6 beste kinder smartwatches [voor gemoedsrust & zelfstandigheid] getest

door Joost Nusselder | Geupdate op:  april 20, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Ik kan me nu nog niet voorstellen dat mijn zoontje straks alleen de hort op gaat, maar hij is nu nog maar 3 dus laten we nog maar EVENTJES wachten, hoewel het een aardig zelfstandig menneke is :)

Maar, hoewel het voor ons nog erg ver weg is, nadert het voor jou waarschijnlijk al veel sneller, je kind gaat er binnenkort, of zelfs nu al, zelfstandig op uit!

TIJD om actie te ondernemen, zeg je tegen jezelf terwijl je op je eigen horloge kijkt (**hé, wil ik zelf ook een smartwatch?**)

Als het op je kind aankomt kan een smartwatch jou GEMOEDSRUST bieden en tegelijkertijd ZELFSTANDIGHEID en meer controle bieden aan je kind. Een smartwatch voor kinderen kan heel handig zijn, maar alleen als je DE JUISTE koopt, dus waar moet je nou precies op letten?

Dat ga ik allemaal met je doornemen want in deze review heb ik 30 kinder smartwatches getest en vergeleken om uiteindelijk deze top 6 keuzes aan te kunnen bevelen.

Beste smartwatch voor kinderen

Er zijn tegenwoordig een hoop smartwatch-modellen te koop die zich richten op kinderen, sommige met leuke games en / of ondersteuning voor educatieve apps.

Er zijn er zelfs ZOVEEL dat het moeilijk wordt om te kiezen, ik vond het al moeilijk om de beste 30 uit te kiezen om te testen, laat staan die ENE perfecte voor je kind.

Mijn favoriet is deze Garmin Vivofit Jr 2. Ik hou van de ongecompliceerde instellingen van deze Garmin zodat iedereen hem kan gebruiken (zelfs opa en oma!), met toch alle belangrijke opties.

Hier is Katie Ellison die ze met haar dochters uitprobeert (schattig om te zien):

Er zijn echter nog slimmere smartwatches voor kinderen en ik zal daar zo nog op terugkomen, de Garmin heeft bijvoorbeeld geen GPS tracker.

Dus als je een smartwatch wilt aanschaffen om je kind meer te kunnen volgen mocht het nodig zijn, lees dan verder voor een aantal andere goede opties (plus alle belangrijke opties die je nodig kunt hebben en hoe je daar nou uit kiest).

Dit zijn allereerst de beste smartwatches voor kinderen, met ook een paar slimme fitness-trackers erin:

Kinder smartwatchAfbeeldingen

Overall beste kinder smartwatch: Garmin Vivofit Jr 2

Overall beste kinder smartwatch Garmin Vivovit Jr 2(bekijk meer afbeeldingen)
Beste kinder smartwatch met GPS: Mr Safe Vowor 4GMr Safe smartwatch met GPS functie(bekijk meer afbeeldingen)
Beste waterdichte Activity Tracker voor kinderen: Fitbit AceBeste Activity Tracker voor kinderen- Fitbit Ace(bekijk meer afbeeldingen)
Beste kinder smartwatch met simkaart: WillowWind One2Track Connect GoOne2Track connect go smartwatch kind met belfunctie(bekijk meer afbeeldingen)
Beste kinder smartwatch voor games: VTech Kidizoom DX2VTech Kidizoom Smartwatch DX2 roze - Smart Watch
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste goedkope smartwatch voor kind 10 tot 12 jaar: Amazfit BipBeste goedkope smartwatch voor kinderen 10 tot 12 jaar
(bekijk meer afbeeldingen)

Waar moet je op letten in een Smartwatch voor kinderen?

Waar jij naar zoekt is misschien niet waar iemand anders naar zoekt. Er kunnen namelijk verschillende redenen zijn om een smartwatch voor je kind uit te zoeken.

De meeste ouders kopen er eentje voor hun kind om:

 1. toch in contact te kunnen komen terwijl ze nog niet klaar zijn voor een smartphone
 2. te weten dat ze altijd een noodbericht kunnen sturen mocht het onverhoopt nodig zijn
 3. bij te houden waar je kind op dat moment is zou je het willen checken
 4. bij te houden waar je kind naartoe is geweest op een dag
 5. geofencing in te kunnen stellen (een “veilig” gebied waar ze mogen komen) met een notificatie als je kind buiten dat gebied komt
 6. bij te houden hoeveel fysieke activiteit je kind krijgt op een dag
 7. je kind meer verantwoordelijkheid te geven in hun dagplanning met reminders voor tandenpoetsen, huiswerk maken en kamer opruimen
 8. gewoon iets leuks te bieden voor muziek, spelletjes en overal foto’s te kunnen maken en deze later te kunnen editen

En dat is dan ook gelijk waar je op moet letten wanneer je er eentje koopt.

Je koopt ze dus over het algemeen voor jouw gemoedsrust, hun zelfstandigheid of als entertainment en elke combinatie daarvan.

