17 beste cadeaus voor 11-jarigen: Cool en leuk speelgoed

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Beste speelgoed voor 11-jarige kinderen

Cadeaus voor 11-jarigen kunnen bestaan uit speelgoed, andere spullen en activiteiten. Omdat de interesses zo divers worden is het moeilijk om een algeheel “perfect” cadeau te benoemen.

Voor kerstcadeaus wordt vaak gekozen voor speelgoed die passen bij de feestelijke sfeer, terwijl verjaardagscadeaus meer aansluiten bij de unieke interesses van het kind. Creatief en educatief speelgoed is populair.

Experts raden aan om ongeveer €20-€30 te besteden aan een cadeau, maar dit kan variëren afhankelijk van de relatie met het kind. Ouders geven bijvoorbeeld meer dan verre familie.

Het belangrijkste is om cadeaus te selecteren die passen bij de interesses en voorkeuren van het kind en om een mooie verpakking te gebruiken. Het gaat immers om het gebaar en de moeite die je erin hebt gestoken.

Op deze leeftijd beginnen ze dat al te waarderen.

Het beste kleine geschenk voor 11-jarigen is deze MGA’s Miniverse Make It Mini Food Diner Series die de populaire miniature cooking trend volgt waardoor veel kinderen zullen het kunnen waarderen. Een hele leuke set waar je veel plezier uit kunt halen.

Er zijn echter veel meer geschikte cadeaus voor 11-jarigen.

Overall beste kleine goedkope cadeau voor 11-jarigen

MGA’s MiniverseMake It Mini Food Diner Series

Elk item is zo gedetailleerd en realistisch, het voelde echt alsof ik een echte cheesecake aan het maken was!

8.0
Toy score
Product image

Beste elektronische cadeau voor 11-jarige

Sillbird12 in 1 Solar Robot

Breng je kind de kennis van zonne-energie bij met 12 verschillende DIY Solar Sets, om een helikopter tot een lucht-boot te maken.

8.3
Toy score
Product image

Beste buitenspeelgoed voor 11-jarige

PrograceWaterdichte Camera

Nu, met de Prograce kids Waterproof Camera, kunnen je kinderen zelfs de leuke momenten in het water opvangen, want hij is waterdicht.

8.1
Toy score
Product image

Beste educatieve STEM speelgoed voor 11-jarige

Thames & CosmosHydraulic Cyborg-Hand

Het beste is dat je de hand kunt bedienen met je eigen vingers en dat de mechanische vingers voldoende kracht hebben om objecten op te tillen.

8.3
Toy score
Product image

Beste fidget gadget voor 11-jarigen

Daily VibrationsInfinity Cube

Ik merk dat het me helpt om mijn angst en stress snel te verminderen, vooral tijdens drukke dagen of stressvolle momenten.

8.5
Toy score
Product image

Beste creatieve kunst cadeau voor 11-jarige

Christopher HartBlank Comic Book

Het Blanco Stripboek Voor Kinderen, 8.5×11, is de perfecte manier om de creatieve kant van je kind te kanaliseren in een geweldig superhelden avontuur.

7.7
Toy score
Product image

Beste interactieve codeer robot voor 11+

Snap CircuitsTeach Tech Mech 5

Deze STEM-robot op instapniveau kan gooien, tillen, schoppen, tekenen en nog veel meer, simpelweg door de programmeerknoppen op het programmeerwiel te bevestigen.

8.4
Toy score
Product image

Beste grappige kleine kamer decoratie voor 11-jarigen

RobloxImagination Collection Noob Attack

Het beste aan deze set is dat hij geïnspireerd is door een van de vele door de community gecreëerde avatar-bundels op Roblox. Dit geeft het een authentieke en unieke uitstraling.

7.7
Toy score
Product image

Beste zwembad speelgoed voor 11-jarigen

Watermelon BallOnderwaterbal

Een geweldige manier om wat te sporten terwijl ze in het zwembad zijn, en superleuk om met een groep te doen.

8.6
Toy score
Product image

Beste ruimte speelgoed voor 11-jarigen

ERWEI3D Solar System Laser Gegraveerd

De namen van de planeten zijn duidelijk zichtbaar, waardoor het een geweldige educatieve tool is voor een realistische blik op de planeten.

7.6
Toy score
Product image

Beste tech speelgoed voor 11-jarige

MYNT3D3D Printing Pen

Laat ze onze 3D pen gebruiken om hun artistieke vaardigheden naar een heel nieuw niveau te tillen door ze iets te geven waar ze naar lijken te leven – de 3e dimensie.

7.9
Toy score
Product image

Beste LEGO voor 11-jarige

LEGOArchitecture Guggenheim Museum 21035

In totaal een verbazingwekkende 716 stukjes en met één bouwpakket heeft elke ontluikende architect alles wat hij nodig heeft om zijn eigen replica te maken.

7.8
Toy score
Product image

Beste actieve speelgoed voor 11-jarigen

SchildkrotAerobie Pro Ring

Een geweldige activiteit voor buiten die wat oudere kinderen ook nog leuk vinden.

8.1
Toy score
Product image

Beste breinbreker voor slimme 11-jarigen

Spin MasterPerplexus Original

Ik heb het dan ook over breinpuzzels om mee te nemen. Voor 6 tot 10-jarigen zijn er de puzzels van Perplexus. Ze maken nu een kleine Perplexus mini die wat geschikter is voor 4-jarigen en ouder.

