Beste houten babyspeelgoed beoordeeld 6 maanden tot 1 jaar

door Joost Nusselder | Geupdate op:  augustus 11, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Beste houten babyspeelgoed

Leukste voor baby en dreumes: Jouéco

Leeftijd: 1+ jaar

Jouéco houten activiteiten kubus met kralendoolhof

(bekijk meer afbeeldingen)

Wat het is: een houten kubus van 14 cm x 13 cm x 13 cm met veel dingetjes voor kleine vingers om mee te spelen.

Een activiteiten kubus biedt een kind veel mogelijkheden om mee te spelen en er zijn veel verschillende verkrijgbaar. Het voordeel van een kubus is dat hij gemakkelijk op te bergen is.

Zo heeft deze bijvoorbeeld een best wel groot kralendoolhof om lekker mee te spelen en mijn zoon begon dat echt door te krijgen toen hij hem al een tijdje had. Eerst speelde hij vooral met de kralen op de zijkant en probeerde hij de blokjes aan de andere kant in de juiste gaatjes te krijgen als met een vormenstoof (meer beoordeeld hier!).

Maar het voordeel van de kubus is dat je het kralendoolhof gemakkelijk in de kubus zelf opbergt, op zijn kop zeg maar, zodat het opruimen van het toch best wel grote stuk speelgoed minimale ruimte in beslag neemt.

Jouéco is zo’n merk wat leuk en betaalbaar houten speelgoed maakt, en deze kubus is weer een hele leuke toevoeging aan de speelkamer. Het is stevig gemaakt, er zitten geen gevaarlijke delen aan en het biedt genoeg om kinderen van verschillende leeftijden mee te vermaken.

Het is echt zo’n ding waar hij telkens weer naar terugkeert om hem weer op te pakken en weer wat nieuws mee te proberen.

Wij vinden het bijvoorbeeld goed om speelgoed af en toe te rouleren zodat hij niet teveel tegelijk heeft, en deze ontdekt hij dan telkens weer even in de slaapkamer of in de speelkamer.

Jouéco is een merk dat houten speelgoed produceert en dat zich inzet voor het milieu en duurzaamheid. Een ‘ecofriendly’ speelgoed merk dus, zoals we dat tegenwoordig graag noemen.

Het hout komt van FSC gecertificeerde bomen uit beheerde bossen. Deze bomen moeten aan een grote lijst criteria voldoen voordat ze een certificering krijgen.

Door gebruik te maken van duurzaam hout, draagt Jouéco zijn steentje bij aan een gezondere leefomgeving en een betere toekomst voor mens en dier.

Joueco speelgoed

Jouéco vindt het belangrijk dat we allemaal nog lang kunnen genieten van onze prachtige natuur.

In dit artikel bespreek ik mijn favoriete speelgoed items van Jouéco.

Om nu echt mijn ware favoriet te kiezen, vind ik eerlijk gezegd moeilijk. Al het speelgoed van Jouéco ziet er werkelijk prachtig uit en dient een opvoedkundige functie.

Op een spelende manier leert een kind dankzij Jouéco alles over het dagelijks leven.

Maar als ik er dan toch ééntje zou uit moeten kiezen, dan zou dat de Jouéco Houten Kassa met Scanner en Betaalpas zijn.

Dit speelgoed heeft diverse positieve reviews ontvangen van tevreden papa’s en mama’s.

Het speelgoed bestaat uit een houten kassa met scanner, kaartlezer en andere bijbehorende accessoires. Kinderen leren door middel van dit speelgoed waar een kassa voor wordt gebruikt en hoe het wordt gebruikt.

Naast deze fantastische houten kassa zijn er nog een aantal andere interessante speelgoed items die ik graag wil bespreken.

Is jouw kleintje helemaal gek van treinen? Bekijk hier de 11 beste houten speelgoed treinsets!

Overall leukste Jouéco speelgoed: Houten Kassa met Scanner en Betaalpas

(bekijk meer afbeeldingen)

Zoals ik hierboven ook al noemde, is deze houten kassa met scanner en kaartlezer ontzettend interessant speelgoed voor jonge kinderen.

Het is een lust voor het oog! De kassa heeft mooie gekleurde knoppen die uitnodigen tot spelen.

Het speelgoed wordt geleverd met alle nodige accessoires om een kind kennis te laten maken met een kassa en betalen. Je krijgt er zelfs munten bij en een creditcard.

Door middel van de knoppen op de kassa zal een kind leren de getallen te herkennen alsook de kleuren. Ook zal het speelgoed een kind helpen om kleuren te herkennen.

Daarnaast zal het bijdragen aan de ontwikkeling van de oog-hand coördinatie en leert een kind redeneren.

