beste smartwatch voor kinderen beoordeeld

5 veelgestelde vragen over smartwatches voor kinderen | top 9 beoordeeld

Een smartwatch voor kinderen kan heel handig zijn, maar waar moet je nou precies op letten? In deze review hebben we 30 kinder smartwatches beoordeeld en deze top 9 keuzes aanbevolen.

Smartwatches hoeven niet alleen voor volwassenen te zijn. In feite zijn er nu een reeks smartwatch-modellen op de markt die zich richten op een jonger publiek, sommige met games en leerontwikkeling, wat een goede reden kan zijn om te investeren in draagbare technologie als ze onderweg zijn.

Dit zijn de beste smartwatches voor kinderen, met ook een paar slimme fitness-trackers erin.

Omdat je tijdens de zomervakantie ervoor wilt zorgen dat je kinderen actief blijven, in plaats van elke dag in bed Fortnite te spelen.

Waar moet je op letten in een Smartwatch voor kinderen?

Er zijn een aantal verschillende functies waar je op kunt letten in een kinder-smartwatch.

Sommige zijn puur voor entertainment, terwijl sommige geweldige leerontwikkeling-oefeningen hebben, zoals de LeapFrog LeapBand Activity Tracker of de VTech Kidizoom Smart Watch, ook leuk als digitale speelgoed camera die ik eerder al eens heb behandeld.

Als je een actief gezin bent, dan is de Fitbit Ace, de nieuwste kindereditie van Fitbit, de watch die kan helpen je kinderen te motiveren en hun activiteit bij te houden.

Maar mijn absolute favoriet is deze Garmin Vivofit Jr 2, vanwege zijn duurzaamheid, waterdichtheid en gewoon leuke modellen en designs.

Bekijk ook deze video van hoe kinderen hem kunnen gebruiken gedurende een week (in het Engels):

Ten slotte zijn de smartwatches van sommige kinderen ontworpen met het oog op veiligheid, waaronder een GPS-tracker die door ouders kan worden gevolgd om te allen tijde de verblijfplaats van hun kinderen te weten.

Wat je ook zoekt, onze onderstaande lijst bevat voor elk wat wils, lees verder om meer te weten te komen.

Beste kinder-smartwatches beoordeeld

Dit zijn de beste kinder-smartwatches die je op het moment kunt kopen, met een korte beschrijving en oordeel erbij om je op weg te helpen in je keuze:

ModelAfbeeldingen
Beste keus: Garmin Vivofit Jr 2Garmin Vivofit jr 2 captain america editie
(bekijk meer varianten)
Beste Fitness Tracker voor kinderen: Fitbit AceFitbit Ace voor kids
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste kinder smartwatch met GPS: Gator tracking horloge
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste kinder smartwatch voor games: VTech Kidizoom Smart WatchVTech Kidizoom Smartwatch DX2 roze - Smart Watch
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor wat oudere kinderen: Kurio Watch 2.0Kurio Watch 2 voor kinder smartwatch
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor ontwikkeling: Leapfrog Leapband Activity TrackerLeapfrog leapband activity tracker voor kinderen
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor duurzaamheid: LG GizmoPal 2LG GizmoPal 2 kids tracker
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor technische kinderen: dokiWatchdokiWatch voor kinderen
(bekijk meer afbeeldingen)
AmbyGear SmartwatchAmbyGear Smartwatch
(op het moment niet verkrijgbaar in NL)

Beste keus: Garmin Vivofit Jr 2

Duurzame horloges met het thema van Disney en activiteitstrackers.

Oordeel

 • Beste voor: duurzaamheid
 • GPS: nee
 • Waterbestendig: ja
 • Levensduur batterij: maximaal 1 jaar

Redenen om de Garmin te kopen

 • Ouders kunnen via hun mobiel activiteiten controleren
 • Veel functies

De smartwatch Garmin-jr heeft een hele reeks functies die elke dag een beetje een avontuur kunnen toevoegen. Het is een duurzaam horloge dat fijn is om te worden gedragen, en je kunt punten toekennen voor dagelijkse taken en klusjes.

Het idee is dat deze vervolgens kunnen worden verhandeld voor traktaties, zodat je kinderen een stimulans hebben om hun tanden te poetsen of om lief met hun broers te spelen.

