Fitbit Ace 2 beoordeling | Top smartwatch voor kinderen vanaf 6 jaar

door Joost Nusselder | Geupdate op:  april 8, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "zo leren je kinderen met educatief speelgoed"

JA, DAT WIL IK!
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Als gezin is het van belang om samen gezonde gewoonten te ontwikkelen. Met de Fitbit Ace 2 gaan jouw kids gegarandeerd een gezonder leven tegemoet.

Dankzij dit toffe, sportieve horloge kunnen kinderen hun stappen registreren alsook hun actieve minuten.

De Fitbit Ace 2 is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Dankzij dit horloge is het leuker dan ooit tevoren om iedere dag lekker actief te zijn en te blijven!

Fitbit Ace 2 kinder smartwatch beoordeling

(bekijk meer afbeeldingen)

Meer bewegen en spelen met de Fitbit Ace 2

Kinderen worden met de Fitbit Ace 2 beloond door hun doelen te bereiken, wat ze zal stimuleren om te blijven bewegen.

Hoe meer een kind beweegt, hoe meer virtuele badges het kan verdienen.

Laat je kind de inspirerende uitdagingen aangaan terwijl ze hun dagen actief doorbrengen!

Check prijzen en beschikbaarheid hier

De Ace 2 stelt automatisch fitnessdoelen voor je kind in en je krijgt meldingen wanneer ze hun doel voor die dag hebben bereikt, zolang het apparaat zich binnen het bereik van jouw telefoon bevindt, zodat deze de gegevens kan synchroniseren.

Het horloge kan zowel stappen als actieve minuten volgen, en lijkt redelijk accuraat, maar zonder hartslagmeter of GPS bevindt het zich zeker aan de basis van de schaal.

Wellicht zijn die functies overdreven voor de meeste jonge kinderen.

Fitbit Ace 2, de waterdichte activiteitstracker voor kinderen vanaf 6 jaar

(bekijk meer afbeeldingen)

Heb je toch liever een smartwatch met GPS of hartslagmeter voor jouw kind, kijk dan even tussen de andere opties in mijn toplijst 10 beste kinder watches beoordeeld.

Met behulp van de Fitbit-app kun je een speciale ‘achtergrond’ op het horloge gebruiken; mijn persoonlijke favoriet is ‘Sprout’, die een plantenpot laat zien met een bloem die langzaam groeit naarmate je kind de hele dag meer stappen opbouwt.

Het horloge is comfortabel om te dragen en gemakkelijk om en af te doen.

Buiten het touchscreen van het horloge om is de enige andere input op de Ace 2 een knopje aan de linkerkant waarmee het scherm kan worden in- en uitgeschakeld.

Lees ook: Wanneer kan een kind hinkelen? Alles over deze motorische mijlpaal + speeltips

Welke features heeft de Fitbit Ace 2?

Het scherm

De Ace gebruikt een monochroom OLED touchscreen om informatie weer te geven, zoals de tijd, datum, totale stappen voor de dag en totale actieve tijd.

Het scherm geeft ook meldingen weer, zodat je kind constant op de hoogte wordt gehouden van zijn of haar vorderingen; de kleine animaties die zich afspelen gaven kinderen de stimulans om actief te blijven.

Het design

Het horloge is van plastic en voorzien van een zacht, rubberachtig bandje.

Dit bandje – dat het horloge volledig omhult en beschermt tegen stoten en vallen- is verwisselbaar en verkrijgbaar in twee verschillende kleurenschema’s, namelijk watermeloen/groenblauw en nachthemel/neon geel.

De bandjes zien er speels en aantrekkelijk uit en zijn 100% kindvriendelijk.

Het nadeel is alleen dat als je een kind hebt dat zijn tienerjaren nadert, het bandje op een gegeven moment misschien te kinderachtig wordt.

Fitbit account

Als je een ouder bent die de Ace 2 voor je kind wil instellen, moet je je eigen Fitbit-account registreren.

Vanaf hier kun je één of meerdere kinderaccounts toevoegen en vervolgens de Ace 2 aan je telefoon koppelen, zodat deze kan synchroniseren en je op de hoogte blijft van hun voortgang.

Waterdicht

Wist je dat de Fitbit Ace 2 zelfs waterdicht is?

Hij kan probleemloos worden ondergedompeld in maximaal 50 meter water, dus er is geen reden om hem af te doen, zelfs niet als je kind in bad ligt of tijdens een zwemles.

Fitbit ace 2 waterdicht en veilig voor kinderen beoordeling

(bekijk meer afbeeldingen)

Batterijduur

Ook kunnen kinderen volop plezier hebben van het horloge, omdat het een batterijduur heeft van wel 5 dagen!

De tijdsduur om het apparaatje volledig op te laden is twee uur. Een indicator geeft aan wanneer het apparaat een lage batterij heeft en opgeladen moet worden.

Alarm en slaapherkenning

Je kunt zelfs alarmen en timers voor je kind instellen vanuit de app en zijn of haar slaappatroon volgen.

Echter moet je er rekening mee houden dat je kind de Ace gemakkelijk kan verwijderen wanneer het naar bed gaat, waardoor je ineens niet meer kunt rondneuzen in hun sluimerende activiteiten!

Veilig

De Fitbit app is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je kinderen iedere dag genoeg activiteit krijgen, maar hij is ook gebouwd met het oog op veiligheid.

Je kind kan geen vrienden aan de app toevoegen zonder toestemming van de ouders, wat hen uiteraard beschermt tegen contact met vreemden.

Het is echter wel de moeite waard om vriendjes of broers en zussen toe te voegen als ze een eigen Fitbit hebben, aangezien het motiverend kan zijn om de voortgangen te vergelijken.

Broers en zussen zijn sowieso competitief, dus waarom zou je er geen spel van maken?!

Nog meer gadgets voor kinderen: De 5 leukste speelgoed camera’s | van speeltjes tot echt werkende

Conclusie

Gericht op kinderen vanaf 6 jaar en verkrijgbaar in felle kleuren, dit is absoluut een kindvriendelijk product.

Je kinderen zullen het waarschijnlijk leuk vinden om gezien te worden met zo’n opvallend accessoire en zullen zich bezighouden met de dagelijkse doelen en visuele beloningen voor vooruitgang.

Mocht je een ouder zijn die al een actieve Fitbit-gebruiker is, dan is dit natuurlijk een perfect product.

Je kunt een gezinseenheid creëren die niet alleen voor een goedaardige rivaliteit tussen jou en je kinderen zorgt, maar je ook in staat stelt hun vorderingen te volgen en ervoor te zorgen dat ze voldoende bewegen.

Speelgoed wat ze leuk vinden én wat van leren

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief vol speeltips en ontvang onze gratis gids "educatief speelgoed voor elke leeftijd" als eerste email.

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Lees ook: Garmin Vivofit Jr 2 beoordeling | Degelijke activity tracker voor een actief kind

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.