Huwelijksreis met of zonder kinderen: mee op honeymoon? 5 tips

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Intieme volwassen ontsnapping OF vakantie met het gezin? Verandert het huwelijk echt zo veel dingen?

Het huwelijksfeest was leuk om te delen met de kids, misschien heb je onze tips over de aankleding en het entertainment op de speciale dag zelfs gevolgd.

Maar moet je deze speciale gelegenheid markeren met alleen jou en je partner, of je kersverse gezin tijdens een huwelijksreis met kinderen?

huwelijksreis met of zonder kinderen - neem je ze mee op honeymoon

Met zoveel koppels die klaar zijn voor het hele gezin en die pas later de knoop doorhakken, of voor samengestelde gezinnen, reist deze vraag:

Moet je je kroost meenemen op huwelijksreis?

We vragen het de experts wat zij vinden van een huwelijksreis met kinderen.

Deskundige leven en vertrouwenscoach Famke Neuteboom zegt:

Dat hangt van verschillende factoren af ​​- de leeftijd van jullie kinderen, het budget en waar je van plan bent om op huwelijksreis te gaan. De eerste vraag die u moet beantwoorden, is: wil je echt dat jouw jonge kinderen met u mee gaan? Meenemen van kinderen gaat gepaard met mopperende tieners of verveelde peuters, vooral voor uw eerste pasgetrouwde reis. Als je hun activiteiten en interesses niet op voorhand regelt, zal niemand van jullie het naar zijn zin hebben!

We hebben hier een aantal ideetjes met of zonder kinderen. Lees verder om te zien waar je allemaal aan kunt denken om je keuze om ze mee te nemen of niet op te baseren.

Soort reisBeschrijvingVoorbeelden
Huwelijksreis met jonge kinderenDoe wat de kinderen leuk vinden, zoals na het zojuist voltrokken sprookjeshuwelijk, een reis naar het sprookjesachtige Disneycheck deze mogelijkheden
Kortere romantische vakantieGa korter op honeymoon met z’n 2’en om daarna nog met de kinderen weg te gaanbijvoorbeeld naar Viti Levu Fiji
Kortere familie tripDaarna kun je nog korter weg met het gezin, zoals naar een aquapark niet te ver wegzoals deze reizen
Reis samen met tienersMet tieners weet je niet hoe lang ze het nog leuk vinden om mee te gaan. Plan je huwelijksreis naar een bestemming waar ze het naar hun zin hebbencheck deze mogelijkheden
Langere romantische tripEen romantische reis die je samen maakt hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Bijvoorbeeld Santorini, Griekenlandbekijk deze reizen

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Breng de behoeften van de kinderen van te voren in kaart

Je zult eerst hun behoeften in kaart moeten brengen voordat je de bestemming boekt. Als ze gelukkig zijn, zul je een geweldige tijd hebben, zo niet, vergeet het dan maar!

Je zult het grootste deel van je tijd besteden aan het entertainen van de kids en niet genieten van je hele speciale reis.

Je moet een locatie vinden die aan ieders behoeften voldoet, zodat je die speciale tijd samen met het hele gezin kunt doorbrengen.

Dat gezegd hebbende, is het dan nog wel een viering van je huwelijk, niet gewoon een gezinsvakantie?

“Onze zoon was drie toen we trouwden, dus we hadden de keuze tussen een zeer korte huwelijksreis voor alleen ons, omdat ik niet lang van hem weg wilde zijn, of een goede familievakantie om samen te genieten. De familievakantie / huwelijksreis won en 15 andere familieleden vergezelden ons op onze huwelijksreis naar Disney. ” – Tamara

Het is voor iedereen anders en je moet je eigen keuze erin maken. Veel ouders kunnen het zich helemaal niet voorstellen om zonder kind op vakantie te gaan.

En dat is natuurlijk ook heel begrijpelijk.

Het is leuk, maar zorg dat de hele familie comfortabel is. Plan you’time in voor een knus begin van jullie leven samen en plan leuke sportieve activiteiten voor de kids zodat je even de tijd voor jezelf hebt en zij lekker uitgeput terugkomen.

Wil je die ene start samen, die stap die je samen hebt gezet nog eventjes helemaal samen vieren. Een onvergetelijke herinnering en eventjes “jullie” tijd.

Of ga je all-in voor het gezin en doe je wat zij ook heel erg leuk zouden vinden. We hebben bijvoorbeeld onlangs nog een trip als deze naar Disney geboekt.

Het was superleuk, geen twijfel over mogelijk. Was het ook huwelijksreis waardig? Dat moet je voor jezelf beslissen.

Krijgen jullie vaker de kans op een leuke vakantie?

Ik denk dat het voor velen ook wel is, krijg je vaker de kans om echt samen wat heel erg leuks te doen, ga je elk jaar al samen op zo’n geweldige vakantie?

Of is het soms moeilijk om weg te kunnen gaan vanwege het geld en kun je nu die ene keer dat je gespaard hebt echt samen weg?

