Waveboard leeftijd | Vanaf 5 jaar is een waveboard geschikt

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Als je de waveboards hebt gezien, dan weet je dat het een stuk laagdrempeliger is dan bijvoorbeeld skateboarden.

De snelheden zijn een stuk lager wat het een uitermate geschikt stuk speelgoed maakt voor ook jongere kinderen.

Er zijn een aantal waveboard merken die toch voor wat meer professionals zijn, maar ook heel wat die super eenvoudig te leren zijn.

Het zal je verbazen hoe snel kinderen al kunnen leren om er op eentje te rijden.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Vanaf welke leeftijd is een waveboard geschikt?

Je kunt met waveboarden beginnen vanaf 5 jaar, hoewel ook nog zelfs jongere kinderen er op eentje rijden. Vanaf 5 jaar hebben de meeste kinderen de motoriek en durf om zichzelf vooruit te stuwen doormiddel van hun beweging, zoals bij waveboarden nodig is.

Het jochie in onderstaande video is bijvoorbeeld 4 jaar oud.

Heel jonge kinderen kunnen al beginnen te leren op een waveboard, zeker als er al eentje thuis is van een oudere broer of zus (of van jezelf).

Hoe leert een jong kind waveboarden?

Het is een kwestie van opstappen en gaan, en doordat de snelheid zo laag is kan er ook niet heel veel mis gaan.

Zolang je maar let op waar ze rijden.

Het liefste in de tuin spelen waar je er zicht op hebt en ze niet onder een auto kunnen komen doordat ze per ongeluk doorrollen. En het liefste op wat zachtere tegels.

Je beweegt met een waveboard vooruit door wat heen en weer te zwenken dus het is best leuk om te zien voor jonge kinderen hoe ze hun hele lichaam gebruiken.

Als er dan een board is die je je jonge kind wilt geven, dan is het waveboard wellicht nog wel het meest geschikt.

Ik raad aan om er niet eerder dan vanaf 5 jaar mee te beginnen.

Waar let je op bij het kopen van waveboards voor kinderen?

Bij het kopen van een waveboard is het cruciaal om te letten op de wieltjes, meestal tussen 68 en 80 mm groot. Vergeet niet de ABEC-waarde van de lagers te overwegen; over het algemeen geldt dat een hogere waarde betere lagers betekent.

Voor kleinere kinderen zou ik kiezen voor goede waveboards van kunststof voor duurzaamheid en lichtheid in plaats van hout.

Overall beste waveboard

RazorRipstik Air Pro

Een maximale gewichtscapaciteit van 110kg en heeft een concaaf deckontwerp met spikes en tractieblokken voor een goede grip om uitglijden te voorkomen.

9.1
Toy score
Product image

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.