8.0
Toy score
Product image

Beste boeken serie verhalen voor 11-jarigen

Rachel Renée RussellDagboek van een Muts

De humor en het realisme in de verhalen maken ze toegankelijk voor een breed publiek, en ik begrijp waarom deze boeken geliefd zijn bij meiden over de hele wereld.

7.8
Toy score
Product image

Beste haarkleur ideeën voor 11-jarigen

Crazy ColorVermillion Red

Als 11-jarige wil je soms een statement maken. Je haarkleur kan daar een belangrijk onderdeel van zijn. Zo zijn er een hoop mogelijkheden om je helemaal te laten gaan.

8.3
Toy score
Product image

Beste Switch game voor 11-jarigen

NintendoThe Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

De levendige kleuren, atmosferische belichting en ingewikkelde ontwerpen verbeteren de algehele esthetiek en dragen bij aan de betoverende sfeer van het spel.

9.0
Toy score
Product image

Op 11-jarige leeftijd ontwikkelen kinderen zich fysiek, emotioneel, sociaal en cognitief. Ze maken groeispurten en groeien gemiddeld 3,5 inch (8,9 cm) in lengte. Jongens komen gemiddeld 2-6 jaar later in de puberteit dan meisjes.

Emotioneel en sociaal beginnen ze complexere vriendschappen te vormen en ervaren ze druk van leeftijdsgenoten. Cognitief beginnen ze na te denken over de toekomst en ontwikkelen ze een gevoel van identiteit en moraliteit en beginnen ze met zelf-expressie.

Op deze leeftijd houden ze van activiteiten zoals familieavonden, creatieve bezigheden, buitenspelen, schrijven en tijd doorbrengen met vrienden. Ze uiten zich graag door middel van muziek en kleding.

Speelgoed kan 11-jarigen helpen bij hun schoolwerk in groep 7. Leerzaam speelgoed kan hen op een leuke en interactieve manier helpen bij het leren van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.

Educatieve bordspellen kunnen hen helpen bij het ontwikkelen van kritisch denken en probleemoplossing. Kunstbenodigdheden zoals tekensets en schilderkits kunnen hen helpen hun creativiteit te uiten en fijne motorische vaardigheden te ontwikkelen.

Boeken kunnen hun woordenschat, begrip en kritisch denken verbeteren. Buitenspellen zoals vlaggenroof en teamsporten kunnen hen helpen bij het ontwikkelen van fysieke fitheid en sociale vaardigheden.

Het selecteren van het juiste speelgoed hangt af van de specifieke behoeften en interesses van het kind, en ouderlijke begeleiding en toezicht zijn essentieel om ervoor te zorgen dat het speelgoed aansluit bij de educatieve doelen van het kind.

Deze lijst met 17 cadeau-ideeën heeft een goed geschenk voor al deze doelen en de ontwikkelingen die 11-jarigen doormaken.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Wat bespreken we in deze uitgebreide post:

#1 MGA’s Miniverse Make It Mini Food Diner Series – Overall beste kleine goedkope cadeau voor 11-jarigen

Overall beste kleine goedkope cadeau voor 11-jarigen
MGA’s Miniverse Make It Mini Food Diner Series
Product image
8.0
Toy score
Speelwaarde
4.3
Herspeelbaar
3.6
Duurzaamheid
4.1
Beste voor
 • Samenstellen van de mini-voedselkits en het creëren van schattige gerechten geeft een gevoel van voldoening
 • Meer dan 50 unieke ingrediënten en accessoires om te verzamelen
Minder goed
 • Gebruik van hars en andere materialen kan rommelig zijn

Het is zo leuk om je eigen mini voedsel te maken en het daarna tentoon te stellen. De instructies zijn gemakkelijk te volgen en het proces om de mini’s te maken is best eenvoudig, zelfs voor een 11-jarige. Ik was zo blij toen de aardbeien cheesecake was gelukt, het zag er echt schattig uit en het voelde geweldig om het zelf te maken.

Miniatuur koken is inmiddels enorm populair onder kinderen en volwassenen.

Het leukste deel was om de verrassende mini-ingrediënten te ontdekken en te zien welke mini ik zou krijgen. Elk item is zo gedetailleerd en realistisch, het voelde echt alsof ik een echte cheesecake aan het maken was!

Het enige nadeel was dat de hars een beetje plakkerig was, maar als je het eenmaal hebt uitgehard, is het geen probleem meer. Ik had ook graag iets meer hars gehad, omdat ik een klein beetje tekort kwam bij het maken van mijn mini.

#2 Sillbird 12 in 1 Solar Robot – Beste elektronische cadeau voor 11-jarige

Beste elektronische cadeau voor 11-jarige
Sillbird 12 in 1 Solar Robot
Product image
8.3
Toy score
Educatief
4.4
Herspeelbaar
4.4
Duurzaamheid
3.6
Beste voor
 • Veel educatieve projecten
 • Zonne-energie geeft een extra educatieve laag
Minder goed
 • Kwaliteit is niet super

Breng je kind de kennis van zonne-energie bij met 12 verschillende DIY Solar Sets, om een helikopter tot een lucht-boot te maken.

Moedig ze aan deze makkelijke bouwpakketten met gemak in elkaar te zetten en maak indruk op hun vriendjes tijdens de pauze!

Zonne-energie is een populair onderwerp tegenwoordig dus het is goed om een educatieve set te hebben die ze hier in mee neemt.

