LEGO Classic Stenen en Huizen 11008 beoordeling

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Vandaag bekijk ik de Lego Classics bouwset met stenen en huizen, en het is een geweldige startset voor kinderen.

Lego Stenen en Huizen in mijn hand om te beoordelen

Laten we deze set nader bekijken.

Beste basisset
LEGO Classic Stenen en Huizen 11008
Product image
8.8
Toy score
Bouwen
4.5
Herspeelbaar
3.8
Duurzaamheid
4.9
Beste voor
  • Eindeloze mogelijkheden om verbeeldingskracht te gebruiken
  • Veel blokjes die je overal voor kunt gebruiken
Minder goed
  • Huizen zijn vrij klein en passen niet met Lego popjes

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Algehele beoordeling

Het bevat 270 stukjes, waarmee je allerlei huizen kunt bouwen en nog steeds wat overhoudt. Er zijn ook veel grotere stukken inbegrepen, dus je krijgt echt waar voor je geld. E

r zijn hier veel bouwstenen die je voor van alles kunt gebruiken, en ook een paar grotere grondplaten. Er zijn verschillende thema’s en kleuren beschikbaar.

De instructies zijn heel, heel eenvoudig te volgen, met een paar eenvoudige bouwstappen. Je hebt zelfs een paar deuren, dat is behoorlijk cool, met een kasteelthema. Je hebt een echte kasteeldeur.

Je kunt ook een iglo bouwen. En je hebt een stevig stenen huis met een dakraam hierboven en een klein deurtje. Zoals je kunt zien, kun je al deze huizen bouwen aan de hand van de voorbeelden en nog steeds veel over hebben om extra dingen te doen.

Lego Stenen Huizen gemaakt en nog bouwstenen over

Een van de leuke dingen hier is dat al deze bouwstenen echt bruikbaar zijn voor elk soort huis. Een nadeel is wel dat deze huizen te klein zijn voor echte Lego-poppetjes om in te wonen. Dus dit is echt een goede eerste set om mee te beginnen met het bouwen van Lego, maar het is geen complete Lego-stad. Daarvoor zou je misschien een groter huis moeten bouwen. Dus ik denk dat dit een goede startset is om je kind kennis te laten maken met het bouwen van Lego-huizen, en daarna kun je uitbreiden en deze stenen later gebruiken als de basisbouwstenen die iedereen nodig heeft.

Het staat aangegeven voor kinderen vanaf 4 jaar, maar dat is meer vanwege de kleine stukjes en het risico dat ze die in hun mond stoppen, dan vanwege het bouwen zelf, want de voorbeelden zijn heel, heel gemakkelijk te bouwen. Dus als je naar Lego kijkt en een eerste set wilt kopen, dan is dit een van de makkelijkste om te maken. Het zijn normale Legostenen, geen Duplo, maar ik begrijp wel de verwarring, omdat het in dezelfde leeftijdsgroep valt. Ik denk dat als je ze van Duplo naar de eerste Lego-set wilt laten overstappen, dit de juiste keuze kan zijn.

De deuren en ramen klikken op hun plek en kunnen niet open, hoewel de kleine ophaalbrug wel open kan, zij het verticaal.

Het is dus geen volledige deur en de ramen kunnen niet open. Bovendien is het te klein voor Lego-figuurtjes om erdoorheen te passen.

Ik doe de kasteeldeur van de Lego 11008 set open

Er zitten ook geen Lego-poppetjes bij deze set. Maar ik denk dat je deze stenen voor van alles kunt gebruiken als je je stad aan het bouwen bent.

Overall, de Lego Stenen en Huizen bouwset is een geweldige startset voor kinderen die interesse hebben in het bouwen met Lego. Met 270 stukjes krijg je veel mogelijkheden om verschillende huizen te bouwen, en er blijven nog genoeg stenen over voor andere creatieve projecten. Hoewel de huizen te klein zijn voor Lego-figuurtjes om in te wonen, zijn de bouwstenen veelzijdig en kunnen ze gebruikt worden voor allerlei constructies. Het is een eenvoudige set om mee te beginnen en kan dienen als een basisbouwset voor verdere Lego-avonturen. Let wel op de leeftijdsaanbeveling vanaf 4 jaar vanwege de kleine onderdelen. Dus als je op zoek bent naar een eerste Lego-set, is dit zeker een goede keuze om te overwegen.

Antwoorden om de set beter te leren kennen

Hoe helpt deze Lego-set kinderen bij het ontwikkelen van hun verbeeldingskracht en bouwvaardigheden?

Deze Lego-set biedt eindeloze mogelijkheden voor kinderen om hun verbeeldingskracht en bouwvaardigheden te ontwikkelen. Met de eenvoudige instructies kunnen kinderen direct beginnen met bouwen en spelen. Dit stimuleert hun creatieve vrije bouwvaardigheden en stelt hen in staat om later hun eigen creaties te ontwerpen.

Welke huizen kunnen met deze set worden gebouwd?

Deze set bestaat uit 270 stukjes en kan worden gebruikt om 6 verschillende plaatsen om te wonen te bouwen: een gezinshuis, een vuurtoren, een iglo, een kasteel, een klein huis en een windmolen.

Voor welke leeftijdsgroep is deze educatieve Lego-set geschikt?

Deze educatieve Lego-set is ideaal als verjaardags- of vakantiecadeau voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar die geïnteresseerd zijn in het bouwen van huizen, windmolens, vuurtorens en iglo’s.

Kan deze set worden gecombineerd met andere Lego Classic-sets?

Ja, deze 270-delige set kan worden gecombineerd met andere Lego Classic-bricksets om de creatieve speel- en leerervaring van kinderen verder uit te breiden.

Hoe draagt deze Lego-set bij aan de ontwikkeling van waardevolle vaardigheden bij kinderen?

Deze Lego-set is een ideale manier om kinderen kennis te laten maken met creatieve constructie en hen te helpen waardevolle vaardigheden te ontwikkelen die een leven lang meegaan. Terwijl kinderen bouwen, spelen en opnieuw bouwen, verwerven ze vaardigheden die essentieel zijn voor toekomstig succes, zoals probleemoplossing, creativiteit en fijne motoriek.

Beste basisset

LEGOClassic Stenen en Huizen 11008

Een van de leuke dingen hier is dat al deze bouwstenen echt bruikbaar zijn voor elk soort huis. Een nadeel is wel dat deze huizen te klein zijn voor echte Lego-poppetjes om in te wonen.

8.8
Toy score
Product image

Conclusie

Kortom, de Lego Stenen en Huizen bouwset is een geweldige keuze om kinderen kennis te laten maken met de wereld van Lego. Met eenvoudige instructies en 270 stukjes kunnen ze zes verschillende huizen bouwen en hun verbeeldingskracht en bouwvaardigheden ontwikkelen. Deze set is een ideale startset en kan worden gecombineerd met andere Lego Classic-sets voor nog meer speelplezier. Het is een educatief speelgoed dat geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar en bijdraagt aan hun creativiteit en vaardigheden.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.