Nintendo Switch Of Kindertablet? 3 Tips Om Te Helpen Kiezen

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

De Nintendo Switch is geweldig om spelletjes mee te spelen, maar het is meer een spelcomputer dan een tablet.

Hij lijkt dan wel op een kindertablet, maar als je meer wilt dan gamen ben je misschien teleurgesteld in wat het apparaat kan. Zeker, ze kunnen er spelletjes op spelen, maar dat is zo’n beetje alles wat ze kunnen.

In dit artikel zet ik de Nintendo Switch af tegen kindertablets zodat je precies kunt beslissen welke je moet kopen voor je kind.

Nintendo switch vs kindertablet

Je moet de Nintendo Switch vooral in de juiste leeftijdscategorie zien.

Houd je erg van gamen met het gezin, dan is een Nintendo Switch als deze erg leuk om aan te schaffen. De Nintendo Switch is het beste voor kinderen vanaf 6 jaar.

De inhoud zelf is prima voor kinderen van alle leeftijden (en natuurlijk zijn er ook games voor oudere kinderen), maar de controls kunnen moeilijk onder de knie te krijgen zijn voor kinderen jonger dan 5 jaar.

Echt jongere kinderen hebben vaak meer baat bij een toegespitste kindertablet en dan is de overall beste uit al onze kindertablet test deze Kurio Tab Ultra met kindvriendelijke instellingen en een ongelooflijke bibliotheek aan spelletjes en educatieve apps.

Ze kunnen er ook spelletjes op doen, maar dat is dan meer in je eentje, niet lekker met het gezin of met je broertje voor de TV.

Weer wat oudere kinderen hebben meer aan een volwaardig tablet die ze wellicht ook voor school of social media willen gebruiken.

Hier zijn de verschillende voor en nadelen van een Nintendo Switch ten opzichte van kindertablets of volwaardige tablets in het kort:

Switch of kindertabletAfbeeldingen
Beste voor gamen: Nintendo SwitchNintendo Switch leuk voor kinderen
(bekijk meer bundels)
Overall beste kindertablet: Kurio Tab UltraMeest voorkomende Kurio tablet problemen en hoe je ze oplost
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor kleinere kinderen: Storio Max 7 kindertabletvtechstoriomax
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor het hele gezin: Samsung Galaxy Tab 3Samsung Galaxy tab 3 met hoesje
(bekijk meer afbeeldingen)

Ik heb een samenvatting op youtube gezet die je hier kunt bekijken, maar lees vooral ook verder voor onze volledige vergelijking.

Ik heb ondertussen begrepen van Nintendo dat ze niet van plan zijn om de Nintendo Switch te voorzien van een webbrowser.

Daarbovenop komt er bovenop dat bij de lancering geen video-streaming-apps zoals Netflix zullen zijn.

In ieder geval in het begin, en waarschijnlijk in de nabije toekomst, zal de Switch voor één ding zijn: spelletjes spelen.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

De Nintendo Switch is er om te gamen

Voordelen en nadelen: Heel leuk om samen met het gezin te doen, meerdere kinderen maar ouders ook als ze het leuk vinden. Het is wel echt gericht op gamen maar de games die je kunt spelen zijn dan ook wel superleuk. Minder educatieve inhoud en geen internet of netflix

Kinderen willen echter ook vaak andere dingen, zoals Youtube kijken en op het internet surfen.

Dus het is jammer dat Nintendo niet met die extra functies komt. Als dat zo was zou hij voor bijna ieder kind de wens voor een tablet kunnen vervangen.

Vanuit Nintendo is de drang om te focussen op gaming natuurlijk logisch.

Het is niet zo dat de Switch in de eerste plaats een krachtig gaming-apparaat is, dus alles wat de boodschap wegneemt van

“dit ding is het beste gaming apparaat voor je kind”

is waarschijnlijk niet de juiste zet.

Er is al een diepe bron van wantrouwen na het Wii U-debacle tussen zware gamers en mensen die casual gamers zijn, dus het is ogenschijnlijk slim om niet af te leiden van de hoofd boodschap van het apparaat.

