Beste goocheldoos kind: 8 goochelsets beoordeeld 3 t/m 8 jaar

door Joost Nusselder | Geupdate op:  juli 28, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Ben jij ook zo dol op de ongelooflijke kunsten van David Copperfield of onze eigen Hans Klok? Zorg er dan voor dat je kleine leert goochelen!

Goochelen is een superleuke bezigheid. Wat zal je kind genieten (en jij ook!), als iedereen verbaasd is en vol lof over zijn of haar goocheltrucjes!

En…jong geleerd is oud gedaan; Er zijn zelfs al simpele goochelsets voor peuters te koop.

8 beste goochelsets beoordeeld

Als je nog een jong kind hebt en je voor het eerst met goochelen gaat beginnen zou ik deze Basic Happy Magic konijn uit de hoge hoed aanraden. Een hele leuke eerste instap in de wereld van goochelen en om je kind te leren dat dingen kunnen verdwijnen.

Maar voor andere leeftijden zijn er natuurlijk ook leuke complete sets te vinden.

Ik heb naar de tofste goocheldozen gezocht voor kids in de leeftijd van drie tot en met acht jaar. Je kind kan direct aan de slag met een van deze enorm leuke sets:

GoocheldoosAfbeeldingen
Beste goochel speelgoed voor kind van drie jaarBasic Happy Magic konijn uit de hoed Beste goochel speelgoed voor kind van drie jaar: Basic Happy Magic konijn uit de hoed

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goochel speelgoed voor kind van vier jaar: Magic Cage Beste goocheldoos voor kind van vier jaar: Magic Cage

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste goocheldoos voor kind van vijf jaar: Magische goochelset bestaande uit 5 unieke goocheltrucs Beste goocheldoos voor kind van vijf jaar: Magische goochelset bestaande uit 5 unieke goocheltrucs

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goochelset voor kind van zes jaar: Venjoy 35 magische trucs Beste goocheldoos voor kind van zes jaar: Venjoy 35 magische trucs

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste goocheltrucs voor kind van zeven jaar: Street Magic Beste goocheldoos voor kind van zeven jaar: Goocheldoos Street Magic

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste goocheldoos voor kind van acht jaar: Marvin’s Mind Blowing Magic Beste goocheldoos voor kind van acht jaar: Marvin's Mind Blowing Magic

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste griezel goocheldoos: Goliath Mr. Creepy Beste griezel goocheldoos: Goliath Mr. Creepy

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste goocheldoos met hoed en konijn: Hanky Panky Magic Hat

 

 

Beste goocheldoos met hoed en konijn: Hanky Panky Magic Hat

 (bekijk meer afbeeldingen)

Wat leren kinderen van goochelen?

Bij jonge kinderen zie je dat ze vaak dezelfde rol kiezen. Als ze zich eenmaal graag verkleden, als in dit geval een goochelaar, zullen ze dit personage nog heel vaak kiezen.

Dat is op zich wel logisch, want alle aangeleerde dingen moeten eerst worden geoefend. Een kind oefent altijd door te spelen. Rollenspelen leveren een grote bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen.

Het goochelen stimuleert het nadenken, inbeelden, verzinnen, herinneren, experimenteren, herhalen en verwerken bij een kind.

Het zelfvertrouwen krijgt een boost als je kind complimentjes krijgt! Maar wie weet, wordt er bij je kind wel een enorme interesse gewekt en wordt goochelen zijn of haar grote hobby!

Beste goochelsets beoordeeld

Beste goochel speelgoed voor kind van drie jaar: Basic Happy Magic konijn uit de hoed

Beste goochel speelgoed voor kind van drie jaar: Basic Happy Magic konijn uit de hoed

(bekijk meer afbeeldingen)

De Happy Magic goocheltruc met het konijn uit de hoge hoed zorgt ervoor dat je peuter familie en vriendjes kan verrassen met een geweldige goocheltruc!

Deze leuke set bestaat uit een hoed en een konijn en met een simpele handbeweging kun je hem laten verdwijnen en weer laten verschijnen.

