Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

Netflix voor Kinderen: Ontdek het Educatieve Aanbod

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

HOE geweldig is Netflix voor kinderen?

Netflix is een grote speler op het gebied van Video On Demand (VOD). Met 117,6 miljoen abonnees wereldwijd is het een van de populairste streamingdiensten. Je kunt honderden films, series en tv-programma’s speciaal gemaakt voor kinderen kijken met een specifiek kinderfilter, voor een vast bedrag per maand.

Ik vertel je alles over hoe het werkt en met welke series je kind ook echt iets kan leren.

Netflix voor kinderen

Elke maand een speel thema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Wat is Netflix eigenlijk?

Hoe werkt Netflix?

Het is eigenlijk heel simpel. Als je een abonnement hebt, kun je met je laptop, tablet, smartphone of ander apparaat toegang krijgen tot de Netflix-bibliotheek. Van daaruit kun je kiezen uit een verscheidenheid aan films, series en tv-programma’s. Je kunt ook je eigen afspeellijsten maken, waardoor je nooit meer hoeft te zoeken naar wat je wilt kijken.

Waarom Netflix?

Netflix is de perfecte manier om je avonden te vullen met entertainment. Je kunt kiezen uit een enorme selectie films, series en tv-programma’s. Bovendien kun je met je abonnement onbeperkt genieten van al het leuks dat Netflix te bieden heeft. En het beste van alles? Je betaalt maar één keer per maand, dus je hoeft je geen zorgen te maken over extra kosten. Wat wil je nog meer?

Hoe maak je Netflix veilig voor je kinderen?

Als je kinderen hebt, weet je dat Netflix verslavend kan zijn. Voor je het weet zitten ze urenlang op de bank afleveringen te kijken, of steeds terug te spoelen naar hun favoriete fragment. Maar je maakt je misschien ook zorgen of sommige series wel geschikt zijn voor kinderen. Gelukkig kun je er iets aan doen om Netflix veilig te maken voor je kinderen. Hier zijn een paar tips:

Kinderprofiel

Maak een apart profiel voor je kinderen. Zo kun je hun favoriete series en films instellen en kunnen ze alleen de content bekijken die jij goedkeurt.

Automatisch afspelen

Zet automatisch afspelen uit, zodat je kinderen niet per ongeluk naar een andere aflevering of een andere serie worden geleid.

Leeftijdswaarschuwing

Stel een leeftijdsgrens in voor de content die je kinderen kunnen bekijken. Zo kun je ervoor zorgen dat ze alleen content bekijken die geschikt is voor hun leeftijd.

Educatief aanbod op Netflix: wat is er te leren?

Netflix heeft meer te bieden dan je denkt!

Ben je op zoek naar leerrijke content op Netflix? Dan ben je hier aan het juiste adres! Netflix heeft namelijk een aantal leuke series die een educatief karakter hebben. Van leerzame documentaires tot educatieve films: er is voor ieder wat wils!

De juiste zoektermen

Wil je het meeste uit je zoektocht halen? Gebruik dan de juiste zoektermen. Netflix werkt met zoektermen als educatief, leerzaam, onderwijs en leren. Zo kom je al snel een aantal leuke series tegen die een educatief karakter hebben.

Kinderaccount

Het handigst is om dit in een kinderaccount te doen, zodat andere content voor volwassen sowieso al is uitgesloten. Zo kun je gerust je kinderen laten kijken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over ongewenste content.

Netflix Originals

Een van de leuke dingen aan de opties is dat er een aantal Netflix originals bij zitten. Deze zullen dus ook niet zo snel van Netflix worden verwijderd. Zo kun je dus gerust een aantal leerzame series bingen zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze er opeens niet meer zijn.

Educatief aanbod op Netflix

Dus, als je op zoek bent naar educatief materiaal op Netflix, dan ben je hier aan het juiste adres. Er zijn een aantal leuke series die een educatief karakter hebben. Gebruik de juiste zoektermen en je komt al snel een aantal leuke series tegen. En met de Netflix originals hoef je je geen zorgen te maken dat ze opeens verdwijnen. Dus, wat let je? Ga op zoek naar leerzame content op Netflix!