#3 Prograce Waterdichte Camera – Beste buitenspeelgoed voor 11-jarige

Beste buitenspeelgoed voor 11-jarige
Prograce Waterdichte Camera
Product image
8.1
Toy score
Educatief
3.8
Herspeelbaar
4.1
Duurzaamheid
4.2
Beste voor
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
 • Gemakkelijk in gebruik
Minder goed
 • Kleine opslag

Nu, met de Prograce kids Waterproof Camera, kunnen je kinderen zelfs de leuke momenten in het water opvangen, want hij is waterdicht.

Hij wordt geleverd met een 8 GB kaart, maar je kunt hem ook uitbreiden tot 32 GB, zodat aan al hun documentatiebehoeften voldaan is.

Het mooiste is dat deze camera gemaakt werd met het oog op het gemak en de veiligheid van de kinderen, dus hij heeft kindvriendelijke kenmerken zoals een afwerking met zachte greep en beschermende stootranden op de hoeken.

Het is zo schattig om ze aan de slag te zien met het vastleggen van hun omgeving.

#4 Thames & Cosmos Hydraulic Cyborg Hand – Beste educatieve STEM speelgoed voor 11-jarige

Beste educatieve STEM speelgoed voor 11-jarige
Thames & Cosmos Hydraulic Cyborg Hand
Product image
8.3
Toy score
Speelwaarde
4.3
Prijs/ kwaliteit
4.4
Herspeelbaar
4.1
Beste voor
 • Hands-on ervaring voor kinderen om meer te leren over hydraulica, pneumatiek en robotica
 • Interactieve speelervaring
Minder goed
 • Kan voor jongere kinderen moeilijk zijn om de set zelfstandig te bouwen
 • Vanaf: 7 jaar
 • Beste: 10 – 12 jaar
 • Tot: 14 jaar
 • Materiaal: Plastic
 • Thema: Technologie en wetenschap, Robot
 • Speelmodus: Solo
 • Prijs op moment van schrijven: € 38,99 – $ 27,97
 • Duurzaamheid: Geen
 • Leerdoel: STEM/ STEAM, Technologie
 • Opslag: Normaal
 • Veiligheidsonderdelen: Niet-giftig materiaal
 • Speeltijd: Langer (10 – 30 min)
 • Gender inclusiviteit: Genderneutraal

Het is niet alleen een bouwpakket, maar ook een educatieve ervaring. Tijdens het bouwen leer je over hydraulische en pneumatische systemen en hoe ze worden gebruikt in industriële robots. De 52 pagina’s tellende handleiding biedt gedetailleerde stapsgewijze instructies en wetenschappelijke uitleg. Dit geeft het een enorme educatieve waarde.

Het bouwproces was uitdagend maar ook erg leuk. Het beste is dat je de hand kunt bedienen met je eigen vingers en dat de mechanische vingers voldoende kracht hebben om objecten op te tillen. Zo is ook het open einde spel wat meer aanwezig, maar spreekt het met name erg tot de verbeelding. Dit zijn allemaal kenmerken voor een goede speelwaarde.

Het gebruiksgemak had iets hoger gekund. Zo zeiden gebruikers dat sommige onderdelen niet kunnen worden losgemaakt nadat ze zijn vastgeklikt, waardoor het moeilijk is om de set opnieuw te gebruiken. De herspeelbaarheid is toch nog hoog door de draagbaarheid en het feit dat je met de hand zelf ook op meerdere manieren kunt spelen.

De duurzaamheid en gebruikte materialen hadden iets beter gekund, maar dit leidt wel weer tot een goede prijs-kwaliteitverhouding voor de educatieve waarde en bezorgde de set de Toy Association’s STEAM Toy Of The Year Winner.

#5 Daily Vibrations Infinity Cube – Beste fidget gadget voor 11-jarigen

Beste fidget gadget voor 11-jarigen
Daily Vibrations Infinity Cube
Product image
8.5
Toy score
Speelwaarde
3.9
Herspeelbaar
4.7
Duurzaamheid
4.2
Beste voor
 • Fidgeten met de cube geeft een kalmerend effect
 • Compact en lichtgewicht
Minder goed
 • Sommige gebruikers merken op dat de cube een beetje geluid maakt tijdens het gebruik

Ik ben helemaal weg van de Infinity Cube! Deze kalmerende en coole fidget toy is een geweldige manier om stress te verminderen en de focus te verbeteren. Het ontspannende blauwe tie-dye ontwerp ziet er prachtig uit en past gemakkelijk in de palm van mijn hand voor discreet gebruik onderweg.

Het beste van alles is dat deze cube niet alleen geschikt is voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Ik merk dat het me helpt om mijn angst en stress snel te verminderen, vooral tijdens drukke dagen of stressvolle momenten.

Een ander voordeel is dat het me helpt om mijn focus te versterken tijdens het werk, studeren of andere activiteiten. Het is ook een geweldig hulpmiddel voor mensen met autisme, ADHD of die gewoon wat extra focus en concentratie nodig hebben.

#6 Christopher Hart Blank Comic Book – Beste creatieve kunst cadeau voor 11-jarige

Beste creatieve kunst cadeau voor 11-jarige
Christopher Hart Blank Comic Book
Product image
7.7
Toy score
Educatief
3.9
Herspeelbaar
3.7
Duurzaamheid
3.9
Beste voor
 • Perfect voor de kleine striptekenaars
 • Speelt in op diepe interesses
Minder goed
 • Maar eenmalig te gebruiken

Het Blanco Stripboek Voor Kinderen, 8.5×11, is de perfecte manier om de creatieve kant van je kind te kanaliseren in een geweldig superhelden avontuur.