In het begin vinden ze het waarschijnlijk het leukste om gewoon te kijken hoe jij het doet maar ze kunnen dit als peuter ook zelf oppakken.

Geschikt voor je driejarige kindje want er zitten helemaal geen kleine delen bij en de truc is lekker simpel.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste goochel speelgoed voor kind van vier jaar: Magic Cage

Beste goocheldoos voor kind van vier jaar: Magic Cage

(bekijk meer afbeeldingen)

Met deze Goocheldoos Magic Cage doos met magische kooi zorgt je kleuter voor een wervelende goochelshow! Laat je kind een opgeblazen ballon in de lege kooi plaatsen.

Sim sala bim en plotseling zit er daar toch een konijn in de kooi! Dit is een unieke goocheltruc om aan volwassenen en vriendjes te laten zien.

Wat zal je kleine goochelaar trots zijn op de uitbundige recties van het publiek! De set heeft onder meer nog een touw dat van kleur verandert, een schotel met muntjes, een waar tover-ei en nog veel andere toffe trucs.

Voor kids vanaf vier jaar!

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste goocheldoos voor kind van vijf jaar: Magische goochelset bestaande uit 5 unieke goocheltrucs

Beste goocheldoos voor kind van vijf jaar: Magische goochelset bestaande uit 5 unieke goocheltrucs

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze waanzinnige Magische goochelset bestaande uit 5 unieke goocheltrucs set bevat snel te leren goocheltrucs voor je kind! De set komt met een fraaie goochel opbergzak.

Er zitten vijf trucs in deze doos; De eerste Goocheltruc: De ‘doeken die van kleur veranderen’ is een simpele, leuke en visuele goocheltruc!

De goochelaar heeft twee verschillende gekleurde doeken die aan elkaar geknoopt zijn, bijvoorbeeld een gele en een rode.

De goochelaar glijdt met zijn hand langs de doeken en deze verkleuren in zijn vuist naar een groene en een blauwe doek! Makkelijk te doen voor je kindje, maar met een verrassend resultaat!

De tweede Goocheltruc: De ‘goochel duim’ is een must have voor alle goochelaars in spe. Je kleine kan er meerdere trucs mee doen. De goochel duim wordt in de vuist verborgen.

Dan moet er een sjaal in de hand verstopt worden, maar die wordt in de goochel duim verstopt. Als de hand open gaat is de sjaal verdwenen! Goed he?

De derde Goocheltruc: De ‘rokende vingers’, iedereen zal versteld staan hoe je kindje rook laat opstijgen vanuit de vingers. Het gemakkelijkst gaat dit door de vingers tegen elkaar aan te wrijven met het speciale magische papier.

Het lijkt net of de vingers in brand staan! Een geweldige truc die jouw kleine trots kan showen aan publiek!

De vierde Goocheltruc: De ‘rekbare elastische tong’, Je kind klemt de goocheltong vast tussen de tanden en laat iedereen versteld staan van de lengte van zijn of haar tong.

Je kleine goochelaar kan de tong ook doorboren met een speld zonder zelf een krimp te geven! Er klinkt vast een daverend applaus voor je kind!

De vijfde Goocheltruc: Deze drie rode ‘magische spons ballen’ zijn onmisbaar als je kleine een toffe verdwijntruc gaat doen.

Je kind kan de bal op magische wijze laten verdwijnen en vervolgens weer laten verschijnen; Steeds weer zal de kleine goochelaar zijn publiek om de vinger winden!

Geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar.

Bekijk deze goochelset hier

Beste goochelset voor kind van zes jaar: Venjoy 35 magische trucs

Beste goocheldoos voor kind van zes jaar: Venjoy 35 magische trucs

(bekijk meer afbeeldingen)

Zo! Wel 35 super VERBLUFFENDE GOOCHELTRUCS die stapsgewijs worden uitgelegd aan je kleine!

Heeft je kind de ambitie om een echte goochelaar worden en iedereen te verrassen met zijn of haar prachtige goochelkunsten? Dan zijn de Venjoy echt iets voor deze goochelaar in spe!

