Smartwatches voor kinderen getest | De 10 beste kinder watches

door Joost Nusselder | Geupdate op:  december 28, 2020

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "zo leren je kinderen met educatief speelgoed"

JA, DAT WIL IK!
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Een smartwatch voor kinderen kan heel handig zijn, maar waar moet je nou precies op letten?

In deze review hebben we 30 kinder smartwatches beoordeeld en deze top 10 keuzes aanbevolen.

Lees alles over handige features van verschillende merken, plus waar je op moet letten wanneer je van plan bent er eentje te kopen.

Beste smartwatch voor kinderen

Smartwatches hoeven niet alleen voor volwassenen te zijn.

In feite zijn er nu een reeks smartwatch-modellen op de markt die zich richten op een jonger publiek, sommige met games en leerontwikkeling.

Dit kan een goede reden zijn om te investeren in deze draagbare technologie.

Mijn favoriet is deze Garmin Vivofit Jr 2. Gewoon een heel erg laagdrempelige smartwatch met voldoende opties.

Er zijn echter nog slimmere smartwatches voor kinderen en ik zal daar zo nog op terugkomen, maar wat mij betreft heeft de Garmin voldoende features voor mijn kind, zowel om mee te spelen als mee te leren en hij is duurzaam in al zijn eenvoud.

Hier is Katie Ellison die ze met haar dochters uitprobeert (schattig om te zien, wel in het Engels):

Geen GPS tracker, dus als je een smartwatch wilt aanschaffen, om je kind meer te kunnen volgen mocht het nodig zijn, lees dan verder voor een aantal andere goede opties.

Dit zijn de beste smartwatches voor kinderen, met ook een paar slimme fitness-trackers erin.

Omdat je tijdens de zomervakantie ervoor wilt zorgen dat je kinderen actief blijven, in plaats van elke dag in bed Fortnite te spelen.

Dit zijn de beste kinder-smartwatches die je op het moment kunt kopen, met een korte beschrijving en oordeel erbij om je op weg te helpen in je keuze:

Kinder smartwatch Afbeeldingen

Overall beste kinder smartwatch: Garmin Vivofit Jr 2

Overall beste kinder smartwatch Garmin Vivovit Jr 2(bekijk meer afbeeldingen)
Beste Activity Tracker voor kinderen: Fitbit Ace Beste Activity Tracker voor kinderen- Fitbit Ace(bekijk meer afbeeldingen)
Beste kinder smartwatch met GPS: Mr Safe Vowor 4G Mr Safe smartwatch met GPS functie(bekijk meer afbeeldingen)
Beste smartwatch kind met belfunctie: WillowWind One2Track Connect Go One2Track connect go smartwatch kind met belfunctie(bekijk meer afbeeldingen)
Beste kinder smartwatch voor games: VTech Kidizoom DX2 VTech Kidizoom Smartwatch DX2 roze - Smart Watch(bekijk meer afbeeldingen)
Beste smartwatch kind 10 tot 12 jaar: Kurio Watch 2.0 Beste smartwatch kind 10 tot 12 jaar: Kurio Watch 2.0(bekijk meer afbeeldingen)

Beste kinder-smartwatches beoordeeld

Overall beste kinder smartwatch: Garmin Vivofit Jr 2

Duurzame horloges met het thema van Disney en activiteitstrackers.

Oordeel

Redenen om de Garmin te kopen

De smartwatch Garmin-jr heeft een hele reeks functies die elke dag een beetje een avontuur kunnen toevoegen.

Het is een duurzaam horloge dat fijn is om te dragen en je kunt punten toekennen voor dagelijkse taken en klusjes.

Het idee is dat deze punten vervolgens kunnen worden ingeruild voor traktaties, zodat je kinderen een stimulans hebben om hun tanden te poetsen of om lief met hun broers of zussen te spelen.

Het kleurenscherm en de riem zijn aanpasbaar, en de laatste is zacht en elastisch, ontworpen om comfortabel te zitten en om zowel overdag als ‘s nachts te dragen.

