LEGO Harry Potter | 5 Magische bouwpakketten voor lang speelplezier

door Joost Nusselder | Geupdate op:  januari 1, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "zo leren je kinderen met educatief speelgoed"

JA, DAT WIL IK!
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

LEGO Harry Potter is een LEGO thema gebaseerd op de boeken en films uit de Harry Potter-serie.

Deze serie volgt het leven van de jonge tovenaar Harry Potter en zijn beste vrienden Ron Wemel en Hermelien Griffel.

De vriendengroep studeert aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus.

Waar de bouwsets van LEGO Architecture om zo goed mogelijke gelijkenis met de echte wereld gaan, zal deze Harry Potter LEGO je meenemen in een wondere wereld vol avontuur!

Het verhaal van Harry Potter en LEGO

Het verhaal draait voornamelijk om Harry’s gevecht tegen Heer Voldemort, die de ouders van Harry vermoordde met de bedoeling om onsterfelijkheid te verwerven en de macht te krijgen over de toversamenleving.

LEGO bouwsets van belangrijke scènes, voertuigen en personages werden ontworpen voor de eerste zes films en alle uitgebrachte boeken.

De eerste sets verschenen in 2001, samenvallend met de release van de eerste film Harry Potter en de Steen der Wijzen.

Latere sets werden uitgebracht samen met de nieuwe films, tot aan Harry Potter en de Orde van de Feniks.

Voor een aantal jaar werden erg geen nieuwe sets meer ontwikkeld met het Harry Potter thema, tot de jaren 2010 en 2011.

In 2018 werd aangekondigd dat meer sets gebaseerd op de Harry Potter-franchise zouden worden uitgebracht, inclusief nieuwe producten die gebaseerd zouden zijn op zowel de Harry Potter films als op de film Fantastic Beasts and Where to Find Them en het vervolg op deze: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.

Deze thema’s zijn ondertussen gelanceerd en met veel succes.

Onze favoriete LEGO Harry Potter bouwpakketten

LEGO Harry Potter is een leuk en bekend speelgoed thema dat wellicht bij ieder kind in de smaak zal vallen.

Wat zijn nu onze favoriete LEGO Harry Potter bouwsets voor kinderen? Je kunt onze top 5 terugvinden in de onderstaande tabel.

Het product dat wij het aantrekkelijkst vinden van deze LEGO serie en wij op nummer één plaatsen is de LEGO Harry Potter Zweinstein Beukwilg.

Naar ons idee is dit een groot pretpakket bestaande uit wel 753 onderdelen en zes mini-figuurtjes en dat met een relatief zeer vriendelijke prijs.

Veel creatieve speelmogelijkheden voor weinig dus!

Andere klanten die dit product hebben aangeschaft zijn meer dan tevreden en geven aan dat het een duurzaam product is van goede kwaliteit.

Verder is het een pakket waar jong en oud plezier aan kunnen beleven. Kortom een pakket dat vijf sterren verdient!

Onze favoriete nummer twee is de LEGO Harry Potter De Grote Zaal van Zweinstein.

Met dit fantastische pakket bouw je Zweinsteins Hogeschool plus de welbekende Grote Zaal van Zweinstein waar leerlingen verzamelen voor eetgelegenheden en andere belangrijke gebeurtenissen.

Deze set is wat prijziger dan de nummer één, maar daar krijg je wel wat meer bouwblokjes voor terug en extra mini-figuurtjes.

Met dit pakket ben je in staat om diverse magische scènes te bedenken of situaties na te spelen die je kan herleiden uit de vele Harry Potter films.

Een pakket waar kinderen mee weg kunnen dromen en urenlang plezier aan kunnen beleven.

Wederom een echte aanrader voor de ware Harry Potter fans, met veel oog voor details.

