Drift trike: Wat is het en is het leuk voor je kind?

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Drift trikes zijn grote, zware driewielers. De pedalen, die zich aan de voorkant bevinden, zijn verbonden met een groter wiel. De achterkant van het voertuig zwenkt achter de bestuurder wanneer erop gereden wordt. Trikes zijn verder te herkennen aan het feit dat ze laag bij de grond zitten. Je kunt een keuze maken tussen een gewone drift trike of eentje die door een motor wordt aangedreven, waardoor deze natuurlijk sneller gaat. Ze zijn erg leuk voor grotere kinderen die het stuur goed onder controle kunnen houden, maar er zijn ook drift trikes voor volwassenen.

Een Drift Trike is een driewieler die je laat ‘driften’. De Drift Trike is de nieuwste rage sinds 2020 en een musthave voor jong en oud. Je kunt ermee freestylen en bochten nemen zoals je dat wilt. De Drift Trike is een stoer speelgoed dat je laat ‘driften’ en een topsnelheid van 15 km/h haalt.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Wat is een Elektrische Drift Trike?

Het ultieme vervoersmiddel voor jong en oud

De Elektrische Drift Trike, ook wel bekend als de Drift Kart, is een must have voor iedereen die van een avontuurlijke rit houdt. Met een 250W en 36 volt motor, twee soepel wenkende wieltjes en een topsnelheid van 15 kilometer per uur, is deze trike een echte blikvanger.

Instelbaar, comfortabel en stoer

Deze driewieler is instelbaar op drie verschillende standen, heeft een Li-ion accu, LED-verlichting en een maximaal draagvermogen van 120 kilogram. De stoel is comfortabel en biedt voldoende ondersteuning, en de LED-verlichting in de twee achterwieltjes maakt deze trike helemaal af.

Voor jong en oud

De Elektrische Drift Trike is er voor iedereen vanaf 8 jaar. De batterij is gemakkelijk op te laden en de trike is klaar voor een avontuurlijke rit. Dus, als je op zoek bent naar een vervoersmiddel dat stoer, comfortabel en leuk is, dan is de Elektrische Drift Trike de perfecte keuze.

De Coolste Manier om te Driften: Drift Trikes!

Wat is een Drift Trike?

Een drift trike is de perfecte manier om de weg te domineren! Het is een elektrische driewieler met een gaaf design. Je hebt één groot voorwiel en twee kleinere achterwielen die je een stevige grip geven, zodat je goed kan driften. Het is een geweldig speeltje voor jong en oud – alleen mag je het tegenwoordig alleen gebruiken op eigen terrein.

Wat is een elektrische Drift Trike?

Waarom mag je deze niet op de openbare weg gebruiken?

De elektrische Drift Trike (hier de beste beoordeeld) is een driewieler die je helaas niet op de openbare weg mag gebruiken. De Nederlandse en Europese regelgeving staan dit gebruik niet toe. Alleen een aantal elektrische driewielers, zoals de Segway-achtigen, de elektrische grote step en de wat men ook wel ‘oma voertuigen’ noemt, mogen de openbare weg op.

Waar mag je de elektrische Drift Trike dan wel gebruiken?

Gelukkig kun je de elektrische driewieler wel op eigen terrein gebruiken. Denk hierbij aan je eigen tuin, oprit of een ander privéterrein. Let wel op: de stoep is ook onderdeel van de openbare weg. Word je daar aangetroffen, rijdend op de elektrische Drift Trike, dan kan de politie besluiten je een boete op te leggen. Ook kan de driewieler in beslag genomen te worden.

Voor wie is de elektrische Drift Trike geschikt?

Op eigen terrein zijn het vooral jonge kinderen die gebruik maken van de elektrische trike. Dit is goed voor de motorische vaardigheid van een kind en je kunt ze al iets leren over de verkeersregels. De driewieler is een mooie tussenstap van een fiets met steunwieltjes en de fiets zonder ondersteuning.

Wat zijn belangrijke criteria bij het selecteren?

Bij het selecteren van een elektrische Drift Trike zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo hebben alle uitvoeringen een standaard motor (250W, 36V) en accu. Daarnaast kun je kiezen voor extra’s zoals een bluetooth speaker of led lampjes in de twee kleine wieltjes aan de achterzijde. Ook kies je uiteraard de kleur die bij je past. Verder is het belangrijk om te weten wat de maximale oplaadtijd is en voor welke leeftijd een trike precies is.

Welke modellen zijn er?

Er zijn verschillende modellen elektrische Drift Trike beschikbaar. Zo heb je bijvoorbeeld de:

  • MADD Kinderen Drift Trike 16 inch
  • Sullivan Junior Big Wheel Slider Drift Trike
  • Counter Measure 3 Junior Chroom

De modellen kunnen enigszins afwijken maar ook dit is weer een kwestie van smaak. Sommige uitvoeringen hebben bijvoorbeeld een afstandsbediening, andere weer niet. Gemene deler is verder dat de openbare weg dus niet bereden mag worden.

https://www.youtube.com/watch?v=B1umIS2M0Dk

Veelgestelde vragen

Hoe Werkt Een Drift Trike

Een drift trike is een spectaculaire driewieler die je in 3 verschillende standen kunt schakelen. Met een 250Watt en 36Volt motor kan deze trike een topsnelheid van 15 km/h halen. De twee kleine achterwieltjes zorgen ervoor dat je heerlijk kan ‘power sliden’ en de bochten kan nemen als een pro. Deze trike is alleen op eigen terrein te gebruiken, want als je de openbare weg op gaat, kan je een boete krijgen. Dus als je een drift trike wilt, zorg er dan voor dat je een plek hebt om lekker te ‘driften’!

Conclusie

Een Drift Trike is een stoere elektrische driewieler die je laat freestylen in de bochten. Je kunt er onwijs veel lol mee hebben en het is ook nog eens een uitstekend middel om te trainen.

Als je er eentje wilt aanschaffen, kun je bijvoorbeeld de MGP Drift Trike of de Sullivan Junior Big Wheel Slider Drift Trike uitproberen.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.