Nintendo switch om te gamen

Het succes van de Wii herbeleven

Nintendo wil het succes dat het had met de originele Wii opnieuw creëren: binnen komen tegen een relatief lage prijs met enkele innovatieve nieuwe gamefuncties die de game-markt verder uitbreiden dan alleen de hardcore gamers.

De Wii was daar enorm succesvol in en in een tablet context heb je meer nodig dan alleen videogames om die grotere menigte te bereiken.

Zo is het ontbreken van Netflix direct een stap in de gaming-richting.

De ontbrekende tablet functionaliteit zal de verkoop waarschijnlijk geen schade toebrengen.

Nintendo heeft onlangs een bodemloze en gerechtvaardigde reputatie opgebouwd omdat het niet in staat was om zelfs de basishardware op voorraad te houden en beschikbaar te maken voor aankoop.

Als je Nintendo bent, is het goed nieuws dat de switch al bij pre-order voor alle denkbare winkels was uitverkocht.

Meer dan gamen alleen

Het hoeft de iPad niet te verslaan om een meeromvattende tech gadget te zijn, het heeft slechts een paar basisdingen nodig.

De dingen waar de meeste mensen aan denken als ze aan tablets denken: video, surfen op het web en lezen.

Of je nu oudere kinderen hebt of jongere, je zult zelf wellicht ook wel eens de tablet van de kids pakken om wat te surfen, zeker voor die prijs wil je er zelf ook wat uithalen.

Maar als gamen voldoende is voor jullie gezin dan is dat helemaal prima.

Waarschijnlijk zul je in de meeste gezinnen uiteindelijk alsnog een tablet vinden die weer voor andere doeleinden wordt gebruikt dan gamen alleen.

De Nintendo Switch is eigenlijk een tablet die Nintendo-spellen kan spelen. Nintendo zou het voor de hand liggende ding moeten doen: maak er een basistablet van.

reden 1 om voor de nintendo switch te kiezen

De keuze voor je gezin om te gaan voor een Nintendo Switch of een kindertablet is denk ik deze:

  • je hebt kleinere kinderen en vindt het samen spelletjes spelen belangrijker dan educatieve inhoud
  • je kinderen gebruiken je telefoon nu vooral voor het spelen van spelletjes en niet zozeer voor educatieve inhoud of voor kijken van video’s
  • je hebt al wat oudere kinderen en al een tablet in huis, of ze hebben al hun eigen laptop. De Switch is dan een leuke aanvulling op game-gebied

Anders wordt het denk ik toch een tablet, of (op een later tijdstip) beide.

De Nintendo Switch bekeken vanuit de ouder

“Wanneer komt onze Nintendo Switch, wanneer komt onze Nintendo Switch, wanneer komt onze Nintendo Switch?”

Ik hoorde dit bijna elk uur van mijn zes jaar oude zoon sinds de nieuwe console werd aangekondigd.

Hier zal ik kijken naar wat we tot nu toe van het systeem vinden, en of je een Nintendo Switch in je familie zou moeten verwelkomen.

Dit artikel gaat over het gezinsvriendelijke karakter van de Nintendo Switch en hoe we het vinden na een week te hebben getest.

We zullen kijken naar zaken als ouderlijk toezicht, verschillende manieren om te spelen, voor kinderen geschikte spellen, online veiligheid en andere dingen die Nintendo heeft gedaan om de Switch zo goed voor kinderen te maken als het lijkt voor oudere spelers die Skyrim willen spelen onderweg.

Het is de moeite waard om te vermelden dat onze Switch in een al Nintendo-vriendelijk huis is beland.

Mijn zoon en ik spelen regelmatig op onze GameCube, 2DS, 3DS XL of Wii U.

Gamen is voor ons een gemeenschappelijke activiteit waarbij Mario Kart en Splatoon de meest gespeelde games van de afgelopen maanden zijn.

Wanneer zijn vrienden op bezoek komen, pakken we leuke partyspellen zoals Nintendo Land of Mario Party, het soort titels waar sommige “echte” gamers hun neus voor ophouden.

de nintendo switch bekeken vanuit de ouder

(Foto: wccftech.com)

De Switch Hardware

De Nintendo Switch-hardware is een stuk beter gebouwd dan de Wii U’s.

