14 leukste babypoppen beoordeeld: van interactief tot lekker zacht

door Joost Nusselder | Geupdate op:  september 25, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Zoveel kids vinden het heerlijk om met poppen te spelen! Ze vinden het geweldig om hun ouders na te bootsen en babypop te verzorgen, mee uit wandelen te nemen en eten te geven.

Er zijn heel veel verschillende poppen in omloop en het is moeilijk te weten wat er allemaal te koop is. Daarom heb ik deze gids samengesteld over het beste babypoppen speelgoed voor je kind.

Ik heb alle topmerken van babypoppen beoordeeld, zodat jij dat niet hoeft te doen! Deze lijst bevat informatie over elk stuk speelgoed dat je zal helpen een weloverwogen beslissing te nemen als je er een koopt voor je kleine meisje of jongen.

Leukste baby pop voor jouw kleine

De overall beste pop is deze Zapf creation Baby Annabell. Ik denk dat het moeilijk is om een huis in te gaan met een meisje die geen baby Annabell heeft of haar heeft gezien. Heel erg leuk met accessoires om te verzorgen en gewoon degelijke kwaliteit.

Maar er zijn er nog meer, andere soorten baby’s en voor andere budgetten. Laten we ze snel bekijken, daarna zal ik dieper ingaan op elk van deze keuzes:

Model babypopAfbeeldingen
Overall beste babypop: Zapf creation Baby AnnabellOverall beste babypop: Baby Annabell

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste levensechte babypop: RebornBeste levensechte babypop: Reborn

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste babypop met haar: Paola ReinaBeste babypop met haar: Paola Reina

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope babypop met zacht lijfje: Nenuco softBeste babypop met zacht lijfje: Pop Nenuco soft

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste babypop met badje: JC Toys met badkuipBeste babypop met badje: JC Toys met badkuip

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste bruine babypop: Berjuan Newborn AfrikaansBeste bruine babypop: Berjuan Newborn Afrikaans

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste grote babypop 62 cm: Berbesa 80341Beste grote babypop 62 cm: Berbesa

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste babypop met speen: Bayer Piccolina Magische Traan OgenBeste babypop met speen: Bayer Piccolina Magische Traan Ogen

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste Lissi babypop: Dokter LissiDokter Lissi

 (bekijk meer afbeeldingen)

Babypop met beste verzorgingsset en plassen: Baby Born Magic Girl met slaapogenBabypop met beste verzorgingsset: Baby Born Magic Girl

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste babypop met praten: Bayer Mijn Eerste WoordjesBeste babypop met praten: Bayer Mijn Eerste Woordjes

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste interactieve babypop met geluid: Baby Alive Grow Up HappyBeste interactieve babypop baby alive grow up happy

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste babypop met wiegje voor aan bed: Nenuco Slaap met mijBeste babypop met wiegje voor aan bed: Nenuco

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste babypop met stoffen lijf: JC Toys Berenguer soft bodyBeste babypop met stoffen lijf: JC Toys Berenguer soft body

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste babypoppen beoordeeld

Overall beste babypop: Zapf Creation Baby Annabell

Overall beste babypop: Baby Annabell

(bekijk meer afbeeldingen)

Hallo mooie Baby Annabell, wat zie jij er lief uit!

Annabell is net een echte baby; Ze reageert als jouw kleine haar aanraakt en ze kan echt huilen. Als troost helpt het om haar de speen te geven.

Als je kindje Annabell lekker heen en weer wiegt in haar bedje dan vallen haar oogjes dicht. Ze snurkt zelfs een beetje! Na het slaapje kan je kleine haar het flesje geven, daar is ze is dol op.

De leuke Annabell kan drinken, huilen en ook nog eens slapen. Jouw kleintje kan haar fijn verzorgen! De pop komt met roze accessoires als onder andere een slabbetje en flesje en is geschikt voor kindjes vanaf drie jaar.

Ze drinkt net als een echte baby. Als je over Baby Annabell’s wang aait, dan gaat ze geluidjes maken. Annabell kan ook echt plassen.

Deze pop stimuleert de ontwikkeling van verantwoordelijkheidsgevoel en empathie bij jouw kleine. Annabell komt met accessoires als onder andere een kruippakje, een speen en een medaillon.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste levensechte babypop: Reborn

Beste levensechte babypop: Reborn

(bekijk meer afbeeldingen)

De Reborn baby pop is een geweldige pop! Alsof je naar een echt, pasgeboren babietje kijkt. Vooral door de realistische maat van de pop, het gezichtje is ook prachtig en handgeschilderd.

De pop stimuleert kinderen op een speelse manier om haar te verzorgen. De hoogwaardige materialen zijn zorgvuldig gekozen, milieuvriendelijk en zonder giftige stoffen.