Maak een lijst met de functies die je het belangrijkst vindt. Niet elk horloge heeft bijvoorbeeld GPS, maar ook niet elke ouder wil zijn kind volgen (vaak ook afhankelijk van de leeftijd) en ik zal je helpen met de beste horloges voor locatietracking, communicatie, productiviteitsfuncties of entertainment.

Lecia Bushak zegt op medicaldaily.com dat een smartwatch je kind bijvoorbeeld enorm kan helpen om hun dag zelf in te plannen, met name kinderen met ADHD die er anders zeer veel moeite mee hebben.

Je geeft ze technologie in handen en leert ze zelf verantwoordelijkheid te nemen en tech te gebruiken als handige tool in hun dagelijks leven (zoals met de Garmin Vivofit waar ik hieronder uitgebreid over praat!).

Of gewoon omdat je er tijdens de zomervakantie voor wilt zorgen dat je kinderen ACTIEF blijven, in plaats van elke dag in bed Fortnite te spelen :)

Andere dingen om op te letten:

 1. Heeft het horloge een simkaart nodig om te werken?
 2. Is het horloge alleen compatibel met bepaalde mobiele telefoons?
 3. Hoe is de levensduur van de batterij?
 4. Is de informatie op het horloge versleuteld?
 5. Welke andere functies biedt het horloge?

Wat je ook zoekt, dit zijn de beste horloges voor elk van deze doelen:

Beste kinder-smartwatches beoordeeld

Overall beste kinder smartwatch: Garmin Vivofit Jr 2

Duurzame horloges met het thema van Disney en activiteitstrackers

Overall beste kinder smartwatch Garmin Vivovit Jr 2

(bekijk meer afbeeldingen)

Oordeel

Redenen om de Garmin te kopen

De Garmin-jr is er op gebouwd om elke dag een beetje een avontuur aan je leven toe te voegen. Soms hebben kinderen wat gamification nodig om hun kont naar buiten te krijgen om ACTIEVE dingen te doen.

Als. je niet weet wat gamification is dan heb je nog niet gekeken naar wat ze online of op de spelcomputer allemaal doen.

Door een bepaalde actie te nemen verdien je iets, het is dé manier waarop spellen je kinderen keer op keer weer terug laten komen.

Het is dan ook mooi dat dit een duurzaam horloge is omdat hij zeker gebruikt gaat worden in ACTIEF spel.

Als je je kind aan het bewegen wilt krijgen is DIT HET HORLOGE voor jou!

Heb ik je al nieuwsgierig gemaakt?

Bewegen = leuk met de Garmin Vivofit jr.

Het is geen volwaardige smartwatch maar eerder een activity tracker voor kinderen, helemaal gemaakt om jouw kind VOL ENTHOUSIASME hun activiteiten en taken uit te laten voeren.

Bij het behalen van de ingestelde doelstellingen, worden er nieuwe avonturen ontgrendeld van hun favoriete held(in) in de applicatie.

EERST 60 minuten bewegen, dan zullen er nieuwe speelelementen beschikbaar komen van onder andere Spider Man, Minnie Mouse en Star Wars.

Omdat deze stappenteller ECHT bedoeld is voor kids, is het bestemd tegen ieder avontuur! Van een potje voetbal op het schoolplein tot een duik in het zwembad.

Het thema van ieder bandje (zoals van Marvel die ik hieronder laat zien) bevat bijbehorende spelletjes die de kids via de mobiele app kunnen spelen (**en je weet dat ze eerst netjes hun beweging moeten pakken**).

Hoe vaker een kind een doel behaalt, hoe meer zij van de spelletjes gebruik kunnen maken. Dat motiveert natuurlijk wel!

Als je nu een van de thema’s kiest hoef je je geen zorgen te maken hoor, als je kind plots een nieuwe held heeft is het geen probleem! De bandjes zijn los verkrijgbaar, zo switch je dus heel gemakkelijk van thema.

Oh, en de bandjes zijn rekbaar of verstelbaar met een gespsluiting dus dat past ook bij de actieve uitstraling die ze ermee willen bereiken en kan je kind er gemakkelijk in meegroeien.

Garmin vivofit jr 2 smartwatch voor kinderen

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit maakt het ook dat de horloges wat gemakkelijker mee kunnen groeien in hun leeftijdsfasen, omdat je eerst bijvoorbeeld Minnie Mouse kunt kiezen en een paar jaar later Captain America.

De stappenteller is veel meer dan alleen dat, want naast stappen houdt het ook hun slaappatroon bij en biedt daarnaast uitdagende spelletjes en badges aan (**ah, die gamification**).

Dit is een van die horloges die je kind meer verantwoordelijkheid kan geven over hun beweging, en kan ook laten zien dat zelfs het doen van huishoudelijke klusjes niet saai hoeft te zijn!

Je kunt namelijk punten toekennen voor dagelijkse taken en klusjes.

Het idee is dat deze punten vervolgens kunnen worden ingeruild voor traktaties, zodat je kinderen een stimulans hebben om hun tanden te poetsen of om lief met hun broers of zussen te spelen.

Bekijk ook deze video van hoe kinderen hem kunnen gebruiken gedurende een week:

Als ouder kun je alles nalezen in de app. Hoeveel ze bewegen, maar bijvoorbeeld ook hoe laat je kind gaat slapen, of hij of zij in de nacht veel wakker is en hoe laat ze opstaan.