Maar liefst 35 trucs kan je kind oefenen. Alle trucs worden met duidelijke illustraties, tot in de details uitgelegd. Je kind leert zo heel snel de kneepjes van het vak en maakt zich zo alle goochel geheimen meester!

Een aanrader voor kids vanaf zes jaar!

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste goocheltrucs set voor kind van zeven jaar: Street Magic

Beste goocheldoos voor kind van zeven jaar: Goocheldoos Street Magic

(bekijk meer afbeeldingen)

De toffe Goocheldoos Street Magic goocheldoos leert je kind trucs die bekend zijn van tv! Met de tover-baseballcap kan je kind voorwerpen laten verdwijnen en daarna weer tevoorschijn toveren.

Ook de schoenveter truc is waanzinnig; De veters strikken zichzelf! Met deze professionele truc zal jouw eigen goochelaar het publiek doen verbazen!

Met de magische credit cards, de speelkaarten en de bewegende luciferdoosjes zal je kind het publiek wederom versteld doen staan!

De doos komt met een handleiding in vier talen: Engels, Frans, Nederlands en Spaans. Deze set geeft ook toegang tot heel leerzame online instructievideo’s.

Geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar.

Bekijk de meest actuele prijzen hier

Beste goocheldoos voor kind van acht jaar: Marvin’s Mind Blowing Magic

Beste goocheldoos voor kind van acht jaar: Marvin's Mind Blowing Magic

(bekijk meer afbeeldingen)

De geweldige Marvin’s Mind Blowing Magic trucjes zijn inderdaad ‘Mind blowing’! Je kind kan 100 trucjes leren. Deze set is voor de fanatieke goochelaar vanaf acht jaar.

Daarnaast krijg je kind toegang tot video-instructies en AR-illusies via de toffe Marvin’s Magic App! Duidelijk al wat moeilijkere trucjes, voor kinderen vanaf acht jaar.

Bekijk deze complete set hier

Beste griezel goocheldoos: Goliath Mr. Creepy

Beste griezel goocheldoos: Goliath Mr. Creepy

(bekijk meer afbeeldingen)

We hebben ook nog de griezelige Mr. Creepy Magic Goocheldoos! Deze goocheldoos bevat maar liefst 25 angstaanjagende trucs die gemakkelijk zijn aan te leren. De set komt met een tof creepy stripboek, dat jouw kind stap voor stap alle trucs leert. Je kind zal deze zeer ongewone goocheldoos geweldig vinden. Veruit de meest macabere goocheldoos ooit! Voor kinderen vanaf zeven jaar!

Beste goocheldoos met hoed en konijn: Hanky Panky Magic Hat

Beste goocheldoos met hoed en konijn: Hanky Panky Magic Hat

(bekijk meer afbeeldingen)

De Goocheldoos met goochelhoed met Pluche Konijn en Instructieboek – 125 Trucs is een toffe set met de alom bekende hoge goochelaarshoed waar zowaar een (pluche) konijn uit tevoorschijn komt!

Deze hoed heeft een geheim binnenvak en komt met een stap voor stap instructieboek. Uit het boek kan je kind maar liefst tweehonderd trucs leren.

Jouw lieverd zal zich een echte goochelaar voelen tijdens het showen van deze geweldige trucs! Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Check de meest actuele prijzen hier

Trucs uitgelegd op Youtube

Op youtube worden veel trucs uitgelegd, misschien leuk om met je kind naar te kijken! Ook de trucs van het beroemde programma Mindf*ck worden ‘verraden’.

Sommige goochelaars als Derren Brown bijvoorbeeld, werken op een bepaalde manier waarbij zowel de truc als de uitleg bedrog is.

Er zijn methodes om publiek bijvoorbeeld bepaalde kaarten te laten kiezen, echter worden deze uitgelegd als het kunnen ‘voorspellen’ of ‘gedachten kunnen lezen’.

Het programma Mindf*ck wordt natuurlijk ook zo gemonteerd dat cruciale momenten niet altijd te volgen zijn. De kijker krijgt dus lang niet alles te zien!

