Gemini Stans- en embossing machine | Uitgebreide beoordeling

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

De Gemini stans- en embossing machine van Crafter’s Companion is een multitasking machine voor in jouw hobbykamer waarmee je in een mum van tijd professioneel ogende projecten kunt maken.

Crafter’s Companion heeft een prima reputatie en dus weet je zeker dat je een kwaliteitsmachine in huis haalt, die lang meegaat.

(bekijk meer afbeeldingen)

De sterke rollen maken het mogelijk om niet alleen ingewikkelde mallen te snijden, maar ook zwaar karton, vinyl, folie en meerdere lagen stof.

Het unieke ontwerp van de drukrollen betekent dat er, in tegenstelling tot andere stansmachines, geen drukverlies is na verloop van tijd. Elke snede is als de eerste snede.

Het ontwerp van de hogedrukrol zorgt er ook voor dat embossing (reliëfdruk) een plezier wordt met deze machine.

Dikke 3D gedetailleerde embossing afbeeldingen kunnen met gemak worden gemaakt, perfect voor het verbeteren van jouw hobby.

Mixed media projecten kunnen snel worden gemaakt met slechts deze ene machine, of het nu gaat om karton, stof of beiden!

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Kenmerken en specificaties van de Gemini

De machine komt in verschillende maten:

Crafter’s Companion Gemini versieAfbeelding
Gemini met afmeting 5.6″ x 14.1″ x 7.7″, gewicht 7 kg met een platform van 9″ x 12.5″Gemini van Crafter's Companion beoordeeld uitgebreide review
(bekijk meer afbeeldingen)
Gemini Junior met afmeting 5.4″ x 10.7″ x 7.6″, gewicht 5 kg met een platform van 6″ x 8.9″Crafter`s Companion Gemini Junior Electronic Die-Cutting and Embossing Machine
(bekijk meer afbeeldingen)
Gemini Go met afmeting 4.4″ x 6.3″ x 7.7″, gewicht 1,3 kg met een platform van 3″ x 6″Crafters Companion Gemini Go Embossing and Die Cutting Machine
(bekijk meer afbeeldingen)
Gemini Foilpress met afmeting 2.2″ x 15.2″ x 7.6″, gewicht 2,6 kg met een platform van 7″ x 5″Crafters Companion Gemini Foilpress Heat Press Crafting Foiling Machine
(bekijk meer afbeeldingen)
Gemini Mini met afmeting 11.3″ x 19.4″ x 7.1″, gewicht 1,8 kg met een platform van 3″ x 6″Beste handmatige vinyl snijmachine- Gemini Mini
(bekijk meer afbeeldingen)

Allen zijn geschikt voor een gemiddelde tot ervaren DIY-er. De tijd om een project door de machine te halen neemt 10 tot max. 16 seconden in beslag.

Wat krijg je bij de Gemini machine?

  • Clear cutting platform x2
  • Metal cutting platform
  • Magnetic shim
  • Plastic shim
  • Rubber embossing mat
  • Gemini 3D embossing folder
  • Gemini Multi Media die
  • Gemini dies x 3
  • User guide
  • Power cable

Bekijk deze uitgebreide review voor nog meer features en mogelijkheden van deze machine:

Voor- en nadelen Crafter’s Companion Gemini

Voordelen

Uniek aan deze machines zijn de aparte knoppen voor pauzeren, afspelen en omkeren.

Een voordeel hiervan is dat ik bij het snijden de platen kan omkeren, waardoor ik wat tijd bespaar en niet hoef te wachten tot de hele plaat door de machine is gegaan.

De Gemini machines nemen, ongeacht hun maat, altijd minder plaats in op de werktafel dan andere soortgelijke machines, vanwege de unieke omkeerfunctie.

Dit betekent dat de machine niet zoveel ruimte nodig heeft als andere stansmachines op de markt, omdat je niet de ruimte nodig hebt om de volledige platen door de machine te laten gaan.

De Gemini komt naar voren als een van de snelste en stilste machines op de markt.

Compatibel met de meeste toonaangevende stansvormen voor dun metaal, zodat al jouw bestaande voorraad stansvormen nog steeds kan worden gebruikt.

De zelfbeschermings-functie voorkomt dat de machine te dik materiaal aanneemt en hij zal de platen automatisch terug sturen, zodat je jezelf geen zorgen hoeft te maken dat de platen vast komen te zitten in de machine.

Goede instructies en details van de benodigde plaat sandwiches worden geleverd door Crafter’s Companion, samen met volledige klantenondersteuning.

Met de 3D embossing mat die bij de machine wordt geleverd, kan je jouw bestaande stansmessen gebruiken als embossing folders, het voorkomt dat het papier wordt gestanst en jouw creaties worden in plaats daarvan in reliëf uitgevoerd.

Dit betekent dat al jouw matrijzen nu een tweede leven kunnen hebben, waardoor je geld bespaart op het kopen van speciale embossingmappen.

Nadelen

Snijplaten moeten regelmatig vervangen worden – Beschouw het als een onderdeel van het auto-snijden. Hetzelfde geldt voor magnetische vulplaten, rubberen matjes en ander sandwich materiaal.

Een klant schrijft:

De vulplaten vervormden snel: we waren teleurgesteld toen onze vulplaten tijdens ons eerste gebruik kromtrokken. We konden ze natuurlijk nog wel gebruiken. En we weten dat kromtrekken zo goed als onvermijdelijk is. Maar toch, het was jammer dat ze zo snel kromtrokken. TIP – we hebben de platen zonder matrijs bewerkt en dat maakte het kromtrekken beter. Het helpt ook om de richting waarin je ze legt elke keer af te wisselen. UPDATE – Toen we deze post aan het bewerken waren, zagen we dat de vervangingsshims voor de Gemini eigenlijk veel goedkoper zijn dan voor andere stans- en embossingmachines.

Bekijk hier nog meer tips om het kromtrekken van de platen van de Gemini te voorkomen:

Conclusie

Er is een Gemini machine voor verschillende budgetten en behoeften, van de kleinste Gemini go tot de grootste Gemini Pro die nieuw is op de markt met een enorme platform basis van 12 × 12 inch!

De Gemini stans- en embossing machine van Crafter’s Companion is in ieder geval een krachtig multitasking werkpaard dat elke knutselkamer nodig zal hebben.

De machines zijn goed uitgerust met platen, magnetische en plastic shims en een 3D embossing folder.

De Gemini van Crafter’s Companion is echt een crafter’s BFF. Maak een beetje ruimte voor deze machine op je werkplek, en je zult verbaasd zijn over hoeveel je kunt doen.

Het prijskaartje is misschien hoog, maar het kan alles blijken te zijn wat je nodig hebt om je handwerk naar een hoger niveau te tillen!

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.