - 18m+
(bekijk meer afbeeldingen)
SES Aqua Badwater kleurenKleurt het badwater 3 soorten kleuren, huidvriendelijk en kleurt alleen het badwater, niet de huid of de badkuip. 2-6 jaarSES Aqua Badwater kleuren badspeelgoed zonder gaatjes
(bekijk meer afbeeldingen)
SES Aqua Zeemeermin Bellenblaas in bad
Wordt geleverd met een “schelp”-sopbadje, een leuke zeemeermin bellenblaas en een flesje zeep. Maakt talloze bellen voor in het bad en is veilig voor de oogjes. 3- 6 jaarSES Aqua Zeemeermin bellenblaas in bad badspeelgoed zonder gaatjes
(bekijk meer afbeeldingen)
Munchkin Badletters en NummersEducatief en erg leuk en veilig badspeelgoed, bestaat uit 36 letters en cijfers. Heel veel mogelijkheden: gewoon lekker plakken, of reken- en taalplezier in het bad. 2-5 jaarMunchkin Badletters en Nummers - badspeeldgoed zonder gaatjes
(bekijk meer afbeeldingen)
Eddy Toys Vishengel spelFleurig hengel badspeelgoed dat de hand-oog coördinatie bevordert. Bestaat uit 5 zeedieren 1 hengel. 1-8 jaarEddy Toys Vishengel spel kunststof badspeelgoed zonder gaatjes
(bekijk meer afbeeldingen)

Onze nummer 1 – Nuby drijvende Octopus

Onze meest favoriete badspeelgoed zonder gaatjes is de Nûby – Badspeelgoed – Drijvende Octopus. Dit leuke setje is alles wat badspeelgoed moet zijn! Het vrolijke inktvisje is een gezellig vriendje met wie jouw kind graag het bad in wil.

Leuk en veilig badspeeltje

De inktvis is getogen in hele frisse kleuren en heeft een vrolijk gezichtje op. Wat ook handig is van dit speeltje is dat het kan drijven en je raadt het al, dit inktvisje heeft geen enkel gaatje!

Het is dus veilig en er kunnen geen schimmels aan de binnenkant vormen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als jouw kindje een van de tentakels van de inktvis in de mond stopt.

Werp de ringen om de tentakels

Nuby octopus badspeelgoed zonder gaatjes lekker spelen

De speelset is ideaal voor kinderen tussen de 1 en 3 jaar. De inktvis komt samen met 3 kleurige ringen, die jouw kindje om de tentakels van de inktvis kan werpen. Dit leuke spel draagt bij aan het bevorderen van de hand-oog coördinatie.

Mooi speelgoed van Nûby

Jouw kind zal zich nooit meer vervelen in het bad met dit leuke inktvisje! De speeltjes zijn van kwalitatief rubber gemaakt en zullen lang mee gaan.

Nûby is een bekend kindermerk die staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Ze maken vooral leuke bijtringen zoals deze kleurrijke driehoek, maar ook anders leuk en veilig speelgoed voor de bad- en kinderkamer.

Onze nummer 2 – leukste badspeelgoed zonder gaatjes

Onze 2e beste badspeelgoed zonder gaatjes zijn de SES Aqua Badwater kleuren. Wie zal niet ervan houden om in een gekleurd bad te springen? De kleurtjes laten het badwater er heel erg gezellig en aantrekkelijk uitzien.

Leuke kleuren voor veel badplezier

Je kunt kiezen tussen rose, groen en blauwe kleurtabletten. Met zo een toevoeging aan het badwater heeft jouw kind eindeloos veel plezier en zal die juist heel lang in bad willen blijven.

Veilig en niet verkleurend voor de huid of het sanitair

De badkleurtjes zijn huidvriendelijk en zijn dus veilig voor elke kinderhuidje. Verder moet je weten dat de tabletten alleen het badwater kleuren en niet de huid van het kindje. Ook je sanitair zal niet verkleuren door de tabletten.

Simpel badspeelgoed die het badderen een feest maakt

Gebruikers ervan zeggen dat een halve tablet genoeg zou zijn om een bad met water al mooi te kleuren. Met 9 tabletten in totaal in de verpakking kun je hiermee dus wel even toe.

Met een van de 3 mooie kleuren maak je een spannend bad en wordt baddertijd alleen maar leuker! Dit product is geschikt voor kinderen tussen 2-6 jaar.

Nog meer leuk badspeelgoed zonder gaatjes voor elke leeftijd

Om je nog verder op weg te helpen hebben we nog meer leuk badspeelgoed zonder gaatjes voor je. Voor elk kind van welke leeftijd dan ook zit hier wel iets tussen.

Bellenblaas feest in bad

Bellen blazen en baddertijd maken een geweldige combinatie! Er is geen enkel kind die niet in het bad wil met SES Aqua Zeemeermin Bellenblaas in bad. Met dit leuke setje wordt baddertijd een waarlijk feest.

Leuk in combinatie of op zichzelf

Je kan de set toevoegen aan bijvoorbeeld onze nummer 2 keuze hierboven, maar op zich zal het ook zeker voor uren bad speelplezier zorgen.

Je krijgt er een leuk sopbadje in de vorm van een schelp en een mooie zeemeermin bellenblaas. Jouw kleintje vanaf 3 jaar zal de pret van zijn of haar leven hebben met deze leuke zeemeermin.

Doop de ster in de handen van de zeemeermin in het sopbadje met zeep (dit wordt ook meegeleverd) en blazen maar. Binnen enkele minuten zit het bad vol met grote bellen.

