10 beste Volkswagen speelgoed auto’s: speel met iconische klassiekers

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Als jij van die iconische Volkswagen modelauto’s houdt, dan wil je er misschien wel eentje voor display, of eentje voor je kind om mee te spelen.

Deze 1973 Volkswagen Kever van Maisto is bijvoorbeeld een pracht exemplaar waarvan de deuren en motorkap open kunnen voor een gedetailleerde binnenkant. Prachtig om naar te kijken of eventueel mee te spelen.

In deze gids bekijk ik de 10 beste Volkswagen speelgoed auto’s en waar je op moet letten bij aanschaf.

Beste Volkswagen speelgoed auto's

Laten we de top opties snel bekijken. Daarna ga ik dieper in op elk van deze keuzes.

Overall beste Volkswagen speelgoed auto

Maisto1973 Volkswagen Kever 31926

Geweldig gedetailleerd exemplaar met deuren en motorkap die open kunnen. Het interieur is van plastic en de motor is ook gedetailleerd.

Product image

Beste Volkswagen accu kinderauto

AosomVolkswagen Beetle

Alles van de oude kever zit erop, zoals duidelijk het merk, claxon, muziek, felle koplampen, gestroomlijnd ontwerp en 2 te openen autodeuren.

Product image

Beste Volkswagen speelset

PLAYMOBILVolkswagen T1 Campingbus 70176

Er is enorm veel te spelen met deze set maar hij ziet er vooral prachtig uit. Dit is de droom auto van een hoop mensen.

Product image

Beste Volkswagen RC auto

MaistoTech 1:24 RC VW Bus Samba

Hij rijdt goed met een bereik van 115 ft. (35 meter). Niet erg stabiel maar dat geeft deze RC auto ook juist wel weer een authentiek gevoel.

Product image

Beste goedkope Volkswagen speelgoed auto

Kinsmart1967 Volkswagen Kever 1:32

Schaal is 1:34. Deze heeft wel ook pull-back actie zodat je kind hem terug kan trekken om lekker weg te laten stuiven. Hij rijdt prima.

Product image

Beste Volkswagen bouwpakket

LEGOCreator Expert Volkswagen Kever 10252

Een hoop detail uit een stapel blokjes! Het is echt een set voor volwassenen, of 16+ want met zijn 1167 stukjes is het een aardige uitdaging.

Product image

Meest gedetailleerde model auto

SolidoVolkswagen 1982 Caddy Mk1

Dit komt wel echt meer in de model auto regionen, en wat een detail. De deuren kunnen open en het interieur is werkelijk prachtig.

Product image

Beste Volkswagen speelgoed sportwagen

Jada ToysFast & Furious Jesse’s Volkswagen Jetta

Jada Toys heeft ook altijd een hoop detail en bij deze Volkswagen Jetta kan werkelijk alles open. Van motorkap tot kofferbak.

Product image

Beste moderne Volkswagen speelgoed auto

BBuragoVolkswagen Scirocco

Het detail is weer geweldig tot aan de rubberen banden toe. De motorkap kan open om een gedetailleerde motor te laten zien.

Product image

Beste grote Volkswagen model auto

WellyVolkswagen Golf 1 GTI 18039

Een aardig grote wagen van 1:18 schaal en meet 8,25 x 4 x 2,75 inch (21 x 10 x 7 cm). Motorkap, deuren en zelfs kofferbak kunnen allemaal open.

Product image

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Volkswagen speelgoed auto koopgids

Waar moet je op letten bij het kopen van Volkswagen speelgoed auto’s?

Duurzaamheid

Er zijn best wat verschillen in kwaliteit tussen speelgoed auto merken. Kijk maar naar het verschil tussen Maisto en Kinsmart of Hot Wheels, je voelt duidelijk de kwaliteit.

Bij een volledige diecast auto kan er in ieder geval vrijwel niets stuk. Dat is waar ik extra op heb gelet bij het beoordelen van de duurzaamheid van de auto’s.

Kwaliteit van rijden

Bij speelgoed auto’s wil je dat ze goed kunnen rijden. Sommige zijn wellicht alleen voor display, en niet om mee te spelen. Maar toch wil je dat ze goed kunnen rollen.