Als je merkt dat je kind weinig nachtrust krijgt en het daar niet over heeft, is het belangrijk om een gesprek aan te gaan.

Wellicht zit het kind iets dwars en durft het dit niet met jou te bespreken.

Lees ook: 10 leukste spelletjes om ze rustig te krijgen voor het slapen gaan.

Maar even weer iets luchtigers, want ze komen ook in een aantal leuke designs:

Garmin Vivofit jr 2 captain america editie

(bekijk meer afbeeldingen)

De Garmin Vivofit app: ook handig voor JOU

Jij hebt gelukkig ook veel aan de mobiele app. Je kunt namelijk je kind heel precies monitoren.

Al die punten van net, zoals activiteiten die ze moeten doen, verantwoordelijkheden instellen en klusjes die je wilt stimuleren…die kun je allemaal beheren en bekijken.

Beloningen kun je eventueel geven in de vorm van virtuele munten of je spreekt er iets anders over af, zoals de hoeveelheid schermtijd die je ze geeft, plus je kunt ook gezinsdoelen instellen die ze samen moeten halen (of gewoon lekker wedstrijdjes te doen).

Gerelateerd: 9 manieren om schermtijd instellen & beperken 10x makkelijker te maken.

Als je de Toe-to-Toe Connect IQ app download, kunnen kinderen tegen elkaar strijden en persoonlijke records verbreken.

Oh, en als je al andere apps hebt kun je die eventueel ook connecten, zoals MyFitnessPal en RunKeeper.

Tijd voor huiswerk!

Hij is er niet alleen maar voor entertainment en beweging. Ook kun je herinneringen instellen en gebruik maken van de takentimers.

Zo kan je kind de eerste stappen zetten om zijn eigen leven beter te organiseren en te plannen, zoals huiswerk, bijles en tandenpoetsen!

De herinneringen kunnen zo vaak herhaald worden als nodig, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks.

Dankzij deze smartwatch zullen kinderen leren om een gestructureerd en betekenisvol leven te leiden wat ontzettend belangrijk is voor hun algemene ontwikkeling en toekomst!

Het enige nadeel aan deze stappenteller is misschien dat de hartslagmeter ontbreekt. Een beetje vreemd eigenlijk, want het bevat juist veel andere gezondheidsfuncties.

Aan de andere kant is een hartslagmeter KILLING voor een batterij, dus dat is wel waarom hij zo lang meegaat zonder dat je die hoeft te vervangen.

Als je een ACTIEVER kind wil en tegelijk meer VERANTWOORDELIJKHEID wilt geven over hun eigen leven en hun taken, dan is de Garmin degene die ik aanraad.

Verschillende uitvoeringen van de Garmin zijn hier verkrijgbaar

Beste kinder smartwatch met GPS: Mr Safe Vowor 4G

Beste en meest betrouwbare veilige functies

Mr Safe smartwatch met GPS functie

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit is HET horloge wanneer je meer controle wilt over waar je kind zich bevindt, terwijl je tegelijk zeker weet dat ze kunnen bellen in nood.

Het laat je contact houden met je kinderen terwijl ze het dragen en bespaart je de investering in een mobiele telefoon, een lastige situatie met kinderen onder de 12 die ik volledig snap.

Voordelen

Nadelen

Wanneer koop je een mobiele telefoon voor je kind?

Een hele smartphone kopen, met alles wat dit met zich meebrengt, kan op de leeftijd van jouw kind nog een beetje te vroeg zijn, vooral voor kinderen onder de 10.

De Mr Safe Watch, van Techsixtyfour, is een goed alternatief: een smartwatch voor kinderen ontworpen om gebeld te kunnen worden of jou mee te kunnen bellen, ZONDER alle bagage die bij mobiele telefoon hoort.

Design

De Mr Safe Watch is verkrijgbaar in blauw, zwart of roze en is MEGA stevig, vooral door eenvoudig ontwerp (aan de buitenkant).

De rubberen band en rubberen behuizing is gemakkelijk schoon te maken. Hij is echter verrassend fors en wel wat groot voor een kinderhorloge.

De batterij gaat snel leeg, en dat komt door alle GPS en tracking functies, maar ook door het (wel mooie) kleuren-lcd-scherm dat de tijd laat zien, plus belangrijke notificaties zodat je kind nooit iets mist.

De wijzerplaat kan worden weergegeven in een digitale of analoge stijl.

Je zult hem vaak moeten opladen, waarschijnlijk elke dag, net als bij je eigen smartwatch in de meeste gevallen, en er zit een apple-achtige magneet sluiting op de USB-aansluiting zodat hij in de lader blijft.

Dat voelt gelijk wel als een van de duurdere horloges op de markt en laat zien dat ze hebben nagedacht over het design.

Instellen en beheren van het horloge kun je doen via de bijbehorende iPhone- of Android-app. Dat is een goede zaak.

Heb je een simkaart nodig voor deze kinder smartwatch?