Netflix: De ultieme natuurvakantie in je klaslokaal!

Kom meer te weten over de wilde natuur

Netflix heeft een aantal prachtige natuurdocumentaires, waarmee je de wilde natuur in je klaslokaal kunt beleven. Haarscherpe beelden van Planet Earth, Blue Planet, Africa, Life en Frozen Planet laten je de meest bijzondere plaatsen op Aarde zien. De documentaires zijn Engelstalig met Nederlandse ondertiteling en hebben een leeftijdsadvies vanaf 6.

Screenen en beoordelen

Voordat je de documentaires gebruikt in je lessen, is het belangrijk om de aflevering te screenen en te beoordelen. Deze documentaires zijn perfect om te gebruiken bij verschillende thema’s over de planeet en de natuur.

Korte kijkmomenten

Heb je maar een kwartiertje over? Geen probleem! De documentaires zijn ook geschikt voor korte kijkmomenten. Misschien kun je de kinderen zelfs wat milieubewustzijn bijbrengen door de prachtige beelden te bekijken en het gesprek aan te gaan over duurzaamheid, plastic en afval.

Hoe je een pincode instelt op je Netflix-account

Waarom een pincode?

Wil je geen apart kinderprofiel aanmaken, maar toch de toegang tot bepaalde films en series blokkeren? Dan is een pincode instellen de oplossing. Als beheerder van het account kun je namelijk een pincode instellen en aangeven welke leeftijdsgrens gepast is. Je kunt kiezen uit allerlei niveau’s: 18, 16, 14, 12, 9, 6 en alles. Zo bepaal je welke content via dat profiel bekeken kan worden.

Hoe werkt het?

Je kunt een pincode instellen voor een account. Bij gebruik van de pincode zal een gebruiker eerst de 4-cijferige code moeten invoeren voordat hij of zij naar films kunt kijken die bijvoorbeeld 12+ zijn. De code geldt alleen voor het desbetreffende profiel.

Hoe stel je de pincode in?

Het Netflix kinderslot is te vinden in het instellingenmenu:

 • Ga op de desktop naar je persoonlijke account.
 • Klik rechtsboven op het omlaag wijzende pijltje en vervolgens op Account.
 • Ga naar Profiel en duderlijk toezicht en klik op het profiel dat je wil wijzigen.
 • Klik op Kijkbeperkingen of Profielvergrendeling.
 • Je zult nu het wachtwoord van je account moeten invoeren.
 • Kies het leeftijdsniveau of stel de pincode in.

Tijdslot voor kinderen

Met een tijdslot voorkom je dat kinderen urenlang op de iPad of iPhone kunnen spelen. Deze tip legt uit hoe je een dergelijk tijdslot en een tijdslimiet instelt voor kinderen, zodat ze een bepaalde tijd gebruik mogen maken van een toestel.

Hoe je je kinderen beschermt tegen gewelddadige films en series op Netflix

Stel een leeftijdsgrens in

Wil je je kinderen beschermen tegen gewelddadige films en series op Netflix? Stel dan een leeftijdsgrens in. Zo kun je bepalen welke content geschikt is voor kinderen van een bepaalde leeftijd.

Specifieke titels blokkeren

Je kunt ook exact aangeven welke films verboden terrein zijn. Vul een zoekvak in met titels van films die je wilt blokkeren. Zo voorkom je dat je kinderen met bepaalde films geconfronteerd worden.

Angsten van je kinderen in acht nemen

Houd ook rekening met bestaande angsten van je kinderen, zoals angst voor spinnen of clowns. Zo kun je ervoor zorgen dat je kinderen niet met dergelijke films geconfronteerd worden.

Hoe voorkom je dat je kinderen verslaafd raken aan Netflix?

Automatisch afspelen voorkomen

Wil je voorkomen dat je kinderen verslaafd raken aan Netflix? Dan is het een goed idee om het automatisch afspelen van content uit te schakelen. Zo voorkom je dat ze na elke aflevering blijven hangen en niet meer aan hun huiswerk of spelen toe komen. Ook kun je het afspelen van previews voorkomen, waardoor ze geen ongepaste content te zien krijgen.

