Melissa & Doug Speelgoed | Alles over wat dit populaire speelgoed merk zo leuk maakt

                door Joost Nusselder | Geupdate op:  januari 29, 2021

Elke 2 weken een handige speeltip in je mailbox?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Wisten jullie dat Melissa en Doug – van het speelgoed – echte mensen zijn?

We hebben het hier over een spontaan stel uit de Verenigde Staten, dat dit geweldig leuke speelgoedmerk al in de jaren tachtig heeft opgezet.

Tijdens de opbouw van hun bedrijf heeft dit koppel ook nog een gezin met zes kinderen groot gebracht!

Melissa and Doug speelgoed beoordeeld

(bekijk meer speelsets)

Deze kids spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van Melissa en Doug’s speelgoed.

Melissa en Doug – een idealistisch stel met passie voor kinderen en speelgoed – maken prachtige en solide speelgoed.

Van puzzels tot poppen en van een houten hengel set tot speelgoed lekkernijen en verkleedsets. Je kan het zo gek niet bedenken, of ze hebben het.

Ze maken zelf van elk geslaagd speelgoed ontwerp, eerst met eigen handen een prototype.

Ze vragen de mening van hun kinderen en laten hen het speelgoed item uitproberen. Pas daarna, sturen ze het door naar de fabriek die alles voor hen produceert.

Met hun speelgoed willen ze kinderen graag inspireren en stof tot nadenken geven: ze weten dat onze kids van nature aangetrokken worden tot het imiteren van het gedrag van volwassenen.

Met dat idee ontwikkelden ze bijvoorbeeld een fantasiespel met lekkernijen; kinderen kunnen net als mama en papa fruit, groente en drankjes – in hun eigen winkeltje – kopen!

Melissa and doug fantasiespel met lekkernijen

(bekijk meer speelsets)

Na het ontwikkelen van een solide speelgoed serie en spelletjes voor peuters en kleuters, zijn Melissa en Doug ook inspirerend speelgoed gaan maken voor de allerkleinste kinderen.

Ze hebben inmiddels dus ook een baby speelgoed serie.

Wat is speelgoed van Melissa en Doug?

Melissa & Doug is een idealistische Amerikaanse fabrikant van kinderspeelgoed, waaronder houten puzzels, knutselproducten, knuffels en ander educatief speelgoed.

Alle producten zijn ontworpen in het hoofdkantoor in Wilton, Connecticut door een team onder leiding van Melissa zelf.

Wat maakt Melissa & Doug speelgoed zo leuk?

Door te spelen ontdekken jouw kinderen zichzelf: hun interesses, passies, maar ook hun sterke kanten.

Spelen bouwt sociale vaardigheden op en maakt alle kinderen veerkrachtiger. Ook hun cognitieve vaardigheden worden spelenderwijs goed aangescherpt.

Melissa en Doug houden al deze punten perfect in het vizier en willen dan ook zoveel mogelijk verschillende speel ervaringen meegeven aan kinderen.

Melissa & Doug laten onze kinderen diverse speel ervaringen beleven, ze hebben in hun collectie daarom:

Door middel van dit fijne, creatieve en coole speelgoed kan een kind uitzoeken wie hij zelf echt is en wat hij echt graag doet, vinden Doug en Melissa.

Ze willen bereiken dat kinderen gelukkig zijn en wanneer ze ‘groot’ zijn een carrière kunnen opbouwen die trouw is aan hun kern.

Waar staat Melissa & Doug speelgoed voor?

Melissa en Doug hebben een ‘missie’ en willen hun idealistische visie op de wereld delen door middel van hun speelgoed.

Vrij spelen, de creativiteit uiten, fantaseren en ontdekken is volgens hen van groot belang voor ieder kind.

Alle kinderen op de wereld zouden de kans moeten hebben om al spelende hun levensdoel te kunnen ontdekken, vinden ze.

Melissa & Doug willen kinderen (en hun ouders) een platform bieden dat de verbeelding en een gevoel van verwondering bij alle kinderen aanwakkert, zodat ze zichzelf, hun passies en hun doel kunnen ontdekken.

Daarom zetten ze zich in om producten te maken die creatief denken stimuleren en kinderen aanmoedigen om nieuwe mogelijkheden te zien.

Melissa & Doug willen staan voor een betere wereld en roepen iedereen dan ook op zich te verenigen tegen racisme en liefde, compassie en respect voor elkaar te tonen.

Een interessant weetje:

Wist je dat de American Academy of Pediatrics samenwerkt met Melissa & Doug om de gezondheidsvoordelen van open-ended play spel voor kinderen te promoten?

Melissa & Doug doen ook onderzoek naar wat de kijk van ouders op speelgoed is.

Deskundigen zijn het erover eens dat bepaald speelgoed essentieel is voor de ontwikkeling van kinderen, maar wat vinden ouders nu eigenlijk?