De GPS-tracker kan werken zonder, maar voor de belfuncties kan er een SIM-kaart voor mobiele telefoons in.

Wanneer je een simkaart koopt voor je kind kun je het horloge via de app programmeren om tot 10 nummers te kunnen bellen.

Een handige extra veiligheid is dat hij ook alleen oproepen kan ONTVANGEN van maximaal 10 nummers.

Alleen nummers op de veilige “whitelist” zijn toegestaan. En 10 is gemakkelijk om te managen, maar ook gelijk genoeg voor jou, je partner, misschien een oudere broer of zus en opa en oma (beide sets, we willen er natuurlijk niet eentje achterstellen!) en de oppas.

Jij met je app bent het “main nummer”, en dat is SUPER HANDIG!

Je kind hoeft namelijk alleen maar lang op de volumeknoppen te drukken in plaats van zich zorgen te maken over het intypen van cijfers (**hmmm, hoeveel nummers ken ik nog uit mijn hoofd, eentje? Mijn eigen?**), en dat is ongelooflijk handig.

Een soort “panicbutton” mocht er echt iets zijn.

Een oproep ontvangen is eenvoudig: je drukt op het display en je kunt, net als bij de Apple Watch, gewoon tegen je pols praten.

Een aantal van de geteste watches waren bijna niet te verstaan als je kind buiten is met al het omgevingsgeluid, maar de luidspreker en microfoon van Mr Safe zijn de BESTE die ik heb gehoord.

Hij biedt echter geen ondersteuning voor tekst / sms, wat je een voordeel of een nadeel kunt vinden, ook dat is persoonlijke voorkeur denk ik want in mijn ervaring is even snel teksten wel heel erg gemakkelijk om je te storen op je werk.

Mr Safe tracking

Er zijn twee redenen om de Mr Safe te kopen in plaats van de Garmin Vivofit (de beste activity tracker):

 1. het kunnen maken en ontvangen van oproepen met GEWELDIGE audio kwaliteit
 2. de nauwkeurigste GPS-tracker die ik heb gezien

Een aantal andere horloges met GPS trackers waren niet zo betrouwbaar, en dat is NIET wat je wilt.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je een gebied in hebt gesteld als “veilige zone” en je kind er buiten gaat.

Je zou verwachten dat je dan een notificatie krijgt.

100% van de keren!

Maar helaas zijn lang niet alle horloges betrouwbaar op dit gebied, waardoor je soms een notificatie mist!

Met behulp van de betrouwbare app van Mr Safe kun je je kinderen volgen of worden gewaarschuwd wanneer ze een bepaalde afstand van je vandaan lopen, of buiten een bepaald gebied komen.

De app legt de gegevens live vast en plot deze vervolgens op een kaart zodat je deze in REALTIME of historisch kunt bekijken.

Het is fascinerend om te zien waar je kinderen zijn geweest, of dat nu op school is, of wellicht het huis van een vriendje. Zolang het apparaat batterij en een signaal heeft, blijft het je updates van de locatie pingen.

je kind volgen met de gps tracker van gator

(bekijk meer afbeeldingen)

De batterij moet om de vier dagen worden opgeladen zegt de fabrikant, maar dat is veel eerder als je veel telefoongesprekken voert of veel reist (de GPS zuigt de batterij leeg).

Dus ik zou hem voor de zekerheid elke avond aan de lader leggen.

Het is wel echt een functioneel horloge, eentje om je veilig bij te voelen, maar niet eentje om je kind leuke functies te geven, want die zijn er niet.

Dus misschien niet voor iedereen de leukste. En als je voor games wilt gaan heb ik er nog een paar op de lijst die hierna volgen. Maar vanuit het perspectief van jou als ouder is de Mr Safe Watch geweldig.

Hiermee kun je contact houden met je kinderen terwijl ze het dragen en volg je ze zodat je zeker weet dat ze veilig zijn.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste waterdichte smartwatch activity Tracker voor kinderen: Fitbit Ace

Verkleinde fitness-tracker voor iets oudere kinderen

Beste Activity Tracker voor kinderen- Fitbit Ace

(bekijk meer afbeeldingen)

Oordeel

Redenen om de Fitbit te kopen

In wezen is de Fitbit Ace een Fitbit Alta met een vereenvoudigde app die ouderlijk toezicht mogelijk maakt, dus als je zelf al bekend bent met Fitbit en je wilt een stappenteller voor je kind, is dit een logische keuze.

Hij is iets goedkoper dan de Garmin Vivofit, maar buiten dat is hij een stuk gemakkelijker schoon te houden als je kind echt veel ermee wil zwemmen (ook plastic pinnetje voor het bandje bijvoorbeeld) en is het heel erg gemakkelijk om alle fitbits in je gezin te koppelen.

Deze smartwatch voor kinderen is ontworpen om de dagelijkse stappen te volgen en het leuk te maken door beloningen en badges te geven voor het halen van bepaalde doelen, net als de Garmin.

De Ace 2 stelt automatisch fitnessdoelen voor je kind in en je krijgt meldingen wanneer ze hun doel voor die dag hebben bereikt, zolang het apparaat zich binnen het bereik van jouw telefoon bevindt, zodat deze de gegevens kan synchroniseren.