Deze mooie baby wordt geleverd met schattige kleertjes. Het hoofdje, de armen en beentjes voelen ‘echt’ aan en de romp van katoen voelt ook heerlijk zacht.

Ideaal als kado voor je kindje maar ook als collectors item voor poppen verzamelaars!

Check de meest actuele prijzen hier

Reborn vs Baby Annabell

De babypop van Reborn is duidelijk gericht op een andere markt. Waar Annabell is gemaakt om vooral schattig en écht een stuk speelgoed te zijn, is de Reborn er vooral op gericht om levensecht over te komen.

Reborn is ook een stuk duurder dan Annabell, en de hoge speelbaarheidsfactor maakt de Zapf Creations pop mijn favoriet voor de meeste gezinnen.

Is je kind een beetje uitgekeken op speelgoed poppen en meer op weg naar verzorgen, of zelfs sparen en tentoonstellen, dan is Reborn wellicht de perfecte optie.

Beste babypop met haar: Paola Reina

Beste babypop met haar: Paola Reina

(bekijk meer afbeeldingen)

De vrolijke Paola Reina poppen met haar ruikt enorm lekker! Net als alle poppen van Paola Reina ruikt ook deze naar vanille. Ze komen in vele varianten zoals met prachtige bruine, aziatische ogen en gitzwart haar.

Jouw kleintje zal meteen dol op ze zijn! Het is een schattige, maar ook veilige pop; De certificering “Made 100 % in Spain” garandeert naleving van de strengste Europese regelgeving.

Deze pop is geschikt voor kids vanaf drie jaar, omdat het geen kwaad kan als je kleintje de pop eventueel in de mond stopt! Een geweldig popje!

Bekijk alle uitvoeringen hier

Beste goedkope babypop met zacht lijfje: Nenuco soft

Beste babypop met zacht lijfje: Pop Nenuco soft

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze aardige Pop Nenuco soft met 3 functies roze 25 cm kan praten! Als je kindje op de handjes van deze enige pop drukt gaat ze gezellig babbelen. De pop heeft een zacht lijfje en draagt een hippe roze outfit met stippen.

Geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

Bekijk alle varianten hier

Goedkope babypop Nenuco soft vs Baby Annabell

Ik begrijp dat een duurdere pop als Baby Annabell misschien niet voor iedereen is, vandaar dat ik ook deze budget babypop van Nenuco op de lijst heb gezet.

Baby Annabell is iets meer dan 43 cm groot en heeft alle kenmerken van een echte baby. Samen met mondbewegingen maakt ze realistische geluiden als “ba-ba” of huilen als haar fopspeen uitvalt. Dat laatste heeft Nenuco ook, maar dat is dan ook de enige geluidsfunctie.

Ook is Nenuco 30cm groot, hoewel dat je kind misschien helemaal niet uitmaakt.

Beste babypop met badje: JC Toys met badkuip

Beste babypop met badje: JC Toys met badkuip

(bekijk meer afbeeldingen)

Laat je kleine dit leuke Falca babypop Mini Baby met badkuip 28 cm roze popje fijn in bad doen! Voor na het badderen heeft de pop een lichtblauw badjasje om aan te trekken.

Je kindje beleeft vast veel spetterend speelplezier met dit nieuwe vriendje. De pop is 28 centimeter groot en geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid hier

Beste bruine babypop: Berjuan Newborn Afrikaans

Beste bruine babypop: Berjuan Newborn Afrikaans

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit unieke Afrikaanse Berjuan babypop Newborn meisje popje wil graag jouw beste vriendje worden! Ze heeft een mooie, getinte huidskleur en prachtige bruine kijkers.

Haar roze rompertje maakt het geheel af. Jouw kindje zal meteen dol op deze pop zijn! De lengte van de pop is dertig centimeter en de pop is geschikt voor kleuters vanaf vier jaar.

Een erg mooie pop voor een niet al te hoge prijs; Een aanrader!

Check de meest actuele prijzen hier

Beste grote babypop 62 cm: Berbesa

Beste grote babypop 62 cm: Berbesa

(bekijk meer afbeeldingen)

De Berbesa grote pop zoetig 62 cm 8034 pop is heel groot! Net zo groot als een echte baby. Ze heeft een zacht lichaam en mooie blonde staarten met strikken.

De pop heeft een speen in haar mond en als je kleintje deze verwijderd gaat ze huilen. Haar roze jurkje heeft een hartjesprint en ze heeft elegante schoentjes met vetertjes.

Het witte vestje met een beertje erop en haar sjaal met pompoentjes maken het geheel af.

De pop is niet geschikt voor kids jonger dan 3 jaar en werkt op batterijen.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste babypop met speen: Bayer Piccolina Magische Traan Ogen

Beste babypop met speen: Bayer Piccolina Magische Traan Ogen

(bekijk meer afbeeldingen)

Geef je kind een nieuw vriendje. Deze Bayer babypop Piccolina Real Tears paars 46 cm 13-delig kan echt huilen! Als je kleine de babypop het flesje geeft dan begint deze Piccolina te lachen.

