Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

Speelgoed stofzuiger: Wat leren ze van een beetje rollenspel?

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Een stofzuiger is een apparaat dat huisstof en kleine deeltjes opzuigt. Meestal zit er een sterke elektromotor in, die een centrifugaalpomp laat ronddraaien, zodat lucht en daarmee stof aangezogen wordt.

Dat klinkt allemaal lastig, maar is ook erg educatief.

Niet alleen kan een kind leren wat er in het huishouden allemaal moet gebeuren. De juiste speelgoed stofzuiger laat ook zijn wat er binnenin gebeurt, zoals de cycloon actie van het binnenwerk.

Waar is een speelgoed stofzuiger goed voor

Elke maand een speel thema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Waarom zou je een kinder- speelgoedstofzuiger kopen?

Wist je dat kinderen met sensorische verwerkingsstoornissen kunnen profiteren van het gebruik van speelgoedstofzuigers?

Deze kinderen hebben vaak auditieve defensiviteit, een overgevoeligheid voor luide en / of plotselinge geluiden, waardoor ze de geluiden van een breed scala aan alledaagse objecten haten en vrezen.

Deze omvatten het geluid van haardrogers, sirenes, luid gelach, toiletten doorspoelen of zelfs blaffende honden, om er maar een paar te noemen.

Het geluid van een grote stofzuiger die in werking is, kan ervoor zorgen dat veel van deze kinderen hun oren bedekken en wegrennen van het geluid, of zelfs een driftbui krijgen nadat het is uitgeschakeld.

Maar wanneer deze kinderen worden aangemoedigd om speelgoedstofzuigers te gebruiken, kunnen ze wennen aan het geluid en daardoor verdraagzaam worden voor de geluiden van hun full-sized tegenhanger.

Maar zelfs bij kinderen zonder sensorische verwerkingsproblemen heeft spelen met speelgoedstofzuigers ook voordelen.

De reden hiervoor is dat speelgoedstofzuigers hulpmiddelen zijn voor rollenspel, inclusief denkbeeldig spel, wat van cruciaal belang is gebleken bij gezonde fysieke, mentale en sociale ontwikkeling.

De voordelen van roleplaying, ook wel doen alsof spelen, met speelgoedstofzuigers als een van de speeltjes, zijn:

Fysieke vaardigheden

De ontwikkeling van hun fysieke vaardigheden, omdat spelen fysieke bewegingen vereist, of het nu gaat na de speelkameraadjes of het aantrekken van kostuums.

Kinderen hebben de mogelijkheid om hun grove en fijne motoriek te verbeteren wanneer ze het speelgoedvacuüm duwen en trekken, papierstroken uitsnijden om ze op te zuigen en op de schakelaars van het speelgoed drukken, onder andere.

Mentale vaardigheden

De ontwikkeling van hun mentale vaardigheden is ook verzekerd als ze spelen met speelgoedstofzuigers.

Kinderen leren de oorzaak-gevolg relatie tussen het indrukken van een schakelaar en het aanzetten van het speeltje, tussen het passeren van het mondstuk en het opzuigen van de rommel, en tussen opruimen en het verdienen van de lof van hun ouders.

Sociale vaardigheden

De ontwikkeling van hun sociale vaardigheden komt ook in beeld. Kinderen leren om beurten spelen en delen hun speelgoed, drukken zich constructief uit en halen nieuwe woorden en zinnen op.

Je kunt ook gebruik maken van dit rollenspel om te overleggen over wie waar zal zuigen, jij met de echte stofzuiger en zij met de speelgoed variant.

Conclusie

Laat je peuters en jonge kinderen dus spelen met speelgoedstofzuigers. De investering zal zeker hun nieuwe leren en hun stralende lach waard zijn.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.