Om het spelen met de kassa nóg realistischer te maken, kunnen kids zelf een kassabon maken waarop ze kunnen krabbelen of schrijven.

De aanbevolen leeftijd voor dit speelgoed is tussen de 2 en 4 jaar.

Voor wie is het speelgoed van Jouéco leuk?

Het speelgoed van Jouéco richt zich op kinderen vanaf 6 maanden tot 3 jaar, maar ook ouder.

Het speelgoed heeft mooie vrolijke kleuren en bevat vaak schattige illustraties. Het assortiment houten speelgoed is breed.

Het speelgoed kan tijdens het opgroeien gebruikt blijven worden en krijgt met de tijd andere doeleinden. Zeker een voorbeeld van duurzaam speelgoed dus.

Dankzij de speelwereld van Jouéco leren kinderen op een speelse manier hoe een dokter bijvoorbeeld te werk gaat, hoe je moet huishouden, of wat er bij het werk van een politieagent hoort.

Ik kan me eigenlijk bijna niet voorstellen dat je na het lezen van dit artikeltje je nog niet overtuigd bent geraakt van Jouéco!

Het speelgoed van dit merk heeft wat mij betreft alleen maar voordelen, en staat ook gewoon prachtig op de speeltafel.

Behalve het aantrekkelijke uiterlijk van het speelgoed, is het ook nog eens veilig, gemaakt van natuurlijke materialen en ontzettend duurzaam. Bij Jouéco speelt het milieu zeer belangrijke rol.

Het wordt tijd dat wat meer aan onze natuur en toekomst gaan denken, en dus vaker producten kopen die milieuvriendelijk zijn.

Minder plastic, meer hout!

Bekijk alles van Jouéco hier

Breedste assortiment: PlanToys

Foto van meisje ie geconcentreerd het Plan Toys bever houten stapelspel speelt

(bekijk meer speelgoed)

Het doel van het spel Timber Tumble van PlanToys is om zoveel mogelijk boomstronken van de dam te verwijderen zonder de bever die bovenop zit eraf te laten vallen.

Een beetje zoals een dierlijke versie van Jenga. Perfect formaat voor kleine handen, kinderen kunnen de houten U-vormige houder gemakkelijk stapelen met cilindrische houten blokken van verschillende groottes om het spel op te zetten, en dan duwen spelers de cilinders er tussen uit met een stok.

Hoewel de speeltijd vaak kort is, vind ik het geweldig dat dit spel niet alleen kinderen helpt bij het ontwikkelen van hand-oogcoördinatie, maar ook geduld en concentratie aanmoedigt en ook strategie leert.

In deze video van PlanToys kun je zien hoe het werkt:

En hoewel het door maximaal vier mensen kan worden gespeeld, kan dit spel ook door je peuter in zijn eentje worden gebruikt voor een spelletje of zelfs de blokjes apart voor wat open einde blok spelen, super!

Bekijk meer van PlanToys

Waarom is PlanToys zo’n goed merk?

In 1981 kwamen zeven universitair afgestudeerden samen met een gedeelde missie om de wereld meer positiviteit te geven.

Vitool Viraponsavan, een van de sterkste stemmen van de groep, richtte PlanToys op en inspireert sindsdien kinderen en gezinnen over de hele wereld.

Bij PlanToys zijn duurzaamheid en de ontwikkeling van kinderen de top prioriteiten. Met een sterke missie om een duurzame wereld te creëren, houdt PlanToys bewust rekening met elke afzonderlijke productiestap om de impact op het milieu te minimaliseren.

Deze missie wordt geïmplementeerd via de drie pijlers van PlanToys, ook wel bekend als de “Duurzame Weg”. Dit omvat duurzaam materiaal, duurzame productie en duurzame geest.

De producten van PlanToys zijn gemaakt van rubberhout van rubberbomen die geen latex meer produceren. De overgebleven materialen worden ingezet voor de gerecyclede serie die de naam PlanWood draagt.

Wist je dat PlanToys in 1990 het eerste geprefabriceerde poppenhuis ter wereld produceerde?

PlanToys was hiermee de eerste speelgoedfabrikant die een gebruiksvriendelijk poppenhuis ontwierp dat gemakkelijk in elkaar te zetten was.

Het PlanToys Mijn Eerste Poppenhuis vereist slechts 10 schroeven!

PlanToys heeft meer dan 70 onderscheidingen ontvangen uit 11 landen over de hele wereld.

Door de jaren heen heeft PlanToys wereldwijd erkenning gekregen door hun filosofieën en prachtig vervaardigd houten speelgoed.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.