Kurio Watch 2.0 beoordeling | Is deze kinder smartwatch het kopen waard?

                door Joost Nusselder | Geupdate op:  januari 29, 2021

Elke 2 weken een handige speeltip in je mailbox?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Is jouw kind helemaal weg van een smartwatch en zou hij er dolgraag een willen hebben?

Misschien zijn z’n vriendjes wel al in bezit van deze toffe Kurio watch 2.0?

Kinderen kunnen hiermee onder elkaar – via bluetooth – berichtjes en foto’s versturen en dat vinden ze natuurlijk geweldig!

Kurio watch 2 kinderhorloge beoordeeld

(bekijk meer afbeeldingen)

Een toffe uitvinding voor kinderen vanaf een jaar of vijf, deze coole, blauwe smartwatch van Kurio. Een smartphone is niet meer nodig, want de Kurio is dat zo goed als.

Naast dat je kind de tijd goed in de gaten kan houden, kan deze smartwatch dus veel meer!

Deze watch heeft een hoop mooi features, die niet alleen jouw kind, maar jij als ouder ook, enorm zal waarderen.

We hebben deze niet voor niets in onze top 10 beste smartwatches voor kinderen staan!

We zullen je vertellen waarom deze kinder smartwatch zeker het overwegen waard is in deze uitgebreide review.

Check de meest actuele prijzen hier

Welke coole features heeft de Kurio Watch 2.0?

Deze Kurio lijkt erg op een smartwatch voor volwassenen. Hij heeft – net als de Kurio tablet – ontelbare functies.

Onder meer beschikt dit slimme horloge over meer dan 20 apps en heeft ie een geïntegreerde camera voor foto’s en video’s, maar ook de mogelijkheid om deze – en natuurlijk ook berichten – te verzenden, via bluetooth.

De Kurio Watch Messenger App is echter alleen geschikt voor Android.

Je kunt het 256MB geheugen van dit slimme horloge zelfs uitbreiden naar 32 GB, zodat je een breed scala aan apps en media op dit apparaat kunt opslaan.

Andere nuttige features zijn een een handsfree kit voor gebruik met een smartphone, een mediaspeler en een activity tracker.

Met de activity tracker kan je precies zien hoeveel je kind beweegt en wordt hij zelf ook bewust van hoeveel hij bewogen heeft gedurende de dag.

Ook heeft de Kurio Smartwatch een vertaal app waarmee je 13 verschillende talen kunt leren spreken.

De levensduur batterij is ongeveer drie dagen.

Beste smartwatch kind 10 tot 12 jaar: Kurio Watch 2.0

(bekijk meer afbeeldingen)

Maar waarom is deze smartwatch nu zo fijn voor kinderen?

Deze Kurio 2.0 smartwatch heeft – zoals je zojuist hebt kunnen lezen – dus veel mooie features voor jouw kind in petto, hij zal zich nooit meer vervelen.

Er zitten veel leuke games op deze smartwatch.

Met dit horloge, kunnen kids ook super veel foto’s of selfies maken en deze via bluetooth meteen versturen naar vriendjes die dezelfde gadget bezitten. Zo ook berichtjes en tekeningen.

Met de fotobewerkingssoftware wordt de creativiteit van jouw kind ook nog eens gestimuleerd.

De Kurio wordt geleverd met twee verwisselbare polsbandjes, waarvan er één van kleur veranderd in contact met warmte! Je kind kiest zelf zijn favoriete bandje uit.

Het Kurio horloge kan gebruikt worden in combinatie met een Android smartphone. Er kan ge-appt worden, net als met een normale smartphone, hoe cool en ‘echt’ voelt dat voor jouw kind?

Op vakantie en de taal niet spreken? Je kind kan de vertaal app gebruiken en zo overal nieuwe vriendjes maken!

Je kind zal in zijn nopjes zijn met dit prachtige cadeau! Maar jij ook…

Waarom wordt jij als ouder blij van de Kurio smartwatch?

Deze smartwatch is niet alleen een cadeautje voor je kind, maar ook voor jou! Je vraagt je nu waarschijnlijk af waarom..

Buiten dat je kind in de auto, op visite, maar ook thuis altijd spelletjes bij de hand heeft (of eigenlijk om de pols) – wat voor jou soms erg fijn kan zijn – heeft ie nog veel belangrijkere eigenschappen.

Dit slimme horloge kan namelijk de medische gegevens van jouw kind onthouden.

Stel dat je kind een allergie heeft voor bepaald voedsel of bepaalde medicijnen; je stelt dan gewoon een SOS profiel in, met alle belangrijke medische gegevens plus de contactgegevens van je kind.

Jij bent zo ook altijd bereikbaar, mocht er iets aan de hand zijn.

Je kan nog contactgegevens van anderen invoeren ook. Bijvoorbeeld van opa en oma. Dit geeft toch net een veiliger gevoel voor jou, als bezorgde ouder.

Wat ook niet onbelangrijk is, met de Activity tracker kan je checken of je kind genoeg beweging krijgt.

Check af en toe eens of je kind actief genoeg is en speel daar op in, indien nodig.

Lees ook: Buitenspelen: een complete gids | leukste spelletjes én stimuleren.

Er zijn echter een paar minpuntjes: je kunt geen tijdslot instellen, waardoor je kind het horloge ook onder schooltijd zou kunnen gebruiken.

Het horloge beschikt ook niet over een GPS sensor, waardoor je niet ziet waar je kind uithangt. Maar, jullie kunnen daarentegen wel weer met elkaar appen.

Altijd op zoek naar iets leuks om te doen?

Onze collectie kleur- puzzel- & doeboeken zal je kind zeker leuk vinden. 38 pagina's met leuke en educatieve printables die je kunt downloaden en printen zo vaak je wilt!

 

De Kurio Watch 2.0: zeker een aanrader

Kinderen willen nu eenmaal graag ons volwassen gedrag kopiëren, op deze manier geef je ze nog geen smartphone, maar hebben ze wel het idee er eentje te bezitten.

Het is voor ons als ouders een fijner idee. Zorg er wel voor dat je het goede voorbeeld geeft en zelf niet teveel met je smartphone in de weer bent.

Wij vinden het een leuke, maar ook nuttige gadget, die ouders en kinderen blij maakt. De Kurio een smartwatch krijgt van ons een thumbs up!

Altijd op zoek naar iets leuks om te doen?

Onze collectie kleur- puzzel- & doeboeken zal je kind zeker leuk vinden. 38 pagina's met leuke en educatieve printables die je kunt downloaden en printen zo vaak je wilt!

 

Nog meer kinder gadgets: De 5 leukste speelgoed camera’s | van speeltjes tot echt werkende.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.