Het uiterlijk van Fisher Price is verdwenen en in plaats daarvan heeft Nintendo een premium ogend product geproduceerd.

Het gedeelte met de aanraakschermtablet is erg stevig, hoewel het risico op krassen betekent dat we binnen enkele minuten na het openen van de doos een schermbeschermer hebben aangebracht.

Het is ook verrassend compact in vergelijking met de oude Wii U-gamepad.

Switch verrassend compact

Voordat we de console klaar hadden staan, wilde mijn zoon herhaaldelijk al de neon-joy-con pakken en deze loskoppelen van het scherm, wat toch lastiger was dan hij had verwacht.

Jonge kinderen moeten waarschijnlijk onder jullie toezicht de controllers verwijderen, omdat dit gemakkelijk kan resulteren in het laten vallen van de tablet.

De Joy-con controllers

Hoewel sommige gebruikers hebben geklaagd dat de kleine Joy-Con niet de meest comfortabele controllers zijn, zijn ze ideaal voor kinderen en mensen met kleinere handen.

Mijn zoon vond ze veel gemakkelijker vast te houden en te gebruiken dan een Wii-afstandsbediening, hoewel de meegeleverde polsriemen nog steeds worden geadviseerd als een spel inhoudt dat je ze rond moet zwaaien.

Hij is ook behoorlijk enthousiast dat de controller kan worden gebruikt met zijn groeiende collectie Amiibo.

De Nintendo Switch kan ook worden gekoppeld om games op de tv te spelen. 

Andere op het kind gerichte ontwerpeigenschappen van de Switch zijn de achterste kick-standaard die aanvankelijk enigszins wankel voor me voelde.

spelen met de joycon controllers

(Foto: express.co.uk)

Echter, de eerste keer dat mijn zoon probeerde de switch aan te zetten terwijl hij nog steeds uit was, besefte ik waarom.

Het klikte eenvoudigweg af en kon eenvoudig weer op zijn plaats worden geklikt.

In volwassen handen is het aan- en afkoppelen ongelooflijk soepel met aangenaam snelle overgangen tussen schermen.

Nintendo maakte het ook zo, dat Switch-spelcassettes walgelijk smaken. Klinkt misschien overdreven, maar dit om te voorkomen dat kinderen op ze kauwen.

Het resultaat hiervan: Nou, we hebben de 1e Switch-cartridge al rond laten gaan om deze om de beurt te likken :)

Als je je games liever digitaal wilt, kan de ingebouwde 32 GB aan opslagruimte worden uitgebreid via microSD-kaarten.

Digitale games betekenen dat kinderen niet hoeven te knoeien met een gedokte Switch om cartridges uit te wisselen.

Switch Spellen die je nu moet spelen

De Joy-Con voor de Nintendo Switch kan worden gebruikt om bewegingsgestuurde games te spelen. 

Toen we klaar waren met het instelleren van de hardware en het dockingstation met onze tv, wat allemaal bijelkaar slechts vijf minuten duurde, was het tijd om te beginnen met spelen.

Helaas zullen de meeste kopers hun Switch-ervaring beginnen met The Legend of Zelda: Breath of the Wild, de eerste game die we speelden was 1-2-Switch, wat meer geschikt is voor een zesjarige.

Daarnaast keert iedereen weer terug naar de Switch vanwege de Mario games.

Het was populair toen ik jong was, en het is nog steeds hét bekendste game-karakter die je kunt vinden.

Mario nog altijd populair ook op de switch

We hadden al enkele minispellen getest tijdens het preview-evenement, inclusief Quick Draw en Milk, dus we wisten wat ons te wachten stond.

Sommige van de 28 minigames in de volledige game waren niet zo goed als die, maar de meeste waren op zijn minst net zo leuk om samen te spelen.

Ik zie 1-2-Switch op het zelfde niveau met Nintendo Land en Mario Party 10 wanneer we een groeps- of partyspelervaring willen.

