LEGO Vliegveld | 5 mooiste sets voor een goede vlucht beoordeeld

door Joost Nusselder | Geupdate op:  april 6, 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Veel vakanties en mooie reizen beginnen op het vliegveld. Bouw je eigen vliegveld met LEGO blokjes en beleef mooie avonturen!

Vlieg je je passagiers naar het zuiden van Europa, of maak je je klaar voor een verre reis naar Brazilië?

Laat de koffers inchecken, is de familie compleet en kunnen we aan boord?

LEGO heeft diverse bouwpakketten ontwikkeld waarmee kinderen een vliegveld en alles wat daarbij hoort helemaal zelf kunnen opbouwen.

Pakketten met dit thema zijn er voor de kids die houden van techniek, van de wereld rondom het vliegtuig, voor jongens en meisjes die houden van reizen en op vakantie gaan!

Het pakket dat veel positieve reviews heeft ontvangen van tevreden klanten is de LEGO City Vliegtuigshow.

Met maar liefst 694 onderdelen en 6 minifiguren kun je met dit mooie pakket jouw eigen passagiersterminal en vliegtuig opbouwen.

Hier is een filmpje waarin hij in hoog tempo wordt opgebouwd:

 

Het pakket is ontzettend gedetailleerd, van baggage-band tot veiligheidscontrole, van incheckbalie tot de trap naar het vliegtuig, alles zit erbij.

Dit maakt het allemaal extra realistisch en garandeert eindeloos speelplezier.

Het één na populairste pakket is het LEGO City Vliegveld Starter Set.

Een pakket dat in een hele andere prijsklasse valt dan pakket nummer één, in dit geval veel goedkoper, en dat qua doelgroep voor dezelfde leeftijdscategorie bedoeld is.

Deze bouwset zou perfect kunnen functioneren als startpakket voor kinderen die voor het eerst kennis maken met het vliegveld thema van LEGO, vandaar ook de naam “Starter Set”.

Het pakket is veel minder complex dan de LEGO City Vliegtuigshow en bestaat uit slechts 81 onderdelen.

Desalniettemin bevat het pakket leuke accessoires en is het ideaal voor lage budgets.

Bouw je eigen helikopter en gebruik de vier mini-figuurtjes om verhaaltjes te bedenken en na te spelen.

Benieuwd naar onze complete top 5 LEGO vliegveld bouwsets? Neem dan eens een kijkje in onderstaande tabel die we speciaal voor jou hebben samengesteld.

LEGO vliegtuigen Afbeelding
Leukste vliegveld set: LEGO City Luchtvaartshow Lego city vliegveld luchtvaartshow(bekijk meer afbeeldingen)
LEGO City Vliegveld Starter Set
(bekijk meer afbeeldingen)
LEGO City Grote Luchthaven
(bekijk meer afbeeldingen)
LEGO City Vliegveld VIP Service
(bekijk meer afbeeldingen)
LEGO Technic Vliegveld-reddingsvoertuig
(bekijk meer afbeeldingen)

Beste Lego vliegtuigen en vliegvelden beoordeeld

Hier gaan we verder in op onze twee favorieten uit de lijst.

We zullen je ook suggesties geven waarmee deze pakketten leuk te combineren zijn mocht je het speelplezier nog groter willen maken!

Leukste vliegveld set: LEGO City Luchtvaartshow

Onze nummer één van deze spannende LEGO serie is zoals boven al genoemd de LEGO City Vliegtuigshow.

Beleef de leukste avonturen met de zes verschillende mini-figuurtjes die bij dit pakket inbegrepen zitten: de piloot, drie medewerkers van het vliegveld en twee passagiers.

Bouw een vliegtuig- en luchthaventerminal met een reparatie en tankstation.

Het pakket omvat als mini-figuurtjes een piloot, 3 luchthavenarbeiders en mannelijke en vrouwelijke passagiers. De bouw set bevat 670 bouw onderdelen.

 

Met deze set ben je in staat om een vliegveld terminal en een groot vliegtuig te bouwen.