Onze favoriete LEGO Harry Potter pakketten in een overzicht

Harry Potter LEGO pakket Afbeeldingen
LEGO Harry Potter Zweinstein Beukwilg (bekijk meer afbeeldingen)
LEGO Harry Potter De Grote Zaal van Zweinstein (bekijk meer afbeeldingen)
LEGO Harry Potter Aragog’s Schuilplaats (bekijk meer afbeeldingen)
LEGO Harry Potter Fantastic Beasts Newt’s Koffer met Magische Wezens (bekijk meer afbeeldingen)
LEGO Harry Potter Fantastic Beasts Grindelwald’s Ontsnapping (bekijk meer afbeeldingen)

Wat maakt deze LEGO Harry Potter en Fantastic Beasts pakketten nu juist zo bijzonder? En hoe vullen ze elkaar mooi aan?

En wat is nu eigenlijk de connectie tussen de Harry Potter series en Fantastic Beasts?

Onze nummer 1 – LEGO Harry Potter Zweinstein Beukwilg

Bouw Zweinsteins Hogeschool en de beukwilg herkenbaar uit de tweede film van Harry Potter.

Het pakket komt inclusief vliegende auto en zes minifiguren die de hoofdpersonages vormen in de Harry Potter films.

De set bestaat uit 753 onderdelen met veel accessoires. Met dit pakket ben je in staat om de diverse scènes na te spelen uit de film Harry Potter en de Geheime Kamer.

LEGO Harry Potter Zweinstein Beukwilg is een uitgebreid bouwpakket die met maar liefst 753 bouwstenen in elkaar gezet kan worden.

Wat dit pakket daarnaast compleet maakt zijn de zes mini-figuren bekend uit de Harry Potter films: Harry Potter zelf, Ron Wemel, Hermelien Griffel, Simon Filister, Argus Vilder en Severus Sneep, plus een mini-figuur van Harry’s uil Hedwig.

Met dit pakket ben je in staat een miniatuur van Harry’s school Zweinstein te bouwen met drie verdiepingen en een poort, drie torens, een slaapzaal met bedden, een scheikundelokaal waar toverdranken worden gemaakt en de kantoorruimte van professor Severus Sneep.

Beleef bloedstollende avonturen met de Beukwilg en de Ford Anglia. De Beukwilg heeft draaiende takken en een verborgen gang naar het Krijsende Krot.

Gebruik de vliegende Ford Anglia om Harry en Ron naar het Zweinstein kasteel te rijden, maar let op de bewegende Beukwilg!

Helaas, de auto met Ron en Harry erin komt vast te zitten in de takken van de beukwilg.

Help jij Harry en Ron te vechten tegen de beukwilg en veilig op school aan te komen?

Breng de jongens vervolgens naar de slaapzaal, ze moeten goed rusten voor hun eerst schooldag op Zweinstein!

Met de tal herkenbare accessoires zoals toverdrankjes, koffers, toverstokjes, een lantaarn en bezem kunnen kinderen diverse scènes naspelen uit de Harry Potter films.

Deze LEGO set is ontwikkeld voor kinderen met een leeftijd van 8 tot 14 jaar.

Leuk aan te vullen met Newt’s Koffer met Magische Wezens

Mocht jouw zoon of dochter op een gegeven toe zijn aan nieuw speelgoed dat mooi aansluit bij deze set, dan kan er eventueel gekozen worden voor de LEGO Harry Potter Fantastic Beasts Newt’s Koffer met Magische Wezens.

Zoals in de intro al besproken is heeft LEGO diverse bouw sets ontworpen waarbij de thema’s van Harry Potter en Fantastic Beasts worden samengebracht in één pakket.

Waarom twee series in één en wat is eigenlijk de relatie tussen deze twee series?

Fantastic Beasts and Where to Find Them is gebaseerd op een boek met dezelfde naam dat is geschreven door J.K. Rowling in 2001.

Het boek zelf zou het handboek moeten zijn dat Harry in de eerste roman of film, Harry Potter en de Steen der Wijzen, moest kopen als studieboek en is geschreven door de “magizoologist” Newt Scamander.

