Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

Onanoff Buddyphones Beoordeeld: Beste Koptelefoon Voor Peuters

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Betaalbaar, geen ingebouwde volumeregeling (wel begrenzing!). Het afneembare draad zorgt wel weer voor extra veiligheid en maakt ze uitermate geschikt ook voor de aller jongste muziekliefhebbers.

Ja, de Onanoff Buddyphones zijn best wel innovatief!

Ze zijn helemaal gemaakt op de nog wat jongere, onstuimige kinderenen want het draad schiet namelijk los wanneer je er aan trekt (of het ergens achter haakt terwijl ze wegrennen met het ding nog op hun hoofd!).

Beste peuter koptelefoon voor videos en iPad
Onanoff BuddyPhones
Product image
8.6
Toy score
Begrenzing
4.2
Functies
4.5
Duurzaamheid
4.2
Beste voor
 • Volume begrenzing
 • Leuke stickers om te personaliseren
 • Afneembaar snoer om niet bekneld te raken
Minder goed
 • Geluidskwaliteit is niet super
 • Draad schiet erg gemakkelijk los

Elke maand een speel thema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Technische specificaties

 • 75-85-94 dB volumebegrenzing
 • Gebruiksduur van de accu van 20 uur
 • Werkt ook zonder accu
 • Inclusief hoofdtelefoonkabel
 • 20 m Bluetooth ® afstand
 • Decoratieve stickers
 • Naambordje sticker
 • Type koptelefoon: On Ear
 • Vouwbaar
 • Frequentiebereik: 20 – 20.000 Hz
 • Impedantie: 32 Ω
 • Zendfrequentie: 2.402 GHz – 2.480 GHz
 • Max. bereik: 20 m

Het voordeel van draadloos maar met het gemak van een draad; een koptelefoon die niet verstrikt raakt, zonder dat je telkens de batterij hoeft op te laden.

Oh, en waarom heet het BUDDYPHONES?

Dit is echt een uitkomst en geweldig voor gezinnen met broertjes en zusjes…

…je kunt gemakkelijk een device delen met meerdere koptelefoons die in elkaar schakelen door het geweldige kliksysteem van de draad:

buddyphones schakelsysteem voor meerdere koptelefoons

Echt, echt, echt een geweldige uitvinding om iedereen tevreden te houden.

 • Je kinderen kunnen ieder hun eigen Buddyphones gebruiken op hun eigen apparaat want ze hebben vast andere interesses.
 • Maar als ze dan samen wat willen kijken, dan zit je niet alsnog met het volume van de iPad en bijbehorende kinderdeuntjes opgescheept.

Voor peuters t/m 4 jaar zijn deze Onanoff Buddyphones de leukste set, ook zeker leuk voor kleuters en nog net de jongste schoolgaande kinderen.

Zo kunnen je kids in een paar verschillende leeftijdsgroepen ze delen, of je koopt voor ieder een paar, en geeft ze ieder een eigen kleur die ze met de stickers kunnen personaliseren.

Als je een snoer nodig hebt maar toch je peuter een veiliger paar hoofdtelefoons wilt geven, zijn de Onanoff BuddyPhones een geweldige budgetoptie.

Onanoff buddyphones beoordeling

Afneembaar snoer

Het snoer is afneembaar, waardoor het risico dat een peuter zich vast zal haken (of om achter iets anders vast te komen zitten) wordt beperkt terwijl ze hun favoriete muziek luisteren.

De kinder hoofdtelefoon kan worden opgevouwen en wordt geleverd met een draagtas, en de meegeleverde leuke decals laten kinderen hun hoofdtelefoon personaliseren, wat ze leuk maakt voor gezinnen met meerdere kinderen.

De platte, afneembare kabel van 80 cm is veilig en minimaliseert het risico op verstikkingsgevaar.

Buiten dat kan jouw kind met de Buddy Cable met maximaal vier vriendjes, gezellig één apparaat delen.

Schaf je de BuddyPhones inflight versie aan, dan krijg je er een mooi reistasje erbij en een inflight adapter, deze versie is wel iets duurder.

Geluidskwaliteit wat minder

De geluidskwaliteit is jammer genoeg lang niet zo goed als die van de top keuze (de JBL) of zelfs van de goedkopere Trust Sonin, en de kleine omvang betekent dat de BuddyPhones perfect geschikt zijn voor peuters, maar minder voor oudere kinderen.

Bovendien is de volumereductie van bedrade hoofdtelefoons (passieve volumebegrenzing) als deze niet zo voorspelbaar: als je een apparaat met een krachtige versterker gebruikt, kunnen ze alsnog te hard gaan en dat is wel iets om op te letten.

Deze zouden we dan ook niet aansluiten op je hi-fi set thuis, niks met een grote versterker, en het houden bij iPads, telefoons, Chromebooks en andere laptops.

Ten tweede is de Onanoff-set veel te klein voor de meeste kinderen ouder dan 6.

De BuddyPhone Explore is geen ontwerp dat met je kind meegroeit helaas.

De BuddyPhones hebben dan wel weer een ingebouwde microfoon. Kids kunnen met de antwoordknop met hun vriendjes praten en gebruik maken van leer-apps.

De ingebouwde microfoon is ideaal om te gebruiken als je je oma en opa belt, of wellicht je klasgenootjes. De microfoon is ook geschikt om te gebruiken tijdens interactieve spelletjes.

Beste keuze voor peuters

Het is wel de top keuze voor kleine kinderen in de leeftijd 2 t/m 4 jaar. Kleinere kinderen zullen dol zijn op de leuke kleuren en lichte, comfortabele pasvorm van het Onanoff-paar.

Onanoff BuddyPhones headphones voor kids

Bovendien klapt de vouwversie klein genoeg in zodat deze gemakkelijk in een dagtas of een rugzak van een kleuter kan worden ingepakt.

En natuurlijk vallen de Buddy Phones binnen veilige volumelimieten.

Plus de nieuwe editie BuddyPhones is aanzienlijk verbeterd, ten opzichte van zijn eerdere broertje.

Er zit nu gelukkig een volumebeperking op, van maximaal 85 decibel, en dat is wat we eerder misten waardoor ze nu een plekje hebben veroverd in de lijst met kindveilige koptelefoons.

Het allerleukste is misschien nog dat ie zo betaalbaar is. Doe je kleintje – en jezelf – een plezier en geef ‘m cadeau. Je zal er zelfs de jongste muziekfans blij mee maken.

Onanoff Buddyphones alternatieven

Beste goedkope kleuter koptelefoon met geluidsbegrenzer

TrustSonin Kids

Betaalbaar, ingebouwde volumeregelaar en volumebeperking ín de draad voor directe controle over veilige luisterniveau’s voor je kinderen.

Product image

De Trust Sonin is een goed betaalbaar alternatief voor de Buddyphones. Een stuk minder features maar je hoeft ook een stuk minder uit te geven.

Conclusie

Misschien niet de beste geluidskwaliteit, maar als eerste headset voor peuters en kleuters is het een geweldige keuze met een hoop kindvriendelijke features.

Lees meer: dit zijn de 4 beste hoofdtelefoons voor kinderen die we hebben getest

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.