9 beste smartwatches voor kinderen getest: dít zijn de resultaten

door Joost Nusselder | Geupdate op:  juli 4, 2022

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Je wilt je kind meer vrijheid geven maar toch een klein oogje in het zeil houden, bijhouden hoeveel je kind slaapt, of motiveren voor bepaalde taken huiswerk maken of de afwas doen.

Al deze dingen zijn mogelijk met een smartwatch voor kids en zelfs nog veel meer!

Met een smartwatch kunnen ze spelletjes spelen en zelf hun activiteit tracken, maar ook kan jij de locatie van je kind in de gaten houden als je wilt (waardoor je zeker kunt zijn van hun veiligheid).

De beste smartwatches voor kinderen zijn die GPS tracking, SOS knoppen en andere speciaal voor kinderen ontworpen functies hebben. Maar dat hebben ze lang niet allemaal!

We gaan dit allemaal met je doornemen want voor dit review hebben we 30 kinder smartwatches getest en vergeleken om uiteindelijk deze top 6 keuzes aan te kunnen bevelen.

Van deze zes bekijken we de voor- en nadelen, de kenmerken en geven we ons eindoordeel. Ook lichten we de speciale features per smartwatch nog in detail uit.

Zo kan jij een weloverwogen besluit maken. Lees gauw verder!

Beste smartwatch voor kinderen

Er zijn tegenwoordig een hoop smartwatch-modellen te koop die zich speciaal richten op kinderen, sommige met leuke games en / of ondersteuning voor educatieve apps.

Er zijn er zelfs ZOVEEL dat het moeilijk wordt om te kiezen, het was al lastig om de beste 30 uit te kiezen om te testen, laat staan die ENE perfecte voor jouw kind. Maar na het bekijken van deze lijst wordt dat een stuk makkelijker, belooft!

Onze absolute favoriet is deze Garmin Vivofit Jr 3. De ongecompliceerde instellingen van deze Garmin zijn top, iedereen hem kan gebruiken (zelfs opa en oma!), en toch heeft hij hele goede opties.

Hier is Katie Ellison die ze met haar dochters uitprobeert (schattig om te zien):

Er zijn echter nóg slimmere smartwatches voor kinderen, de Garmin heeft bijvoorbeeld geen GPS tracker.

Dus als je een smartwatch wilt aanschaffen om je kind te kunnen volgen mocht het nodig zijn, lees dan verder voor een aantal andere goede opties (plus alle belangrijke opties die je nodig kunt hebben en hoe je daar nou uit kiest).

Dit zijn allereerst de beste smartwatches voor kinderen, met ook een paar slimme fitness-trackers er tussen:

Kinder smartwatchAfbeeldingen

Overall beste kinder smartwatch: Garmin Vivofit Jr 3

Overall beste kinder smartwatch: Garmin Vivofit Jr 3
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste kinder smartwatch met GPS: Xplora X5 PlayBeste kinder smartwatch met GPS- Xplora X5 Play
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste waterdichte Activity Tracker voor kinderen: Fitbit Ace 3Beste Activity Tracker voor kinderen- Fitbit Ace(bekijk meer afbeeldingen)
Beste kinder smartwatch met simkaart: WillowWind One2Track Connect GoOne2Track connect go smartwatch kind met belfunctie
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste kinder smartwatch voor games: VTech Kidizoom DX2VTech Kidizoom Smartwatch DX2 roze - Smart Watch
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste goedkope smartwatch voor kind 10 tot 12 jaar: Amazfit BipBeste goedkope smartwatch voor kinderen 10 tot 12 jaar
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste Apple smartwatch voor kinderen: Apple Watch SEBeste Apple smartwatch voor kinderen: Apple Watch SE
(bekijk meer afbeeldingen)

Redenen om een Smartwatch voor kinderen te kopen

Waar jij naar zoekt is misschien niet waar iemand anders naar zoekt. Er kunnen namelijk verschillende redenen zijn om een smartwatch voor je kind uit te zoeken.

De meeste ouders kopen er eentje voor hun kind om:

 1. Toch in contact te kunnen komen maar ze nog niet klaar zijn voor een smartphone
 2. Te weten dat ze altijd een noodbericht kunnen sturen mocht het nodig zijn
 3. Bij te houden waar je kind op dat moment is zou je het willen checken
 4. Bij te houden waar je kind naartoe is geweest op een dag
 5. Geofencing in te kunnen stellen (een “veilig” gebied waar ze mogen komen) met een notificatie als je kind buiten dat gebied komt
 6. Bij te houden hoeveel fysieke activiteit je kind krijgt op een dag
 7. Je kind meer verantwoordelijkheid te geven in hun dagplanning met reminders voor tandenpoetsen, huiswerk maken en kamer opruimen
 8. Gewoon iets leuks te bieden voor muziek, spelletjes en foto’s te kunnen maken

Dit is dan ook gelijk waar je op moet letten wanneer je er eentje koopt.

Maak een lijst met de functies die je het belangrijkst vindt. Niet elk horloge heeft bijvoorbeeld GPS, maar ook niet elke ouder wil zijn kind volgen (vaak ook afhankelijk van de leeftijd).

Lecia Bushak zegt op medicaldaily.com dat een smartwatch je kind bijvoorbeeld enorm kan helpen om hun dag zelf in te plannen, met name kinderen met ADHD die er anders zeer veel moeite mee hebben.