In het leerboek beschrijft Scamander zijn reizen over vijf continenten en de ontdekking van 85 magische soorten uit de hele wereld.

Meer informatie over de connectie tussen deze twee series is te vinden verderop in dit artikel.

De LEGO set Harry Potter Fantastic Beasts Newt’s Koffer met Magische Wezens is een avontuurlijke set waarbij je bij het openen van Newt’s koffer in een wereld terecht komt vol met dierenavonturen.

Bouw een opvouwbare LEGO Fantastic Beasts-replica van Newt’s Case of Magical Creatures, met een ladder, nest, schuilplaats en Occamy-ei.

Bevat 4 figuren van Fantastic Beasts: Newt Scamander, Jacob Kowalski, Tina Goldstein en Queenie Goldstein, evenals Erumpent-, Occamy- en Thunderbird-wezens die je in elkaar kunt zetten, plus mini-figuren Niffler en Bowtruckle.

De set bevat maar liefst 694 bouwonderdelen.

Tegen een relatief lage prijs heb je daarmee een bouwset van 694 LEGO onderdelen en vier mini-figuren bekend uit de films van Fantastic Beasts: Newt Scamander, Jacob Kowalski, Tina Goldstein en Queenie Goldstein.

Ook komt het pakket inclusief de fabeldieren Erumpent, Occamy en Dondervogel, plus figuren van een Delfstoffer en een Boomtrul.

Door middel van de mini-figuren, bouwbare fabelfiguurtjes en tal van accessoires biedt dit pakket gegarandeerd veel speelplezier voor elk kind!

De set is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar, wat nog een extra reden is dat het prima past bij ons nummer één pakket.

Onze nummer 2 – LEGO Harry Potter De Grote Zaal van Zweinstein

Met dit pakket bouw je een deel van het Zweinstein kasteel die je verticaal kan openklappen zodat je toegang krijgt tot de Grote Zaal van Zweinstein.

Deze set komt met wel 10 minfiguurtjes in de vorm van Harry Potter personages en bevat ontzettend veel leuke accessoires die zorgen voor genoeg speelplezier.

De set bevat 878 bouwonderdelen.

Op nummer twee zetten wij LEGO Harry Potter De Grote Zaal van Zweinstein.

Dit pakket biedt met de 878 bouwonderdelen en tien mini-figuren ontzettend veel leuke momenten met zich mee.

Als mini-figuren krijg je bij dit pakket Harry Potter, Ron Wemel, Hermelien Griffel, Draco Malfidus, Suzanne Bonkel, professor Anderling, professor Krinkel met dubbel Heer Voldemort gezicht, Hagrid, Albus Perkamentus en Haast Onthoofde Henk.

Daarnaast kun je de Basilisk bouwen en krijg je Felix de feniks, uil Hedwig van Harry en Schurfie (de rat van Ron Wemel).

Met dit mooie pakket bouw je de reusachtige zaal van Zweinstein en een toren.

Het leuke aan dit pakket is dat je het gebouw waar de Grote Zaal gelokaliseerd ligt binnen Zweinstein als het ware verticaal kan doorsnijden, en zo kan verder spelen en bouwen in de Grote Zaal.

Deze zaal is gedetailleerd en voorzien van diverse accessoires zoals tafels, stoelen, een open haard, ‘zwevende’ kaarsen, eten voor de leerlingen, bezems, de Sorteerhoed en nog veel meer.

De toren die je ook zelf bouwt en zich naast de Grote Zaal bevindt is vier verdiepingen hoog en bevat de Grote Trap waarbij de traptreden kunnen bewegen.

Op de tweede verdieping vind je het scheikundelokaal waar leerlingen toverdranken maken en experimenteren, een verdieping erboven vind je een schatkamer met schatkist en helemaal bovenin de toren vind je de Spiegel van Neregeb met verwisselbare afbeeldingen.

Met deze set kun je scènes naspelen zoals leerlingen met de boot naar Zweinstein brengen, toverdrankjes maken met professor Sneep en Harry, de sorteerhoed gebruiken om alle leerlingen thuis te brengen in de verschillende afdelingen van de school, of laat Draco Malfidus vechten tegen Harry met de toverstokken.