Het kleurenscherm en de riem zijn aanpasbaar, en de laatste is zacht en elastisch, ontworpen om comfortabel te zijn om zowel overdag als ‘s nachts te dragen.

De VivoFit Jr 2 hoeft niet te worden opgeladen, omdat de batterij ‘tot’ een jaar meegaat. Het lijkt eigenlijk meer op 6-7 maanden, maar dat is niet slecht, en zal variëren afhankelijk van het gebruik.

Verschillende uitvoeringen van de Garmin zijn hier verkrijgbaar

Beste Fitness Tracker voor kinderen: Fitbit Ace

Verkleinde fitness-tracker voor iets oudere kinderen

Oordeel

 • Geschikt voor: Fitness tracker
 • GPS: Nee
 • Waterbestendig: Ja
 • Levensduur batterij: 5 dagen

Redenen om de Fitbit te kopen

 • Synchroniseert met iOS en Android
 • Lange levensduur van de batterij

In wezen een Fitbit Alta met een vereenvoudigde app die ouderlijk toezicht mogelijk maakt, is de Fitbit Ace een geweldige manier om kinderen aan te moedigen en te motiveren om in beweging te komen.

De smartwatch voor kinderen is ontworpen om de dagelijkse stappen te volgen en het leuk te maken door beloningen en badges te geven voor het halen van bepaalde doelen.

Hij is waterbestendig, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ze naar buiten gaan en hun nieuwe stukje technologie verpesten bij het eerste teken van regen.

De levensduur van de batterij kan tot 5 dagen duren, dus het is perfect om de hele week naar school te dragen. Je kunt een familie-account instellen als je allemaal Fitbits hebt, zodat je de voortgang van je kinderen gemakkelijk kunt bekijken en ze hun wijzerplaat kunnen aanpassen met 10 funky klokontwerpen.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste kinder smartwatch met GPS: Gator tracking horloge

Vanuit het oogpunt van een ouder is het horloge geweldig. Het laat je contact houden met je kinderen terwijl ze het dragen en bespaart je de investering in een mobiele telefoon, een lastige situatie met kinderen onder de 12 die ik volledig snap.

Voordelen

 • Laat je in contact blijven met je kinderen
 • Slaat jou op bij het pairen van een mobiele telefoon
 • Beperkt wie ze kunnen bellen
 • Kan hun beweging volgen

Nadelen

 • Batterij raakt snel leeg
 • Een beetje groot voor jongere kinderen
 • Ze zullen redelijk snel het plezier erin verliezen

Wanneer koop je voor je kinderen een mobiele telefoon? Leeftijd 15, 12, acht? Met zulke hectische levens, misschien gescheiden levens, is het mogelijk om contact te houden met je kinderen op weg naar huis, bij een vriend thuis, of wanneer je bent gescheiden je ex-partners huis.

Het kopen van een volwaardige smartphone en de veelheid aan vragen die dat met zich meebrengt kan op de leeftijd van jouw kind nog een beetje te vroeg zijn, vooral voor kinderen onder de 12.

De Gator Watch, van Techsixtyfour, is een goed alternatief: een smartwatch voor kinderen en ontworpen om je de drager te laten bellen of ze bellen je zonder alle bagage die bij een traditionele mobiele telefoon wordt geleverd.

Design

De Gator Watch is verkrijgbaar in blauw, zwart of roze en is een behoorlijk stevig apparaat dat eenvoudig is in ontwerp.

De rubberen band en rubberen behuizing is gemakkelijk schoon te maken. Het is echter verrassend fors en groot voor een kinderhorloge.

De zijkanten zijn versierd met een reeks verzegelde knoppen, maar de nadruk ligt vooral op het standaardkleuren-lcd-scherm dat de tijd levert, plus andere relevante informatie.

De wijzerplaat kan worden weergegeven in een digitale of analoge stijl. Er is een kleine speciale laderaansluiting aan de achterkant van het horloge waarmee je kunt opladen via een USB-aansluiting.

Een magneet zorgt ervoor dat hij op zijn plaats blijft wanneer hij is aangesloten.

Instellen en beheren van het horloge kun je doen via de bijbehorende iPhone- of Android-app. Dat is een goede zaak.

