Vanaf welke leeftijd is een waveboard geschikt

Waveboard leeftijd | Vanaf 5 jaar is een waveboard geschikt

Als je de waveboards hebt gezien, dan weet je dat het een stuk laagdrempeliger is dan bijvoorbeeld skateboarden.

De snelheden zijn een stuk lager wat het een uitermate geschikt stuk speelgoed maakt voor ook jongere kinderen. Er zijn een aantal waveboard merken die toch voor wat meer professionals zijn, maar ook heel wat die super eenvoudig te leren zijn.

Het zal je verbazen hoe snel kinderen al kunnen leren om er op eentje te rijden.

Vanaf welke leeftijd is een waveboard geschikt?

Ik zou zelf zeggen vanaf 5 jaar, hoewel ook nog zelfs jongere kinderen er op eentje rijden. Dit jochie is bijvoorbeeld 4 jaar oud:

Heel jonge kinderen kunnen al beginnen te leren op een waveboard, zeker als er al eentje thuis is van een oudere broer of zus (of van jezelf). Het is een kwestie van opstappen en gaan, en doordat de snelheid zo laag is kan er ook niet heel veel mis gaan.

Les ook: waveboard uitleg, hoe doe je dat nou eigenlijk?

Zolang je maar let op waar ze rijden. Het liefste in de tuin waar je er zicht op hebt en ze niet onder een auto kunnen komen doordat ze per ongeluk doorrollen. En het liefste op wat zachtere tegels.

Je beweegt je vooruit door wat heen en weer te zwenken dus het is best leuk om te zien voor jonge kinderen hoe ze hun hele lichaam gebruiken.

Als er dan een board is die je je jonge kind wilt geven, dan is het waveboard wellicht nog wel het meest geschikt. Ik raad aan om er niet eerder dan vanaf 5 jaar mee te beginnen.

Lees ook:  de beste waveboards beoordeeld, van kind tot pro

HOE LEERT JOUW KIND MET EDUCATIEF SPEELGOED?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol tips en acties voor ouders, de eerste email is dit GRATIS E-Book: "Hoe leert je kind met educatief speelgoed"
JA, GRAAG!
We sturen je graag tips en acties en gebruiken hiervoor Sendinblue conform ons privacy beleid
close-link