Kortom: de vele accessoires maken het mogelijk om ontzettend veel spannende scènes na te bootsen en te spelen uit de Harry Potter films.

Creatief spelen wordt op deze manier gestimuleerd, kinderen zullen geen genoeg krijgen van de Harry Potter LEGO sets!

De bouwset is geschikt voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar, al wordt duidelijk uit klanten reviews dat er soms een ouder iemand nodig is om te helpen de set goed in elkaar te zetten.

Met welke andere LEGO sets is dit bouwpakket eventueel goed te combineren?

Extra LEGO Harry Potter plezier met spinnen avontuur

Bouw het hol van Aragog in het verboden bos van Harry Potter en de Geheime Kamer.

Het pakket komt met een Aragog-spin die je in elkaar kunt zetten en een boom met spinnenweb-schietfunctie.

Inclusief 2 minifiguren: een Harry Potter-figuur en een Ron Wemel-figuur. De set bevat 157 bouwonderdelen.

Dat is volgens ons ten eerste de LEGO Harry Potter Aragog’s Schuilplaats.

Qua thema komen de pakketten overeen en ze zijn beide pakketten geschikt zijn voor kinderen met ongeveer dezelfde leeftijd.

De LEGO Harry Potter Aragog’s Schuilplaats set is een redelijk simpel en zeer goedkoop pakket bestaande uit 157 onderdelen en twee leuke minifiguurtjes in de vorm van Harry Potter en zijn beste vriend Ron Wemel.

De set bevat bouwbare figuren van de griezelige spin Aragog bekend uit de Harry Potter films en van een boom.

De spin heeft acht verstelbare poten en beweegbare giftanden. De boom heeft zelfs een spinnenweb-schietfunctie!

Ook bevat de set verschillende accessoires en elementen zoals toverstokken, een lantaarn, een spinnenweb en vijf mini spinnen.

Durf jij de donkere schuilplaats van Aragog in te gaan? Help Harry en Ron om te ontsnappen aan de gevaarlijke Aragog en zijn leger aan spinnen in het Verboden Bos.

Laat Harry en Ron hun toverstokken gebruiken om de spinnen op afstand te houden en te vernietigen!

Nog een leuke optie – LEGO Harry Potter Fantastic Beasts Grindelwald’s Ontsnapping

Bouw Grindelwald’s ontsnapping van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, met een rijtuig met openslaande deuren en een ontkoppelbaar dak.

De set bevat 2 figuren van Fantastic Beasts: een mini-figuur in de vorm van Gellert Grindelwald en een mini-figuur van Angelina Picquery, plus een gevleugelde Thestralis.

De set bevat 132 bouwonderdelen.

Ook kan de nummer twee eventueel aangevuld worden met LEGO Harry Potter Fantastic Beasts Grindelwald’s Ontsnapping.

Deze set heeft een prima prijs voor het speelplezier dat je ervoor terugkrijgt.

Het pakket bestaat uit 132 onderdelen en twee mini-figuurtjes, namelijk Gellert Grindelwald en Angelina Picquery, plus een Thestralis figuur met verstelbare vleugels.

Met de set bouw je een scharnierend rijtuig met deuren die op en dicht kunnen, inclusief een afneembaar dak. Het rijtuig wordt getrokken door een Thestralis.

Help Angelina om Grindewald tegen te houden die probeert te ontsnappen met het rijtuig.

Gebruik je toverstok en spreek een krachtige spreuk uit voordat Grindewald ervan door gaat!

Extra details zoals toverstokken en de schietspreuk-accessoires die aan de handen zitten van de mini-figuren maken deze set extra interessant.

Harry Potter en de Fantastic Beasts, wat is de connectie?

Zoals hierboven al kort werd uitgelegd zijn Harry Potter en Fantastic Beasts met elkaar verbonden.