Hier zijn enkele tips om het automatisch afspelen te voorkomen:

 • Ga naar de instellingen van Netflix en schakel het automatisch afspelen van afleveringen uit.
 • Ga naar de instellingen van Netflix en schakel het automatisch afspelen van previews uit.
 • Zorg ervoor dat je kinderen niet te veel tijd op Netflix doorbrengen.
 • Zorg ervoor dat je kinderen bezig blijven met andere activiteiten.
 • Geef je kinderen een tijdslimiet voor het kijken van Netflix.

Hoe Netflix je helpt bij het bepalen van de juiste leeftijdswaarschuwing

Leeftijdsinformatie bij aanvang

Netflix toont duidelijk aan de start van een film of serie de leeftijdsinformatie. Zo kun je direct zien of er geweld of vloekwoorden in voorkomen. Voorheen moest je hier zelf naar op zoek gaan, maar nu is het direct zichtbaar. Zo kun je voorkomen dat je in verlegenheid wordt gebracht als er jongere gezinsleden meekijken.

Tips om Netflix te gebruiken

Hieronder vind je een aantal tips om Netflix optimaal te gebruiken:

 • Voorkom dat Netflix automatisch de volgende aflevering afspeelt
 • Bespaar data met de Netflix-app
 • Pas de Netflix-ondertitels aan: lettertype, kleur, taal en meer
 • Open films en series van Netflix via Siri
 • Gebruik je Netflix-account met meerdere mensen
 • Bekijk je Netflix-historie om films en series terug te vinden
 • Kijk Netflix offline door films en series te downloaden
 • Zeg je Netflix-abonnement voor de Apple TV op

Verschillen

Netflix Vs Youtube Voor Kinderen

Streamen met kinderen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste regels en ouderlijk toezicht kun je ervoor zorgen dat ze veilig kunnen genieten van hun favoriete films en series. Netflix en YouTube zijn twee populaire streamingdiensten, maar ze hebben verschillende instellingen voor ouderlijk toezicht. Netflix biedt bijvoorbeeld een kinderslot om te voorkomen dat kinderen toegang krijgen tot ongeschikte content. YouTube heeft daarentegen een leeftijdsfilter waarmee je de content kunt beperken die je kinderen kunnen bekijken. Ook biedt YouTube de mogelijkheid om een kinderaccount aan te maken, waarmee je de content die je kinderen kunnen bekijken kunt beperken. Daarnaast is het belangrijk om vaste mediatijden af te spreken, zodat je de schermtijd van je kind in de gaten kunt houden. Als je deze tips en regels volgt, kun je ervoor zorgen dat je kinderen veilig kunnen streamen op Netflix, YouTube en andere streamingdiensten.

Netflix Vs Disney+ Voor Kinderen

Disney Plus is de perfecte streamingdienst voor kinderen. Met een breed aanbod aan klassieke animatiefilms, nieuwe live action films en originele series, is er voor ieder wat wils. De content is afgestemd op kinderen en er zijn ook een aantal educatieve programma’s beschikbaar.
Netflix is ook een geschikte streamingdienst voor kinderen. Er staan veel films en series op die geschikt zijn voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Er zijn ook educatieve programma’s beschikbaar, maar deze zijn niet zo uitgebreid als op Disney Plus. Wat Netflix wel heeft, is een grote hoeveelheid films en series die kinderen kunnen bekijken. Dus als je op zoek bent naar een streamingdienst met veel content, is Netflix de perfecte keuze.

Conclusie

Netflix is echt een leuke manier voor kinderen om educatieve films en series te bekijken. Met de juiste zoektermen in een kinderaccount hebben ze een ruime keuze aan interessant materiaal.

Maar de vraag blijft: LEERT een kind iets van alleen de filmpjes te kijken? Of moeten ze veel meer herhaling hebben en de inhoud actief beleven?

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.