Luisteren naar feedback van ouders vinden Melissa & Doug enorm belangrijk.

Wat vinden wij het leukste Melissa & Doug speelgoed?

De speelgoed range van Melissa en Doug is zo enorm uitgebreid en zo cool, dat het niet heel erg makkelijk is om een goed keuze te kunnen maken.

We zullen uit iedere serie twee van onze favoriete items voor jouw kind kiezen:

Laten we eerlijk zijn, wat is er nu niet leuk aan dit speelgoedmerk?

Werkelijk alle soorten speelgoed komen aan bod in de Melissa & Doug collectie en kinderen kunnen op alle manieren hun interesses, passies en talenten ontwikkelen.

Altijd op zoek naar iets leuks om te doen?

Onze collectie kleur- puzzel- & doeboeken zal je kind zeker leuk vinden. 38 pagina's met leuke en educatieve printables die je kunt downloaden en printen zo vaak je wilt!

 

Al hun vaardigheden worden zo spelenderwijs ontwikkeld, en dat is wat we allemaal willen, toch?

Bekijk alle speelsets hier)

Een stukje Melissa & Doug geschiedenis

In de tachtiger jaren, als Melissa en Doug beiden de 20 gepasseerd zijn begint hun succesvolle Start-up verhaal, in de garage van Doug’s ouders.

Omdat ze allebei grote fans van puzzels zijn, besloten eerst ze te beginnen met kinderpuzzels naar een hoger niveau te tillen, door middel van het aanbrengen van verschillende stoffen en materialen.

Melissa en Doug zorgen er samen voor, dat hun eigen kinderen al het speelgoed uitproberen, voordat ze het op de markt brengen.

Ze zijn idealistisch ingesteld en willen alle kinderen op de wereld fijn laten spelen.

Ze hadden dus succes met hun eerste ‘Fuzzy Farm Puzzle’, met de puzzelstukjes in verschillende texturen, en zo werd hun droom realiteit.

Hun bedrijf werd langzamerhand groter en ze wisten hun collectie – en ook hun gezin – verder uit te breiden.

Ze verplaatsten zich naar een grotere, professionele ruimte in Connecticut (V.S.), maar bleven altijd – tot op de dag van vandaag – persoonlijk betrokken bij alle keuzes.

Melissa & Doug blijven alle prototypes met de hand maken en laten hun eigen kids er eerst mee spelen, voordat deze naar de speelgoedfabrikant wordt gestuurd.

Een prachtig bedrijf met een missie!

Is Melissa en Doug Montessori verantwoord speelgoed?

Melissa en Doug is een speelgoedfabrikant uit Connecticut die sinds eind jaren tachtig prachtig speelgoed maakt.

Ze bieden veel speelgoed dat past bij de Montessori-benadering van kindermaterialen, maar niet hun gehele collectie is ‘Montessori verantwoord’.

Dit speelgoed is gemaakt met veel aandacht voor detail.

Hoe maak je houten speelgoed van Melissa en Doug schoon?

Gebruik een milde reiniger of gebruik gewoon een vochtige doek.

Als je wilt ontsmetten, probeer dan gewoon witte gedistilleerde azijn. Het heeft natuurlijke antibacteriële eigenschappen zonder de chemicaliën.

Lees verder: Houten speelgoed schoonmaken: eenvoudig met deze tips.

Melissa & Doug: een leuk en educatief verantwoord speelgoedmerk

Spelen is enorm belangrijk voor een gezonde hersenontwikkeling bij een kind; onze kinderen leren zo de wereld om hen heen te begrijpen.

Speelgoed is een hulpmiddel dat niet mag ontbreken voor het leren begrijpen van taal.

Spelen is ook een manier waarmee onze kinderen nieuwe vaardigheden ontwikkelen die hun (zelf) vertrouwen opbouwen.

Melissa & Doug speelgoed helpt jouw kind niet alleen te ontdekken wat hij het liefste doet, maar ook bij het ontwikkelen van al zijn vaardigheden.

Met spelen leren onze kinderen dat fouten maken niet erg is en hoe ze deze weer kunnen herstellen.

Ze mogen allerlei nieuwe dingen uitproberen en als het even niet lukt met bouwen of knutselen, is dat helemaal niet erg in een veilige omgeving.

Spelen is eenvoudigweg alles voor de ontwikkeling van een kind en het Melissa en Doug speelgoed helpt jouw kleine daar een handje mee!

Hopelijk heb je na het lezen van ons stukje een goed idee kunnen vormen over dit sympathieke merk!

Altijd op zoek naar iets leuks om te doen?

Onze collectie kleur- puzzel- & doeboeken zal je kind zeker leuk vinden. 38 pagina's met leuke en educatieve printables die je kunt downloaden en printen zo vaak je wilt!

 

Lees ook: Wat is educatief speelgoed voor kinderen | let op deze 5 dingen.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.