Meer dan alleen het tonen van de tijd

Waar de Gator Watch meer wordt dan alleen een horloge, is de opname van een GPS-tracker en SIM-kaart voor mobiele telefoons. Het horloge kan via de app worden geprogrammeerd om tot 10 nummers te kunnen bellen en oproepen van 10 nummers te ontvangen.

Alleen nummers op de veilige “whitelist” zijn toegestaan ​​en in de meeste gevallen sta je jouw kinderen waarschijnlijk alleen toe dat ze jou of je partner kunnen bellen, misschien nog opa en oma.

Als je wilt bellen, hoef je alleen maar lang op de volumeknoppen te drukken in plaats van zich zorgen te maken over het typen van cijfers, en dat is ongelooflijk handig, aangezien jouw kind geen lange reeks nummers hoeft te onthouden.

Er is geen ondersteuning voor tekst / sms.

Een oproep ontvangen is eenvoudig: je drukt op een knop en er wordt verwacht dat je, net als bij de Apple Watch, in je pols spreekt. De luidspreker en microfoon zijn verrassend goed, en de kinderen zullen er dol op zijn.

Je kinderen tracken

Afgezien van het kunnen maken en ontvangen van oproepen, heeft het Gator horloge ook een GPS-tracker. Met behulp van de app kun je je kinderen volgen of worden gewaarschuwd wanneer ze een bepaalde afstand van je vandaan lopen.

De app legt de gegevens live vast en plot deze vervolgens op een kaart zodat je deze in realtime of historisch kunt bekijken. Het is fascinerend om te zien waar je kinderen zijn geweest, of dat nu op school is, of het huis van een vriend, en zolang het apparaat een batterij en een signaal heeft, blijft het je updates van de horloges pingen.

De batterij moet om de vier dagen worden opgeladen, of eerder als je veel telefoongesprekken voert of veel reist (de GPS zuigt de batterij leeg). In het begin is dat alles wat je kinderen willen doen: jou lekker bellen.

Maar als je eenmaal hebt verteld dat het echt alleen voor noodgevallen is of als er een probleem is, is die nieuwigheid snel voorbij. Dat wil niet zeggen dat dit het geval zal zijn voor iedereen, maar dit is een gadget dat snel zijn opwinding zal verliezen als het eerste spelen voorbij is.

Mede omdat er niet echt veel te spelen is: er zijn hier geen spellen te vinden. Het Gator-horloge heeft hetzelfde lot als de meeste smartwatches: als het niet vertelt hoe laat het is, doet het niets om de gebruiker te entertainen.

Vanuit het perspectief van een ouder is de Gator Watch geweldig. Hiermee kun je contact houden met je kinderen terwijl ze het dragen en volg je ze zodat je zeker weet dat ze veilig zijn.

Voor kinderen is de ervaring echter niet zo opwindend na de eerste paar dagen zonder spelletjes of functies die voor hen leuk zijn.

De Gator GPS tracker is hier te koop bij bol.com

Beste kinder smartwatch voor games: VTech Kidizoom Smart Watch

Een leuke en functionele smartwatch

Oordeel

 • Geschikt voor: Apps en games
 • GPS: Nee
 • Waterbestendig: Nee
 • Levensduur batterij: 2 weken

Redenen om de VTech te kopen

 • Maak foto’s en video’s
 • +50 keuzes van wijzerplaat
 • Educatieve opties: VTech staat erom bekend plezier te combineren en op een creatieve manier samen te leren, en dit horloge biedt veel leer- en logicapuzzels.
 • Dubbele camera’s: Kinderen kunnen selfies maken, videoclips opnemen en filters en effecten aan hun foto’s en video’s toevoegen.
 • Duurzaam ontwerp: Een stevige horloge band en waterbestendig wijzerplaat maken dit een geweldige optie voor kinderen die hard spelen.
 • USB-verbinding:
 • Omdat dit horloge geen verbinding met internet maakt, wordt het geleverd met een USB-kabel om het uploaden van foto’s en video’s eenvoudig te maken.