De VivoFit Jr 2 hoeft niet te worden opgeladen, omdat de batterij ‘tot’ een jaar meegaat.

Het lijkt eigenlijk meer op 6-7 maanden, maar dat is niet slecht, en zal variëren afhankelijk van het gebruik.

Verschillende uitvoeringen van de Garmin zijn hier verkrijgbaar.

Beste activity Tracker voor kinderen: Fitbit Ace

Verkleinde fitness-tracker voor iets oudere kinderen

Oordeel

Redenen om de Fitbit te kopen

In wezen een Fitbit Alta met een vereenvoudigde app die ouderlijk toezicht mogelijk maakt, is de Fitbit Ace een geweldige manier om kinderen aan te moedigen en te motiveren om in beweging te komen.

De smartwatch voor kinderen is ontworpen om de dagelijkse stappen te volgen en het leuk te maken door beloningen en badges te geven voor het halen van bepaalde doelen.

Hij is waterproof, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ze naar buiten gaan en hun nieuwe stukje technologie verpesten bij de eersteregenbui.

De levensduur van de batterij kan tot 5 dagen duren, dus dat maakt hem perfect om de hele week naar school te dragen.

Je kunt een familie-account instellen als je allemaal Fitbits hebt, zodat je de voortgang van je kinderen gemakkelijk kunt bekijken en ze hun wijzerplaat kunnen aanpassen met 10 funky klokontwerpen.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste kinder smartwatch met GPS: Mr Safe Vowor 4G

Vanuit het oogpunt van een ouder is het horloge geweldig.

Het laat je contact houden met je kinderen terwijl ze het dragen en bespaart je de investering in een mobiele telefoon, een lastige situatie met kinderen onder de 12 die ik volledig snap.

Voordelen

Nadelen

Wanneer koop je voor je kinderen een mobiele telefoon? Leeftijd 15, 12, acht?

Met de hectische schema’s van vandaag, misschien ook de gescheiden huishoudens waarin onze kinderen leven, is het mogelijk om steeds contact te houden met je kinderen, bijvoorbeeld op weg naar huis, bij een vriend thuis, of wanneer ze bij je ex-partner logeren.

Het kopen van een volwaardige smartphone en alles wat dit met zich meebrengt kan op de leeftijd van jouw kind nog een beetje te vroeg zijn, vooral voor kinderen onder de 12.

De Mr Safe Watch, van Techsixtyfour, is een goed alternatief: een smartwatch voor kinderen en ontworpen om gebeld te kunnen worden of de drager jou te laten bellen zonder alle bagage die bij een traditionele mobiele telefoon hoort.

Design

De Mr Safe Watch is verkrijgbaar in blauw, zwart of roze en is een behoorlijk stevig apparaat dat eenvoudig is in ontwerp.

De rubberen band en rubberen behuizing is gemakkelijk schoon te maken. Hij is echter verrassend fors en wat groot voor een kinderhorloge.

De zijkanten zijn versierd met een reeks verzegelde knoppen, maar de nadruk ligt vooral op het standaardkleuren-lcd-scherm dat de tijd levert, plus andere relevante informatie.

De wijzerplaat kan worden weergegeven in een digitale of analoge stijl. Er is een kleine speciale oplaad aansluiting aan de achterkant van het horloge waarmee je kunt opladen via een USB-aansluiting.

Een magneet zorgt ervoor dat hij op zijn plaats blijft wanneer hij is aangesloten.

Instellen en beheren van het horloge kun je doen via de bijbehorende iPhone- of Android-app. Dat is een goede zaak.

Meer dan alleen het tonen van de tijd

De Mr Safe Watch is meer dan alleen een horloge, hij heeft een GPS-tracker en er kan een SIM-kaart voor mobiele telefoons in.

Het horloge kan via de app worden geprogrammeerd om tot 10 nummers te kunnen bellen en oproepen van 10 nummers te ontvangen.