Van het tekenen van illustraties van hun eigen stripheld en het uitknippen van dialogen uit tijdschriften voor hem/haar om hardop uit te spreken, of hem/haar de kans geven vooruit te plannen en het script van tevoren op te schrijven met wat handige tips over het gebruik van creativiteitsverhogende woorden, elk van deze blanco bladzijden kan omgetoverd worden tot een meesterwerk dat hij/zij zelf gemaakt heeft! Je kind zal zich zeker herinneren hier zijn beste verhaal ooit te hebben gemaakt!

#7 Snap Circuits Teach Tech Mech 5 – Beste interactieve codeer robot voor 11+

Beste interactieve codeer robot voor 11+
Snap Circuits Teach Tech Mech 5
Product image
8.4
Toy score
Educatief
4.8
Herspeelbaar
3.9
Duurzaamheid
3.9
Beste voor
 • Leren coderen en robot programmeren zonder scherm
 • Bouwkit is ook leuk om in elkaar te zetten
Minder goed
 • Kan snel repetitief worden

De Snap Circuits Teach Tech Mech 5 is een unieke mechanische programmeerbare robot die is ontworpen om jonge ingenieurs te inspireren om meer te leren over mechanische techniek en basisprincipes van codering. Deze STEM-robot op instapniveau kan gooien, tillen, schoppen, tekenen en nog veel meer, simpelweg door de programmeerknoppen op het programmeerwiel te bevestigen.

Ik heb persoonlijk ervaren dat de Mech 5 een geweldige educatieve tool is. Het bouwen van de robot was een leuke en boeiende activiteit, en het proces gaf me inzicht in de werking van mechanische systemen. Het is een geweldige manier om kinderen te laten leren door te doen.

Uit de reviews blijkt dat de Mech 5 over het algemeen goed wordt ontvangen. Veel mensen waarderen de educatieve waarde en het feit dat het geen schermgebruik vereist. Sommige gebruikers vonden het bouwen van de robot een uitdaging, maar het resultaat was de moeite waard. Er wordt opgemerkt dat de programmeermogelijkheden enigszins beperkt zijn, omdat de code elke keer hetzelfde is wanneer het wiel rondgaat, maar dit is bedoeld om kinderen de basisprincipes van codering te leren.

Een ander positief punt dat wordt genoemd, is de klantenservice van de fabrikant. Sommige gebruikers hadden problemen met onderdelen, zoals gebroken wielen, maar de fabrikant reageerde snel en stuurde vervangende onderdelen.

Een negatief punt dat naar voren komt, is dat het bouwen van de robot tijdrovend kan zijn en dat het nodig kan zijn om de plastic onderdelen voorzichtig uit elkaar te halen voordat je begint. Sommige mensen vonden dit frustrerend en merkten op dat het misschien niet zo geschikt is voor jongere kinderen zonder volwassen hulp.

Over het algemeen vind ik de Snap Circuits Teach Tech Mech 5 een uitstekend educatief speelgoed. Het biedt kinderen de mogelijkheid om te leren over mechanische engineering en basisprincipes van codering op een leuke en interactieve manier. Hoewel het bouwproces wat tijd en geduld kan vergen, zijn de resultaten de moeite waard. Ik zou dit zeker aanraden als een activiteit zonder schermgebruik voor kinderen van 10 jaar en ouder die geïnteresseerd zijn in techniek en codering.

#8 Roblox Imagination Collection Noob Attack – Beste grappige kleine kamer decoratie voor 11-jarigen

Beste grappige kleine kamer decoratie voor 11-jarigen
Roblox Imagination Collection Noob Attack
Product image
7.7
Toy score
Speelwaarde
3.6
Herspeelbaar
3.7
Duurzaamheid
4.3
Beste voor
 • Speelplezier en verbeeldingskracht voor Roblox-fans
 • Geïnspireerd door door de community gecreëerde avatar-bundels
Minder goed
 • Moeilijk in specifieke poses te plaatsen

De noob in zijn zwaarbewapende mech is een coole toevoeging aan een Roblox-collectie en een geweldig grappig item om een kamer mee te versieren.

Het beste aan deze set is dat hij geïnspireerd is door een van de vele door de community gecreëerde avatar-bundels op Roblox. Dit geeft het een authentieke en unieke uitstraling. Daarnaast kun je de figuur personaliseren met de meegeleverde accessoires en kun je zelfs onderdelen mixen en matchen om je eigen unieke Roblox-personage te bouwen.

Deze set wordt geleverd met een code waarmee je een exclusief virtueel item op Roblox kunt ontgrendelen. Dat voegt een extra laag plezier en interactiviteit toe aan het spel.

#9 Watermelon Ball Onderwaterbal – Beste zwembad speelgoed voor 11-jarigen

Beste zwembad speelgoed voor 11-jarigen
Watermelon Ball Onderwaterbal
Product image
8.6
Toy score
Speelwaarde
4.5
Herspeelbaar
4.3
Duurzaamheid
4.1
Beste voor
 • Een nieuwe manier van balspellen in het water
 • Je stoort andere badgasten een stuk minder
Minder goed
 • Het duurt even om eraan te wennen

Een van de grappigste dingen voor in het zwembad die ik tegen ben gekomen is deze Watermelon Ball.