De set bestaat uit maar liefst 694 bouwonderdelen, wat dit pakket aardig groot maakt.

Het mooie aan deze LEGO set is de vele realistische details die je ook terugvindt op een echt vliegveld, zoals een verkeerstoren en een transportband voor bagage.

LEGO zorgt er altijd voor dat de bouwsets realistisch overkomen, waardoor kinderen daadwerkelijk leren over alledaagse situaties.

Je wil natuurlijk zeker weten dat jouw passagiers een fijne vakantie tegemoet gaan zonder enige zorgen!

Daarom zullen we nog veel meer vliegveld onderdelen behandelen in deze post.

Laat de passagiers door de veiligheidscontrole gaan en wijs ze de weg naar de gate waar het grote vliegtuig klaarstaat voor vertrek.

De vliegveld medewerkers hebben de trap al klaargezet zodat alle passagiers het vliegtuig kunnen in klimmen.

Iedereen aan boord? Dan mag de trap worden weggereden en zal de piloot doorgeven dat de riemen om moeten en we klaar voor vertrek zijn!

De diverse mini-figuurtjes zorgen ervoor dat elk kind leuke verhalen over vliegvelden en vakanties kan bedenken en naspelen.

Ze zullen creatief bezig zijn en hun fantasie de vrije loop laten. Een kind kan met dit pakket dus alledaagse situaties naspelen die zich op een vliegveld voordoen.

Het pakket is ondanks de vele bouwstenen gemakkelijk in elkaar te zetten door iedereen met een leeftijd tussen de 6 en 12 jaar.

Kinderen zullen het ontzettend spannend vinden om het heft in handen te hebben met de voorbereiding van de vluchten!

Breidt de terminal uit met nog meer luchthaven!

Een pakket dat prima past bij het zojuist beschreven pakket is de LEGO City Grote Luchthaven. Dit pakket valt qua leeftijd in dezelfde range als onze nummer één en is dus ook ontwikkeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

Deze luxe set bevat onder andere een groot passagiersvliegtuig, een aankomst- en vertrekhal, een toren voor de luchtverkeersleiding en een truck met aanhanger voor het vervoer van bagage. Dit grote vliegveld van LEGO City is een collector’s item dat werd uitgebracht in 2006 en bestaat uit 700 onderdelen.

(bekijk meer afbeeldingen)

Het pakket is overigens een flink stuk prijziger dan het eerste pakket en dus niet voor alle budgets geschikt.

Echter krijg je voor de prijs en heleboel leuke details terug. Het pakket bestaat uit 703 onderdelen om mee te spelen en bouwen en bevat vijf mini-figuurtjes.

Je kunt met deze set een vliegtuig bouwen en bijvoorbeeld een landing simuleren, omdat het met een bagagekarretje en bagagepersoneel komt.

Ook bevat het pakket de onmisbare verkeerstoren. Door middel van de leuke mini-figuurtjes wordt rollenspel gestimuleerd en zal jouw zoontje of dochter creatief gaan spelen.

Het is een uitgebreid pakket met interessante details en accessoires, dat qua thematiek goed past bij de LEGO City Vliegveld Passagiersterminal mocht je op zoek zijn naar een uitbreidend pakket.

Op nummer 2 – LEGO City Vliegveld Starter Set

Ons tweede favoriete pakket, de LEGO City Vliegveld Starter Set, is wederom bedoeld voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

Een pakket dat ontwikkeld is als starterspakket en daarmee ook redelijk simpel qua details en gemakkelijk in elkaar te zetten.

Daarnaast is dit een bouwset die geschikt voor ieder budget, want het pakket komt met een vriendelijk prijskaartje.

Deze set bevat een helikopter met draaiende rotoren, met ruimte voor een minifiguur en opbergdozen die open kunnen.

Accessoire-elementen zijn een benzine vat, 2 hand vrachtwagens, een brievenbus, sleutel, 3 stuks post en 2 lichten.

Inclusief 4 minifiguren: een vrouwelijke postbode, mannelijke postbode, piloot en medewerker van de luchthavendienst

Deze LEGO set bestaat uit 81 onderdelen waarmee je een helikopter kan bouwen en je vier mini-figuurtjes erbij krijgt.