Je geeft ze technologie in handen en leert ze zelf verantwoordelijkheid te nemen en tech te gebruiken als handige tool in hun dagelijks leven (zoals met de Garmin Vivofit).

Of gewoon omdat je er tijdens de zomervakantie voor wilt zorgen dat je kinderen actief blijven, in plaats van elke dag in bed Fortnite te spelen :)

Andere dingen om op te letten:

 1. Heeft het horloge een simkaart nodig om te werken?
 2. Is het horloge alleen compatibel met bepaalde mobiele telefoons?
 3. Hoe is de levensduur van de batterij?
 4. Is de informatie op het horloge versleuteld?
 5. Welke andere functies biedt het horloge?

Wat je ook zoekt, dit zijn de beste horloges voor elk van deze doelen:

Beste kinder-smartwatches beoordeeld

Overall beste kinder smartwatch: Garmin Vivofit Jr 3

Duurzame horloges met het thema van Disney en activiteitstrackers

Overall beste kinder smartwatch: Garmin Vivofit Jr 3

(bekijk meer afbeeldingen)

Oordeel

 • Beste voor: onstuimige kinderen, dit is de meest duurzame op de lijst en kan wel tegen een stootje
 • GPS: nee, deze is niet om je kind te volgen
 • Waterdicht: ja, tot wel 50 meter!
 • Levensduur batterij: de ingebouwde batterij gaat een jaar mee (zegt de fabrikant, maar als je hem goed gebruikt is het een maand of 7). Tussentijds opladen is niet nodig.

Kenmerken

 • Bij deze smartwatch voor kids draait allemaal om actief spel bevorden, als je je kind in beweging wilt krijgen is dit het perfecte horloge.

Voordelen

 • je kan als ouder op je eigen mobiel hun activiteiten controleren
 • een van de beste systemen die we hebben gezien heb om ACTIEF SPEL te bevorderen
 • houdt slaappatronen bij
 • geeft verantwoordelijkheid (bijvoorbeeld met klusjes in huis, of beweging)

Nadelen van de Garmin Vivofit jr.

 • Geen volwaardige kinder smartwatch, eerder een activity tracker

Review Garmin Vivofit jr.

De Garmin-jr is er op gebouwd om elke dag een beetje een avontuur aan je leven toe te voegen. Soms hebben kinderen wat gamification nodig om hun kont naar buiten te krijgen om actieve dingen te doen.

Als je niet weet wat gamification is dan hier een simpele samenvatting:

Door een bepaalde actie te nemen verdien je iets; een beloning. Het is dé manier waarop spellen je kinderen keer op keer weer terug laten komen.

Bewegen = leuk met de Garmin

Het is geen volwaardige smartwatch maar eerder een activity tracker voor kinderen, helemaal gemaakt om jouw kind vol enthousiasme hun activiteiten en taken uit te laten voeren.

Bij het behalen van de ingestelde doelstellingen, worden er nieuwe avonturen ontgrendeld van hun favoriete held(in) in de applicatie.

Eerst 60 minuten bewegen, dan zullen er nieuwe speelelementen beschikbaar komen van onder andere Spider Man, Minnie Mouse en Star Wars.

Omdat deze stappenteller echt bedoeld is voor kids, is het bestemd tegen ieder avontuur! Van een potje voetbal op het schoolplein tot een duik in het zwembad.

Het thema van ieder bandje (zoals van Marvel die je hieronder ziet) bevat bijbehorende spelletjes die de kids via de mobiele app kunnen spelen (**en je weet dat ze eerst netjes hun beweging moeten pakken**).

Hoe vaker een kind een doel behaalt, hoe meer zij van de spelletjes gebruik kunnen maken. Dat motiveert natuurlijk wel!

Als je nu een van de thema’s kiest hoef je je geen zorgen te maken hoor, als je kind plots een nieuwe held heeft is het geen probleem! De bandjes zijn los verkrijgbaar, zo switch je dus heel gemakkelijk van thema.

Oh, en de bandjes zijn rekbaar of verstelbaar met een gespsluiting dus dat past ook bij de actieve uitstraling die ze ermee willen bereiken en kan je kind er gemakkelijk in meegroeien.

Garmin Vivofit jr 3 goals

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit maakt het ook dat de horloges wat gemakkelijker mee kunnen groeien in hun leeftijdsfasen, omdat je eerst bijvoorbeeld Minnie Mouse kunt kiezen en een paar jaar later Captain America.

De stappenteller is veel meer dan alleen dat, want naast stappen houdt het ook hun slaappatroon bij en biedt daarnaast uitdagende spelletjes en badges aan (**ah, die gamification**).

Dit is een van die horloges die je kind meer verantwoordelijkheid kan geven over hun beweging, en kan ook laten zien dat zelfs het doen van huishoudelijke klusjes niet saai hoeft te zijn.

Je kunt namelijk punten toekennen voor dagelijkse taken en klusjes!

Het idee is dat deze punten vervolgens kunnen worden ingeruild voor traktaties, zodat je kinderen een stimulans hebben om hun tanden te poetsen of om lief met hun broers of zussen te spelen.

Bekijk ook deze video van hoe kinderen hem kunnen gebruiken gedurende een week:

Als ouder kun je alles nalezen in de app. Hoeveel ze bewegen, maar bijvoorbeeld ook hoe laat je kind gaat slapen, of hij of zij in de nacht veel wakker is en hoe laat ze opstaan.