Je vult hem met water in plaats van met lucht zodat hij onderwater blijft en je daar kan overgooien. Je moet maar even kijken, heel apart om te zien.

Een geweldige manier om wat te sporten terwijl ze in het zwembad zijn, en superleuk om met een groep te doen.

#10 ERWEI 3D Solar System Laser Gegraveerd – Beste ruimte speelgoed voor 11-jarigen

Beste ruimte speelgoed voor 11-jarigen
ERWEI 3D Solar System Laser Gegraveerd
Product image
7.6
Toy score
Educatief
3.4
Herspeelbaar
3.9
Duurzaamheid
4.1
Beste voor
 • Hoge kwaliteit materialen
 • Educatief en inspirerend
Minder goed
 • Planeten lichten niet op
 • Verlichting van de kristallen bol kan te helder kan zijn, vooral als nachtlampje

Het gebruik van K9-kristal maakt de bal zeer transparant en glanzend, en de geavanceerde lasergravure zorgt voor heldere en stereoscopische details die nooit vervagen. Het is duidelijk dat er veel aandacht is besteed aan de kwaliteit van het materiaal, en dat zie je terug in het eindresultaat.

De namen van de planeten die in het glazen oppervlak zijn geëtst, zijn duidelijk zichtbaar, waardoor het een geweldige educatieve tool is voor kinderen om een realistische blik op de planeten te krijgen en hun nieuwsgierigheid en interesse in ruimteverkenning te stimuleren. Het is echt een waardevol cadeau voor kinderen.

Wat ik ook leuk vind aan deze kristallen bol is de multicolor nachtverlichting. De LED-verlichte basis met aanraakschakelaar zorgt voor een visueel effect en creëert een buitenaardse sfeer. Met zes verschillende lichtmodi kan ik experimenteren met verschillende kleuren en zien hoe dit de uitstraling van de planeten verandert. Het feit dat het zowel op AAA-batterijen als via een USB-kabel kan worden gevoed, is ook handig.

Het decoratieve aspect van deze kristallen bol is ook niet te missen. Het is een prachtige en unieke decoratie voor op mijn bureau, maar kan ook worden gebruikt in andere ruimtes zoals mijn huis, slaapkamer, studeerkamer en kantoor. Het voegt zeker een speciale touch toe aan elke omgeving.

#11 MYNT3D 3D Printing Pen – Beste tech speelgoed voor 11-jarige

Beste tech speelgoed voor 11-jarige
MYNT3D 3D Printing Pen
Product image
7.9
Toy score
Speelwaarde
4.4
Prijs/ kwaliteit
4.0
Herspeelbaar
4.1
Beste voor
 • Erg creatief speelgoed met toch nieuwe tech
 • Voegt een nieuwe dimensie toe aan tekenen
Minder goed
 • Moet in het stopcontact
 • Vanaf: 11 jaar
 • Beste: 11 – 16 jaar
 • Tot: 16 jaar
 • Materiaal: Plastic
 • Thema: Kunst en knutsel, Kunst
 • Speelmodus: Solo
 • Prijs op moment van schrijven: € 67,99 – $ 59,99
 • Duurzaamheid: Geen
 • Leerdoel: Cognitieve ontwikkeling, Expressie: creatief spel
 • Opslag: Compact
 • Veiligheidsonderdelen: Niet-giftig materiaal
 • Speeltijd: Langer (10 – 30 min)
 • Gender inclusiviteit: Genderneutraal

Is je kind een creatieve en fantasierijke kunstenaar? Laat ze onze 3D pen gebruiken om hun artistieke vaardigheden naar een heel nieuw niveau te tillen door ze iets te geven waar ze naar lijken te leven – de 3e dimensie. Het stimuleert creativiteit maar ook besef van technologie, vanwege de noviteit.

Door een dimensie toe te voegen kunnen kinderen structuren maken die anders onmogelijk zouden zijn geweest, zoals een bergtop op papier maken of een boom tekenen die uit de grond groeit. Dit geeft het een groot open einde gehalte wat spreekt tot de verbeelding. De speelwaarde is hoog, maar had hoger kunnen zijn als het gebruiksgemak iets groter was. De MYNT3D ontvangt namelijk stroom via een adapter en gebruikt PLA filamenten die snel op raken.

De herspeelbaarheid is iets lager omdat het moeilijk is te combineren. Je kunt het niet goed combineren met ander kunstmateriaal, hoewel de creatieve opties eindeloos zijn. En de kunstwerken zijn ook niet echt geschikt om mee te spelen.

De pennen zijn compatibel met PLA filamenten en niet met PLC’s, dus er is veel variatie wat kleuren en texturen betreft en dit leidt tot kunstwerken van hogere kwaliteit.