De mini-figuurtjes zijn ontworpen in de vorm van een mannelijke en vrouwelijke postbode en twee vliegtuig medewerkers die ervoor zorgen dat alle vluchten piekfijn verlopen.

 

LEGO zorgt ervoor dat ook met de meest simpele pakketten een kind toch creatief kan spelen en zich kan verliezen in de diverse zelfbedachte scènes.

Bijvoorbeeld: help de postbode om de brievenbussen te legen en breng de belangrijke post naar de helikopter.

De post kun je neerleggen in de kratten die speciaal hiervoor zijn gemaakt aan boord van de helikopter.

De piloot kan aan boord om de post te vervoeren. Heeft de helikopter niet genoeg benzine meer? Dan kun je de tank vullen met brandstof uit de ton die bij dit pakket inclusief zit. Help de piloot om de post op tijd af te leveren in LEGO City!

Breidt dit pakket uit de LEGO City Vliegveld VIP Service

Een pakket dat een goede toevoeging vormt op dit pakket is de LEGO City Vliegveld VIP Service. Met dit mooie pakket ben je in staat een luxe luchthaven ervaring te bouwen met een privé-vliegtuig met toegankelijk interieur en een limousine.

Bouw de ultieme luxe luchthavenervaring, met een privévliegtuig met toegankelijk interieur, limousine en ijsjes! Omvat als mini-figuurtjes een zakenvrouw, piloot, limousinebestuurder en een medewerker van de luchthavenservice.

(bekijk meer afbeeldingen)

Het omvat als mini-figuurtjes een zakenvrouw, een piloot, een limousinebestuurder en een medewerker van de luchthavenservice.

Een bouwset die volgens tevreden klanten prima in elkaar te zetten valt voor een kind tussen de 5 en 12 jaar.

Het pakket bestaat uit 364 onderdelen en vier mini-figuurtjes. Kinderen leren met deze set dat er ook speciale services zijn voor rijke mensen of beroemdheden, waarbij er gebruik gemaakt kan worden van een privévliegtuig en privévervoer.

Deze mensen betalen een hoop voor de speciale service en verwachten dus ook op een bepaalde manier behandeld te worden!

Voor de wat oudere kids – LEGO Technic Vliegveld-reddingsvoertuig

Een ander pakket dat prima aansluit op onze nummer twee is de LEGO Technic Vliegveld-reddingsvoertuig, bedoeld voor kinderen van 10 tot 16 jaar.

Een pakket ontwikkeld voor wat oudere kinderen die in staat zijn om complexere items te bouwen.

Met dit pakket kan een vliegveld-reddingsvoertuig worden gebouwd, met behulp van 1094 onderdelen. Omdat dit een 2-in-1 pakket is, kan er met dit pakket ook een brandweer-reddingsvoertuig worden gebouwd.

(bekijk meer afbeeldingen)

Het pakket bestaat uit 1094 onderdelen, waar je een hightech vliegveld-reddingsvoertuig van kan bouwen.

Het model is zeer gedetailleerd en ziet er onwijs stoer uit met zijn rode, zwarte en grijze tinten.

Het komt met allemaal interessante details zoals een groot dashboard, zijspiegels, grote motor, dikke banden, zwaailichten etc.

Met behulp van de waterkanon kun jij levens redden en alle branden blussen.

Je kan het voertuig eventueel aanvullen met de LEGO Power Functies Motorset waarbij de kraan gemotoriseerd is en de zwaailichten echt werken.

Omdat met dit pakket twee modellen kunnen worden gebouwd, namelijk een gewoon vliegveld- reddingsvoertuig en een brandweer-reddingsvoertuig, heb je onwijs veel waar voor je geld.

Dit is dus zeker een pakket die je zou moeten overwegen als je een voertuigen fanaat thuis hebt met een leeftijd tussen de 10 en 16 jaar!

Het authentieke, gedetailleerde model is gebaseerd op de echte redding voertuigen die te vinden zijn op luchthavens over de hele wereld. Een geweldige toevoeging aan elke LEGO-collectie.