Als je merkt dat je kind weinig nachtrust krijgt en het daar niet over heeft, is het belangrijk om een gesprek aan te gaan.

Wellicht zit het kind iets dwars en durft het dit niet met jou te bespreken.

Lees ook: 10 leukste spelletjes om ze rustig te krijgen voor het slapen gaan.

Maar even weer iets luchtigers, want ze komen ook in een aantal leuke designs.

De Garmin Vivofit app: ook handig voor JOU

Jij hebt gelukkig ook veel aan de mobiele app. Je kunt namelijk je kind heel precies monitoren.

Al die punten van net, zoals activiteiten die ze moeten doen, verantwoordelijkheden instellen en klusjes die je wilt stimuleren…die kun je allemaal beheren en bekijken.

Beloningen kun je eventueel geven in de vorm van virtuele munten of je spreekt er iets anders over af, zoals de hoeveelheid schermtijd die je ze geeft, plus je kunt ook gezinsdoelen instellen die ze samen moeten halen (of gewoon lekker wedstrijdjes te doen).

Gerelateerd: 9 manieren om schermtijd instellen & beperken 10x makkelijker te maken.

Als je de Toe-to-Toe Connect IQ app download, kunnen kinderen tegen elkaar strijden en persoonlijke records verbreken.

Oh, en als je al andere apps hebt kun je die eventueel ook connecten, zoals MyFitnessPal en RunKeeper.

Tijd voor huiswerk!

Hij is er niet alleen maar voor entertainment en beweging. Ook kun je herinneringen instellen en gebruik maken van de takentimers.

Zo kan je kind de eerste stappen zetten om zijn eigen leven beter te organiseren en te plannen, zoals huiswerk, bijles en tandenpoetsen!

De herinneringen kunnen zo vaak herhaald worden als nodig, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks.

Dankzij deze smartwatch zullen kinderen leren om een gestructureerd en betekenisvol leven te leiden wat ontzettend belangrijk is voor hun algemene ontwikkeling en toekomst!

Het enige nadeel aan deze stappenteller is misschien dat de hartslagmeter ontbreekt. Een beetje vreemd eigenlijk, want het bevat juist veel andere gezondheidsfuncties.

Aan de andere kant is een hartslagmeter killing voor een batterij, dus dat is wel waarom hij zo lang meegaat zonder dat je die hoeft te vervangen.

Als je een actiever kind wil en tegelijk meer verantwoordelijkheid wilt geven over hun eigen leven en hun taken, dan is de Garmin perfect.

Verschillende uitvoeringen van de Garmin zijn hier verkrijgbaar

Garmin Vivofit Jr 3 vs 2

Het is niet eens zo heel lang geleden dat de Jr 2 uitkwam en ook dat model is nog steeds te koop. Daarom staan we ook nog even kort stil bij de belangrijkste verbeteringen, om te laten zien wat je krijgt voor het extra geld.

Het belangrijkste verschil is de look, waar versie 3 voor het eerst meer lijkt op een smartwatch.

Door het design voelt hij ook steviger, en heb je een groter display om belangrijke meldingen en tracking activiteiten op te kunnen zien, plus je krijgt wat meer resolutie in het scherm (112×112 in plaats van 88 x 88).

Versie 3 is iets duurder, iets zwaarder, maar je krijgt er een hoop meer functies voor terug want je kunt er ook nog meer tegelijk mee tracken.

Beste kinder smartwatch met GPS: Xplora X5 Play

Beste en meest betrouwbare veilige functies

Beste kinder smartwatch met GPS- Xplora X5 Play

(bekijk meer afbeeldingen)

Oordeel

 • Beste voor: als je meer controlle wilt over waar je kind zich bevindt, terwijl je tegelijk zeker weet dat ze kunnen bellen in nood.
 • Gps: ja!
 • Waterdicht: ja, tot maximaal 1 meter
 • Levensduur batterij: De batterij gaat lang mee zegt de fabrikant, maar we weten allemaal dat de GPS je batterij leegzuigt… dus zeker ’s avonds aan de lader.

Kenmerken

 • Het laat je contact houden met je kinderen terwijl ze het dragen en bespaart je de investering in een mobiele telefoon, een lastige situatie met bijvoorbeeld kinderen onder de 12.
 • Deze smartwatch is eigenlijk de beste vervanging voor een mobiele telefoon, maar stop er wel een simkaart in. Hij is geschikt voor Europese landen

Voordelen

 • Je kunt bellen dat ze naar huis moeten komen voor het eten, terwijl ze jou kunnen bereiken mocht er iets zijn (INCLUSIEF ALARMKNOP!)
 • Eén koppeling met je telefoon en jouw nummer is opgeslagen
 • Beperkt met wie ze kunnen bellen dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ze er andere dingen mee doen dan jij ermee had bedoeld
 • Je kunt hun bewegingen volgen met GPS
 • De batterij heeft een hoge capaciteit: bij een constant volume, wordt deze verhoogd tot 650 mAh. 

Nadelen

 • Niet heel goedkoop
 • Misschien een beetje groot voor jongere kinderen

De Xplora Smartwatch zorgt ervoor dat je fijn kan videochatten zonder vertraging, je hebt gewoon altijd bereik met dit 4G multifunctionele horloge!  Je hoort elkaar duidelijk en de geluidskwaliteit is goed. 