Nintendo Switch in tabletop-modus met SnipperClips

Hoewel de eerdergenoemde Zelda-titel een van de beste games ooit zou kunnen zijn om te lanceren met een nieuwe console, en het is geweldig voor oudere kinderen (het heeft een score van 12+), anders zijn er maar weinig games.

Vooral als je iets wilt voor jongere gamers.

Ik had gehoopt dat er genoeg klassieke spellen van Nintendo beschikbaar zouden zijn om mijn zoon retro-game te leren, maar de geplande Virtual Console is nog niet beschikbaar op de Switch.

Dus, na het bekijken van de zeer schaarse eShop hebben we het verrassend goede coöperatieve puzzelspel SnipperClips en de F-Zero-achtige racer Fast RMX gedownload, gewoon om iets anders te spelen dat geen melkkoeien inhield.

Snelle RMX op de Nintendo Switch

Gezien het gebrek aan beschikbare games, is het veilig om te zeggen dat onze Wii U nog steeds redelijk wat gebruik zal krijgen voor nu.

De situatie wordt echter alleen maar beter en we zullen verderop in dit artikel enkele van de aankomende familiespellen bekijken.

Manieren om te spelen

De twee Joy-Con voor de Nintendo Switch kunnen samen op de meegeleverde handgreep worden gebruikt. 

Het meest interessante aan de Nintendo Switch is de verschillende manieren waarop het kan worden gebruikt.

Voor ouders betekent dit dat de console zou kunnen passen in je gezinsleven op manieren die eerdere systemen niet konden.

In de dock werkt de Switch als een traditionele spelconsole: je speelt hem op je tv met behulp van de meegeleverde Joy-Con-controllers, die met een handgreep kunnen worden verbonden.

Afhankelijk van het spel dat je speelt, gebruik je mogelijk bewegingsbedieningen, zoals op de Wii (maar veel nauwkeuriger) of meer standaardbesturingselementen.

Op de tv draaien games tot 1080p en lijken erg op de Wii U, dus er is geen enorme sprong in de grafische weergave en de switch probeert niet eens te concurreren met de PS4 of Xbox One.

nintendo switch spelen op de tv

(Foto: easyacc.com)

Er zijn ook twee manieren om de Switch uit de buurt van de tv te gebruiken.

Ten opzichte van andere spelcomputers is dit een voordeel en een stap meer richting de tablet.

Als een kind lekker op zijn tablet bezig is kun jij nog steeds TV kijken, dat was altijd een grote plus van tablets ten opzichte van spelconsoles.

Met de Joy-Con verbonden met de tablet in de handheld-modus werkt het als een traditionele draagbare console.

Dat gezegd hebbende, als je gewend bent aan een 3DS, zul je waarschijnlijk weggeblazen worden door de graphics.

Met 720p zijn ze veel gedetailleerder dan Nintendo’s vorige portables, of zelfs het Wii U-gamepad. In de tabletop-modus wordt de Joy Con losgekoppeld en apart van het scherm gebruikt, waarna deze kan worden gebruikt met de ingebouwde standaard.

We zien deze draagbare modi als belangrijk voor gezinnen, maar ook voor gamers die onderweg Zelda of Skyrim willen spelen.

Om te beginnen kan het de familietelevisie bevrijden zonder dat kinderen naar hun slaapkamer worden verbannen of ergens anders met een tweede tv.

Voor ons was het echter de tafelmodel-modus die het meest indruk maakte omdat het multiplayer-gaming overal mogelijk maakt.

Zittend en samen spelen rond het kleine scherm voelde veel socialer aan dan elk met een eigen apparaat als een 3DS XL voor multiplayer.

Dat gezegd hebbende, als je meerdere apparaten hebt, biedt de switch zowel lokale als online multiplayer.

Hoewel er enige klachten over de levensduur van de batterij zijn geweest, lijkt dit sterk afhankelijk te zijn van het spel dat wordt gespeeld.

Hoewel we slechts ongeveer drie uur speelden met het spelen van Zelda, was SnipperClips nog steeds actief na vier uur gebruik gedurende het hele weekend.