Veilig en gaat lang mee

De zeep is veilig voor de kleintjes en zij kunnen naar hartelust zoveel bellen blazen als ze maar willen. Tenminste, net zo lang jij wil! De meegeleverde vloeibare zeep komt in een flesje met een schroefdop, dus je hoeft helemaal niet in 1 keer alles op te maken. Schenk wat je voldoende vindt.

Lekker leren en spelen met badletters en nummers

De Munchkin Badletters en Nummers zullen gegarandeerd een grote hit zijn, keer op keer. Dit badspeelgoed wordt aanbevolen voor de leeftijds categorie van 2 tot 5 jaar.

Complete set van veilige en duurzame letters en cijfers

Het gaat hier om een complete set van drijvende badnummers en badletters. De set heeft alle 26 letters van het alfabet (A t/m Z) en 10 nummers (0-9).

De stukken hebben verschillende frisse kleuren en zijn gemaakt van zacht, duurzaam en niet giftig schuim. Ze zijn makkelijk schoon te houden en hebben geen gaatjes!

Wanneer ze nat worden dan blijven de letters en nummers plakken aan de muur in het bad of aan de rand van het bad. Zo kan jouw kleintje spelenderwijs leren tellen en ook het ABC aanleren.

Lekker in bad puzzelen met letters en nummers

Grotere kinderen die al kunnen lezen en schrijven, dan denken we aan de kinderen vanaf 6 jaar, die kunnen er echt woordjes mee gaan vormen. In het bad kan het kind dus oefenen met woordjes maken en lezen. Ook rekensommetjes maken behoort tot de mogelijkheden.

Dit is zo een multifunctioneel speelgoed en bovendien ook nog makkelijk schoon te maken. Knijp ze uit na gebruik, droog ze af en laat de stukken luchtdroog worden voor de volgende keer.

De set is tevens ook een leuk idee om mee te spelen buiten het bad. De toepassingen voor dit product zijn zeer divers.

Lekker vissen met het Eddy Toys Vishengel spel

In het water horen er sowieso ook waterdieren. Met het Eddy Toys Vishengel spel, krijg je in 1 keer 5 zeedieren en 1 hengel. De dieren die je gezellig kan hengelen zijn een eend, een schildpad, een inktvis, een zeester en een visje.

Veilig hengelen voor behendigheid in het water

De waterbeestjes zijn zodanig ontworpen dat ze alle 5 een gat hebben waarin de haak van de hengel kan vasthaken. Echter kan er geen water in de binnenkant van de stukjes komen. Alle delen zijn van kunststof en zijn veilig voor het kind.

Van dit badspeelgoed worden we blij

De speeltjes hebben hele mooie vrolijke kleuren en van de leuk geanimeerde gezichtjes wordt je vanzelf blij. Dit speelgoed is aanbevolen voor kinderen tussen 1-8 jaar.

Vrolijk en veilig badspeelgoed zonder gaatjes

Er zijn bijzonder veel soorten badspeelgoed te verkrijgen voor kinderen.

We hebben gezien dat speeltjes met gaatjes een goede voedingsbodem zijn voor bacteriën en schimmels om te kunnen groeien, omdat dit soort speeltjes vaak een bodempje water vasthouden.

In combinatie met warme lucht ontstaan hierdoor van die zwarte schimmels in de speeltjes. Dit is vies en niet veilig. Daarom is badspeelgoed zonder gaatjes vaak een betere optie.

En als je dan toch voor badspeelgoed kiest met gaatjes, kies dan een kwalitatief goed speelgoed, dat makkelijk uit elkaar te halen is. Dit zodat je alle plekken waar zich eventueel water kan ophopen kunnen worden blootgelegd om te drogen of gedroogd te worden. Zo voorkom je schimmelgroei.

Badspeelgoed met gaatjes kunnen ziek maken

Als we er voor kiezen om speelgoed te kopen voor onze kinderen dan moeten we er ook voor zorgen dat het speelgoed veilig is en schoon blijft.

Badspeelgoed vergt extra alertheid van ons, want je hebt hier te maken met het water aspect. En dit is precies wat een schimmel nodig heeft om te groeien. Een bodempje water en warme lucht…voila: een schimmel is vaak geboren!

En als we onze kinderen goed kennen, vooral de kleintjes, dan weten we allemaal dat zachte speeltjes vaak in hun mondjes terechtkomen en er even tussen het baden door op gesabbeld wordt.

Dit is erg zorgwekkend, omdat de schimmels die in het speelgoed verscholen liggen een heuse bron kunnen zijn voor ziektes en bacteriën.

Badspeelgoed soms lastig schoon te houden

Uiteraard moet je alle badspeelgoed van tijd tot tijd goed schoonmaken en het liefste altijd droog bewaren na elke speelbeurt. Maar hoe goed kom je bij de plekken in het binnenste gedeelte van het speelgoed? Of in de spleetjes, of in een buisje en noem maar op?

Daarom is badspeelgoed zonder gaatjes volgens ons een beter alternatief.

Met dit speelgoed hoef je je geen zorgen te maken dat er zich onzichtbare schimmels zullen vormen, want het speeltje is waterdicht. En alles wat vies is aan de buitenkant, kan je met gemak schoonhouden.

Waar je dus altijd op moet letten wanneer je badspeelgoed uitkiest is dat het veilig is en schoon blijft voor je kinderen.

Baddertijd is niet alleen een tijd om je kind in bad stoppen, maar je wil ook met een gerust hart jouw kind vrolijk en vrij zien spelen. Met het leukste badspeelgoed zonder gaatjes wordt deze geruststelling zeker gegeven.

Verder lezen: hier hebben we nog meer ideetjes voor leuk buitenspeelgoed voor jouw kleintje voor je!