#12 LEGO Architecture Guggenheim Museum 21035 – Beste LEGO voor 11-jarige

Beste LEGO voor 11-jarige
LEGO Architecture Guggenheim Museum 21035
Product image
7.8
Toy score
Speelwaarde
4.0
Prijs/ kwaliteit
3.6
Herspeelbaar
4.1
Beste voor
 • Educatiever dan veel andere LEGO sets
 • Aardig project dus wel even zoet
Minder goed
 • Beperkte herspeelbaarheid
 • Vanaf: 11 jaar
 • Beste: 11 – 16 jaar
 • Tot: 16 jaar
 • Materiaal: Plastic
 • Thema: Bouw en constructie, Blokken
 • Speelmodus: Solo
 • Prijs op moment van schrijven: € 199,95 – $ 219,87
 • Duurzaamheid: Geen
 • Leerdoel: STEM/ STEAM, Bouwkunde
 • Opslag: Lastig
 • Veiligheidsonderdelen: Niet-giftig materiaal
 • Speeltijd: Verlengd (30+ min)
 • Gender inclusiviteit: Genderneutraal
Beste LEGO voor 1-jarige: LEGO Architecture Guggenheim Museum 21035

Daarom is LEGO Architecture Solomon R Guggenheim Museum zo populair; deze set heeft in totaal een verbazingwekkende 716 stukjes en met één bouwpakket heeft elke ontluikende architect alles wat hij nodig heeft om zijn eigen replica te maken. Dat geeft het nog meer educatieve waarde dan andere LEGO sets.

De herspeelbaarheid is dan weer iets lager. Hoewel je het weer uit elkaar kunt halen om nog eens te bouwen zal het voornamelijk voor display gebruikt zijn. Door de unieke vormen van de blokjes is het ook moeilijk te combineren met andere sets of ander speelgoed.

De speelwaarde is daardoor ook wat minder. Het is een set met wat lager open einde gehalte en verbeeldingskracht, maar dit wordt ruimschoots goed gemaakt door de educatieve waarde van het bouwwerk. Het is tenslotte ook voor oudere kinderen, of volwassenen.

#13 Schildkrot Aerobie Pro Ring – Beste actieve speelgoed voor 11-jarigen

Beste actieve speelgoed voor 11-jarigen
Schildkrot Aerobie Pro Ring
Product image
8.1
Toy score
Educatief
3.6
Herspeelbaar
4.1
Duurzaamheid
4.4
Beste voor
 • Lichter dan frisbee
 • Meer spellen mee te spelen zoals om dingen heen mikken
Minder goed
 • Omdat het erg licht is, kun je het niet te ver werpen met nauwkeurigheid

Je kind heeft misschien zijn hele leven met frisbee gespeeld, maar hij heeft zeker niet met deze frisbee-ring gespeeld.

Dit versus Frisbee: Het is ongeveer 80% lichter dan de andere normale frisbee, waardoor het geweldig is voor de zachte handen van je kind.

Qua design zijn deze ringen hol en hebben ze een betere stabiliteit. Je krijgt een paar ringen en die zijn er in verschillende kleuren.

Gewicht van de frisbee-ring 1,2 oz
Hoe ver kan het gaan? 25-30 voet

Voordelen: 1) Lichter dan frisbee 2) Verkrijgbaar in verschillende kleuren 3) Geweldig voor kinderen.

Nadelen: omdat het erg licht is, kun je het niet te ver werpen met nauwkeurigheid.

#14 Spin Master Perplexus Original – Beste breinbreker voor slimme 11-jarigen

Beste breinbreker voor slimme 11-jarigen
Spin Master Perplexus Original
Product image
8.0
Toy score
Draagbaarheid
4.1
Herspeelbaarheid
3.8
Duurzaamheid
4.1
Beste voor
 • Mini is geweldig goed mee te nemen
 • Veel verschillende puzzels te koop met verschillende vaardigheden
Minder goed
 • Sommige kinderen kunnen niet tegen de frustratie

Perplexus Epic is een spel dat perfect is voor wie op het kruispunt staat van creativiteit en nieuwsgierigheid. Met 125 uitdagende hindernissen laat het je kennis maken met de grotere wereld, zodat je het beste ervaart!

De regels zijn eenvoudig en gemakkelijk te volgen, maar het is uitgesloten dat dit de zoveelste doorsnee puzzel voor je wordt. Belangrijker is dat er een ongelooflijke kwaliteit aan het speelgoed zit, waar je ook voor kunt instaan.

#15 Rachel Renée Russell Dagboek van een Muts – Beste boeken serie verhalen voor 11-jarigen

Beste boeken serie verhalen voor 11-jarigen
Rachel Renée Russell Dagboek van een Muts
Product image
7.8
Toy score
Speelwaarde
4.1
Herspeelbaar
3.5
Duurzaamheid
4.1
Beste voor
 • Avonturen van Nikki, de hoofdpersoon, zijn herkenbaar voor veel lezers en zorgen voor veel lachmomenten
 • Wereldwijde populariteit
Minder goed
 • Thema’s kunnen cliché zijn
 • Eigenlijk alleen voor meisjes

Ik ben dol op de “Dagboek van een Muts” serie van Rachel Renée Russell! Haar boeken zijn grappig, levendig en boeiend, en ik vind het geweldig hoe ze de wereld van een tienermeisje zo treffend en humoristisch weet neer te zetten.

De interacties tussen Nikki en MacKenzie waren hilarisch en ik kon niet stoppen met lezen om te zien hoe het allemaal zou aflopen.

Ik las ook dat de “Dagboek van een Muts” serie wereldwijd enorm populair is en dat verbaast me niets. De humor en het realisme in de verhalen maken ze toegankelijk voor een breed publiek, en ik begrijp waarom deze boeken geliefd zijn bij meiden over de hele wereld. De illustraties voegen ook een leuke touch toe aan het verhaal en maken het nog aantrekkelijker om te lezen.