“We doen het allebei! We hebben drie kinderen, dus hebben besloten om een ​​minimoon voor ons te hebben voor een paar nachten direct na de bruiloft, en dan een familiejaar een paar maanden later met ons alle vijf. ” – Sandra

Allebei doen kan natuurlijk ook. Dan kun je samen rustig genieten, en is het gemakkelijker om uit te leggen aan de kids dat jullie daarna ook nog samen eventjes gaan genieten, met iets wat zíj ook echt leuk vinden.

Dan is het wellicht verstandig om twee iets kortere reizen te plannen. Je zou bijvoorbeeld een kortere reis naar Viti Levu kunnen plannen, een geweldig romantisch eiland van Fiji.

Een reis naar exotische bestemmingen kan voor iedereen wat brengen, maar iedereen meenemen kan ook meer kosten en kies je misschien toch voor een bestemming dichter bij huis.

huwelijksreis naar viti levu

En daarnaast nog een kortere reis met de kinderen op sleeptouw. Iets laagdrempeligs zoals een aquapark als deze vinden ze altijd geweldig, en jij hebt je rust al kunnen pakken samen om de ceremonie van jullie verbintenis nog eens goed samen te kunnen beleven.

De combinatie vinden tussen jullie romantische tijd en iets leuks voor de kids, dat gaat heel moeilijk worden.

Let zeker met exotische bestemmingen goed op de familievriendelijke details van de trip.

Hebben alle accomodaties ook meubilair met afgeronde hoeken? Zijn er kinderzitjes of bedjes te krijgen? Is er een kids club voor iets oudere kinderen?

Heeft jullie appartement of huisje wel meerdere kamers en misschien wel extra ruime familiekamers?

“Het zou geen huwelijksreis zijn met de kinderen erbij. Er zijn nog vele andere momenten om op familie-vakantie te gaan! ” – Babette

Dit is misschien het moment om nog van het gezin te genieten

Aan de andere kant kun je jezelf de vraag stellen “hoe lang gaan ze nog mee, vinden ze het nog léuk om mee te gaan?”

“Mijn dochter is bijna 13, dus ze wil niet zo heel lang nog bij ons blijven, we maken nu het beste van de tijd met haar! Als ze uit huis is, kunnen we elk jaar op huwelijksreis! ” – Sara

Wanneer je al wat oudere kinderen hebt is het aan de ene kant gemakkelijk om ze even te laten logeren en zelf weg te gaan. Aan de andere kant, hoe lang kun je nog van deze tijd samen genieten?

Denk bijvoorbeeld ook aan leuke kindvriendelijke eetgelegenheden om samen van een family dinner te genieten, en is er ook iets te eten voor de baby buiten de vers gepureerde hapjes die je misschien zelfs zal moeten maken.

Voor je het weet zijn ze al uit huis en begint je leven samen weer helemaal opnieuw. Vakanties die je samen kunt doen en dingen die je samen kunt ondernemen.

Misschien kies je ervoor om deze tijd nog even helemaal te pakken. Zo’n vakantie in Frankrijk naar een leuke tienerlocatie hebben we altijd heel goede herinnering aan gehad.

Quality time voor jullie samen of voor het gezin?

Dit is een vakantie om wat quality time tussen jullie twee te hebben en om de volgende fase van jullie leven samen te vieren.

Ik weet dat sommige mensen zeggen dat als je van tevoren met je partner samenwoont, het huwelijk niet veel verandert, maar dat doet het wel.

Je hebt voor de ogen van al jullie dierbaren een juridische verbintenis met elkaar gesloten, dus de huwelijksreis is nog belangrijker!

Je wilde mijn advies, dus hier is het:

Laat de kinderen thuis, ga op een fantastische huwelijksreis naar een locatie waar je nog nooit bent geweest en beleef een geweldige tijd.

Ik denk dat je altijd tijd in moet bouwen voor elkaar, om het spannend te houden, om het samen te kunnen blijven doen.

Als je het bij de huwelijksreis al niet doet, wanneer zijn die momenten er dan wel? Even een ententje samen als je een oppas hebt geregeld?

En een romatische locatie uitzoeken hoeft helemaal niet de hoofdprijs te zijn. Een tweetal weekjes weg naar Santorini bijvoorbeeld zoals je hier kunt vinden is super romantisch en kun je samen helemaal tot rust komen en van elkaar genieten.

Bij een huwelijksreis hoort natuurlijk ook romantiek!

huwelijksreis zonder kinderen

(Foto: santorinidave.com)

Leun achterover en ontspan je zonder zorgen of verantwoordelijkheden en geef jezelf een kans om na te denken over hoe je grote dag is geweest en het samen nog eens door te nemen.

Huwelijksreizen zijn waar dromen van gemaakt zijn, dus zorg ervoor dat je een aantal prachtige herinneringen hebt op die koude en natte dagen wanneer je weer terug bent in Nederland. Je hebt ze nodig!

Dit is voorlopig de laatste keer om samen écht even die tijd te nemen.

huwelijksreis met of zonder kinderen - neem je ze mee op honeymoon

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.