Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

Tegu Pocket Pouch beoordeeld: Magnetische blokken op reis

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Compact met een zachte hoes zodat niet alles kwijt raakt in de kinderkoffer, handbagage of in de autostoel. De Tegu pocket pouch is een van mijn favoriete speelgoed voor op reis.

Het zijn sterke magnetische blokken waar je van alles mee kunt bouwen.

Tegu Pocket Pouch beoordeeld

Van Tegu heb je nog veel meer sets met allerlei verschillende soorten blokken, wielen en meer, maar met deze pocket pouch heb je een handige reis bouwset.

Beste magnetische speelgoed voor op reis
Tegu Pocket Pouch
Product image
7.6
Toy score
Magneet
4.1
Herspeelbaar
3.2
Duurzaamheid
4.1
Beste voor
  • Houten blokken met magneten stimuleert handgevoel en ook bouwen
  • Zachte sleeve maakt het gemakkelijk mee te nemen
Minder goed
  • Het is een erg kleine set met maar slechts een paar blokken
  • Vrij duur

Laten we eerst kijken naar de specificaties:

Elke maand een speel thema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Specificaties

  • Materiaal: Hout
  • Manier van bouwen: Magnetisch
  • Kleur: Multi
  • Educatieve doelstelling: Behendigheid, Combineren, Creatief denken
  • Aantal stukken: 6
  • Inclusief vilten hoes

Wat is de Tegu Pocket Pouch?

De Tegu Pocket Pouch is een 3D tangram puzzel gemaakt van 6 houten blokken. De blokken zijn magnetisch zodat ze aan elkaar blijven plakken en je verschillende creaties kunt maken.

Deze pocket pouch versie is lekker klein en handzaam met een zacht vilten hoesje zodat je de blokken gemakkelijk mee kunt nemen.

Wat maakt de Tegu Pocket Pouch leuk?

Tegu heeft heel goed nagedacht over de vormen van de blokken zodat ze natuurlijk naadloos in elkaar passen, maar ook een hoop verschillende dingen kunnen vormen.

Het is best een uitdagende puzzel. Het is al moeilijk om ze weer in het hoesje te krijgen wanneer je ermee hebt gespeeld.

Dat went natuurlijk wel. Maar vormen ermee maken is ook best lastig.

Zwaan van tegu blokken

Ik had zelf de blokken gekocht voor op reis met onze peuter. Gemakkelijk iets bij de hand waar hij mee bezig kan.

Gek genoeg kopen de meeste mensen dit voor hun kleine kinderen om iets te doen te hebben, terwijl het eigenlijk een tangram puzzel is, waarschijnlijk bedoeld voor iets oudere kinderen.

Toch hebben we er op reis een hoop speelplezier mee gehad.

Het feit dat het houten blokken zijn met magneten erin is wel echt heel tof.

We proberen zoveel mogelijk houten speelgoed te geven en minder plastic speelgoed omdat het de zintuigen meer stimuleert.

Met veilige verf en duurzaam hout uit Honduras is Tegu er prachtig in geslaagd om speelgoed van kwaliteit te maken.

Er zijn veel meer sets van Tegu beschikbaar en deze passen daar ook op. Het is een leuke set voor op reis, maar anders kun je beter een andere variant kopen.

Beste magnetische speelgoed voor op reis

TeguPocket Pouch

Compact met een zachte hoes zodat niet alles kwijt raakt in de koffers of handbagage. De Tegu pocket pouch is een van mijn favoriete speelgoed voor op reis.

Product image

Wat zijn de nadelen van de Tegu Pocket Pouch?

Het zijn niet zo veel blokjes dus de mogelijkheden zijn op een gegeven moment misschien een beetje beperkt, maar je kunt er eigenlijk zoveel mee bouwen.

Een peuter vind het leuk omdat het lekker aan elkaar klikt, maar daarna is het eigenlijk wat te moeilijk voor kleuters.

Het is leuk om te kopen voor een kleine peuter, of voor een schoolkind. Daar tussen zou ik ander magnetisch speelgoed kiezen of een andere set van Tegu.

De houten blokken brengen magneet speelgoed veel dichter bij de natuur dan plastic tegels, maar het is daardoor ook erg duur.

De bouwblokken zijn erg stevig, maar het is hout. Na veel spelen raken de hoekjes wat verweerd:

Tegu Pocket Pouch hoekjes

Lees ook: we hebben het beste magneet speelgoed beoordeeld

Tegu Pocket Pouch alternatieven

Magformers

Beste overall magnetisch speelgoed

MagformersBasic Set Line

Kleuters vinden het geweldig om tijdens het spelen te ontdekken wat je er mee kan, maar ook op latere leeftijd zijn er nog veel moeilijker dingen mee te bouwen.

Product image

Voor mij zijn de Tegu blocks een leuke aanvulling op een huis met al veel houten speelgoed. Het is gewoon heel erg goed gemaakt en het pakken van hout en ermee bouwen is een soort natuurlijke ervaring.

De Tegu blokken zijn erg duur, een stuk duurder dan bijvoorbeeld Magna Tiles of andere magnetische tegels die helemaal van plastic zijn gemaakt, plus ze worden eigenlijk pas leuk wanneer je er meer hebt.

De pocket pouch van Tegu is leuk voor op reis, maar bij ons wordt er maar weinig mee gespeeld omdat er ook magneet tegels zijn waar je gelijk een stuk meer krijgt.

Wil je grote bouwwerken maken met Tegu zoals je kunt met Magna Tiles of de Basic Set van Magformers (hier beoordeeld), dan moet je er echt een hoop geld aan uitgeven.

Melissa & Doug houten blokken

Beste goedkope houten speelgoed merk

Melissa & DougHouten bouwblokken

Hun eigen kinderen spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van Melissa en Doug’s speelgoed. Een idealistisch stel met passie maken prachtige en solide speelgoed voor een goede prijs.

Product image

Het is dan geen magnetisch speelgoed, maar deze houten blokken van Melissa & Doug geven een hoop speelplezier op een kleine budget.

Je krijgt gelijk een hele doos vol met vrolijk gekleurde bouwblokken, dus als je niet op reis gaat en je wel nog een peuter hebt, dan is dit een heel goed alternatief voor de hippe magnetische blokken van Tegu.

Conclusie

Echt een hele leuk set voor op reis, wij hadden het bijvoorbeeld in het vliegtuig meegenomen in de handbagage maar kan ook erg leuk zijn voor in de auto. Doe dat maar eens met elke andere bouwset!

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.