VTech heeft de ultieme kinder-smartwatch gemaakt, die veel coole functies heeft maar niet te veel kost. Dit horloge heeft een camera voor het maken van foto’s en video’s, een bewegingssensor voor het volgen van activiteiten en heeft een scala aan games en apps om te gebruiken.

Het is eigenlijk net zo’n geweldig apparaat als de speciale Vtech kindertablets die er zijn. Er zijn meer dan 50 verschillende 3D-effect-wijzerplaten, zowel digitaal als analoog, afhankelijk van je voorkeur.

Je kunt al je favoriete games en apps downloaden om de smartwatch van je zoon of dochter aan te passen.

Hij is hier verkrijgbaar bij bol.com

Beste voor wat oudere kinderen: Kurio Watch 2.0

Kinderen kunnen verbonden blijven met deze smartwatch voor apps en berichtenuitwisseling

Oordeel

 • Beste voor: Messaging
 • GPS: Nee
 • Waterbestendig: Nee
 • Levensduur batterij: 3 dagen

Redenen om de Kurio te kopen

 • +20 voorgeladen apps
 • Geïntegreerde camera

De smartwatch van Kurio is praktisch een smartphone voor de pols. Net als een volwassen smartwatch, beschikt hij over een reeks apps, een camera voor foto’s en video en de mogelijkheid om berichten te verzenden en de functies zijn, net als bij de Kurio tablets, eindeloos.

Andere functies zijn onder meer een mediaspeler, activity tracker en een handsfree kit voor gebruik met een smartphone. Hij wordt geleverd met twee verwisselbare banden voor personalisatie, waarvan er één een thermische kleurwissel is!

Je kunt de 256 MB geheugen uitbreiden naar 32 GB, zodat je een breed scala aan apps en media op dit apparaat kunt opslaan.

Hij is hier verkrijgbaar bij Amazon

Beste voor ontwikkeling: Leapfrog Leapband Activity Tracker

Een bemoedigende fitnesstracker met volledig ouderlijk toezicht

Oordeel

 • Beste voor: Ontwikkeling
 • GPS: Nee
 • Waterbestendig: Ja
 • Levensduur batterij: 3-4 dagen

Redenen om de Leapfrog te kopen

 • Het antwoord van de smartwatch op een Tamogotchi
 • Met Ouderlijk toezicht kun je de schermtijd beperken

Deze smartchwatch van LeapFrog biedt je een virtueel huisdier, net als de goede oude Tamogotchis uit de jaren 90. Je kunt je huisdier voeden en van stroom voorzien door volledig activiteiten of oefeningen uit te voeren om punten te verdienen.

Dit horloge is ontworpen om de kernvaardigheden van je kind te onderwijzen met een volledig leerplan waarmee zij de tijd en het belang van voeding leren kennen.

Er zijn een aantal spellen om te spelen, maar met de ouderlijk toezicht-functie kun je de tijd die je kinderen doorbrengen met spelen beperken, zodat ze zich tijdens schooltijd en voor het slapengaan kunnen concentreren.

Check prijzen hier bij Amazon

Lees ook: ouderlijk toezicht instellen op je tablet

Beste voor duurzaamheid: LG GizmoPal 2

Beste voor de ruig kind

Oordeel

Als je op zoek bent naar een smartwatch die je helpt bij te blijven met het kind dat hard speelt en elke dag leeft alsof het zijn of haar laatste is, dan is dit een geweldig horloge voor jou.

Dit is een van de stevigste op de markt en biedt een gestroomlijnd ontwerp dat niet achter de handvatten of de schommel van je kind blijft haken.

Hij is ook waterdicht voor dagelijkse watercontactactiviteiten, zoals handen wassen en waterballongevechten. Met vier oproepcontacten, een GPS-tracker voor realtime locatie en waarschuwingen voor grensovergangen, is dit een eenvoudig hulpmiddel om je kleine avonturier bij te houden.

Voordelen

 • Duurzaam
 • Een van de eerste smartwatches die op de markt verscheen, dit is een product van de tweede generatie, wat betekent dat LG tijd had om de problemen op te lossen.
 • De GizmoPal 2 is bestand tegen stof, vuil, worstelpartijen en water (hoewel het niet volledig onderdompelbaar is)
 • Makkelijk te gebruiken
 • Je kind kan bellen en gebeld worden met slechts één of twee aanrakingen.
 • Goedkoop: Maandelijkse tarieven beginnen bij slechts 5 euro en deze smartwatch is een makkie om in te stellen en toe te voegen aan je bel-plan.