Dat is natuurlijk wel een stuk korter dan eigenlijk alle kindertablets

Ouderlijk toezicht en online

Je voelt wel een beetje zoals Bowser bij het instellen van tijdslimieten op de Nintendo Switch. 

Net als alle moderne spelconsoles zijn deze apparaten tegenwoordig met internetverbinding verbonden, ouders zullen dit natuurlijk duidelijk willen zien wanneer ze een kind zonder toezicht achterlaten.

Gelukkig biedt de Nintendo Switch behoorlijk goede ouder- en online-bediening.

Hoewel je basislimieten kunt instellen voor wat voor soort games op leeftijdsniveau kunnen worden gespeeld en welke online aankopen direct op de Switch kunnen worden gemaakt, is de beste controle beschikbaar via de Nintendo Switch Parental Controls-app die beschikbaar is voor Android of iOS.

Het ouderlijk toezicht op de Nintendo Switch kan worden gedeactiveerd met een pincode. 

Hier kun je limieten instellen, niet alleen in termen van leeftijdsbeperkingen voor games, maar ook of gebruikers met anderen kunnen communiceren en met screenshots op sociale netwerken.

Je kunt ook de tijd beperken dat de switch elke dag kan worden gespeeld en op welke tijden, compleet met een bedtime-alarm.

Wanneer de ingestelde tijd is verstreken, kan de schakelaar een notitie op het scherm weergeven of het afspelen abrupt onderbreken (hoewel je dan niet echt vrienden zult maken met ongesavede games).

Gezien het feit dat ik me kan herinneren dat ik stiekem naar bed ging om Donkey Kong te spelen terwijl het volume laag stond, voelt dit een beetje wreed.

Ouderlijk toezicht kan tijdelijk worden uitgeschakeld door een pincode in te voeren als je zelf iets volwasseners wilt spelen.

De app registreert ook hoelang de switch elke dag is gebruikt en welke games het populairst zijn.

De aankomende Switch-games

Mario Kart 8 is er eentje om naar te kijken. 

Zoals we eerder vermeldden, zijn er momenteel heel weinig games beschikbaar voor de Switch, en nog minder die geschikt zijn voor families om te spelen.

Er zijn echter een aantal titels voor lancering die waarschijnlijk in de smaak zullen vallen.

Aankomende games van Nintendo voor de komende paar maanden zijn onder meer een Deluxe-versie van Mario Kart 8, Arms (een eigenzinnige cartoonjager met bewegingsbediening) en Splatoon 2 (de opvolger van de inktspuitende multiplayer-shooter).

Gezien hoeveel tijd we hebben doorgebracht met het spelen van Mario Kart 8 en Splatoon op de Wii U, zullen we zeker de Switch-iteraties van die spellen kopen.

Er is ook de aankomende sandbox-stijl Mario Odyssey die net is uitgekomen. 

Andere gezinsvriendelijke spellen zijn Minecraft, LEGO Worlds, Lego City Undercover, FIFA 18, NBA2K18 en Puyo Puyo Tetris.

Dit betekent dat er ondertussen een flink aantal spellen zijn om je kleintjes bezig te houden, of om samen te spelen.

Conclusie voor de Switch

Aan de oppervlakte lijkt de Switch niet zo kindgericht te zijn als sommige andere Nintendo-consoles, maar het lijkt erop dat dit de nieuwe console zal zijn voor gezinnen die iets willen hebben dat ze kunnen gebruiken om samen spelletjes te spelen, of voor kinderen om alleen te gebruiken.

Voor 300,- euro voor de console voordat je een game of accessoires hebt, is de Switch niet goedkoop, en daarvoor zou je ook een hele goede tablet kunnen kopen.

Maar wanneer is een nieuwe console ooit goedkoop geweest?

Het concept van de hybride gameconsole maakt de Switch geschikt voor gezinnen die de flexibiliteit willen die dit toelaat, of het nu is om de tv vrij te geven, de kinderen iets te laten doen tijdens een lange autorit, of de mogelijkheid om een ​​Mario Kart van console-kwaliteit te spelen op bezoek bij je familie.