Het horloge kan zowel stappen als actieve minuten volgen, maar heeft ook geen hartslagmeter of GPS.

Fitbit Ace 2, de waterdichte activiteitstracker voor kinderen vanaf 6 jaar

(bekijk meer afbeeldingen)

Maar hij valt tegen bij het volgen van andere taken, en zelfs andere activiteiten. Hij kan bijvoorbeeld niet registreren dat je kind aan het fietsen is, wat in jouw gezin misschien best wel een nadeel kan zijn (houden jullie van fietsen?).

Als stappenteller is het dan wel weer de MEEST ACCURATE van alle die ik getest heb, maar dat mag je wel verwachten van een Fitbit, toch?

De batterij kan tot 5 dagen mee gaan, dus dat maakt hem perfect om de hele week naar school te dragen. En ook wel fijn als je meer van oplaadbare horloges houdt dan van een batterij die je moet vervangen (hoewel de Garmin Vivofit 7 maanden meegaat).

Ik denk dat dit een kwestie is van persoonlijke voorkeur.

Maar hier komt de KRACHT van de Fitbit Ace. Klaar?

Je kunt een familie-account instellen als je allemaal Fitbits hebt, zodat je de voortgang van je kinderen gemakkelijk bij elkaar kunt bekijken.

Als gezin is het van belang om SAMEN gezonde gewoonten te ontwikkelen (**oei, moet ik nu het goede voorbeeld gaan geven?**). Met de Fitbit Ace 2 gaan jouw kids gegarandeerd een gezonder leven tegemoet en kan iedereen in het gezin meedoen.

De Fitbit Ace 2 is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar dus jongere broertjes en zusjes kunnen ook al snel meedoen.

Fitbit Ace 2 kinder smartwatch beoordeling

(bekijk meer afbeeldingen)

Met behulp van de Fitbit-app kun je een speciale ‘achtergrond’ op het horloge gebruiken; mijn persoonlijke favoriet is ‘Sprout’, die een plantenpot laat zien met een bloem die langzaam groeit naarmate je kind de hele dag meer stappen opbouwt.

FUN!

Lees ook: Wanneer kan een kind hinkelen? Alles over deze motorische mijlpaal + speeltips

Welke features heeft de Fitbit Ace 2?

De Ace gebruikt een monochroom OLED touchscreen om informatie weer te geven, zoals de tijd, datum, totale stappen voor de dag en totale actieve tijd en dit bespaart een hoop energie zodat hij lang mee kan gaan.

Het scherm geeft ook meldingen weer, zodat je kind constant op de hoogte wordt gehouden van zijn of haar vorderingen; de kleine animaties die zich afspelen gaven kinderen de stimulans om actief te blijven.

Het horloge is van plastic en voorzien van een zacht, rubberachtig bandje.

Dit bandje – dat het horloge volledig omhult en beschermt tegen stoten en vallen- is verwisselbaar en verkrijgbaar in twee verschillende kleurenschema’s, namelijk watermeloen/groenblauw en nachthemel/neon geel.

De bandjes zien er speels en aantrekkelijk uit en zijn 100% kindvriendelijk.

Het nadeel is alleen dat als je een kind hebt dat zijn tienerjaren nadert, het bandje op een gegeven moment misschien te kinderachtig wordt.

Fitbit account

Als je een ouder bent die de Ace 2 voor je kind wil instellen, moet je je eigen Fitbit-account registreren.

Vanaf hier kun je één of meerdere kinderaccounts toevoegen en vervolgens de Ace 2 aan je telefoon koppelen, zodat deze kan synchroniseren en je op de hoogte blijft van hun voortgang.

Waterdicht

Wist je dat de Fitbit Ace 2 zelfs waterdicht is?

Hij kan probleemloos worden ondergedompeld in maximaal 50 meter water, dus er is geen reden om hem af te doen, zelfs niet als je kind in bad ligt of tijdens een zwemles.

Fitbit ace 2 waterdicht en veilig voor kinderen beoordeling

(bekijk meer afbeeldingen)

Alarm en slaapherkenning

Je kunt zelfs alarmen en timers voor je kind instellen vanuit de app en zijn of haar slaappatroon volgen.

Echter moet je er rekening mee houden dat je kind de Ace gemakkelijk kan verwijderen wanneer het naar bed gaat, waardoor je ineens niet meer kunt rondneuzen in hun sluimerende activiteiten!

Mocht je een ouder zijn die al een actieve Fitbit-gebruiker is, dan is dit natuurlijk een perfect product.

Je kunt een gezinseenheid creëren die niet alleen voor een goedaardige rivaliteit tussen jou en je kinderen zorgt, maar je ook in staat stelt hun vorderingen te volgen en ervoor te zorgen dat ze voldoende bewegen.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste kinder smartwatch met simkaart: WillowWind One2Track Connect Go

Beste voor text en chat

One2Track connect go smartwatch kind met belfunctie

(bekijk meer afbeeldingen)

Voordelen

 1. bellen en gebeld worden
 2. text berichtjes sturen
 3. je kind volgen
 4. oh, en natuurlijk de tijd aflezen

Hoewel de Mr Safe hierboven ook een belfunctie heeft, zijn de mogelijkheden om contact te houden met de One2Track nog net iets beter. 