De recensies van anderen die ik heb gezien, benadrukken ook de charme van deze serie. CooleSuggesties noemt het een aanrader voor alle meiden, en ik kan me daar helemaal in vinden. Tina noemt de tekeningen gigavrolijk, en dat kan ik alleen maar beamen. En The Bookseller noemt het een schot in de roos voor tieners, wat ik volledig begrijp gezien de populariteit en het wereldwijde succes van de serie.

#16 Crazy Color Vermillion Red – Beste haarkleur ideeën voor 11-jarigen

Beste haarkleur ideeën voor 11-jarigen
Crazy Color Vermillion Red
Product image
8.3
Toy score
Kleur
4.5
Dekking
4.1
Duurzaamheid
3.8
Beste voor
 • Diepe rode kleur op licht haar
 • Uitwasbaar na 3 tot 9 weken
Minder goed
 • Werkt alleen op blond haar

Als 11-jarige wil je soms een statement maken. Je haarkleur kan daar een belangrijk onderdeel van zijn. Zo zijn er een hoop mogelijkheden om je helemaal te laten gaan.

We hebben onlangs veel blauwtinten gezien en dat geeft een erg leuk effect. Deze Vermillion Red vind ik echter een betere keuze en laat de (schattige) punk kant van je dochter of zoon zien.

Uiteindelijk is het belangrijkste om je haar kleur ideeën af te stemmen op de favoriete outfits van je kind, of andersom.

Crazy Color haarverf blijft tijdelijk in het haar zitten, hoe lichter het haar hoe beter de haarkleur.

#17 Nintendo The Legend of Zelda- Tears of the Kingdom – Beste Switch game voor 11-jarigen

Beste Switch game voor 11-jarigen
Nintendo The Legend of Zelda- Tears of the Kingdom
Product image
9.0
Toy score
Speelwaarde
4.9
Herspeelbaarheid
4.1
Graphics
4.5
Beste voor
 • Innovatieve mogelijkheden zoals de Ultrahand
 • Uitgestrekte wereld om te ontdekken
Minder goed
 • Hoewel sommige spelers het waarderen, kunnen de complexiteit en moeilijkheid van sommige puzzels anderen frustreren

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is een opmerkelijke toevoeging aan de iconische franchise, met een boeiend en betoverend avontuur dat de essentie van de serie vastlegt.

Een van de opvallende aspecten van dit spel is de meeslepende gameplay. Van de uitgestrekte landschappen tot intrigerende kerkers, worden spelers meegezogen in een rijke en boeiende wereld. Het spel combineert naadloos verkenning, gevechten en puzzeloplossing, wat zorgt voor een bevredigende en goed afgeronde ervaring. De bedieningselementen zijn intuïtief, waardoor spelers gemakkelijk kunnen navigeren en interactie hebben met de omgeving.

Het verhaal van Tears of the Kingdom is een ander hoogtepunt. Het biedt een boeiende verhaallijn die zich ontvouwt naarmate spelers vorderen in het spel. Het goed doordachte plot, vol wendingen, houdt spelers betrokken en nieuwsgierig om de geheimen van het koninkrijk te ontdekken. De personages zijn gedenkwaardig en goed ontwikkeld, waardoor diepgang en emotionele resonantie wordt toegevoegd aan de algehele ervaring.

Visueel is Tears of the Kingdom adembenemend. De kunststijl en aandacht voor detail creëren een visueel opvallende wereld die spelers meesleept in zijn schoonheid. De levendige kleuren, atmosferische belichting en ingewikkelde ontwerpen verbeteren de algehele esthetiek en dragen bij aan de betoverende sfeer van het spel.

Hoe verschillen geschenken voor Kerst van verjaardagscadeaus voor 11-jarigen?

Kerstcadeaus verschillen van verjaardagscadeaus voor 11-jarigen omdat kerstcadeaus vaak zijn gericht op de feestelijke kerstsfeer, terwijl verjaardagscadeaus meer aansluiten bij de unieke interesses van het kind. Verjaardagscadeaus kunnen creatieve en educatieve speelgoed bevatten, terwijl kerstcadeaus een breed scala aan opties hebben, zoals karaoke machines en leuke wetenschapskits.

Wat betreft de kosten, zijn experts het erover eens dat het redelijk is om €20-€30 te besteden aan een verjaardagscadeau voor een kind, terwijl het bedrag voor een kerstcadeau hoger kan zijn, afhankelijk van de relatie met het kind.

Het belangrijkste is om cadeaus te selecteren die passen bij de interesses en voorkeuren van het kind, en ze mooi in te pakken om een memorabele ervaring te creëren tijdens het feestelijke seizoen.

Waar houden kinderen van 11-jarige leeftijd van?

Op 11-jarige leeftijd ontwikkelen kinderen zich fysiek, emotioneel, sociaal en cognitief. Fysiek maken ze groeispurten door en groeien ze gemiddeld 3,5 inch (8.9 cm) in lengte. Jongens kunnen al in de puberteit komen, terwijl meisjes daar nog 2 tot 6 jaar van verwijderd zijn.

Emotioneel en sociaal beginnen ze complexere vriendschappen te vormen en ervaren ze druk van leeftijdsgenoten. Cognitief beginnen ze na te denken over de toekomst en ontwikkelen ze een gevoel van identiteit en moraliteit.