Hij neemt in ieder geval het probleem weg van spellen spelen op de TV terwijl anderen Netflix willen kijken.

Andere functies die je op een tablet zou willen doen ontbreken echter.

De combinatie van ouderlijk toezicht en het aantal kindvriendelijke games dat wordt gestart, maakt de Switch wel aantrekkelijker dan een PS4 of Xbox One.

De Nintendo Switch betekent dat je een Zelda van een consolekwaliteit overal mee naartoe kunt nemen.

Je krijgt ook nog steeds de kans om dingen als Zelda zelf te spelen, hoewel we zouden voorstellen om de optionele Pro Controller te kopen, waarvan we vonden dat deze veel beter geschikt was voor volwassen handen.

Daarom denken we dat de Nintendo Switch de beste spelconsole is voor gezinnen. Check hier bol.com voor de laatste prijzen.

Om te kijken of een dedicated kindertablet wellicht een betere keuze is voor jouw gezin bespreek ik hieronder de Vtech Storio Max 7 kindertablet.

Vtech Storio Max 7 kindertablet

vtech storio max kindertablet

(bekijk meer afbeeldingen)

Voor en nadelen: Leuk voor kleinere kinderen met een sterke focus op educatieve inhoud. Ook mogelijkheid tot afspelen van veel video’s voor uren kijkplezier en een browser met kindvriendelijke instellingen. Meer solistisch maar wel gemakkelijker voor kleinere kinderen om zelfstandig te kunnen doen en spelletjes beperkt tot apps net als op je telefoon maar ook een eigen kindvriendelijke bibliotheek

Dit is er echt eentje voor kleinere kinderen. Een educatief en laagdrempelig alternatief voor de Switch.

En eentje die je waarschijnlijk eerder voor je echt kleine kinderen zou kiezen wanneer je zelf niet zoveel met tech en gamen hebt.

Je kind is hier meer in zijn eentje op bezig waar de Switch meer een familie apparaat zal zijn, hoewel wat oudere kinderen er natuurlijk prima zelf op zullen spelen.

De Vtech Storio Max 7 hebben we al eerder eens beoordeeld.

Hij heeft een 7-inch aanraakscherm en internetverbinding om je kinderen op een veilige en kindvriendelijke manier toegang te geven tot technologie.

Als je naar de achterkant van de doos kijkt, zie je dat de VTech-tablet is gemaakt voor leeftijden van 3 tot 9 en biedt veel verschillende soorten games en apps die geschikt zijn voor de juiste leeftijd.

Ik heb echter wel ervaren dat het eerder leuk is tot slechts 6, daarna kun je beter overstappen op de Nintendo Switch als je gaat voor het gamen, of de Samsung Galaxy Tab als je gaat voor kindvriendelijk tablet-gebruik.

Art studion op de Storio

(bekijk meer afbeeldingen)

Ons kleintje heeft eeuwenlang in de Art Studio gespeeld tijdens het schilderen, tekenen en zelfs genieten van de stickers.

Voordat je de tablet inschakelt, moet je ervoor zorgen dat de voorbeeld-cartridge voor de software op de juiste plek is geplaatst. Je vindt deze sleuf in de linkerbenedenhoek.

Je krijgt 18 apps voorgeïnstalleerd, sommige moeten worden geüpdatet of gedownload, dus dit geeft kinderen voldoende om direct mee aan de slag te gaan, inclusief het spelen met de 2-MP camera met behulp van de speciale effecten-app.

Na een kleine installatie die jij het beste zelf kunt doorlopen, ongeacht de leeftijd van je kind, kan de kleine eigenlijk alles zelf uitvogelen waarbij jij af en toe bijspringt.

  • Eerst moet je de datum en tijd instellen, je kunt de stylus gebruiken of gewoon met je vinger op het scherm drukken
  • Als je de datum en tijd hebt ingevuld, heb je de keuze of je ouderlijk toezicht wilt instellen. Ik denk dat dit altijd een goed idee is om je kind alleen toegang te geven tot wat jij wilt wat ze kunnen doen
  • Wanneer je alle stappen hebt voltooid, word je naar de startpagina geleid waar je alle apps ziet. De foto’s zijn niet te klein en kunnen dus door iedereen worden bekeken.