Wat ook van belang is in een goeie smartwatch met GPS, is de real-time lokalisatie, die bij 4G overigens veel nauwkeuriger is dan bij 2G smartwatches. Altijd weten waar je kind is, een fijn idee voor veel ouders. Je kan zelfs zijn locatie geschiedenis over de gehele dag controleren.

Je kind kan snel foto’s versturen, chatten (ook voice chat zit er op), de smartwatch is IPX7 waterdicht, het horloge niet zal beschadigen door een onderdompeling van maximaal 30 minuten in water, tot op een diepte van maximaal 1 meter. 

Dus ook als je kind onverhoopt in een slootje valt, doet hij het nog gewoon.

Mocht jouw kind zich in een noodsituatie bevinden, dan kan hij 3 tellen op de SOS-knop drukken en om de beurt worden er 3 SOS-nummers gebeld (die jij van te voren hebt ingesteld), net zo lang totdat iemand antwoordt. 

Je kind kan kiezen uit 3 verschillende beeldschermstijlen, uit diverse talen en de helderheid van de display.

Verder heeft dit smart horloge een telefoonboek, wekker met alarm, spelletjes, zaklamp verlichting, stopwatch, stappenteller, weer-check, camera met album en de mogelijkheid tot invoeren van het lesrooster tot zijn beschikking

De smartwatch armband is gemaakt van zacht silicone, duurzaam materiaal en is aangenaam om te dragen. De smartwatch kan zeker tegen een stootje.

Download de app om meer te leren en voor entertainment.

Wanneer koop je een mobiele telefoon voor je kind? 15, 12, 8?

Een hele smartphone kopen, met alles wat dit met zich meebrengt, kan op de leeftijd van jouw kind nog een beetje te vroeg zijn, vooral voor kinderen onder de 10.

Deze Xplora X5, is een goed alternatief: een smartwatch voor kinderen ontworpen om gebeld te kunnen worden of jou mee te kunnen bellen, ZONDER alle bagage die bij mobiele telefoon hoort.

Design

Hij is verkrijgbaar in blauw of roze en is stevig, vooral door eenvoudig ontwerp (aan de buitenkant).

De siliconen band en behuizing is gemakkelijk schoon te maken.

De wijzerplaat kan worden weergegeven in een digitale of analoge stijl.

Je zult hem waarschijnlijk elke dag moeten opladen, net als bij je eigen smartwatch in de meeste gevallen.

Hij voelt gelijk wel als een van de duurdere horloges op de markt en het laat zien dat er is nagedacht over het design.

Beste-kinder-smartwatch-met-GPS-Xplora-X5-Play-bij-een-kind

(bekijk meer afbeeldingen)

Heb je een simkaart nodig voor deze kinder smartwatch?

Ja, een SIM-kaart voor mobiele telefoons, zo kun je het horloge programmeren om belangrijke nummers te kunnen bellen met de “panicbutton” mocht er echts iets zijn.

Een oproep ontvangen is eenvoudig: je drukt op het display en je kunt, net als bij de Apple Watch, gewoon tegen je pols praten.

Een aantal van de geteste watches waren bijna niet te verstaan als je kind buiten is met al het omgevingsgeluid, maar de luidspreker en microfoon van de Xplora smartwatch 4G zijn de beste die wij hebben gehoord.

Xplora smartwatch 4G

Er zijn twee redenen om de Xplora X5 smartwatch 4G te kopen in plaats van de Garmin Vivofit (de beste activity tracker):

 1. het kunnen maken en ontvangen van oproepen met geweldige audio kwaliteit
 2. de nauwkeurigste GPS-tracker

Een aantal andere horloges met GPS trackers waren niet zo betrouwbaar, en dat is niet wat je wilt.

Je kunt je kinderen gewoon volgen of worden gewaarschuwd wanneer ze een bepaalde afstand van je vandaan lopen, of buiten een bepaald gebied komen.

De app legt de gegevens live vast en plot deze vervolgens op een kaart zodat je deze kunt bekijken.

Check de laatste prijzen hier

je kind volgen met de gps tracker van gator

(bekijk meer afbeeldingen)

Xplora X5 vs Xgo2

Xplora heeft nog meer modellen, en het model wat het meest dichtbij de X5 komt qua functies is de Xgo 2.

Het verschil zit hem vooral in de kwaliteit van de horloges. Hoewel de Xgo 2 enkele tientjes goedkoper is krijg je met de X5 een stuk betere processor en camera zodat je meer activiteiten kunt tracken.

Het belangrijkste verschil vind ik nog de waterdichtheid van de X5 (IP68 waterproof), terwijl de Xgo 2 alleen spatwater dicht is. Voor spelende kinderen, met name in de zomer (of de hele natte herfst) is dat voor mij een must.

Beste waterdichte smartwatch activity Tracker voor kinderen: Fitbit Ace

Verkleinde fitness-tracker voor iets oudere kinderen

Beste Activity Tracker voor kinderen- Fitbit Ace

(bekijk meer afbeeldingen)

Oordeel

 • Geschikt voor: Kinderen die een horloge willen met Activity tracker
 • GPS: Nee, je kunt hiermee je kind niet volgen
 • Waterbestendig: Ja, tot 50 meter en gemakkelijk schoon te houden
 • Levensduur batterij: 5 dagen

Kenmerken

 • Deze smartwatch voor kinderen is ontworpen om de dagelijkse stappen te volgen en het leuk te maken door beloningen en badges te geven voor het halen van bepaalde doelen (net als de Garmin).
 • Je kunt zelfs alarmen en timers voor je kind instellen vanuit de app en zijn of haar slaappatroon volgen.
 • Je kunt een gezinseenheid creëren die niet alleen voor een goedaardige rivaliteit tussen jou en je kinderen zorgt, maar je ook in staat stelt hun vorderingen te volgen en ervoor te zorgen dat ze voldoende bewegen.