Alleen nummers op de veilige “whitelist” zijn toegestaan ​​en in de meeste gevallen sta je jouw kinderen waarschijnlijk alleen toe dat ze jou of je partner kunnen bellen, misschien nog opa en oma.

Als je wilt bellen, hoeft je kind alleen maar lang op de volumeknoppen te drukken in plaats van zich zorgen te maken over het intypen van cijfers, en dat is ongelooflijk handig. Jouw kind hoeft zo geen lange reeks nummers te onthouden.

Er is geen ondersteuning voor tekst / sms.

Een oproep ontvangen is eenvoudig: je drukt op een knop en er wordt van je verwacht dat je, net als bij de Apple Watch, in je pols spreekt.

De luidspreker en microfoon zijn verrassend goed, en de kinderen zullen er dol op zijn.

Je kinderen tracken

Afgezien van het kunnen maken en ontvangen van oproepen, heeft het Mr Safe horloge ook een GPS-tracker.

Met behulp van de app kun je je kinderen volgen of worden gewaarschuwd wanneer ze een bepaalde afstand van je vandaan lopen.

De app legt de gegevens live vast en plot deze vervolgens op een kaart zodat je deze in realtime of historisch kunt bekijken.

Het is fascinerend om te zien waar je kinderen zijn geweest, of dat nu op school is, of wellicht in het huis van een vriend. Zolang het apparaat een batterij en een signaal heeft, blijft het je updates van de horloges pingen.

De batterij moet om de vier dagen worden opgeladen, of eerder als je veel telefoongesprekken voert of veel reist (de GPS zuigt de batterij leeg). In het begin is dat alles wat je kinderen willen doen: jou lekker bellen.

Maar als je eenmaal hebt verteld dat het echt alleen voor noodgevallen is of als er een probleem is, is die nieuwigheid snel voorbij.

Dat wil niet zeggen dat dit het geval zal zijn voor iedereen, maar dit is een gadget dat snel zijn opwinding zal verliezen als het eerste spelen voorbij is.

Mede omdat er niet echt veel te spelen is: er zijn hier geen spelletjes te vinden.

Het Mr Safe-horloge heeft hetzelfde doel als de meeste smartwatches: als het je niet vertelt hoe laat het is, doet het niets om de gebruiker te entertainen.

Vanuit het perspectief van een ouder is de Mr Safe Watch geweldig. Hiermee kun je contact houden met je kinderen terwijl ze het dragen en volg je ze zodat je zeker weet dat ze veilig zijn.

Voor kinderen is de ervaring echter niet zo opwindend na de eerste paar dagen zonder spelletjes of functies die voor hen leuk zijn.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste smartwatch kind met belfunctie: WillowWind One2Track Connect Go

Hoewel de Mr Safe hierboven ook een belfunctie heeft, vind ik deze op de One2Track nog net iets beter. 

Het model Connect Go is aan de prijzige kant, maar wat wil je voor een smartwatch die zoveel te bieden heeft.

Wanneer je zeker wilt zijn van een goede connectie met je kind is dit je beste keuze:

One2Track connect go smartwatch kind met belfunctie

(bekijk meer afbeeldingen)

Installeren is eigenlijk vrij gemakkelijk en er zitten uitgebreide instructies bij met een uitleg over hoe je dit moet doen.

Het horloge is voor je kind, en wanneer je hem opgeladen hebt kun je hem meegeven,  je kunt zelf de bijbehorende app installeren op je telefoon, zodat je instellingen kunt bijhouden en eventueel je kind kunt volgen.
 
De drie handigste mogelijkheden van het horloge zijn:
 1. bellen en gebeld worden
 2. text berichtjes sturen
 3. je kind volgen
 4. oh, en natuurlijk de tijd aflezen
Een ander handige mogelijkheid van de app is om direct het beltegoed van de bijbehorende simkaart te kunnen zien.
 
Je kunt via de app eventueel ook direct het tegoed opwaarderen zodat je kind nooit zonder zit in belangrijke situaties.
 