Met de stevige draaggreep en hoes is de tablet goed beschermd en beter dan de Switch tablet, en ook beter dan die van Samsung.

De gemiddelde levensduur van de batterij is niet super, maar zeker een heel stuk meer dan de Switch.

Surfen op het web

We wilden de webbrowser ook behandelen omdat het tegenwoordig een belangrijk onderdeel is van elke tablet, vooral als het gaat om het beschermen van kinderen tegen online content.

Maar ook in de mogelijkheden die je wilt hebben met je tablet, zeker ten opzichte van de Switch.

De VTech Storio Max 7 heeft een geweldige webbrowser die de toegang tot bepaalde inhoud heel goed beperkt, je kunt dit ook naar wens aanpassen om meer websites toe te voegen waar je jouw kind toegang toe wilt geven met snelle links.

Je vindt een selectie van games, video’s en websites al vooraf geselecteerd door VTech.

Specificaties

Wat betreft de specificaties van de Storio Max-tablet: je vindt een display van 1024 x 600 pixels op 7-inch, 8 GB intern geheugen (uitbreiden met een microSD-kaart), ingebouwde Wi-Fi waarmee je games/ apps/ video kunt downloaden rechtstreeks op de tablet tegen een prijs, 2MP 180 ° roterende camera en videorecorder, weegt 1,4 kg, een 1,4-GHz dual-core CPU, kindvriendelijke versie van Android OS, microHDMI-poort, microUSB-poort, hoofdtelefoonaansluiting, meet 382 x 284 x 67 mm, en is voorzien van een lithium-ion batterij die iets meer dan 6 uur mee ging heeft tijdens onze test.

Conclusie voor de Vtech

Jongere kinderen zullen dol zijn op deze tablet, maar ouders die op zoek zijn naar de beste specificaties, denken misschien dat de prestaties ervan ontbreken.

Tijdens onze bespreking en na urenlang te hebben gezoht naar een 3 jaar oud spel, zijn we dol op de Storio Max en de beveiligingsfuncties om de kleintjes te beschermen.

Andere Android-tablets en een iPad kunnen meer opleveren, maar ze zijn niet ontworpen voor kinderen zoals de Storio Max-tablet.

De geluidskwaliteit is gemiddeld, maar kan soms luidruchtig zijn, investeren in een aantal goede hoofdtelefoons voor je kind en natuurlijk om een ​​beetje rust te bieden.

Je zult deze kiezen als je jongere kinderen hebt en er zelf niet zoveel mee zult willen doen. Kinderen zullen er meer zelf buiten het gezin om mee aan de slag gaan en ook sneller zelfstandig gebruik van kunnen maken.

De Storio kun je meer inzetten als educatieve leertool indien je dit wenst en de inhoud is meer gericht op apps en video bekijken dan de Nintendo dat is.

Check prijzen en beschikbaarheid van de Storio Max hier

Nintendo Switch of een Vtech Storio kindertablet

De Kids mode van de Samsung Galaxy Tab A

Samsung Galaxy A 10.1 kindvriendelijke tablet

(bekijk meer afbeeldingen)

Voor en nadelen: Volwaardig tablet die iedereen in het gezin kan gebruiken voor wat ze willen, maar met uitgebreide kindvriendelijke instellingen in kids modus. te gebruiken voor ieders social media, streaming video als youtube en netflix en browsen op het internet, maar spelletjes beperkt tot apps net als op je telefoon

Dan het laatste alternatief, de Samsung Galaxy Tab A, een volledige tablet met een kids mode die je kunt instellen om toegang tot content te beperken voor je kinderen.

Een hele andere insteek als de vorige twee dus.

Spelletjes die je erop doet zullen veelal wat simpeler zijn als op de Nintendo Switch, met meer van die candy crush-achtige spellen die je wellicht wel herkent uit je eigen apps op je telefoon.

Wel biedt het meer mogelijkheden voor zowel je ouder wordende kind als jezelf op het gebied van het internet verkennen.

De beveiligingsfuncties in de kindermodus zijn erg goed.