Ook is het leuk als bijvoorbeeld de brandweer ingeschakeld moet worden in LEGO CITY.

LEGO creativiteit en ontwikkeling

LEGO maakt het mogelijk dat kinderen heerlijk kunnen spelen, thuis of bij vriendjes en met veel plezier sets kunnen opbouwen.

Als kinderen zelf hun eigen speelgoed in elkaar kunnen zetten en vervolgens met dat speelgoed gaan spelen, dan vinden ze dat speelgoed extra leuk.

Het spelen met LEGO blokjes is niet louter een prettige bezigheid, maar stimuleert daarnaast ook de ontwikkeling van jonge kinderen.

LEGO is het speelgoed waar iedereen, jong of oud, graag mee speelt en bouwt.

Vliegen met LEGO

LEGO heeft meerdere pakketten in de aanbieding met het vliegveld thema. Om de keuze wat gemakkelijker te maken, hebben wij de diverse pakketten onderzocht en onze vijf favoriete vliegveld sets van LEGO voor jou uitgezocht.

Dat was niet makkelijk, want het liefst zouden we ze natuurlijk allemaal willen verzamelen!

Wat maakt LEGO nu zo speciaal?

Iedereen kent wel het speelgoed van LEGO en ook ieder van ons heeft wel eens met dit speelgoed gespeeld.

Bijvoorbeeld vroeger toen je zelf nog een kleuter was, of misschien heb je je neefje of nichtje wel eens geholpen om een LEGO set in elkaar te zetten.

Zoals hierboven uitgelicht, bestaat er nogal wat bouwsets waarbij er een vliegveld of items gerelateerd hieraan kunnen worden gebouwd.

Wij hebben onze favoriete sets voor je uitgekozen, maar uiteraard zijn er nog veel meer opties beschikbaar.

De vliegvelden van LEGO geven veel bouw plezier en kinderen hebben door middel van de vele mini-figuurtjes diverse mogelijkheden tot rollenspel. Er kan zich namelijk van alles afspelen op een vliegveld.

LEGO Vliegveld voor jong en oud

Voor de jongere kinderen zijn er de LEGO Duplo versies met schattige mini-figuurtjes zoals een piloot en passagiers en voor de oudere zijn er weer andere, wat gecompliceerdere en grotere sets, zoals bijvoorbeeld de hierboven besproken LEGO Technic Vliegveld-reddingsvoertuig.

LEGO biedt dus eigenlijk voor iedere leeftijd bouwplezier en dat voor elk thema!

Ook leren jonge kinderen met het bouwen van deze sets wat zich er allemaal rondom een vliegveld afspeelt. Het inchecken, door de douane gaan, de vliegtickets, de koffers en de boarding.

Op deze manier leren kinderen al spelend over situaties uit het dagelijkse leven.

Mocht je bijvoorbeeld binnenkort een eerste vliegvakantie met jouw kleine op de planning hebben, dan zijn deze pakketten een fantastische manier om hem of haar alvast voor te bereiden op de reis.

LEGO zorgt er altijd voor dat de sets van realistische details worden voorzien. Als je eenmaal begint met spelen met LEGO speelgoed, dan weten we zeker dat je er geen genoeg van zult krijgen!

Gelukkig heeft LEGO ontzettend veel leuke sets die op unieke wijze kinderen uitdagen om te leren en te spelen.

Is een kind op een gegeven moment ‘uitgespeeld’ met een bepaald pakket, dan zijn er altijd genoeg andere sets die nieuwe speelmogelijkheden zullen bieden, of die een eerder gekocht pakket perfect aanvullen.

LEGO biedt speelgoed dat kinderen blij maakt, urenlang bezighoudt en daarnaast opvoedt en de juiste ontwikkeling stimuleert. LEGO is het ideale cadeau voor ieder kind dat leergierig is en van bouwen houdt.

Lees ook: vliegen op bezemstelen in plaats van vliegtuigen met LEGO Harry Potter bouwsets

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.