Voordelen van de Fitbit

 • Als je kind echt veel van zwemmen houdt
 • Als je een fitbit gezin bent, het heel erg gemakkelijk om alle fitbits in je gezin te koppelen
 • Hij is iets goedkoper dan de Garmin Vivofit, en buiten dat is hij een stuk gemakkelijker schoon te houden
 • Als stappenteller is het dan wel weer de MEEST ACCURATE van alle die ik getest heb, maar dat mag je wel verwachten van een Fitbit, toch?

Nadelen

 • Het horloge kan zowel stappen als actieve minuten volgen, maar heeft ook geen hartslagmeter of GPS.
 • Hij valt tegen bij het volgen van andere taken, en zelfs andere activiteiten. Hij kan bijvoorbeeld niet registreren dat je kind aan het fietsen is, wat in jouw gezin misschien best wel een nadeel kan zijn (houden jullie van fietsen?).

In wezen is de Fitbit Ace een Fitbit Alta met een vereenvoudigde app die ouderlijk toezicht mogelijk maakt, dus als je zelf al bekend bent met Fitbit en je wilt een stappenteller voor je kind, is dit een logische keuze.

De Ace 3 stelt automatisch fitnessdoelen voor je kind in en je krijgt meldingen wanneer ze hun doel voor die dag hebben bereikt, zolang het apparaat zich binnen het bereik van jouw telefoon bevindt, zodat deze de gegevens kan synchroniseren.

Fitbit Ace 2, de waterdichte activiteitstracker voor kinderen vanaf 6 jaar

(bekijk meer afbeeldingen)

De batterij kan tot 5 dagen mee gaan, dus dat maakt hem perfect om de hele week naar school te dragen. Fijn als je meer van oplaadbare horloges houdt dan van een batterij die je moet vervangen (hoewel de Garmin Vivofit 7 maanden meegaat). Een kwestie

Maar hier komt de absolute kracht van de Fitbit Ace. Ready?

Je kunt een familie-account instellen als je allemaal Fitbits hebt, zodat je de voortgang van je kinderen gemakkelijk bij elkaar kunt bekijken.

Als gezin is het van belang om samen gezonde gewoonten te ontwikkelen (**oei, moet ik nu het goede voorbeeld gaan geven?**). Met de Fitbit Ace 3 gaan jouw kids gegarandeerd een gezonder leven tegemoet en kan iedereen in het gezin meedoen.

De Fitbit Ace 3 is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar dus jongere broertjes en zusjes kunnen ook al snel meedoen.

Fitbit Ace 2 kinder smartwatch beoordeling

(bekijk meer afbeeldingen)

Met behulp van de Fitbit-app kun je een speciale ‘achtergrond’ op het horloge gebruiken; onze persoonlijke favoriet is ‘Sprout’, die een plantenpot laat zien met een bloem die langzaam groeit naarmate je kind meer stappen opbouwt.

Lees ook: Wanneer kan een kind hinkelen? Alles over deze motorische mijlpaal + speeltips

Welke features heeft de Fitbit Ace 3?

De Ace gebruikt een monochroom OLED touchscreen om informatie weer te geven, zoals de tijd, datum, totale stappen voor de dag en totale actieve tijd en dit bespaart een hoop energie zodat hij lang mee kan gaan.

Het scherm geeft ook meldingen weer, zodat je kind constant op de hoogte wordt gehouden van zijn of haar vorderingen; de kleine animaties die zich afspelen gaven kinderen de stimulans om actief te blijven.

Het horloge is van plastic en voorzien van een zacht, rubberachtig bandje.

Dit bandje – dat het horloge volledig omhult en beschermt tegen stoten en vallen- is verwisselbaar en verkrijgbaar in twee verschillende kleurenschema’s, namelijk watermeloen/groenblauw en nachthemel/neon geel.

De bandjes zien er speels en aantrekkelijk uit en zijn 100% kindvriendelijk.

Het nadeel is alleen dat als je een kind hebt dat zijn tienerjaren nadert, het bandje op een gegeven moment misschien te kinderachtig wordt.

Fitbit account

Als je een ouder bent die de Ace 3 voor je kind wil instellen, moet je je eigen Fitbit-account registreren.

Vanaf hier kun je één of meerdere kinderaccounts toevoegen en vervolgens de Ace 3 aan je telefoon koppelen, zodat deze kan synchroniseren en je op de hoogte blijft van hun voortgang.

Mocht je een ouder zijn die al een actieve Fitbit-gebruiker is, dan is dit natuurlijk een perfect product!

Fitbit ace 2 waterdicht en veilig voor kinderen beoordeling

(bekijk meer afbeeldingen)

Check de meest actuele prijzen hier

Fitbit Ace vs Garmin Vivofit Jr 3

Omdat beide van deze horloges meer activity trackers zijn dan smartwatches met simkaart zul je wellicht twijfelen tussen deze twee modellen wanneer je daar naar op zoek bent.

De Fitbit Ace lijkt meer op het oude design van de Vivofit Jr 2, en ziet er inderdaad meer uit als een activity tracker dan een smartwatch.