Op deze leeftijd houden ze van speelgoed en activiteiten zoals familieavonden, creatieve bezigheden, buitenspelen, schrijven en tijd doorbrengen met vrienden. Ze uiten zich ook graag door middel van muziek, kleding en make-up.

Welke spullen en dingen vinden 11-jarigen leuk?

11-jarigen houden nog steeds van speelgoed, maar beginnen ook andere dingen leuk te vinden. Ze genieten van STEM-speelgoed en bouwsets, creatieve activiteiten zoals tekenen en schilderen, spelletjes spelen binnen en buiten, buiten verkennen, schrijven, tijd doorbrengen met vrienden, en hun kamer personaliseren met decoraties en accessoires.

Uit onderzoek van Chandler, M., & Helm, D. (1984) in de International Journal of Behavioral Development blijkt dat 11-jarigen in staat zijn om rollen aan te nemen zonder die ervaring te hebben, terwijl 7-jarigen dit alleen konden als ze gemeenschappelijke achtergrondervaringen deelden met degenen van wie ze de rollen probeerden over te nemen.

Dit kan de verschillende stijlkeuzes weerspiegelen die 11-jarigen beginnen te maken bij het decoreren van hun kamers, zoals rolmodellen en afbeeldingen met dingen die ze willen bereiken.

Welke kamer decoratie-ideeën beginnen 11-jarigen leuk te vinden?

Er zijn tal van kamer decoratie-ideeën waar 11-jarigen van houden. Ze baseren hun smaak op hun persoonlijkheid, interesses en onafhankelijkheid. Enkele ideeën zijn muurcollages, hangstoelen en lichtframes.

Ze kunnen ook gebruik maken van doe-het-zelf muurcollage kits en foto frames. Platforms zoals YouTube bieden inspiratie voor DIY kamerdecoratie.

11-jarigen vinden het leuk om hun kamer te personaliseren en een ruimte te creëren waar ze zich comfortabel voelen en kunnen socialiseren met vrienden.

Welke non-speelgoed activiteiten kun je geven aan een 11-jarige?

Non-speelgoed activiteiten zijn bezigheden voor kinderen waar geen speelgoed aan te pas komt. Ze kunnen een 11-jarige helpen om zowel lichamelijk als geestelijk gezond te blijven en om een sterke band met familie en vrienden op te bouwen.

Enkele voorbeelden zijn: familie spelletjesavonden om tradities te creëren en te genieten van elkaars gezelschap, een bezoek aan het theater voor culturele ervaringen, basis zelfverdediging om zelfvertrouwen op te bouwen, of een sneeuwballengevecht om plezier te hebben in de winter.

Ook het decoreren van de slaapkamer met items zoals lampen, muurkunst en beddengoed om de ruimte persoonlijk te maken, en het beleven van verschillende ervaringen zoals naar de bioscoop gaan, pretparken bezoeken en concerten bijwonen om blijvende herinneringen te creëren.

Hoe uiten 11-jarigen zichzelf?

11-jarigen uiten zichzelf door middel van kleding, accessoires, kapsels, het inrichten van hun kamer en creatieve activiteiten zoals tekenen, schilderen en doe-het-zelfprojecten. Ze socialiseren met leeftijdsgenoten door deel te nemen aan groepsactiviteiten en uiten hun interesses en hobby’s door middel van sport en muziek.

Communicatie is ook belangrijk voor 11-jarigen om hun gedachten en gevoelens te uiten en omgaan met hun emoties. Daarnaast kunnen ze make-up, nagelontwerpen, haarkleurideeën en accessoires gebruiken om hun persoonlijkheid en creativiteit uit te drukken.

Het gebruik van make-up kan echter een controversieel onderwerp zijn voor ouders, met verschillende meningen over wat geschikt is voor een kind van die leeftijd.

Een studie van Adams-Webber, J. (2000) in de Journal of Constructivist Psychology concludeert dat kinderen van 11 jaar al beginnen met zelf-reflectie zoals volwassenen dat doen, terwijl 10-jarigen dat nog niet konden.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de producten leeftijds- en hygiëne geschikt zijn en rekening te houden met het rijpingsniveau van het kind, de sociale omgeving en persoonlijke voorkeuren.

Kan speelgoed 11-jarigen helpen met groep 7 van school?

Ja, speelgoed kan 11-jarigen helpen met groep 7 van school omdat het leren kan stimuleren. Speelgoed kan helpen bij schoolwerk, zoals STEM-kits die 11-jarigen helpen om op een leuke en interactieve manier wetenschap, technologie, techniek en wiskunde te leren.

Educatieve bordspellen kunnen 11-jarigen helpen bij het ontwikkelen van kritisch denken, probleemoplossing en sociale vaardigheden. Kunstbenodigdheden, zoals tekensets en schilderkits, kunnen 11-jarigen helpen bij het uiten van hun creativiteit en het ontwikkelen van fijne motorische vaardigheden.

Ook boeken kunnen 11-jarigen helpen bij het verbeteren van hun woordenschat, begrip en kritisch denken. Buitenspellen, zoals vlaggenroof en teamsporten, kunnen 11-jarigen helpen bij het ontwikkelen van fysieke fitheid en sociale vaardigheden.

Het selecteren van het juiste speelgoed hangt af van de specifieke behoeften en interesses van het kind, en ouderlijke begeleiding en toezicht zijn essentieel om ervoor te zorgen dat het speelgoed aansluit bij de educatieve doelen van het kind.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.