Een aantal zaken om op te letten zijn:

 1. de afstand van de wielen tot het chassis: sommige speelgoed auto’s lopen aan waardoor ze niet zo lekker rijden
 2. de stevigheid van de as: sommige speelgoed auto’s zijn erg wiebelig waardoor de wielen ver naar binnen en buiten kunnen bewegen, en alsnog aanlopen
 3. de kwaliteit van de wielen: is het plastic of zitten er echt rubberen wielen om de banden? Rubber rolt een heel stuk beter
 4. het gewicht van de auto: misschien realiseer je je dit niet gelijk, maar het gewicht van de auto speelt een erg grote rol in hoe lekker hij rolt. Een zwaardere auto van diecast of hout rolt een stuk beter en verder dan een plastic auto

Herspeelbaarheid

Een groot deel van de herspeelbaarheid van de auto zit hem in hoe goed hij rijdt, maar er zijn andere factoren die bepalen hoe vaak ze er naar terug keren.

De leeftijd speelt ook mee. Is het een auto die na de peutertijd links blijft liggen of kan hij langer mee doordat hij ook voor oudere kinderen geschikt is?

Ook het aantal extra functies speelt erg mee, zoals de extra poppetjes bij de Playmobil bus of de Lego stenen bij de Creator Kever.

Ik heb elk van de auto’s op deze lijst op deze onderdelen beoordeeld op een 5-punts schaal.

Top 10 Volkswagen speelgoed auto’s beoordeeld

Overall beste Volkswagen speelgoed auto

Maisto 1973 Volkswagen Kever 31926

Product image
8.5
Toy score
Rijden
4.1
Herspeelbaar
4.2
Duurzaamheid
4.4
Beste voor
 • Geweldig detail
 • Deuren en motorkap kunnen open
Minder goed
 • Beetje duur als speelgoed en goedkoop als model auto

Geweldig gedetailleerd exemplaar met deuren en motorkap die open kunnen. Het interieur is van plastic en de motor is ook gedetailleerd.

Het is een 1:24 schaal en meet 7 inch bij 3 inch (18 bij 7,6 cm). De body is die-cast en de banden zijn echt rubber.

Hij zit qua detail en prijs een beetje tussen een speelgoed auto en een model auto in. Veel mensen geven ze aan hun kinderen om mee te spelen, maar er zijn er ook genoeg die hem hebben voor display.

Beste Volkswagen accu kinderauto

Aosom Volkswagen Beetle

Product image
8.7
Toy score
Rijden
4.4
Accu
4.6
Duurzaamheid
4.1
Beste voor
Minder goed

Dit is weer een 6 volt model bedoeld voor de allerkleinste kinderen. En wat een schattige!

Deze officieel gelicentieerde Volkswagen-kinderauto heeft ook een afstandsbediening voor ouderlijk toezicht dus er kan niets gebeuren.

Alles van de oude kever zit erop, zoals duidelijk het merk, claxon, muziek, felle koplampen, gestroomlijnd ontwerp en 2 te openen autodeuren.

Hij is gemakkelijk te besturen voor kleine kinderen, hij kan 30 kg aan en heeft extra brede banden en zelfs veiligheidsgordels.

Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken zijn er 2 rijmodi:

 • een handmatige modus
 • en een afstandsbedieningsmodus.

Zo kun je dus ook het zelf rijden volledig uitschakelen als je bijvoorbeeld buiten over straat gaat en ze het zelf nog niet goed kunnen.

De accu is prima en je kan er ongeveer 1 tot 2 uur mee rijden afhankelijk van de snelheid en of je ook muziek afspeelt.

Hij is wel erg klein, dus ouders kopen hem vooral voor 2-jarigen en helpen dan zelf met het sturen en is leuk tot ongeveer 4 jaar.

Beste Volkswagen speelset

PLAYMOBIL Volkswagen T1 Campingbus 70176

Product image
8.8
Toy score
Rijden
3.6
Herspeelbaar
4.9
Duurzaamheid
4.7
Beste voor
 • Geweldig detail aan de buitenkant en binnenkant
 • Enorm veel accessoires
Minder goed
 • Veel kleine onderdelen
 • Rijdt niet erg goed

De T1 kampeer bus is een geweldige speelset voor elk kind dat graag speelt om erop uit te trekken.

Natuurlijk is het ook het perfecte cadeau voor de Volkswagen fan. Prachtig om te zien, mee te spelen of neer te zetten.

