Waar kan ik tweedehands kinderkleding kopen tips

Waar kan ik tweedehands kinderkleding kopen? 6 Tips!

Tweedehands kinderkleding is te koop door heel Nederland. Er zijn verschillende markten, kringloopwinkels en online winkels waar je goede en goedkope kinderkleding op de kop kunt tikken. Er zijn zelfs tweedehands kinderkleding markten die zich speciaal richten op de verkoop van alleen tweedehands merk kinderkleding. Lees in dit artikel waar precies je tweedehands kinderkleding kunt kopen, tips om tweedehands kleding op de markt te kopen, hoe je kinderkleding via marktplaats koopt en of je tweedehands kinderkleding ook kunt ruilen.

Door het kopen van tweedehands kinderkleding bespaar je niet alleen geld, maar draag je ook bij aan een betere wereld. Op deze manier wordt kleding namelijk niet zomaar weggegooid wanneer het nog in goede staat is. Door spullen te hergebruiken dragen we ons steentje bij aan het klimaat, de maatschappij en onze eigen portemonnee. Want het leukste is misschien nog wel om op zoek te gaan naar de beste koopjes!

Dit zijn in het kort de tips voor het kopen van tweedehands kinderkleding:

 1. Kinderkleding beurzen
 2. Albert cuyp
 3. Kinderkleding op de markt
 4. Kinderkleding kopen op marktplaats
 5. Kleding van de gezinsbond
 6. Het ruilen van tweedehands kinderkleding

Soms kan het helpen om je kinderkleding achteraf te betalen, dan reken je af wanneer je je salaris weer hebt. Vaak is het echter ook een structureel probleem en zul je moeten kijken of je het ook goedkoper kunt doen. Ik zal de onderwerpen hier verder toelichten:

Waar zijn er tweedehands kinderkleding beurzen?

Tweedehands kinderkleding beurzen zijn er door heel Nederland en Vlaanderen. Ook op vlooienmarkten die niet specifiek gericht zijn op kinderkleding kun je leuke kinderkleding scoren.

Een aantal bekende, grote tweedehands kinderkleding beurzen welke goede kwaliteit kleding aanbieden zijn:

Kinderkleding & Speelgoed beurs XXL in Hilversum, Den Bosch en Amsterdam. Zij adverteren zichzelf als de grootste en gezelligste kinderkleding en speelgoedbeurs van heel Nederland. Hier worden zowel nieuwe als tweedehands spullen verkocht voor kinderen van 0 tot en met 10 jaar en de entree is 3,50 (2,50 online).

Bengelbeurs in Delft. Hier wordt tweedehands (merk) kinderkleding verkocht van maat 80 tot en met 164 en je kunt er met pin betalen.

Jippiebeurs in Zeist. Adverteert dat je hier moet zijn voor de betere tweedehands merkkleding. Hier wordt kinderkleding verkocht vanaf maat 80 tot en met maat 170 op 100 kramen en de entree is gratis. Ook hier is pinnen mogelijk.

Daarnaast hebben we twee andere vlooienmarkten op een rijtje gezet waar veel verschillende dingen worden verkocht, waaronder veel vintage kinderkleding:

IJ-Hallen in Amsterdam. Met maarliefst 750 kramen is dit een van de grotere tweedehands beurzen in het land. De IJ-hallen vinden een maal per maand plaats.

Utrechtse Bazaar in Papendorp-Utrecht. Hier worden zowel nieuwe als tweedehands spullen verkocht. Elke zaterdag en zondag is deze bazaar geopend en de entree is 3,50 per persoon (kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis).

Voor een overzicht van alle tweedehands markten in Nederland kun je een kijkje nemen op meukisleuk.nl. Je vindt hier een overzicht van alle beurzen, gesorteerd per categorie en op datum. Wil je zeker weten dat er ook kinderkleding wordt verkocht, dan kun je altijd even contact opnemen met de organisatie om te controleren wat voor kramen zich hebben aangemeld.

Is er ook kinderkleding beschikbaar op de Albert Cuyp?

kleding op de albert cuyp

Op de grootste markt van Europa, de Albert Cuypmarkt, zijn geen kramen gericht op alleen kinderkleding. Op de website zie je alle categorieën en kramen die op de markt aanwezig zijn en kinderkleding staat hier niet tussen. In de winkels eromheen zijn echter wel zaken gericht op alleen kinderkleding.

Je kunt op de website ook zien welke winkels er op de Albert Cuyp in Amsterdam zitten, rondom markt. Hier worden twee kinderkleding winkels vernoemd:

Kwinkel kinderis een kinderkleding winkel in de buurt van de Albert Cuypmarkt. Ook Spetters Kindermode zit hier in de buurt.

Hoe koop ik tweedehands kinderkleding op de markt?

Wanneer je kinderkleding op de markt koopt, is het belangrijk dat je goed kijkt naar de prijs en de kwaliteit. Kinderkleding op de markt kopen gaat er anders aan toe dan in de winkel. En dat is logisch. Het gaat hier tenslotte om het kopen van tweedehands kinderkleding en daarbij komt kijken dat je het vaak niet kan ruilen of terugbrengen. Hierdoor is het van belang dat je op de markt beter let op de staat waarin de kleding is. Ook ben je op de markt vrij om te onderhandelen over de prijs.