Het horloge is met name handig voor ouders die hun kind de mogelijkheid willen bieden om te kunnen bellen, zonder dat je ze al een mobieltje geeft.
 
Zo vanaf 8 jaar waar ze toch echt wel zelfstandig grote afstanden in de buurt afleggen, maar eigenlijk nog te jong zijn voor een telefoon.
 
Voor iets jongere kinderen is met name de tracking functie handig.
 
Bekijk de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste kinder smartwatch voor games: VTech Kidizoom DX2

Een leuke en functionele smartwatch

Oordeel

 • Geschikt voor: Apps en games
 • GPS: Nee
 • Waterbestendig: Nee
 • Levensduur batterij: 2 weken

Redenen om de VTech te kopen

 • Maak foto’s en video’s
 • +50 keuzes van wijzerplaat
 • Educatieve opties: VTech staat erom bekend plezier met leren te combineren op een creatieve manier. Dit horloge biedt veel leer- en logicapuzzels.
 • Dubbele camera’s: Kinderen kunnen selfies maken, videoclips opnemen en filters en effecten aan hun foto’s en video’s toevoegen.
 • Duurzaam ontwerp: Een stevige horloge band en waterbestendige wijzerplaat maken dit een geweldige optie voor kinderen die onvoorzichtig zijn en zich vaak stoten of vallen.
 • USB-verbinding:
 • Omdat dit horloge geen verbinding met internet maakt, wordt het geleverd met een USB-kabel om het uploaden van foto’s en video’s eenvoudig te maken.

VTech heeft de ultieme kinder-smartwatch gemaakt, die veel coole functies heeft maar niet te veel kost.

Dit horloge heeft een camera voor het maken van foto’s en video’s, een bewegingssensor voor het volgen van activiteiten en heeft een scala aan games en apps om te gebruiken.

Het is eigenlijk net zo’n geweldig apparaat als de speciale Vtech kindertablets die er zijn.

Er zijn meer dan 50 verschillende 3D-effect-wijzerplaten, zowel digitaal als analoog, afhankelijk van je voorkeur.

Je kunt al je favoriete games en apps downloaden om de smartwatch van je zoon of dochter aan te passen.

Bekijk de Vtech Kidizoom hier

Beste smartwatch kind 10 tot 12 jaar: Kurio Watch 2.0

Kinderen kunnen verbonden blijven met deze smartwatch voor apps en berichtenuitwisseling

Oordeel

 • Beste voor: Messaging
 • GPS: Nee
 • Waterbestendig: Nee
 • Levensduur batterij: 3 dagen

Redenen om de Kurio te kopen

 • +20 voorgeladen apps
 • Geïntegreerde camera

De smartwatch van Kurio is praktisch gezien een smartphone voor de pols.

Net als een volwassen smartwatch, beschikt hij over een reeks apps, een camera voor foto’s en video en de mogelijkheid om berichten te verzenden en de functies zijn, net als bij de Kurio tablets, eindeloos.

Andere functies zijn onder meer een mediaspeler, activity tracker en een handsfree kit voor gebruik met een smartphone.

Hij wordt geleverd met twee verwisselbare polsbandjes voor personalisatie, waarvan er één van kleur veranderd in contact met warmte!

Je kunt het 256 MB geheugen uitbreiden naar 32 GB, zodat je een breed scala aan apps en media op dit apparaat kunt opslaan.

Bekijk de Kurio watch hier

Lees ook: ouderlijk toezicht instellen op je tablet

Waar moet je op letten in een Smartwatch voor kinderen?

Er zijn een aantal verschillende functies waar je op kunt letten in een kinder-smartwatch.

Sommige zijn puur voor entertainment, terwijl sommige geweldige leerontwikkeling-oefeningen hebben, zoals de LeapFrog LeapBand Activity Tracker of de VTech Kidizoom Smart Watch, ook leuk als digitale speelgoed camera die ik eerder al eens heb behandeld.