Als ze genoeg heeft gedronken dan wil ze een boertje laten. De pop heeft echte tranen over haar wangen glijden wanneer ze huilt. Piccolina komt met onder andere een flesje, een speen en een draagtas, waar je kindje alle spulletjes in kan stoppen.

Hier is de video van Bayer:

De pop heeft trouwens een prachtig paars fluwelen pakje aan. Piccolina werkt op batterijen en is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste Lissi babypop: Dokter Lissi

Dokter Lissi

(bekijk meer afbeeldingen)

De fraaie Lissi Pop 24 Cm Deluxe Met 8 Accessoires en kan enige geluidjes maken.

Ze komt met acht accessoires met alles voor een écht doktersbezoek. Een super pop voor je kind, mits ouder dan drie jaar.

Check de meest actuele prijzen hier

Babypop met beste verzorgingsset en plassen: Baby Born Magic Girl met slaapogen

Babypop met beste verzorgingsset: Baby Born Magic Girl

(bekijk meer afbeeldingen)

De Magic Girl van Baby Born komt met een uitgebreide verzorgingsset. Je kleine kan haar eten en haar te drinken geven. Na het drinken kan de pop op het potje gezet worden en ze zal een plasje gaan doen.

De pop komt met kleding, een potje en is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar en ouder.

Bekijk de laatste prijzen hier

Beste babypop met praten: Bayer Mijn Eerste Woordjes

Beste babypop met praten: Bayer Mijn Eerste Woordjes

(bekijk meer afbeeldingen)

Een praatgraag popje de Bayer Mijn Eerste Woordjes Babypop. Deze baby pop van Bayer zegt al haar eerste woordjes. Ze kan ook lachen, huilen en nog andere geluiden maken.

Ze heeft een zacht lijfje, draagt mooie lila kleertjes met bijpassende, zachte schoentjes en een mutsje. Je kindje kan haar de fles geven of een fopspeen!

Deze Bayer pop is hier te koop

Beste interactieve babypop met geluid: Baby Alive Grow Up Happy

Beste interactieve babypop baby alive grow up happy

(bekijk meer afbeeldingen)

The Star Squad heeft een video erover:

Ontzettend leuk, de Baby Alive interactieve babypop. Deze fraai ogende babypop huilt echte tranen en kan ook lachen met de meest levensechte uitdrukkingen die je ooit zult zien in een pop.

Check de laatste prijzen hier

Beste babypop met wiegje voor aan bed: Nenuco Slaap met mij

Beste babypop met wiegje voor aan bed: Nenuco

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze lieve pop Nenuco 35 cm met bed – Babypop slaapt in een wiegje dat je kleine aan haar of zijn eigen bed kan bevestigen! Hoe fijn is het voor je kind om samen met babypop in slaap te vallen.

De pop zuigt op haar duimpje of fopspeen en houdt ook van een flesje melk. Met de dekentjes kan popje toegedekt worden.

De bijgeleverde muziekmobiel brengt je kleine fijn in slaap. Geschikt voor kinderen vanaf twee jaar.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste babypop met stoffen lijf: JC Toys Berenguer soft body

Beste babypop met stoffen lijf: JC Toys Berenguer soft body

(bekijk meer afbeeldingen)

De Berenguer babypop Newborn soft body is lekker zacht over zijn hele lichaam!

Een uitdaging voor je kleine om de pop weer beter te maken! JC Toys heeft nog meer uitvoeringen van babypoppen met stoffen lichaam in veel deze verschillende uitvoeringen.

Check de prijzen en beschikbaarheid hier

Wat is er nu zo goed aan het spelen met poppen?

Door te spelen met een pop kan een kind aangrijpende gebeurtenissen op zijn eigen manier naspelen en daarna verwerken. Schrikt je kind ergens van, dan kan hij of zij de situatie naspelen met een pop.

Je kindje leert te relativeren door de pop over de nare ervaring te vertellen en gerust te stellen. Verder leert je kleine ook te zorgen voor de pop, de pop wil soms eten, slapen of plassen en heeft daar hulp bij nodig!

Conclusie

Je hebt kunnen lezen welke toffe babypoppen er allemaal verkrijgbaar zijn voor je kind! Als hij of zij graag wandelt met de pop, is het leuk om ook een buggy erbij te hebben.

Speelt je kind graag moedertje? Dan is het waarschijnlijk een goed idee om een pop met een verzorgingsset aan te schaffen.

Als je kind ervan houdt om de pop aan- en uit te kleden, is het misschien goed om een pop met een extra kledingset te kopen.

Je zal er nu vast wel uitkomen, succes met het maken van je keuze!

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.