Voor het succesvol aankopen van tweedehands kinderkleding op de markt volg je onderstaande stappen:

 1. Kijk naar de verkoper en hoe de kraam is opgemaakt
 2. Vraag de prijs van het kledingstuk dat je leuk vindt
 3. Bekijk vervolgens goed de kwaliteit en bedenk of je het de prijs waard vindt
 4. Onderhandel over de prijs.

tweedehands kinderkleding op de markt

Als alles goed is verlopen ben jij nu de gelukkige eigenaar van een nieuw tweedehands kledingstuk voor jouw kind.

Kijk naar de verkoper en naar hoe de kraam is opgemaakt. Door te kijken wat voor persoon er achter de kraam staat kun je al een inschatting maken van wat er op de kraam ligt. Je kunt bijvoorbeeld letten op de kledingstijl. Indien dit hetzelfde is als de jouwe, of in ieder geval leuk is, kun je ook leuke kinderkleding voor jou verwachten. Maar ziet de persoon achter de kraam eruit als een slons en heeft hij of zij versleten kleding aan, dan weet je dat je erg goed moet zoeken of misschien de kraam zelfs over kunt slaan.

Let goed op de kwaliteit van de tweedehands kinderkleding op de markt. Wanneer je alle kleding bij elkaar ziet hangen oogt het vaak hartstikke leuk en fleurig, maar wanneer je dichterbij komt zie je pas echt de staat van de kleding. Let goed op pillen, slijtplekken en vlekken voordat je iets koopt. Geloof ook niet alles wat de verkoper zegt. Als die vlek eruit kan met een keer wassen, waarom heeft de verkoper dat dan niet gedaan voordat hij of zij het op de kraam legde? Test ook ritsjes en knoopjes om er zeker van te zijn dat je kleding koopt die nog langer dan één keer mee gaat.

Onderhandelen over de prijs is standaard op tweedehands kinderkleding markten en beurzen. Ook in kringloopwinkels kun je vaak onderhandelen over de prijs. En al helemaal wanneer je meerdere stuks koopt kun je om een gezamenlijke prijs vragen met korting. In Nederland zijn we het misschien niet meer zo gewend om af te dingen, maar op markten is het nog steeds heel gewoon! Om goed te onderhandelen is het verstandig om eerst de prijs te vragen, even de tijd te nemen om na te denken en dan een tegenbod te doen. Onderhandelen is normaal op tweedehands markten en hier heeft de verkoper zeer waarschijnlijk al rekening mee gehouden in de prijs die jij net kreeg.

Hoe kan ik tweedehands kinderkleding op marktplaats kopen?

Via Marktplaats kun je gemakkelijk en goedkoop tweedehands kinderkleding kopen. Je kunt biedingen doen op de kleding die jij leuk vindt en het vervolgens thuis laten bezorgen of afhalen op een afgesproken locatie.

Marktplaats is een online platform waar nieuwe en tweedehands spullen worden aangeboden en verkocht. Het aanbod aan kinderkleding is erg groot. De website werkt net als een normale webshop, je kunt namelijk filteren op maat, soort kledingstuk en jongens- of meisjeskleding. Daarbij komt als voordeel dat je kan filteren op afstand, leveringsmethode en de staat waarin iets is.

Om tweedehands kinderkleding op marktplaats te kopen kun je de volgende stappen volgen. Zoals de meeste dingen is het erg makkelijk, als je maar weet hoe het werkt.

Op marktplaats.nl kun je kleding bekijken zonder een account aan te maken. Je kunt allerlei filters toepassen totdat je hebt gevonden waar je naar zoekt. Lees verderop meer over de filters en rubrieken.

Wanneer je een kledingstuk of paar schoenen hebt gezien naar keuze moet je inloggen om te reageren. Je kunt gratis een account aanmaken indien je dit nog niet hebt.

Vervolgens reageer je op het gewenste kledingstuk. Dit kan op verschillende manieren:

 1. Je moet een bod doen in de rechter kolom naast de fotos
 2. Je moet een bericht sturen naar de verkoper, ook rechts naast de fotos
 3. Hierna wacht je op een antwoord en kom je tot overeenstemming. Je verhoogt je bod indien iemand je overbiedt of je onderhandelt over de prijs via het gestuurde berichtje. Berichten worden trouwens altijd via marktplaats gestuurd dus niemand komt achter jouw e-mail adres tenzij je die zelf vrijgeeft
 4. Spreek af of je het wilt ophalen of laten verzenden en spreek de betaalmethode af
 5. Kies je voor ophalen dan gaat het afrekenen simpel: contant wanneer je de kleding met eigen ogen hebt gezien. Je kunt het geld ook overmaken via de app als je op locatie bent en het afschrift direct tonen
 6. Kies je voor verzenden, dan kun je het best afspreken om een deel voor en een deel na de verzending te betalen. En vraag altijd het verzendbewijs!

Zo simpel als dat, je bent nu de eigenaar van een nieuw tweedehands kledingstuk voor jouw kind!