Als je een actief gezin hebt, dan is de Fitbit Ace, de nieuwste kindereditie van Fitbit, de watch die kan helpen je kinderen te motiveren en hun activiteiten bij te houden.

Maar mijn absolute favoriet is deze Garmin Vivofit Jr 2, vanwege zijn duurzaamheid, waterdichtheid en gewoon leuke modellen en designs.

Bekijk ook deze video van hoe kinderen hem kunnen gebruiken gedurende een week (in het Engels):

Ten slotte zijn de smartwatches van sommige kinderen ontworpen met het oog op veiligheid, waaronder een GPS-tracker die door ouders kan worden gevolgd om ten allen tijden de verblijfplaats van hun kinderen te weten.

Wat je ook zoekt, onze onderstaande lijst bevat voor elk wat wils, lees verder om meer te weten te komen.

Kids Smartwatches veelgestelde vragen

Hier hebben we antwoord op de meest gestelde vragen:

Moet de smartwatch van mijn kind op hetzelfde netwerk zijn als mijn mobiele telefoon?

Nee, dat hoeft niet. Sommige smartwatches werken alleen op specifieke netwerken (zoals T-Mobile of een eigen netwerk), maar dat betekent niet dat je persoonlijke mobiele abonnement via dat netwerk moet verlopen.

In sommige gevallen kan het zijn dat het niet essentieel is om op jouw maandelijkse factuur voor de smartwatch te betalen.

Veel smartwatches hebben een app waarmee je verbinding kunt maken op je smartphone.

Je gebruikt de app om te synchroniseren met de smartwatch-contacten en om ouderlijk toezicht te activeren.

Wat zijn de verborgen kosten van smartwatches?

Deze grootste kostenpost voor smartwatches is de maandelijkse factuur (als het een mobiel abonnement vereist).

Als je nadenkt over welke smartwatch je moet kopen, lees dan de specificaties zorgvuldig door om erachter te komen hoe dit jouw telefoonrekening beïnvloedt.

Sommige smartwatches gebruiken ook de gegevens van je gsm-abonnement en dat kan snel duur worden. Bovendien kunnen onderdelen duur zijn.

Voor bijna elke GPS smartwatch heb je een simkaart nodig en die zijn meestal niet inbegrepen.

Veel smartwatches worden geleverd met een batterij, maar sommige moeten van tijd tot tijd worden vervangen.

Nogmaals, lees de specificaties zorgvuldig, zodat je weet wat je nodig hebt voor de smartwatch.

Is een Apple-horloge goed voor een kind? In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan Apple Watch – alleen met je kind ECHT werken als vervanging voor het dragen van een mobiele telefoon. Het werkt nog beter voor een jongere persoon die nog niet verslaafd is geraakt aan de volledige kracht van een smartphone.

Zijn smartwatches gevaarlijk?

De smartwatches helpen misschien bij de dagelijkse gang van zaken, maar de verschillende gezondheidsproblemen kunnen niet worden genegeerd. Smartwatches zenden EMF-straling uit die extreem schadelijk kan zijn. De afgelopen jaren hebben veel onderzoeken bijgedragen aan de kennis over het schadelijke karakter van smartphones.

Wat kunnen slimme horloges voor kinderen doen?

Een kindersmartwatch is veel meer dan alleen een uurwerk. Moderne voordelen zijn onder meer fitness-tracking om uw kind aan te moedigen naar buiten te gaan en actief te zijn, GPS-tracking zodat u altijd weet waar ze zijn, en in sommige gevallen zelfs de mogelijkheid om te bellen en gebeld te worden.

Hebben slimme horloges een dataplan nodig?

Nee. Een smartwatch wordt beschouwd als een slim accessoire dat werkt met jouw smartphone. Afhankelijk van het soort smartwatch dat je hebt, kun je verbinding maken met je mobiele apparaat via Bluetooth of Wi-Fi, dus het heeft geen eigen serviceplan nodig.

Is het volgen van jouw kind verkeerd?