Dat kan leuk zijn voor je kind, en hij is ook een stuk smaller zodat het er niet uit ziet als een blok om hun pols.

Het belangrijkste verschil in functies zit hem in de batterij:

 • met de Garmin krijg je een batterijtje die erg lang mee gaat, maar je uiteindelijk moet vervangen
 • met de Fitbit Ace krijg je een oplaadbare batterij, die ook best lang mee gaat, maar je toch iedere 5-8 dagen wel aan de lader moet leggen

Dit is wellicht persoonlijke voorkeur.

Als je samen wilt sporten of activiteiten wilt doen, heeft de Fitbit Ace de leukste functies voor gezinnen om samen de interactie op te zoeken met challenges.

Maar de Garmin Vivofit Jr wint het met interactieve stimulatie voor het kind zelf, want ze kunnen van alles verdienen in het horloge zelf met delen van de apps die ze dan kunnen spelen door activiteiten te doen en ze te unlocken.

Beste kinder smartwatch met simkaart: WillowWind One2Track Connect Go

Beste voor text en chat

One2Track connect go smartwatch kind met belfunctie

(bekijk meer afbeeldingen)

Oordeel

 • Beste voor: Iets oudere kinderen. De Connect Go is een iets duurderde smartwatch maar de mogelijkheden om contact te houden met de One2Track nog net iets beter o.a. door de text functie. Wanneer je zeker wilt zijn van een goede connectie met je kind is dit je beste keuze.
 • GPS: Ja
 • Waterdicht: douchen en waterongelukken ja. Zwemmen, nee!
 • Levensduur batterij: gaat (schijnbaar) snel leeg

Kenmerken

 • Stoerder design voor wat oudere kinderen (wat gelijk wat minder robuust is) en natuurlijk ook in de functie om te texten, want dit kunnen zeker kleinere kinderen nog niet.
 • Telefoonboek tot 10 telefoonnummers
 • Werkt in heel Europa

Voordelen

 • Met de Connect Go kan er zowel gebeld worden van en naar de smartwatch
 • Er kunnen text berichtjes mee verstuurd worden
 • je kind makkelijk volgen
 • Installeren is eigenlijk vrij gemakkelijk en er zitten uitgebreide instructies bij met een uitleg over hoe je dit moet doen.

Nadelen

 • Aan de prijzige kant
 • Batterij gaat snel leeg

Zodra je hem hebt opgeladen kun je hem meegeven,  je kunt zelf de bijbehorende app installeren op je telefoon, zodat je instellingen kunt bijhouden en eventueel je kind kunt volgen.

Een ander handige mogelijkheid van de app is om direct het beltegoed van de bijbehorende simkaart te kunnen zien.

Je kunt via de app eventueel ook direct het tegoed opwaarderen zodat je kind nooit zonder zit in belangrijke situaties.

Het horloge is met name handig voor ouders die hun kind de mogelijkheid willen bieden om te kunnen bellen, zonder dat je ze al een mobieltje geeft.

Zo vanaf 8 jaar waar ze toch echt wel zelfstandig grote afstanden in de buurt afleggen, maar eigenlijk nog te jong zijn voor een telefoon.

Voor iets jongere kinderen is met name de tracking functie handig, hoewel ik voor kleinere kinderen eerder voor de Xplora X5 Play zou gaan.

Bekijk de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste kinder smartwatch voor games: VTech Kidizoom DX2

De leukste smartwatch voor je kind

VTech Kidizoom Smartwatch DX2 roze - Smart Watch

(bekijk meer afbeeldingen)

Oordeel

 • Geschikt voor: Kinderen die van apps en games houden
 • GPS: Nee, je kunt hiermee je kind niet volgen
 • Waterbestendig: Nee, niet in het zwembad met je horloge David!
 • Levensduur batterij: 2 weken, erg lang gezien het volledige kleurenscherm

Kenmerken

 • Dit horloge heeft een camera voor het maken van foto’s en video’s, een bewegingssensor voor het volgen van activiteiten en heeft een scala aan games en apps om te gebruiken.
 • De VTech KidiZoom smartwatch DX2 is verbeterd ten opzichte van zijn oudere broertje – de DX – omdat de DX2 twee camera’s heeft, voor selfies en foto’s.
 • Onder de motorkap is hij ook een stuk sneller, zodat hij vernieuwde spelletjes aan kan en helemaal klaar is voor eigen Augmented Reality games, net zoals Pokémon Go.
 • Deze smartwatch geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar en leuk kan zijn tot een jaar of 8.

Voordelen

 • Stimuleer creativiteit met foto’s en video’s die je kind kan maken en zelf kan bewerken. Met de dubbele camera’s: kunnen ze selfies maken, videoclips opnemen en filters en effecten aan hun foto’s en video’s toevoegen
 • Kies de kleur van de dag met 50+ keuzes van wijzerplaat
 • Educatieve opties: VTech staat erom bekend plezier met leren te combineren op een creatieve manier. Dit horloge biedt veel leer- en logicapuzzels
 • Duurzaam ontwerp: Een stevige horloge band en waterbestendige wijzerplaat (spatwaterdicht, NIET waterdicht!) maken dit een geweldige optie voor kinderen die onvoorzichtig zijn en zich vaak stoten of vallen
 • USB-verbinding: Omdat dit horloge geen verbinding met internet maakt, wordt het geleverd met een USB-kabel om het uploaden van foto’s en video’s eenvoudig te maken

Nadelen

 • Wat oudere kinderen vanaf een jaar of 8 zullen features gaan missen.