Wij waren net zelf begonnen aan onze 9 maanden lange reis toen hij nog 3 jaar was voordat hij naar school zou gaan, dus het thema dat de poppetjes op reis gingen sprak extra aan.

Het is dus leuk voor Volkswagen fans, outdoor fans, surf fans, en kinderen die nog helemaal vol zijn van vakantie omdat ze net geweest zijn of juist bijna gaan.

Er zitten enorm veel accessoires bij wat het leuk maakt om mee te spelen. De poppetjes gingen bijvoorbeeld vaak picknicken bij een mooie exotische locatie (de salontafel).

Ze konden eerst wat eten klaarmaken in het keukentje en alles uit de kastjes pakken. Daarna kon het allemaal mee voor een mooi uitzicht.

Of ze moesten de kaart goed bestuderen om niet te verdwalen op hun volgende avontuur (de bank). Maar eenmaal bij de vulkaan konden ze prachtige foto’s maken met de camera.

Playmobil Volkswagen campingbus kaartlezen

Het nadeel is dat hij best groot is voor een speelgoed auto. Het is moeilijk te combineren met ander speelgoed dan Playmobil dus hij doet eigenlijk nooit mee met auto spellen.

Er staat op vanaf 5 jaar maar 4 jaar is ook prima en mijn zoon had hem dus al met 3 jaar, maar dan zou ik hem er nooit alleen mee laten spelen.

Hij is wel enorm stevig, net als al het Playmobil speelgoed eigenlijk. Gaat heel erg lang mee en zelfs na een hele hoop fantasie spel.

Beste Volkswagen RC auto

Maisto Tech 1:24 RC VW Bus Samba

Product image
8.4
Toy score
Rijden
4.2
Herspeelbaar
4.3
Duurzaamheid
4.1
Beste voor
 • Coole skate vibe
 • Rijdt prima
Minder goed
 • Niet zo gedetailleerd
 • Top zwaar

Deze Volkswagen bus is niet op de outdoor scene gericht zoals die van Playmobil, maar is juist gericht op de skate scene.

Vol met stickers en uitspattingen. Wel een leuk detail wat de bus wat karakter geeft.

Hij rijdt goed met een bereik van 115 ft. (35 meter). Hij is niet heel erg stabiel maar dat geeft deze RC auto ook juist wel weer een authentiek gevoel.

Hij is jammer genoeg niet zo gedetailleerd als de andere auto’s van Maisto zoals bijvoorbeeld de Kever op deze lijst.

Beste goedkope Volkswagen speelgoed auto

Kinsmart 1967 Volkswagen Kever 1:32

Product image
8.5
Toy score
Rijden
4.3
Herspeelbaar
4.3
Duurzaamheid
4.1
Beste voor
 • Prachtig gemaakt voor de prijs
 • Stevig en pull-back actie
Minder goed
 • Motorkap kan niet open
 • Interieur heeft niet veel detail

Dit is duidelijk meer een speelgoed auto dan de Kever van Maisto. Een stuk goedkoper en met minder detail, maar hij kan ruw spelen prima aan.

Ook deze is van die-cast met plastic interieur. Het detail is een stuk minder dan van de model auto’s op deze lijst en de motorkap kan ook niet open. De schaal is 1:34.

Deze heeft wel ook pull-back actie zodat je kind hem terug kan trekken om lekker weg te laten stuiven. Hij rijdt prima.

Beste Volkswagen bouwpakket

LEGO Creator Expert Volkswagen Kever 10252

Product image
8.6
Toy score
Rijden
3.7
Herspeelbaar
4.5
Duurzaamheid
4.7
Beste voor
 • Geweldig detail met zelfs opklapbare stoelen
 • Surfer accessoires zijn een leuke toevoeging
Minder goed
 • Vrij prijzig

Een geweldige auto en wat kunnen ze een hoop detail krijgen uit een stapel blokjes! Het is echt een set voor volwassenen, of 16+ want met zijn 1167 stukjes is het een aardige uitdaging.

Alle details zijn er zoals gebogen spatborden, opvallende wieldoppen, ronde koplampen, op de vleugels gemonteerde richtingaanwijzers, en de motorkap, kofferbak en deuren die open kunnen.

