LEGO City 4×4 Off-Roader Adventures 60387 beoordeling

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

De LEGO City 4×4 Off-Roader is een leuke set die zorgt voor veel speelplezier. Mijn kinderen vinden het geweldig om ermee rond te stuiteren.

De set is behoorlijk stevig, maar sommige kleine onderdelen kunnen eraf vallen, dus je moet goed opletten om niets kwijt te raken.

Lego Off roader beoordeling

In dit artikel bekijk ik deze set en geef ik mijn volledige beoordeling.

Beste vering
LEGO City 4×4 Off-Roader Adventures 60387
Product image
9.0
Toy score
Spel
4.5
Uitdaging
4.1
Duurzaamheid
4.9
Beste voor
  • Talloze speelmogelijkheden met de off-roader, mountainbikes en campingaccessoires
  • Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar
Minder goed
  • Fragiele voorruit
  • Niet ontworpen om ruw te worden behandeld

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Algehele beoordeling

De aanbevolen leeftijd vanaf zes jaar is redelijk. Mijn zoon kreeg deze set voor zijn vijfde verjaardag en hij kon het behoorlijk goed in elkaar zetten.

Er zijn echter enkele technische LEGO-onderdelen die klein zijn en moeilijker voor hem om te monteren. Het systeem met de elastische banden voor de vering was echter vrij eenvoudig.

Moeilijk technisch Lego stukje om te bouwen

Wat ik leuk vind aan deze set is dat de avonturiers echt gaan off-roaden en ze hebben hun fietsjes mee om van het landschap te genieten. Ze hebben zelfs een kleine camera om foto’s te maken. Dit stimuleert ook om buiten te spelen en de natuur te ontdekken.

Er zijn ook leuke extra’s, zoals een bergpad waar ze kunnen fietsen en zelfs een kleine schorpioen.

Een ander leuk detail is dat de fietsen in de achterkant van het off-road voertuig passen. Er is ook een tent inbegrepen waar de avonturiers kunnen slapen na een dagje fietsen.

Fietsen achterop de Lego Off roader

Hoewel ik het een beetje vreemd vind dat ze flappen hebben gekozen om de tent mee te maken, zijn de kleine slaapzakken als stickers toegevoegd en dat is een leuke touch.

Een minpunt van deze truck is dat mijn zoon, en waarschijnlijk alle kinderen, het voertuig vaak vastpakken bij het glazen raam (de voorruit) en dat komt heel gemakkelijk los. Hoewel dit nodig is om een van de avonturiers in de auto te kunnen plaatsen, kan het frustrerend zijn omdat de voorruit steeds loskomt tijdens het spelen. Hierdoor bleef de auto meestal aan de kant liggen, terwijl hij er eigenlijk leuker uitziet met de voorruit erop.

Over het algemeen is dit een geweldig cadeau, zelfs als je kind vijf jaar is. Mijn zoon kon het bijna helemaal zelf in elkaar zetten met slechts een beetje hulp. De set bestaat uit 252 stukjes en kan in ongeveer een uur worden gebouwd, vooral als je het samen met een vijfjarige doet. De afmetingen van de 4×4 off-roader zijn ook redelijk.

Ik denk echter dat deze set te moeilijk is voor kinderen jonger dan vier jaar, vooral omdat de voorruit loskomt.

Bovendien denk ik dat ze te ruw zullen spelen met een LEGOauto als deze, terwijl het eigenlijk niet bedoeld is om zwaar te worden rondgegooid.

Het blijft tenslotte LEGO, ook al is de auto behoorlijk stevig en ziet de vering er geweldig uit.

Elastische vering van de Lego off roader

Al met al vind ik het een leuke set met enkele kleine nadelen, maar nog steeds een aanrader voor jonge avonturiers en LEGO-liefhebbers.

Antwoorden om de set beter te leren kennen

Wat zit er in de LEGO City 4×4 Off-Roader en campingset?

In de LEGO City 4×4 Off-Roader en campingset zit een off-roader auto, 2 mountainbikes, een tent en 2 minifiguren.

Welke functies heeft de off-road auto?

De off-road auto heeft grote banden en een werkende vering. Daarnaast heeft hij een laadbak waarin de mountainbikes vervoerd kunnen worden.

Hoeveel minifiguren zitten er in de set?

Er zitten 2 minifiguren in de set.

Welke accessoires zitten er in de campingset?

In de campingset zitten accessoires zoals een speelgoedcamera, slaapzakken, een schep, een pan en een rugzak.

Is er een digitale handleiding beschikbaar voor het bouwen van de set?

Ja, er is een digitale handleiding beschikbaar in de LEGO Builder app. Hiermee kunnen kinderen het model vanuit alle hoeken bekijken terwijl ze het bouwen.

Voor welke leeftijd wordt deze LEGO set aanbevolen?

Deze LEGO set wordt aanbevolen voor kinderen vanaf 6 jaar.

Hoe groot is de 4×4 off-roader in deze set?

De 4×4 off-roader in deze set is ongeveer 8 cm hoog, 19 cm lang en 12 cm breed.

Zijn er andere speelsets in het LEGO City assortiment die gecombineerd kunnen worden met deze set?

Ja, deze set kan worden gecombineerd met andere speelsets uit het LEGO City assortiment voor nog meer speelmogelijkheden.

Beste vering

LEGOCity 4×4 Off-Roader Adventures 60387

De avonturiers gaan echt off-roaden en ze hebben hun fietsjes mee om van het landschap te genieten. Ze hebben zelfs een kleine camera om foto’s te maken.

9.0
Toy score
Product image

Conclusie

Al met al is de LEGO City 4×4 Off-Roader en campingset een leuke toevoeging aan de LEGO City-serie. Het biedt veel speelmogelijkheden met de off-roader, mountainbikes en de campingaccessoires. Hoewel er enkele kleine nadelen zijn, zoals de fragiele voorruit van de auto, is het bouwproces eenvoudig en geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. De set wordt geleverd met een digitale handleiding en de mogelijkheid om het model vanuit verschillende hoeken te bekijken. Het is een geweldig cadeau voor LEGO-liefhebbers die dol zijn op avontuurlijke buitenactiviteiten.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.