VTech heeft de ultieme kinder-smartwatch gemaakt, die veel coole functies heeft maar niet te veel kost.

Het is eigenlijk net zo’n geweldig apparaat als de speciale Vtech kindertablets die er zijn waar we eerder over schreven.

Je kunt al je favoriete games en apps downloaden om de smartwatch van je zoon of dochter aan te passen.

En aangezien internet verbinding op deze watch niet mogelijk is, kan jij ze er met een gerust hart mee laten spelen.

Vtech Kidizoom DX2 beoordeling

(bekijk meer afbeeldingen)

Welke features heeft de VTech KidiZoom Smartwatch DX2?

De features van deze DX2 smartwatch zijn er geweldig veel:

 • twee ingebouwde camera’s
 • bewerken van foto’s en video’s
 • kleuren touchscreen met analoge en digitale tijdweergave én 3D weergave
 • stopwatch – timer – wekker – kalender
 • ingebouwde bewegingssensor en stappenteller
 • stemopname en stemvervormer
 • spelletjes (ook met AR)
 • 256 MB intern geheugen
 • ingebouwde oplaadbare accu (inclusief micro USB-kabel)
 • Family Setup (de smartwatch kan worden ingesteld via de smartphone van een ouder)

De smartwatch heeft best een groot geheugen, van 256 MB: je kind zal veel spelletjes kunnen downloaden, maar ook zijn zelfgemaakte video’s en foto’s kunnen uploaden.

Deze kan hij dan weer delen met een pc, door middel van de bijgeleverde USB-adapter.

Jij kan op deze smartwatch dus ook eenvoudig, al zijn favoriete games, maar ook apps, downloaden om de smartwatch van je zoon of dochter helemaal aan zijn of haar smaak aan te passen.

Heel erg leuk voor je kind, is dat zijn foto’s bewerkbaar zijn, net zoals dat in Snapchat mogelijk is!

De beste educatieve apps in een smartwatch

Wat de educatieve opties betreft: VTech staat erom bekend speelplezier goed met leren te combineren, op een heel creatieve manier.

Dit horloge biedt dan ook veel leermogelijkheden en brengt je kind spelenderwijs ook het logisch denken bij.

Als je kind wil leren klokkijken, helpt de DX2 hem daar ook mee! Je kleine kan de wijzerplaten wisselen tussen digitale en standaard wijzerplaat en tijd kan hardop worden uitgesproken.

Kinderen brengen tegenwoordig – net als wij volwassenen – veel te veel tijd zittend achter een scherm door, met de kindertablet of achter de pc.

Dit horloge zorgt er in ieder geval ook voor dat je kind lekker actief blijft.

Vtech heeft ook de stappenteller en een aantal leuke functies om sport te stimuleren, maar ze hebben zich vooral gefocust op games, met een aantal actieve (AR) games, wat een leuke extra dimensie (letterlijk!) kan toevoegen.

Het is de meest uitgebreide en toffe smartwatch voor jouw kind, door zijn vele leuke functies en leerzame features.

En hij kan gelukkig wel tegen een stootje, er is rekening mee gehouden dat ook de jongere kids dit ‘slimme horloge’ waarschijnlijk de hele dag dragen, ook tijdens het buiten spelen.

Ravotten moet – met dit horloge om de pols – dus geen probleem zijn.

Via [email protected] Park kunnen er nog meer spellen, klokweergaves en foto-effecten gedownload worden, hoe tof is dat?

Bekijk de Vtech Kidizoom hier

Vtech Kidizoom vs Garmin Vivofit Jr

De Vtech Kidizoom is een goede instap in de wereld van smartwatches voor kinderen, zeker met zijn lagere prijspunt, maar zoals we zeiden voor wat oudere kinderen vanaf een jaar of 8 zullen er belangrijke features missen.

De Kidizoom is meer gericht op entertainment met best leuke apps en spellen zo out of the box, terwijl de Vivofit van Garmin echt meer gericht is op activiteiten en het stimuleren van sporten en klusjes doen door het unlocken van delen van de apps.

 • Ben je meer gericht op het opvoeden en stimuleren dan is de activity tracker van Garmin er eentje voor jou
 • Ben je meer gericht op een leuke smartwatch voor je kleine kind dan is de Kidizoom een betere keuze

Lees ook: de beste laptops voor school of studie

Beste goedkope smartwatch voor kind 10 tot 12 jaar: Amazfit Bip

Een goedkope activity tracker met hartslagmeter

Beste goedkope smartwatch voor kinderen 10 tot 12 jaar

(bekijk meer afbeeldingen)

Oordeel

 • Beste voor: Oudere kinderen die met name hun sportieve prestaties willen bijhouden
 • GPS: Ja, maar jij kunt het niet volgen op jouw telefoon
 • Waterbestendig: Ja, tot 30 minuten in water ondergedompeld
 • Levensduur batterij: 4 dagen (fabrikant zegt 9)

Kenmerken

 • Deze is meer geschikt voor oudere tweens en tieners die niet meer zo geïnteresseerd zijn in selfies nemen en games spelen, maar een stoer horloge zoeken om hun sportiviteit te meten.
 • Het zal waarschijnlijk jongere kinderen niet aanspreken, maar de Amazfit Bip is een geweldige smartwatch voor tieners die geïnteresseerd zijn in wandelen, hardlopen en meer (60 sportmodes!).
 • De GPS is goed, maar niet bedoeld om voor jou je kind te volgen, hoewel een handige tip is om af te spreken dat ze af en toe hun geschiedenis met je delen als je toch wat controle wilt over waar ze heen gaan.