Als je deze modus wilt verlaten, heb je een wachtwoord nodig waarop een bovenliggend item is ingesteld, zodat kinderen geen andere app kunnen openen die zich in dit tabblad bevindt zonder toestemming van de ouders.

Deze applicatie veranderd de “gewone” tablet in een apparaat dat veilig is voor kinderen.

De gebruikersinterface is zeer aantrekkelijk gemaakt met heldere kleuren en een startscherm vol schattige personages die geliefd is bij kinderen.

Ook hier kun je gebruik maken van educatieve apps, hoewel er niet zo’n uitgebreide bibliotheek is als in de Vtech.

Maar als ouder zou ik het niet leuk vinden als kinderen zouden kunnen spelen zonder op de tijd te letten.

Je kunt daarom instellen hoe lang het kind de gadget mag gebruiken. Als de tijd om is, valt de tablet in slaap(mode) en stoppen de kinderen met spelen.

Als ze tijd willen toevoegen om te spelen, moeten kinderen toestemming vragen aan hun ouders. Deze apps trainen kinderen ook naar de discipline van de tijd.

*) Ter informatie, Croco is de naam van het pictogram in Kids mode apps

Prestaties

De Samsung Galaxy Tab A is een compacte tablet met een enorme batterij, uitbreidbare opslag en een bijbehorend prijskaartje. 

Hij is voorzien van een 8-inch 1200 x 800 display dat tot 480 nits helderheid kan bereiken.

Het wordt geleverd met 2 GB RAM en 32 GB aan opslagruimte die met 256 GB wordt uitgebreid via een micro SD-kaart.

De specificaties worden afgerond met een Qualcomm Snapdragon 425-processor, een 8 MP camera aan de achterzijde, een 5 MP camera aan de voorkant en een 5000 mAh batterij.

En hoewel Android Oreo al een paar maanden onderweg is, komt de Galaxy Tab A met Android 7.1.1. Noga.

Lees ook: kan ik een Android tablet geschikt maken voor mijn kind?

Het is inclusief de Kids-modus die kinderen games en video’s biedt van contentproviders waar Samsung mee samenwerkt.

De kindermodus bevat 5.000 exclusieve game- en videotitels van de LEGO-groep, waaronder de populaire apps LEGO Batman: Beyond Gotham en LEGO NINJAGO: Shadow of RONI.

Kids mode met content uit hun netwerk

Samsung Kids is een abonnementsservice die wordt aangeboden door Samsung, maar je hoeft je niet aan te melden als je de Galaxy Tab A koopt.

Dat gezegd hebbende, heeft Samsung voor de aanschaf van de Galaxy 100 ingebouwde premium games, boeken, films en tv ter waarde van 100,- euro.

Conclusie over de Samsung Galaxy Tab

Het is een van de meest krachtige Android tablets op de markt met dergelijke kindvriendelijke instellingen.

Een goede keuze als je voor je wat oudere kinderen iets wilt aanschaffen waar ze ook wat meer op kunnen, en zelfs naar een oudercontrole-loze tablet kunnen bewegen.

En jij kunt er zelf ook voldoende op surfen en wellicht wat werken.

Minder educatief dan de Vtech, minder gamen dan de Switch.

Maar een stuk meer surfen, video’s bekijken en lekker social zijn op alle platforms die je kind maar zou willen.

Als ze geen eigen laptop hebben en misschien nog geen eigen telefoon, dan is de Switch niet echt een vervanging van een tablet.

Bekijk de laatste prijzen van de Samsung Galaxy Tab hier bij Bol.com

Nintendo Switch of Samsung kindertablet

Algehele conclusie

Nintendo Switch, kindertablet of een volwaardige tablet met kindermodus?

We hebben het bovenaan al even benoemd natuurlijk, een samenvatting van waar je je keuze op zou kunnen baseren.

Voor elk product is wel wat te zeggen, maar het gaat uiteindelijk om welke leeftijd je kinderen hebben en wat jij wilt waar ze hun tijd aan gaan besteden.

En eventueel of ze een alternatief hebben voor sommige functies van een tablet.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.