Het model Connect Go is aan de prijzige kant, maar je hebt wel gelijk een smartwatch die een stuk meer te bieden heeft, hij is ook bedoeld voor iets oudere kinderen dan die van Mr Safe.

Dit zie je terug in het wat stoerdere design (wat gelijk wat minder robuust is) en natuurlijk ook in de functie om te texten, want dit kunnen zeker kleinere kinderen nog niet.

Wanneer je zeker wilt zijn van een goede connectie met je kind is dit je beste keuze.

Installeren is eigenlijk vrij gemakkelijk en er zitten uitgebreide instructies bij met een uitleg over hoe je dit moet doen.

Zodra je hem hebt opgeladen kun je hem meegeven,  je kunt zelf de bijbehorende app installeren op je telefoon, zodat je instellingen kunt bijhouden en eventueel je kind kunt volgen.

Een ander handige mogelijkheid van de app is om direct het beltegoed van de bijbehorende simkaart te kunnen zien.

Je kunt via de app eventueel ook direct het tegoed opwaarderen zodat je kind nooit zonder zit in belangrijke situaties.

Het horloge is met name handig voor ouders die hun kind de mogelijkheid willen bieden om te kunnen bellen, zonder dat je ze al een mobieltje geeft.

Zo vanaf 8 jaar waar ze toch echt wel zelfstandig grote afstanden in de buurt afleggen, maar eigenlijk nog te jong zijn voor een telefoon.

Voor iets jongere kinderen is met name de tracking functie handig, hoewel ik voor kleinere kinderen eerder voor de Mr Safe zou gaan.

Bekijk de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste kinder smartwatch voor games: VTech Kidizoom DX2

De leukste smartwatch voor je kind

VTech Kidizoom Smartwatch DX2 roze - Smart Watch

(bekijk meer afbeeldingen)

Oordeel

Redenen om de VTech te kopen

VTech heeft de ultieme kinder-smartwatch gemaakt, die veel coole functies heeft maar niet te veel kost.

Dit horloge heeft een camera voor het maken van foto’s en video’s, een bewegingssensor voor het volgen van activiteiten en heeft een scala aan games en apps om te gebruiken.

Het is eigenlijk net zo’n geweldig apparaat als de speciale Vtech kindertablets die er zijn waar ik al eerder over schreef.

Je kunt al je favoriete games en apps downloaden om de smartwatch van je zoon of dochter aan te passen.

En aangezien internet verbinding op deze watch niet mogelijk is, kan jij ze er met een gerust hart mee laten spelen.

Vtech Kidizoom DX2 beoordeling

(bekijk meer afbeeldingen)

Verbeterde functionaliteit

Deze coole DX2, is de nieuwe versie van de KidiZoom Smart Watch.

De VTech KidiZoom smartwatch DX2 is verbeterd ten opzichte van zijn oudere broertje – de DX – omdat de DX2 twee camera’s heeft, voor selfies en foto’s.

Maar onder de motorkap is hij ook een stuk sneller, zodat hij vernieuwde spelletjes aankan helemaal klaar is voor eigen Augmented Reality games, net zoals Pokémon Go.

Ik denk dat deze smartwatch geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar en leuk kan zijn tot een jaar of 8.

Welke features heeft de VTech KidiZoom Smartwatch DX2?

De features van deze DX2 smartwatch zijn er geweldig veel:

De smartwatch heeft best een groot geheugen, van 256 MB: je kind zal veel spelletjes kunnen downloaden, maar ook zijn zelfgemaakte video’s en foto’s kunnen uploaden.

Deze kan hij dan weer delen met een pc, door middel van de bijgeleverde USB-adapter.

Jij kan op deze smartwatch dus ook eenvoudig, al zijn favoriete games, maar ook apps, downloaden om de smartwatch van je zoon of dochter helemaal aan zijn of haar smaak aan te passen.

Heel erg leuk voor je kind, is dat zijn foto’s bewerkbaar zijn, net zoals dat in Snapchat mogelijk is!

De beste educatieve apps in een smartwatch

Wat de educatieve opties betreft: VTech staat erom bekend speelplezier goed met leren te combineren, op een heel creatieve manier.

Dit horloge biedt dan ook veel leermogelijkheden en brengt je kind spelenderwijs ook het logisch denken bij.

Als je kind wil leren klokkijken, helpt de DX2 hem daar ook mee! Je kleine kan de wijzerplaten wisselen tussen digitale en standaard wijzerplaat en tijd kan hardop worden uitgesproken.

Kinderen brengen tegenwoordig – net als wij volwassenen – veel te veel tijd zittend achter een scherm door, met de kindertablet of achter de pc.

Dit horloge zorgt er in ieder geval ook voor dat je kind lekker actief blijft.

Vtech heeft ook de stappenteller en een aantal leuke functies om sport te stimuleren, maar ze hebben zich vooral gefocust op games, met een aantal actieve (AR) games, wat een leuke extra dimensie (letterlijk!) kan toevoegen.