Voordelen

 • Met 31 gram is het een van de lichtste horloges, dus hij zal niet in de weg zitten, handig voor je kids die echt voor topsport gaan.
 • Hij is compatibel met zowel Android als iOS8 en hoger en is de eerste op de met een goede hartslagsensor, terwijl hij ook notificaties voor oproepen, sms’en, e-mails en andere mobiele apps kan tonen.

Nadelen

 • De app is heel erg handig in gebruik, maar het is in wezen een horloge voor volwassenen…
 • Je vindt hier geen kindvriendelijke instellingen.

Verbeterde leesbaarheid

De eerste versie van deze Amazfit Bip was soms wat lastig om uit te lezen. Deze nieuwe versie heeft enorme sprongen gemaakt in de display zodat je nu ook je historische prestaties kunt zien op de watch en niet voor alles je telefoon nodig hebt.

Hij heeft geen OLED display dus de helderheid kan een beetje tegenvallen, maar dat is met name ook waar zijn lage prijskaartje vandaan komt.

Meestal betekent dit dat je je horloge niet goed af kunt lezen op een zonnige dag.

En dat is nou juist wanneer je naar buiten wilt gaan om lekker te sporten, right?

Ze hebben dit opgelost door een transflectief kleurendisplay te gebruiken die ook goed te zien is in felle zon.

Een waterdicht sporthorloge die zo accuraat is en ook nog eens smart functies heeft als texts lezen en gesprekken zien, WOW!

Check de laatste prijzen hier

Beste Apple smartwatch voor kinderen: Apple Watch SE

Beste Apple smartwatch voor kinderen: Apple Watch SE

(bekijk meer afbeeldingen)

Oordeel

Beste voor: Oudere kinderen, die alle functies ook echt kunnen gebruiken
GPS: Ja
Waterbestendig: Ja, in ondiep water zwemmen, maar niet voor duiken of waterskiën. Wanneer je kind een zwemwork-out start, vergrendelt de watch het scherm automatisch met het waterslot.
Levensduur batterij: 18 uur

Kenmerken

 • diameter: 40 mm
 • besturingssysteem: iOS
 • NFC: ja
 • schermtype: Retina oled
 • compatibel met: iOS (en Android)
 • ingebouwde GPS
 • hartsensor
 • kompas
 • always-on hoogtemeter

Voordelen

 • oudercontrole voor kinderen
 • Family set up *
 • valdetectie
 • automatisch bellen van nooddiensten ook in buitenland
 • zwemdicht tot 50 meter diep
 • muziek afspelen zonder smartphone
 • prima prijs voor een Apple smartwatch

Nadelen 

 • hoge prijs in vergelijking met andere kindersmartwatches
 • geen spotify zonder iphone erbij of wifi
 • geen oplaadadapter meegeleverd

Naast het Apple topmodel kun je al een aantal jaren kiezen voor een goedkopere uitvoering; de Series SE. 

Voorheen waren deze modellen gebaseerd op voorgangers, maar vanaf nu heeft Apple een speciale middenklasse van de Apple Watch gemaakt, net als van de telefoon.

Met goedkopere materialen en wat minder functies, zoals de ECG-functie en het Always-on-display. Gelukkig is valdetectie wel aanwezig!

De Apple Watch SE heeft een S5-chip, en dit model heeft ook het kompas, dat je misschien al kent van de Apple Watch Series 4 en Series 5.

De nieuwe SE heeft geen Force Touch meer, de drukgevoelige techniek in het scherm. Als je nu extra opties wilt zien moet je je vinger iets langer op het scherm houden. 

Je kind kan kiezen met de SE uit tientallen work‑outs, en deze smartwatch houdt al je kind’s bewegings- en trainingsdoelen precies bij.

De Slaap-app helpt kinderen om beter te slapen, je kind kan bellen, berichten versturen en muziek luisteren, direct vanaf zijn pols. 

Eenmaal uit het water, moet via een draai aan de Digital Crown het scherm ontgrendeld worden en kan er eventueel water uit verwijderd worden. 

*Met Family Setup kan de Apple Watch worden ingesteld via de iPhone van een ouder zonder de iPhone daarna te hoeven gebruiken. Eerder moest deze gekoppeld worden met de iPhone van die gebruiker.

Nu kun je als ouder jouw eigen iPhone gebruiken om meerdere horloges voor kinderen te koppelen. Maar wist je dat de V-Tech Kidizoom DX2 trouwens ook Family set up heeft?

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Lees ook: wat is de juiste leeftijd voor een Apple Watch voor kinderen

Hoe we de beste smartwatches voor kinderen hebben gekozen

We hebben meer dan dertig verschillende smartwatches voor kinderen onderzocht en vergeleken.

Om ervoor te zorgen dat we het neusje van de zalm hebben gekozen, hebben we de factoren die het belangrijkst zijn voor ouders en kinderen in gedachten gehouden.

Voor elke smartwatch die we hebben overwogen, hebben we gekeken naar zaken als prijs, functies, functionaliteit, duurzaamheid en bruikbaarheid.

Naast het verkennen van de details van elke smartwatch, hebben we ook online reviews van klanten en experts doorgenomen.

Lees ook: de leukste robots voor tech savvy kids

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.