Waar kun jij leuke kinderkleding met legerprint vinden? Lees meer…

door Joost Nusselder | Geupdate op:  januari 1, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "zo leren je kinderen met educatief speelgoed"

JA, DAT WIL IK!
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Of het nu in kameleonkleuren is of op modieuze patronen, camouflage is een populaire trend voor herenkleding voor komend seizoen.

Dus kies voor je zoon (of dochter) een stedelijke look die op zal vallen.

De mode heeft natuurlijk het antwoord: een enorme variëteit aan nieuwe kleding die speelt met die meest mannelijke, stoere en ready-for-duty print.

De leukste kinderkleding met legerprint

Camouflage, het geeft een stoere look aan je kleine.

Leuke camouflage kleding voor jongen, meisje of baby

Voor ik je vertel over het waarom van camouflage kleding en waarom het weer helemaal terug is in de mode, heb ik hier eerst een paar van de leukste kledingstukken die ik heb gevonden:

Jongens Meisjes Baby
Jongens camouflage shirt Meisjes legerprint topje Babykleding met legerprint
Jongens legerprint broek Kinderkleding met legerprint voor meisjes Iets grotere babykleding met legerprint

Nu voor wat meer achtergrond informatie:

Legerprint of camouflage is weer terug

De camo-trend begon, zoals ze in Parijs meestal deden, afgelopen juni, waar merken zoals Valentino, Kenzo en Dries Van Noten het patroon in een overvloed aan rare en prachtige variëteiten hebben verwerkt.

En dit is de reden waarom de comeback van de camouflage is uitgebroken, en niet alleen maar een luie re-hash uit de jaren 90 is (hoewel die ook absoluut weer on-trend zijn).

Het verschil met camouflage dit seizoen versus de manier waarop het in het verleden is gedragen, is dat ontwerpers hebben geëxperimenteerd met veel variaties in kleur en zijn weggegaan van alleen het traditionele zwart en groen.

Er is roze en blauw op blauw geweest en dit verplaatst het ver weg van militaire invloeden.

Natuurlijk is camo, in een mode-context, in wezen sowieso vrij ver verwijderd van de kazerne. In de mode is het patroon altijd het tegenovergestelde van zijn ontworpen doel.

Het maakt dat de drager juist opvalt in plaats van ze te maskeren, zoals in het veld.

Legerprint met mate

Je zou je kinderen in een overdaad aan camo kunnen kleden, elk kledingstuk met een andere kleur of net andere print, maar dit moet je zeker niet doen.

Als je camouflage behandelt zoals elke andere opdruk, dan kun je het meteen beter toepassen.

Er zijn tal van combinaties mogelijk als je een camouflage kledingsstuk zoals een van deze combineert op een subtiele manier.

Het zou een hoogtepunt of een ‘pop’ van een outfit moeten zijn om samen te werken met klassieke items – de subversieve aard van camouflage voegt impact toe aan een klassieke look.

Andere tips en legertrucs?

Probeer individuele kleuren uit een camouflageprint te kiezen, zoals Dries Van Noten ook deed tijdens een van zijn fashion shows en coördineer met een effen shirt of jasje.

De 5 soorten mensen die Camo dragen

Misschien herken je jezelf wel in deze type mensen die camo dragen, en is dat ook waarom je je kind in deze legerprint wilt kleden.

Of je herkent het misschien een beetje in je kind wanneer hij telkens maar die legerprint aanwijst in de winkel.

Dit zijn de 5 soorten mensen die legerprint dragen.

Of het nu voor mode of voor functie is, camo is nooit helemaal off-trend. En op dit moment in de stijl van mannen, is het net zo relevant als altijd.

Streetwear gebruikt de print al sinds het begin. Hip-hop-stijl kreeg het in de jaren 90 te pakken en heeft sindsdien niet meer losgelaten.

Herenkleding is nu aan de beurt en camo-ties en chino’s zijn net zo gewoon als streetwear en hoodies.

Er zijn nog nooit zo veel manieren geweest om je favoriete door het leger geïnspireerde print te showen.

Wie zijn al deze kerels die camouveren? Hoe kun je zien wie een hypebeast is, en wie een oud hiphophoofd.

Je ziet het misschien terug in de outfit van hun kinderen :)

De OG

Je favoriete tijdperk van hiphop was de jaren ’90 en je zou toch willen dat iedereen zich nog zo kleedde.

Als de broek slank is, laat je je kind meegaan met de tijd en kijk je met nostalgie terug op dat tijdperk.

Als je een beetje een baggy model kiest, denk je dat het rapspel alleen maar bergafwaarts is gegaan sinds Diplomatic Immunity 2 en kan het nooit meer zo worden als toen.

De camo-pauw

Je werkt in een saaie baan, maar spendeerde het grootste deel van je reis er naartoe en er vandaan scrollend door mannenkleding blogs en sites die proberen manieren te vinden om mannen van middelbare leeftijd aan te spreken.

Het merendeel van je kleding komt van merken als Esprit en We. Op kantoor draag je kleding die misschien nét niet helemaal past in die sfeer, een beetje een rebel.

Je kind kleed je stoer aan.

De #Menswear volger

Je begon voor het eerst in dit #menswear-ding te duiken met een paar ruwe denim en omgedraaide manchetten.

Toen Dockers hun Alpha Khaki opnieuw lanceerden met een frisse camouflage-kleur, werd je gek toen je eindelijk een broek vond die je overal in je “tijdloze garderobe” kon dragen: suède schoenen op kantoor en bootschoenen casual in de zomer.

Je kind is netjes aangekleed en de camo is een fashion statement!

De Downplayed Cool Guy

De #-menswear-gasten hebben camo voor je geruïneerd, maar je houdt nog steeds van een paar van de lichtgewicht shirtjassen en vintage spullen die je oppikte tijdens je laatste reis naar Parijs.

Je bedenkt nieuwe manieren om het te dragen en geeft aan dat je weet wat je doet.

Elke stijl neofiet ziet wat je rockt en gaat “waar heb je dat vandaan?!” waarop je antwoordt “Oh, ergens op de kop getikt” , natuurlijk zo nonchalant mogelijk.

Je kind heeft kleding van goedkope merken afgewisseld met dat artikel wat je niet of nauwelijks in Nederland kunt vinden.

De “I Got It First” Guy

Je bent altijd de eerste persoon die “up” is in de nieuwste trends, vooral de high-end dingen die niemand anders kan krijgen.

Dus toen Louis Vuitton met camo-koffers met monogram tevoorschijn kwam, sprong je niet alleen aan boord, je hebt het ook direct omarmd.

De kans is groot dat je erfenis je meedogenloze streven naar coolheid (of je rapcarrière) financiert.

Je kids hebben de nieuwste merken en mini-versies van designer kleding.

En, herken je je in een van deze guys? Kleed je je zoon daarom in de nieuwste, of juist oudste legerprint kleding?

[wl_faceted_search]

Speelgoed wat ze leuk vinden én wat van leren

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief vol speeltips en ontvang onze gratis gids "educatief speelgoed voor elke leeftijd" als eerste email.

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 
Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.