Het is de meest uitgebreide en toffe smartwatch voor jouw kind, door zijn vele leuke functies en leerzame features.

En hij kan gelukkig wel tegen een stootje, er is rekening mee gehouden dat ook de jongere kids dit ‘slimme horloge’ waarschijnlijk de hele dag dragen, ook tijdens het buiten spelen.

Ravotten moet – met dit horloge om de pols – dus geen probleem zijn.

Via [email protected] Park kunnen er nog meer spellen, klokweergaves en foto-effecten gedownload worden, hoe tof is dat?

Bekijk de Vtech Kidizoom hier

Beste goedkope smartwatch voor kind 10 tot 12 jaar: Amazfit Bip

Een goedkope activity tracker met hartslagmeter

Beste goedkope smartwatch voor kinderen 10 tot 12 jaar

(bekijk meer afbeeldingen)

Oordeel

Deze is meer geschikt voor oudere tweens en tieners die niet meer zo geïnteresseerd zijn in selfies nemen en games spelen, maar een stoer horloge zoeken om hun sportiviteit te meten.

Bijna iedereen die ik heb gesproken vindt met name de app heel erg handig in gebruik, maar het is in wezen een horloge voor volwassenen…

Je vindt hier geen kindvriendelijke instellingen.

De GPS is goed, maar niet bedoeld om voor jou je kind te volgen, hoewel een handige tip is om af te spreken dat ze af en toe hun geschiedenis met je delen als je toch wat controle wilt over waar ze heen gaan.

Met 31 gram is het een van de lichtste horloge die ik ben tegengekomen, dus hij zal niet in de weg zitten, handig voor je kids die ECHT voor topsport gaan.

Hij is compatibel met zowel Android als iOS8 en hoger en is de eerste op mijn lijst met een goede hartslagsensor, terwijl hij ook notificaties voor oproepen, sms’en, e-mails en andere mobiele apps kan tonen.

Het zal waarschijnlijk jongere kinderen niet aanspreken, maar de Amazfit Bip is een geweldige smartwatch voor tieners die geïnteresseerd zijn in wandelen, hardlopen en meer (60 sportmodes!).

Verbeterde leesbaarheid

De eerste versie van deze Amazfit Bip was soms wat lastig om uit te lezen. Deze nieuwe versie heeft enorme sprongen gemaakt in de display zodat je nu ook je historische prestaties kunt zien op de watch en niet voor alles je telefoon nodig hebt.

Hij heeft geen OLED display dus de helderheid kan een beetje tegenvallen, maar dat is met name ook waar zijn lage prijskaartje vandaan komt.

Meestal betekent dit dat je je horloge niet goed af kunt lezen op een zonnige dag.

En dat is NOU JUIST wanneer je naar buiten wilt gaan om lekker te sporten, right?

Ze hebben dit opgelost door een transflectief kleurendisplay te gebruiken die ook goed te zien is in felle zon.

Een waterdicht sporthorloge die zo accuraat is en ook nog eens smart functies heeft als texts lezen en gesprekken zien, WOW!

Check de laatste prijzen hier

Lees ook: ouderlijk toezicht instellen op je tablet

Kids Smartwatches veelgestelde vragen

Hier hebben we antwoord op de meest gestelde vragen:

Moet de smartwatch van mijn kind op hetzelfde netwerk zijn als mijn mobiele telefoon?

Nee, dat hoeft niet. Sommige smartwatches werken alleen op specifieke netwerken (zoals T-Mobile of een eigen netwerk), maar dat betekent niet dat je persoonlijke mobiele abonnement via dat netwerk moet verlopen.

In sommige gevallen kan het zijn dat het niet essentieel is om op jouw maandelijkse factuur voor de smartwatch te betalen.

Veel smartwatches hebben een app waarmee je verbinding kunt maken op je smartphone.

Je gebruikt de app om te synchroniseren met de smartwatch-contacten en om ouderlijk toezicht te activeren.

Wat zijn de verborgen kosten van smartwatches?

Deze grootste kostenpost voor smartwatches is de maandelijkse factuur (als het een mobiel abonnement vereist).

Als je nadenkt over welke smartwatch je moet kopen, lees dan de specificaties zorgvuldig door om erachter te komen hoe dit jouw telefoonrekening beïnvloedt.

Sommige smartwatches gebruiken ook de gegevens van je gsm-abonnement en dat kan snel duur worden. Bovendien kunnen onderdelen duur zijn.

Voor bijna elke GPS smartwatch heb je een simkaart nodig en die zijn meestal niet inbegrepen.

Veel smartwatches worden geleverd met een batterij, maar sommige moeten van tijd tot tijd worden vervangen.

Nogmaals, lees de specificaties zorgvuldig, zodat je weet wat je nodig hebt voor de smartwatch.

Is een Apple-horloge goed voor een kind? In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan Apple Watch – alleen met je kind ECHT werken als vervanging voor het dragen van een mobiele telefoon. Het werkt nog beter voor een jongere persoon die nog niet verslaafd is geraakt aan de volledige kracht van een smartphone.