Zelfs de stoelen aan de binnenkant kunnen naar voren klappen en het dak kan eraf om de binnenkant goed te bekijken. Overal is aan gedacht.

Ook de surfer-accessoires vind ik een leuke toevoeging en dat maakt het een cadeau voor surf-fans, Lego fans en Volkswagen fans.

De Kever is ca. 15 cm hoog, 25 cm lang en 10 cm breed (5 x 11 x 4 inch) en er is een hoop mee te spelen, hoewel veel hem ook neerzetten voor display.

Lees ook: Nissan heeft ook een aantal prachtige modellen en dit zijn de beste speelgoed varianten

Meest gedetailleerde model auto

Solido Volkswagen 1982 Caddy Mk1

Product image
8.6
Toy score
Rijden
4.2
Herspeelbaar
4.1
Duurzaamheid
4.6
Beste voor
 • Adembenemend detail
 • Stevige bouw
Minder goed
 • Motorkap kan niet open

Dit komt wel echt meer in de model auto regionen, en wat een detail. De deuren kunnen open en het interieur is werkelijk prachtig.

Met 1:18 schaal is hij ook redelijk groot dus dit zal echt een eye-catcher zijn op een boekenplank of in een collectie.

Ook deze is helemaal die-cast met wat plastic onderdelen zoals het interieur.

Beste Volkswagen speelgoed sportwagen

Jada Toys Fast & Furious Jesse’s Volkswagen Jetta

Product image
8.8
Toy score
Rijden
4.5
Herspeelbaar
4.3
Duurzaamheid
4.4
Beste voor
 • Alles kan open
 • Buitenkant heeft erg goede details
Minder goed
 • Details motor vallen tegen

Jada Toys heeft ook altijd een hoop detail en bij deze Volkswagen Jetta kan werkelijk alles open. Van motorkap tot kofferbak.

Dit is ook weer zo’n auto die een beetje tussen speelgoed en model auto inzit, net als de Maisto wagens.

Deze is meer voor film verzamelaars met de officiële Fast & Furious licentie. Het is Jesse’s Volkswagen Jetta op 1:24 schaal.

Ook een die-cast body en de rubber banden zijn een leuke toevoeging.

Het detail is super voor deze prijs, maar de meeste geven ze aan kinderen om mee te spelen. Het detail van de motor onder de kap viel me een beetje tegen.

Maar zeker ook leuk om neer te zetten voor een Fast & Furious fan.

Beste moderne Volkswagen speelgoed auto

BBurago Volkswagen Scirocco

Product image
8.5
Toy score
Rijden
4.2
Herspeelbaar
4.1
Duurzaamheid
4.5
Beste voor
 • Gedetailleerd interieur en motor
Minder goed
 • Beetje goedkoop voor model auto en duur voor speelgoed

Ook Bburago is een bekend merk en eentje waar ik al vaak over geschreven heb. Deze Scirocco is een 1:24 schaal Volkswagen.

Het detail is weer geweldig tot aan de rubberen banden toe. Bij deze kan de motorkap open om een gedetailleerde motor te laten zien. De zijdeuren kunnen ook open.

Hij is ongeveer 7 bij 3,25 bij 3 inch groot (18 x 8,25 x 7,6 cm) groot.

Beste grote Volkswagen model auto

Welly Volkswagen Golf 1 GTI 18039

Product image
8.5
Toy score
Rijden
4.1
Herspeelbaar
4.2
Duurzaamheid
4.5
Beste voor
 • Stuurbare wielen met rubber banden
 • Geweldig detail en alles kan open
Minder goed
 • Vrij prijzig

Een aardig grote wagen van 1:18 schaal en meet 8,25 x 4 x 2,75 inch (21 x 10 x 7 cm). De motorkap, deuren en zelfs kofferbak kunnen allemaal open.

Een leuk detail zijn de stuurbare wielen met rubber banden. De motor en het interieur zijn super gedetailleerd.

Dit is weer echt een model auto en geen speelgoed, hoewel hij stevig genoeg is.

Conclusie

Volkswagen heeft een paar prachtige modellen neergezet en met dit speelgoed kun je er uren naar kijken, of iets voor je kinderen kopen om lekker mee te spelen.

Lees ook: dit zijn de beste speelgoed auto’s om te geven aan je kinderen

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.