Een onderzoek uit 2019 toont aan dat het volgen van een kind het gevoel van vertrouwen en binding kan ondermijnen. In feite kan het contraproductief worden en het tot een punt komen dat het het kind het niet langer pikt. Dit risico is naar mijn mening misschien veel ernstiger dan die leidende ouders die hun kinderen in de eerste plaats volgen

Mogen kinderen een smartwatch om naar school?

Veel scholen verbieden smartwatches voor kinderen. Ze hebben zo hun redenen. Volgens de BEUC kunnen smartwatches voor kinderen een ernstige bedreiging vormen voor de privacy van kinderen. Fabrikanten van deze apparaten volgen geen veiligheidsprotocollen, dus hackers kunnen gemakkelijk de controle over het horloge van een kind overnemen en toegang krijgen tot persoonlijke gegevens.

Ja dat kan. Ik gebruikte slaap voor Android om mijn slaap bij te houden. De levensduur van de batterij van smarthorloges is echter nogal slecht, dus als je het niet erg vindt om je horloge ‘s ochtends op te laden, weet ik zeker dat je het goed vind

Kunnen smart watches kanker veroorzaken?

Het bewijsmateriaal is onderzocht en er is naar buiten gekomen dat er helemaal geen gevaar is. Het National Cancer Institute stelt: “Studies hebben tot dusver geen consistent verband aangetoond tussen het gebruik van smartwatches ofwel mobiele telefoons en kanker van de hersenen, zenuwen of andere weefsels van het hoofd of de nek.

Waarom heb ik een simkaart nodig voor de smartwatch van mijn kind?

De meeste smartwatches voor volwassenen zijn verbonden met hun telefoons en krijgen alle informatie die ze nodig hebben om via Bluetooth te bellen of sms’en.

SmartWatches voor kinderen zijn echter zo ontworpen dat ze niet aan telefoons zijn gekoppeld, dus hebben ze een simkaart nodig om toegang te krijgen tot het mobiele netwerk, te bellen en een gps-signaal uit te zenden.

Hoe weet ik of de smartwatch van mijn kind compatibel is met mijn mobiele telefoon?

De meeste smartwatches zijn compatibel met de meeste mobiele telefoons. Je downloadt een app op jouw telefoon die specifiek is voor de smartwatch van je kind.

Zelfs als de smartwatch is verbonden via een andere netwerkaanbieder, kan hij waarschijnlijk nog steeds bellen en worden gecontroleerd door jouw eigen mobiele telefoon.

Zal een smartwatch mijn kind kwetsbaarder maken voor hackers en online bedreigingen?

De vraag naar online veiligheid en privacy is belangrijk bij het overwegen van een slim apparaat.

Er zijn een aantal groepen in Europa die vinden dat smartwatches een bedreiging voor de veiligheid van het kind vormen en ze hebben verboden.

Veel van deze zorgen ontstaan ​​omdat dit soort apparaten eenvoudig kunnen worden gehackt.

Dus bewaar, om veilig te zijn, nooit vertrouwelijke informatie over hen, en onthoud om je kind ook andere veiligheidsregels te leren, dan alleen over praten met vreemden en het belang van privacy online en via sms.

Lees ook: de beste laptops voor school of studie

Hoe we de beste smartwatches voor kinderen hebben gekozen

We hebben meer dan dertig verschillende smartwatches voor kinderen onderzocht en vergeleken.

Om ervoor te zorgen dat we het neusje van de zalm hebben gekozen, hebben we de factoren die het belangrijkst zijn voor ouders en kinderen in gedachten gehouden.

Voor elke smartwatch die we hebben overwogen, hebben we gekeken naar zaken als prijs, functies, functionaliteit, duurzaamheid en bruikbaarheid.

Naast het verkennen van de details van elke smartwatch, hebben we ook online reviews van klanten en experts doorgenomen.

Speelgoed wat ze leuk vinden én wat van leren

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief vol speeltips en ontvang onze gratis gids "educatief speelgoed voor elke leeftijd" als eerste email.

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Lees ook: de leukste robots voor tech savvy kids

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.