LEGO City Stuntz De haaiaanval stuntuitdaging 60342 beoordeling

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

De LEGO City Stuntz Shark Attack is zonder twijfel een van de vreemdste LEGO-sets die ik ooit heb gezien.

Het maakt deel uit van een grotere reeks LEGOspeelgoed dat zich richt op stunten, en deze set is absoluut de vreemdste van allemaal.

Lego city stuntz shark attack beoordeling

In deze beoordeling kijk ik uitgebreid naar deze haaiaanval stuntuitdaging.

Vreemdste constructie
LEGO City Stuntz De haaiaanval stuntuitdaging 60342
Product image
8.1
Toy score
Bouwen
3.2
Herspeelbaar
4.1
Duurzaamheid
4.9
Beste voor
  • De combinatie van haaien, piraten en schatten zorgt voor een spannend en avontuurlijk speelscenario
  • Kan worden gecombineerd met andere sets uit de LEGO City Stuntz-reeks
Minder goed
  • Beperkte functionaliteit van de haaienwielen

Het draait allemaal om haaien die rond draaien en een kleine man op een motor die erdoorheen moet zien te komen. Er is zelfs een klein skelet dat de schat bewaakt. Het doel is dat de man de haaien ontwijkt en zo de schat verdient. Ik weet niet precies hoe ze bedacht hebben dat dit zou werken, maar het is eigenlijk best leuk, zij het een vreemde set.

De haaien in de set zijn standaard LEGO-haaien met kaken die open en dicht kunnen. Er zijn twee gewone figuren en één klein skelet aanwezig. Er is ook een monteur die de motor kan repareren met een klein gereedschapskistje. Daarnaast is er een waaghalsavonturier die om de een of andere reden een kaart heeft, alsof hij op zoek is naar een schat. Wanneer hij op zijn motor stapt, kan hij ook zijn pet verwisselen voor een helm, dus dat is een extra accessoire dat bij deze set hoort.

Het leuke is dat de motor een wrijvingsaandrijving heeft, dus je kunt wat grip krijgen en de motor over de vloer laten rijden, hopelijk onder de haaien door.

Je hoeft hem alleen maar een paar keer over het oppervlak te rollen en dan beweegt hij over de vloer en hopelijk onder de haaien door.

Het leuke is dat de motor een wrijvingsaandrijving heeft, dus je kunt wat grip krijgen en de motor over de vloer laten rijden, hopelijk onder de haaien door.

Je hoeft hem alleen maar een paar keer over het oppervlak te rollen en dan beweegt hij over de vloer en hopelijk onder de haaien door.

Frictie aandrijving in LEGO City Stuntz haaiaanval

We hebben hier zes vaten die ik vermoed explosieven zijn of iets anders. We hebben hier het mannetje dat het bewaakt. En laten we het proberen. Oh nee, hij haalde het niet. Oh nee, nog een keer proberen. Bijna, je was er bijna. Het enige wat ik er niet zo leuk aan vind, is dat de wielen hier draaien, en ik dacht dat ze de haaienwielen zouden aandrijven, maar ze draaien gewoon zonder iets te doen. Dus je moet het eigenlijk zelf duwen voordat het werkt, en het is behoorlijk moeilijk om de kleine motorrijder tussen de poorten te krijgen.

Er zijn echter een paar coole aspecten aan deze set. Er is daadwerkelijk een schat, je krijgt een paar diamanten, eigenlijk drie diamanten, dus dat is een leuke toevoeging om bij je set te hebben. Ik denk dat het ook leuker is als je meer van deze Stuntz-sets hebt, omdat je ze kunt combineren en samen kunt spelen. En het is eigenlijk de eerste LEGO-motor die ik heb gezien met een wrijvingswiel aan de achterkant, dus ik denk dat er talloze manieren zijn om hiermee te spelen, vooral in combinatie met andere sets.

Over het algemeen is het een goede keuze voor kinderen die van haaien houden of van gevaarlijke stunts en avonturen houden. Maar op zichzelf is het een beetje vreemd. De set bestaat uit 122 stukjes en is vrij eenvoudig in elkaar te zetten. De leeftijdsaanbeveling is vanaf 5 jaar, wat relatief laag is voor LEGO. Dus ik denk dat je het samen met je vierjarige kunt maken en ze misschien een beetje kunt helpen bij het bouwen van deze constructie hierboven, maar de rest kunnen ze zelf doen, omdat het niet zoveel stukjes zijn en ze gemakkelijk in elkaar te zetten zijn.

De afmetingen van de set zijn ongeveer 19 centimeter hoog, 26 centimeter breed en 9 centimeter diep, dus het is niet erg groot en vrij gemakkelijk om mee te spelen. Ondanks dat ik het een beetje een vreemde set vind, vind ik hem absoluut geweldig.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Antwoorden om deze set beter te leren kennen

Wat is inbegrepen in de LEGO City Stuntz The Shark Attack Stunt Challenge-set?

De set bevat een flywheel-aangedreven stuntmotor, 122 stukjes om het parcours te bouwen, accessoires zoals speelgoeddiamanten, een gereedschapskist, een kaart en een schatkist.

Hoe werkt de flywheel-aangedreven stuntmotor in deze set?

Kinderen kunnen de motor activeren en lanceren door eraan te trekken, waardoor hij snelheid krijgt en spectaculaire stunts kan uitvoeren.

Welke minifiguren zijn inbegrepen in de set?

De set wordt geleverd met twee minifiguren: Chuck D. Goldberg uit de LEGO City Adventures tv-serie en een LEGO-piraat.

Wat zijn enkele accessoires die bij de set worden geleverd?

Bij de set worden accessoires geleverd zoals speelgoeddiamanten, een gereedschapskist, een kaart en een schatkist.

Is er een bouwgids beschikbaar voor het gemakkelijk in elkaar zetten van de set?

Ja, deze LEGO City Stuntz-set wordt geleverd met een eenvoudig te volgen bouwgids met afbeeldingen, zodat kinderen met vertrouwen kunnen bouwen.

Kun je andere sets uit de LEGO City Stuntz-reeks combineren met deze set?

Ja, deze set kan worden gecombineerd met andere sets uit de LEGO City Stuntz-reeks (apart verkrijgbaar) voor nog meer stuntpret.

Voor welke leeftijdscategorie wordt deze LEGO-set aanbevolen?

De LEGO City Stuntz The Shark Attack Stunt Challenge-set wordt aanbevolen voor kinderen vanaf 5 jaar en ouder.

Hoe groot is de Shark Attack Stunt Challenge-set?

De set heeft een afmeting van ongeveer 7,5 inch (19 cm) hoog, 10 inch (26 cm) breed en 3,5 inch (9 cm) diep.

Vreemdste constructie

LEGOCity Stuntz De haaiaanval stuntuitdaging 60342

Over het algemeen is het een goede keuze voor kinderen die van haaien houden of van gevaarlijke stunts en avonturen houden. Maar op zichzelf is het een beetje vreemd.

8.1
Toy score
Product image

Conclusie

Enkele voordelen van deze set zijn de mogelijkheid om verschillende configuraties te bouwen, de leuke thematiek met haaien en piratenschat, en het feit dat het een geweldig cadeau-idee is. Een nadeel is zijn dat de wielen van de haai niet automatisch draaien, maar al met al een hele grappige set.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.