Nadelen

 • Compatibiliteit met alleen bepaalde aanbieders
 • Als je nog geen klant bent, kun je je nog steeds aanmelden voor een abonnement met alleen de GizmoPal 2, maar de maandelijkse kosten zijn dan een stuk hoger
 • Geen automatische tijdweergave
 • Dit apparaat was een van de eerste smartwatches die op de markt verscheen, en het werd oorspronkelijk beschouwd als een pols-telefoon om je kind te tracken, dus het toont niet de tijd, tenzij je op een knop drukt
 • Geen games of camera: Afhankelijk van hoe je denkt over de schermtijd, kan dit een voor- of een nadeel zijn. Als je op zoek bent naar een apparaat dat op een smartphone lijkt, is dit horloge niets voor jou (of je kind). Maar als je gewoon een manier wilt hebben om je kind te tracken, dan past dit prima.

Bekijk hem hier bij Amazon

Beste voor technische kinderen: dokiWatch

Beste voor de technisch onderlegd kind

Oordeel

Dit is het horloge voor het kind dat alles wil. In feite een smartphone die op de pols van je kind past, deze heeft alle smartwatch-functies waarvan je zou kunnen dromen: tweerichtingsvideogesprekken, stemteksten, een fitnesstracker, een ingebouwde camera en een fotoalbum, de lijst gaat maar door!

Het is alleen compatibel met het AT & T-netwerk (en zijn dochterondernemingen), maar dat betekent niet dat je die provider ook voor je mobiel moet gebruiken (meer informatie hierover in onze veelgestelde vragen).

Daarnaast verbinden ouders met dokiWatch via een app, zodat ouders niet alleen de locatie van hun kind in de gaten kunnen houden, maar ook alle activiteiten op de dokiWatch kunnen volgen.

Voordelen

 • Leuke functies: De dokiWatch biedt veel leuke opties met de camera en het fotoalbum, aanpasbare achtergrond en emoji-berichten. Dit horloge houdt niet alleen je kind bij – het zal hen ook vermaken.
 • Videobellen: Als een foto meer zegt dan duizend woorden, dan is een video miljoenen waard. In staat zijn om te zien waar je kind is, met wie ze zijn en wat ze doen, is een geweldige manier voor ouders om gemoedsrust te krijgen wanneer hun kind niet thuis is.
 • Eenvoudig te controleren: Met een app op je telefoon kun je eenvoudig de activiteit van je kind op hun horloge bepalen en zelfs de meeste functies op specifieke tijden uitschakelen met behulp van de ‘klassenmodus’.

Nadelen

 • Duur: Met bijna 200,- voor alleen het horloge betaal je absoluut voor al die functies. Als je gezin een beperkt budget heeft, of je kind is iemand die waarschijnlijk zijn smartwatch verliest of breekt, is dit misschien niet de juiste voor jou.
 • Afleidend: Als je heel wat grenzen op de schermtijd legt, kan dit apparaat frustrerend voor je zijn. Het is het soort horloge dat je kind de hele tijd wil spelen, en het kan in veel situaties een afleiding zijn.

Hij is hier verkrijgbaar bij Amazon

AmbyGear Smartwatch

Beste GPS

AmbyGear Smartwatch

Oordeel

De AmbyGear is een geweldige keuze voor kinderen van tien jaar en jonger. GPS-tracking is de opvallende functie, met zowel satelliet- als land-gebaseerde locatieservices voor nauwkeurigheid.

Je kunt ook GPS “SafeZones” maken en meldingen krijgen wanneer jouw kind die grenzen overschreidt. Deze smartwatch heeft geen camera en kan geen sms-berichten verzenden of ontvangen, maar kan worden geprogrammeerd met maximaal twintig telefoonnummers.

Je kind kan bellen en je kunt hen op elk moment bellen. Water- en schokbestendig, de AmbyGear gaat voor ongeveer 120 euro met een maandelijks serviceplan van 15,95.

Op het moment jammer genoeg niet verkrijgbaar in Nederland.