Het boek Fantastic Beasts and Where to Find Them dat Harry kocht in de film Steen der Wijzen, beschrijft in detail de ontdekking van 85 magische soorten uit de hele wereld.

Er komen zelfs personages uit de Harry Potter films voor in de Fantastic Beasts serie.

Een stukje Harry Potter geschiedenis

Fantastic Beasts vindt plaats in de jaren 1920 in de grote stad van New York, veel eerder dan de oprichting van Zweinsteins Hogeschool en in wezen alles wat zich afspeelt in de boeken en films van Harry Potter.

J.K. Rowling heeft al verklapt dat de laatste film van Fantastic Beasts, de vijfde in de serie, zal plaatsvinden in 1945 – het jaar dat de beroemde hoofddirecteur van Zweinstein, Albus Perkamentus, de kwaadaardige Grindelwald in een duel versloeg.

Grindelwald wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste tovenaars aller tijden, en overtreft zelfs Voldemort.

Tijdens de eeuwwisseling was hij van plan een tovenaarsleger te maken dat de dreuzels over de hele wereld over zou nemen.

Hij zag hun ras als de superieure en vond niet dat ze zich in de schaduw moesten verbergen.

Dit is een vrij groot thema in Fantastic Beasts – de kloof tussen niet-magisch volk en magische mensen – en Grindelwald’s relatie met Perkamentus is cruciaal om het verhaal te begrijpen.

Grindelwald en Perkamentus

Grindelwald werd namelijk vrienden met Perkamentus toen hij studeerde aan het Durmstrang Institute, een school die sommigen misschien herinneren uit de vierde Harry Potter-aflevering, Harry Potter en de Vuurbeker.

De twee vrienden hadden plannen om samen goedwillende leiders te worden, maar hun vriendschap viel snel uiteen nadat een ongeluk plaatsvond dat tijdens een duel leidde tot de dood van Perkamentus’ zus, Ariana.

Na deze gebeurtenissen verliet Grindelwald Groot-Brittannië, stal de Zegevlier (één van de eerste Relieken van de Dood, gecreëerd door de Dood zelf) en richtte een basis op in een ander deel van Europa. Daar pleegde hij een reeks wrede misdaden en moorden.

Op zoek naar meer magie? Bekijk ook deze speeltjes voor je kleine prinses

Aanloop tot het verhaal van Harry Potter

Dit is de tijdlijn van alle gebeurtenissen die plaatsvonden in de periode voordat Harry Potter in beeld kwam.

Grindelwald was tussen de periode van 1900 en 1926 druk bezig met het opsporen en stelen van de Zegevlier, zodat hij zijn basis kon opzetten en aan de macht kon komen.

Twee zeer belangrijke dingen gebeurden in december 1926, waarbij een van deze gebeurtenissen de oorzaak was die voor altijd de koers van de magische wereld zou veranderen: Newt Scamander, het hoofdpersonage van Fantastic Beasts, arriveert in Amerika om meer onderzoek te verrichten en Tom Riddle, ook bekend als Lord Voldemort, werd geboren.

De gebeurtenissen van de Fantastic Beasts-serie zullen direct leiden naar de periode vlak voor Harry’s tijdperk – de tijd dat zijn ouders er nog waren.

LEGO Harry Potter – een magisch mooie serie

Kortom: de LEGO pakketten met het Harry Potter thema zijn veel gewild speelgoed dat sterk wordt aangeraden door de tal klanten die je voorgingen.

De Harry Potter serie is natuurlijk wereldberoemd en wordt door jong en oud leuk gevonden.

Er bestaan op het moment acht Harry Potter films, en daarna zijn er twee films uitgebracht van Fantastic Beasts.

Bekijk ook: deze helden van LEGO Hero Factory

[wl_faceted_search]

Speelgoed wat ze leuk vinden én wat van leren

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief vol speeltips en ontvang onze gratis gids "educatief speelgoed voor elke leeftijd" als eerste email.

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 
Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.