LEGO Creator Super Robot 31124 beoordeling

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

De LEGO Creator 3in1 Robot is een geweldig speelgoed waar zowel kinderen als ouders plezier aan beleven.

Het bouwen van de robot is eenvoudig en de stevige constructie zorgt ervoor dat het speelgoed lang meegaat.

Lego Creator 3 in 1

In dit artikel geef ik je mijn eerlijke beoordeling na het 1 jaar te hebben gebruikt met mijn zoon.

Meest veelzijdige Lego Creator set
LEGO Creator Super Robot 31124
Product image
9.4
Toy score
Bouwen
4.3
Herspeelbaar
4.9
Duurzaamheid
4.9
Beste voor
  • Drie modellen in één
  • Geweldig stevige robot om goed mee te spelen
Minder goed
  • Beperkte bouwopties tegelijkertijd: Hoewel de set drie modellen biedt, kan er slechts één model tegelijkertijd worden gebouwd

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Algehele beoordeling

De set wordt geleverd met drie instructieboekjes, maar je kunt slechts één creatie tegelijk maken. Het belangrijkste boekje is voor de robot zelf.

Volgens de vermelding op de doos is de set geschikt voor kinderen vanaf zes jaar, maar op de website wordt aangegeven dat het voor kinderen vanaf zeven jaar is.

Ik zou zeggen dat zes jaar een realistische leeftijd is, aangezien de set niet al te veel onderdelen bevat. Het enige wat enigszins uitdagend kan zijn, zijn de kogelgewrichten waarmee onderdelen aan elkaar worden bevestigd.

Deze zijn echter stevig en zorgen voor een robuuste constructie.

LEGO Creator Super robot 31124 lastige lager bevestigingen in mijn hand

De robot bestaat uit verschillende delen die stevig op elkaar passen. Zelfs als je er wat ruwer mee speelt, blijven de onderdelen goed zitten. De armen en benen kunnen worden bevestigd aan de kogelgewrichten, waardoor ze flexibel kunnen bewegen. De voeten zijn stevig en kunnen in alle richtingen worden bewogen. De robot is dus duurzaam genoeg om intensief mee te spelen.

Naast de robot kan je ook een vliegtuig en een draak maken met dezelfde set, maar je kunt er slechts één tegelijk bouwen. De robot zelf is echter zeer stevig en kan zonder problemen worden gebruikt. Alleen de oren of kroon kunnen mogelijk loskomen, maar zelfs dat is redelijk stevig bevestigd. De vleugels kunnen ook loskomen, maar je kunt er ook zonder spelen.

Mijn zoon heeft ontzettend veel plezier met deze set. Het was eigenlijk zijn eerste LEGO-set toen hij nog maar drie jaar oud was. Uiteraard heb ik hem geholpen met het in elkaar zetten, omdat sommige onderdelen wat lastiger zijn. Maar vanaf vier of vijf jaar oud kunnen kinderen dit waarschijnlijk zelf doen. De set bestaat uit 159 stukjes en de robot is ongeveer 15 centimeter hoog. Het is een behoorlijk grote robot, zoals je kunt zien aan de grootte in vergelijking met mijn handen.

Het is ook leuk om de robot uit elkaar te halen en een van de andere creaties te bouwen. Zelfs een slimme driejarige zou dit waarschijnlijk kunnen, al is wat hulp nodig bij het in elkaar zetten van de kogelgewrichten. Deze zijn in het begin wat lastig om te bevestigen, maar verder is er geen enkele reden waarom een jong kind niet met dit speelgoed zou kunnen spelen.

Antwoorden om de set beter te begrijpen

Wat zijn de drie verschillende modellen die je kunt bouwen met de LEGO Creator 3in1 Super Robot-set?

Met de LEGO Creator 3in1 Super Robot-set kun je drie verschillende modellen bouwen: een superrobot, een mecha-draak en een LEGO-jetvliegtuig.

Hoe groot is de robot en is het formaat geschikt om mee te nemen tijdens het reizen?

De robot heeft een hoogte van 5,5 inch of 15 centimeter. Het formaat is draagbaar en geschikt om mee te nemen tijdens het reizen, zodat kinderen er onderweg mee kunnen spelen.

Zijn alle onderdelen stevig genoeg om intensief speelplezier te bieden?

Ja, alle onderdelen van de set zijn stevig genoeg om intensief speelplezier te bieden. De LEGO-stenen zijn van hoge kwaliteit en goed ontworpen om duurzaamheid te garanderen.LEGO Creator Super robot 31124 maak ik stevig met lego blokjes

Wat zijn de positiemogelijkheden van de robot, de mecha-draak en het vliegtuig?

De robot heeft een posable hoofd, benen, voeten, armen, handen en vleugels. De mecha-draak is ook volledig posable. Het vliegtuig heeft verstelbare vleugels.

Kun je wat meer vertellen over de bouwervaring en het niveau van uitdaging voor kinderen?

De bouwervaring van de LEGO Creator 3in1 Super Robot-set is erg leuk en uitdagend voor kinderen. Het niveau van uitdaging is geschikt voor kinderen van 7 jaar en ouder. Jongere kinderen kunnen ook plezier beleven aan het bouwen, maar kunnen mogelijk wat hulp nodig hebben bij het samenstellen van bepaalde delen.

Meest veelzijdige Lego Creator set

LEGOCreator Super Robot 31124

De robot bestaat uit verschillende delen die stevig op elkaar passen. Zelfs als je er wat ruwer mee speelt, blijven de onderdelen goed zitten.

9.4
Toy score
Product image

Conclusie

Al met al is de LEGO Creator 3in1 Robot een fantastisch speelgoed dat lang meegaat en veel speelplezier biedt. Het is een geweldige set voor kinderen vanaf zes jaar (of zelfs jonger met wat hulp) en biedt de mogelijkheid om verschillende creaties te bouwen.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.