En goochelen.nl heeft bijvoorbeeld een heel kanaal met uitleg van trucs:

Tof om samen met je kind naar te kijken en ervan te leren!

Beroemde goochelaars

Er zijn een aantal geweldige goochelaars, ook wel illusionisten genoemd, waar jij wellicht wel al fan van bent. Misschien is het leuk om ook je kind kennis te laten maken met deze top goochelaars.

Vertel je kind over Houdini, Copperfield en Hans Klok!

Harry Houdini werd geboren op 24 maart 1874. Hij was de eerste wereldberoemde goochelaar, alom bekend om zijn erg gevaarlijke ontsnapping trucs.

Hij wist zichzelf snel te bevrijden uit dikke handboeien en ook zware sloten kraken bleek voor Houdini een eitje! Hij kon zelfs ontsnappen uit een dwangbuis of een hermetisch afgesloten vat.

Na verloop van tijd kreeg de perfectionistische Houdini ‘concurrentie’ van andere goochelaars die hem imiteerden.

Hij ging de uitdaging met zijn concurrenten echter altijd aan en wist daarbij iedere keer de ander te slim af te zijn! Een geweldig illusionist.

Ook goochelaar David Copperfield, oftewel David Seth Kotkin, geboren in 1956, is een van ‘s werelds meest beroemde en getalenteerde goochelaars, vooral door het vertellen van spannende verhalen in combinatie met zijn spectaculaire illusies.

Wist je dat hij ooit het Vrijheidsbeeld in New York heeft laten verdwijnen? En wist je ook dat hij zwevend boven de Grand Canyon gespot is? David begon op twaalfjarige leeftijd al met professionele acts.

Hij was het jongste lid ooit, dat werd toegelaten tot de ‘Society of American Magicians’. Toen hij zestien was, doceerde hij zelfs al ‘magie’ aan de New York University.

Ongelooflijk toch?

En wie kent deze blonde goochelaar niet? De wereldberoemde illusionist van Nederlandse bodem; Onze eigen Hans Klok! Hij werd geboren in Purmerend op 22 februari 1969.

Hans begon ook al heel vroeg met goochelen, op zijn tiende verjaardag ontving hij een super magische set en daar is hij mee aan de slag gegaan!

Hans begon sindsdien op te treden voor vrienden en ook op hun verjaardagsfeestjes werd hij dikwijls als goochelaar gevraagd.

Hij begon zijn professionele goochel-carrière al als tiener, nadat hij op zijn veertiende eerst jeugdkampioen van Nederland werd en daarna zelfs van Europa!

Op zijn eenentwintigste wonnen Hans en zijn assistente Sittah de ‘Grote Prijs van Nederland’. Vier jaar later trad hij voor het eerst op in Las Vegas, als onderdeel van ‘The World’s Greatest Magic’ show.

Deze shows werden live uitgezonden vanuit het beroemde Caesars Palace voor een miljoenenpubliek!

Er bestaat natuurlijk de mogelijkheid dat jouw kleine goocheltalent net zo groot wordt als een van deze wereldberoemde goochelaars!

Conclusie

Heeft jouw kleine een voorkeur voor griezelige trucs, dan is een griezel goochelset het mooiste cadeau om te geven.

Maar misschien gaat zijn of haar voorkeur juist uit naar kaartentrucs, deze zijn vrij makkelijk onder de knie te krijgen en geven je kind zo enorm veel voldoening. Er zijn zoveel toffe goochelsets verkrijgbaar!

Zorg er in ieder geval voor dat je een goocheldoos aanschaft die bij de leeftijd van je kleine past; Het is fijn en goed voor het zelfvertrouwen van je kleine als de ingestudeerde trucjes goed slagen!

Voor de iets grotere kinderen (8+) zijn de gedachten-trucs interessant.

Door middel van ‘telepathie’ kunnen zij hun publiek vermaken! Je zal nu vast wel een idee hebben welke set het best zal passen bij jouw mini goochelaar, succes!

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.