Zijn smartwatches gevaarlijk?

De smartwatches helpen misschien bij de dagelijkse gang van zaken, maar de verschillende gezondheidsproblemen kunnen niet worden genegeerd. Smartwatches zenden EMF-straling uit die extreem schadelijk kan zijn. De afgelopen jaren hebben veel onderzoeken bijgedragen aan de kennis over het schadelijke karakter van smartphones.

Wat kunnen slimme horloges voor kinderen doen?

Een kindersmartwatch is veel meer dan alleen een uurwerk. Moderne voordelen zijn onder meer fitness-tracking om uw kind aan te moedigen naar buiten te gaan en actief te zijn, GPS-tracking zodat u altijd weet waar ze zijn, en in sommige gevallen zelfs de mogelijkheid om te bellen en gebeld te worden.

Hebben slimme horloges een dataplan nodig?

Nee. Een smartwatch wordt beschouwd als een slim accessoire dat werkt met jouw smartphone. Afhankelijk van het soort smartwatch dat je hebt, kun je verbinding maken met je mobiele apparaat via Bluetooth of Wi-Fi, dus het heeft geen eigen serviceplan nodig.

Is het volgen van jouw kind verkeerd?

Een onderzoek uit 2019 toont aan dat het volgen van een kind het gevoel van vertrouwen en binding kan ondermijnen. In feite kan het contraproductief worden en het tot een punt komen dat het het kind het niet langer pikt. Dit risico is naar mijn mening misschien veel ernstiger dan die leidende ouders die hun kinderen in de eerste plaats volgen

Mogen kinderen een smartwatch om naar school?

Veel scholen verbieden smartwatches voor kinderen. Ze hebben zo hun redenen. Volgens de BEUC kunnen smartwatches voor kinderen een ernstige bedreiging vormen voor de privacy van kinderen. Fabrikanten van deze apparaten volgen geen veiligheidsprotocollen, dus hackers kunnen gemakkelijk de controle over het horloge van een kind overnemen en toegang krijgen tot persoonlijke gegevens.

Kun je slapen met een smartwatch?

Ja dat kan. Ik gebruikte slaap voor Android om mijn slaap bij te houden. De levensduur van de batterij van smarthorloges is echter nogal slecht, dus als je het niet erg vindt om je horloge ’s ochtends op te laden, weet ik zeker dat je het goed vind

Kunnen smart watches kanker veroorzaken?

Het bewijsmateriaal is onderzocht en er is naar buiten gekomen dat er helemaal geen gevaar is. Het National Cancer Institute stelt: “Studies hebben tot dusver geen consistent verband aangetoond tussen het gebruik van smartwatches ofwel mobiele telefoons en kanker van de hersenen, zenuwen of andere weefsels van het hoofd of de nek.

Waarom heb ik een simkaart nodig voor de smartwatch van mijn kind?

De meeste smartwatches voor volwassenen zijn verbonden met hun telefoons en krijgen alle informatie die ze nodig hebben om via Bluetooth te bellen of sms’en.

SmartWatches voor kinderen zijn echter zo ontworpen dat ze niet aan telefoons zijn gekoppeld, dus hebben ze een simkaart nodig om toegang te krijgen tot het mobiele netwerk, te bellen en een gps-signaal uit te zenden.

Hoe weet ik of de smartwatch van mijn kind compatibel is met mijn mobiele telefoon?

De meeste smartwatches zijn compatibel met de meeste mobiele telefoons. Je downloadt een app op jouw telefoon die specifiek is voor de smartwatch van je kind.

Zelfs als de smartwatch is verbonden via een andere netwerkaanbieder, kan hij waarschijnlijk nog steeds bellen en worden gecontroleerd door jouw eigen mobiele telefoon.

Zal een smartwatch mijn kind kwetsbaarder maken voor hackers en online bedreigingen?

De vraag naar online veiligheid en privacy is belangrijk bij het overwegen van een slim apparaat.

Er zijn een aantal groepen in Europa die vinden dat smartwatches een bedreiging voor de veiligheid van het kind vormen en ze hebben verboden.

Veel van deze zorgen ontstaan ​​omdat dit soort apparaten eenvoudig kunnen worden gehackt.

Dus bewaar, om veilig te zijn, nooit vertrouwelijke informatie over hen, en onthoud om je kind ook andere veiligheidsregels te leren, dan alleen over praten met vreemden en het belang van privacy online en via sms.

Lees ook: de beste laptops voor school of studie

Hoe we de beste smartwatches voor kinderen hebben gekozen

We hebben meer dan dertig verschillende smartwatches voor kinderen onderzocht en vergeleken.

Om ervoor te zorgen dat we het neusje van de zalm hebben gekozen, hebben we de factoren die het belangrijkst zijn voor ouders en kinderen in gedachten gehouden.

Voor elke smartwatch die we hebben overwogen, hebben we gekeken naar zaken als prijs, functies, functionaliteit, duurzaamheid en bruikbaarheid.

Naast het verkennen van de details van elke smartwatch, hebben we ook online reviews van klanten en experts doorgenomen.

Lees ook: de leukste robots voor tech savvy kids

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.