Nu weet je hoe het kopen van tweedehands kinderkleding via marktplaats gaat. We geven ook graag een paar tips met betrekking tot het doorzoeken van marktplaats. Er staan duizenden verschillende kledingstukken online, dus het is handig om te weten uit welke rubrieken je kunt kiezen en welke filters je kan toepassen. Op die manier kun jij ervoor zorgen dat je alleen de relevante zoekresultaten te zien krijgt. Dat is wel zo makkelijk natuurlijk.

Je kunt uit 2 rubrieken kiezen: babykleding en kinderkleding. Deze zijn vervolgens opgedeeld in de verschillende maten (50 t/m 176) of de volgende categorieën: carnavalskleding en verkleedspullen voor kinderen, mutsen, sjaals en handschoenen voor kinderen, petten en hoeden voor kinderen, kinderschoenen en sokkenen overige.

De condities waar je uit kunt kiezen zijn: nieuw, zo goed als nieuw en gebruikt.

Vervolgens kun je kiezen of het bestemd is voor: een jongen, een meisje, een jongen of meisje.

Je kunt filteren op het type kledingstuk: broek, jas, shirt of longsleeve, trui of vest, jurk of rok, nacht- of onderkleding, overhemd of blouse, sport- of zwemkleding, en overige typen. Het aanbod per type kledingstuk gaat vanaf minstens 500 in de categorie nacht- of onderkleding tot meer dan 5.000 in de categorie broeken.

Leveringsmethoden waar je op kunt filteren zijn: ophalen, verzenden en verzenden of ophalen.

De aangeboden sinds filter laat kleding zien die sinds vandaag, gisteren, een week of altijd op marktplaats staat. Dit is prettig wanneer je bijvoorbeeld eens per week de kleding checkt. Op die manier hoef je niet steeds door dezelfde kleding te bladeren die er al 3 weken op staat.

Naast deze handige bovenstaande filters kun je als je tweedehands kinderkleding op marktplaats koopt, filteren op afstand en natuurlijk op prijs. En een laatste leuke extraatje: op marktplaats worden ook complete setjes of kledingpakketten aangeboden voor kinderen. Dat scheelt jou weer tijd om boven en onderstukken bij elkaar te zoeken!

Marktplaats biedt jou dus duizenden soorten kledingstukken aan allemaal op één plaats. Online winkelen heeft veel voordelen en Marktplaats weet deze allemaal te bundelen op hun tweedehands verkoopplatform.

Hoe kom ik aan kleding van de gezinsbond?

De gezinsbond heeft heel overzichtelijk op de website staan waar er tweedehands beurzen zijn die al dan niet in samenwerking met hen zijn georganiseerd. De gezinsbond is een Belgische bond die zich inzet voor alle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. De organisatie verdedigt de belangen van alle gezinnen en werkzaam op de volgende gebieden: gezinspolitiek acties, sociaal-cultureel werk, verenigingsleven en dienstverlening.

Op de website van de gezinsbond kun je gemakkelijk locaties opvragen van tweedehands beurzen in Vlaanderen en Brussel. Op de pagina over tweedehandsbeurzen vindt je onderaan een groen omlijnde rechthoek waarin staat Geef een locatie op om te zoeken.. Hierin vul je een stad in en een straal waarbinnen je wilt zoeken. Vul je bijvoorbeeld Antwerpen in, binnen een straal van 20 km, dan krijg je al meer dan 10 beurzen te zien!

Kan ik tweedehands kinderkleding ook ruilen?

tweedehands kinderkleding ruilen

Tweedehands kinderkleding kan meestal niet worden geruild. Wil je toch ruilen, omdat je er niet zeker van bent of het de goede maat is, dan moet je goede afspraken maken.

De standaard gang van zaken op de markt, marktplaats of in een kringloopwinkel is dat je spullen niet meer kunt ruilen of terugbrengen voor geld. Het kan voorkomen dat je niet zeker weet of iets de goede maat is, omdat je bijvoorbeeld zonder je kind aan het winkelen bent. In dat geval is het aan te raden om na te vragen of je iets terug mag brengen of ruilen. Als je een vaste klant bent zal het minder snel een probleem zijn en je ziet tegenwoordig op steeds meer markten mogelijkheden om te ruilen.

Het antwoord op de vraag waar kan ik tweedehands kinderkleding kopen is makkelijk: waar je maar wilt. Door heel Nederland en Vlaanderen worden kinderkleding beurzen georganiseerd waar je zowel nieuwe als tweedehands kinderkleding kan aanschaffen. Indien er geen tweedehands kinderkleding beurs in jouw buurt is kun je kijken naar een van de grotere vlooienmarkten. En als dit geen optie is dan kun je terecht op het enorme online platform marktplaats, waar duizenden kledingstukken worden aangeboden en je kan filteren of je het wilt ophalen of laten bezorgen.

Voor iedereen is er dus wel aan goede tweedehands (merk) kinderkleding te komen. Let op dat je bij aanschaf goed let op de kwaliteit en onderhandeld over de prijs.

Waar kan ik tweedehands kinderkleding kopen tips