Kids Smartwatches veelgestelde vragen

Hier hebben we antwoord op de meest gestelde vragen:

Moet de smartwatch van mijn kind op hetzelfde netwerk zijn als mijn mobiele telefoon?

Nee, dat hoeft niet. Sommige smartwatches werken alleen op specifieke netwerken (zoals Verizon of AT & T), maar dat betekent niet dat je persoonlijke mobiele abonnement via dat netwerk moet verlopen.

In sommige gevallen kan het zijn dat het niet essentieel is om op jouw maandelijkse factuur voor de smartwatch te betalen. Veel smartwatches hebben een app waarmee je verbinding kunt maken op je smartphone. Je gebruikt de app om te synchroniseren met de smartwatch-contacten en om ouderlijk toezicht te activeren.

Wat zijn de verborgen kosten van smartwatches?

Deze grootste kostenpost voor smartwatches is de maandelijkse factuur (als het een mobiel abonnement vereist). Als je nadenkt over welke smartwatch je moet kopen, lees dan de specificaties zorgvuldig door om erachter te komen hoe dit jouw telefoonrekening beïnvloedt.

Sommige smartwatches gebruiken ook de gegevens van je gsm-abonnement en dat kan snel duur worden. Bovendien kunnen onderdelen duur zijn. Voor bijna elke smartwatch heb je een simkaart nodig en die zijn meestal niet inbegrepen.

Veel smartwatches worden geleverd met een batterij, maar sommige moeten van tijd tot tijd worden vervangen. Nogmaals, lees de specificaties zorgvuldig, zodat je weet wat je nodig hebt voor de smartwatch.

Waarom heb ik een simkaart nodig voor de smartwatch van mijn kind?

De meeste smartwatches voor volwassenen zijn verbonden met hun telefoons en krijgen alle informatie die ze nodig hebben om via Bluetooth te bellen of sms’en.

SmartWatches voor kinderen zijn echter zo ontworpen dat ze niet aan telefoons zijn gekoppeld, dus hebben ze een simkaart nodig om toegang te krijgen tot het mobiele netwerk, te bellen en een gps-signaal uit te zenden.

Hoe weet ik of de smartwatch van mijn kind compatibel is met mijn mobiele telefoon?

De meeste smartwatches zijn compatibel met de meeste mobiele telefoons. Je downloadt een app op jouw telefoon die specifiek is voor de smartwatch van je kind. Zelfs als de smartwatch is verbonden via een andere netwerkaanbieder, kan hij waarschijnlijk nog steeds bellen en worden gecontroleerd door jouw eigen mobiele telefoon.

Zal een smartwatch mijn kind kwetsbaarder maken voor hackers en online bedreigingen?

De vraag naar online veiligheid en privacy is belangrijk bij het overwegen van een slim apparaat. Er zijn een aantal groepen in Europa die vinden dat smartwatches een bedreiging voor de veiligheid van het kind vormen en ze hebben verbannen.

Veel van deze zorgen ontstaan ​​omdat dit soort apparaten eenvoudig kunnen worden gehackt. Dus bewaar, om veilig te zijn, nooit vertrouwelijke informatie over hen, en onthoud om je kind andere veiligheidsregels te leren over praten met vreemden en het belang van privacy online en via sms.

Lees ook: de beste laptops voor school of studie

Beste kinder smartwatches en activity trackers

Hoe we de beste smartwatches voor kinderen hebben gekozen

We hebben meer dan dertig verschillende smartwatches voor kinderen onderzocht en vergeleken. Om ervoor te zorgen dat we het neusje van de zalm hebben gekozen, hebben we de factoren die het belangrijkst zijn voor ouders en kinderen in gedachten gehouden.

Voor elke smartwatch die we hebben overwogen, hebben we gekeken naar zaken als prijs, functies, functionaliteit, duurzaamheid en bruikbaarheid.

Naast het verkennen van de details van elke smartwatch, hebben we ook online reviews van klanten en experts doorgenomen. Raadpleeg onze methodologie voor meer informatie over onze aanpak.

Lees ook: de leukste robots voor tech savvy kids

Tip: onze top keuze, de Garmin Vivofit Jr. 2 is net in prijs verlaagd:

Smartwatch aanbieding