VTech Storio Max XL en Kurio Tab XL | 2 tips: groter is niet altijd beter

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Keuze alom maar waar te beginnen…

Jaarlijks komen er steeds meer tablets op de markt, in veel verschillende soorten en maten.

Bij het kiezen is het tegenwoordig dan ook vaak de vraag of XL tablets nou eigenlijk beter zijn.

De uiteindelijke keuze hangt af van verschillende factoren!

Hier zullen we een vergelijking maken tussen verschillende modellen die de laatste tijd zijn uitgekomen, en bekijken welk formaat uiteindeljik het beste is.

We beantwoorden de grote hamvraag of XL tablets ook daadwerlijk beter zijn.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Onze favorieten op een rijtje

Ondanks de kwaliteiten van modellen met een groter scherm, staan ze bij ons niet op de nummer één. Als onze favoriet hebben wij toch gekozen voor een ander Kurio tablet, namelijk de Kurio tab Connect Telekids. Dit is een model die het een stuk beter heeft gedaan dan de Kurio Tab XL, en voldoet uiteindelijk toch aan meer behoeftes.

Het kan echter zijn dat het grote scherm juist iets is waar jouw kleine blij van wordt. Voor films kijken en vooral het bewerken van afbeeldingen is een schermgrootte van 10 inch of hoger vaak fijn. Dit geeft veel oppervlakte voor handelingen.

Het probleem? Bij een groter scherm kunnen andere prestaties, zoals een trager systeem en minder resistentie tegen stoten wat inleveren op de kwaliteit.

We zetten ze hieronder op een rijtje en zullen de voordelen en nadelen in detail bespreken.

De beste kinder tablets in een overzicht

Dit is onze top 5 wanneer het gaat om tablets die op dit moment op de markt zijn. Onze favorieten dus  bovenaan, met verder in de top 5 tablets met een groter scherm.

Tablet of XL tablet Afbeeldingen
Kurio Tab Connect Telekids – 16GB – Blauw – Kindertablet Kurio tab connect telekids(bekijk meer afbeeldingen)
Kurio Tab Lite – 8GB – Blauw – Kindertablet (bekijk meer afbeeldingen)
VTech Storio Max XL 2.0 Blauw – 7 inch – Kindertablet (bekijk meer afbeeldingen)
Kurio Tab XL – 10.1 inch – 16 GB (bekijk meer afbeeldingen)

Waarom een grote XL kindertablet niet het beste is

Hoewel Kurio en Vtech geweldige merken zijn voor kindertablets en ook veel specifieke instellingen hebben, zijn de grotere XL modellen gewoonweg wat te groot en lomp voor de kleinere kinderen.

Op zichzelf zijn het goede kindertablets. Persoonlijk vinden we het inleveren van wat robuustheid en snelheid vanwege de grotere schermen niet zo’n groot probleem aangezien je er toch zeker een stevige beschermhoes om wilt hebben en kinderen niet veel zware spellen of apps zullen draaien, zeker niet tegelijk.

Wat betreft prestaties zijn de Vtech XL en Kurio XL prima voor je kleinere kind die een specifieke kindertablet wil. De VTech Storio Max XL 2.0 heeft een 7 inch scherm, 8 GB geheugen uit te breiden tot 40 GB en een camera. Het heeft een ingebouwde Lithium accu, adapter, demo-cartridge en USB-kabel. Het heeft een rubberen rand die beschermt tegen stoten en vallen.

Vtech Storio max xl
(bekijk meer afbeeldingen van deze Vtech)

De Tab XL en Vtech XL schermen: niet geschikt voor kleine handjes

Waar het minder gaat is, de nou juist de grootte van de tablets.

Tegen de tijd dat je kind zo’n groot tablet zal kunnen waarderen en goed zal kunnen gebruiken, is naar onze mening een specifieke kindertablet al niet meer nodig en kun je beter voor een echt tablet kiezen, bijvoorbeeld een Samsung, die het hele gezin zou kunnen gebruiken.

Wij hebben dan ook nog geen functie kunnen vinden voor een XL formaat in een specifieke kindertablet en zou dan ook voor je kleine een ander model van Kurio aanbevelen en voor je oudere kinderen een familie tablet of iPad.

Wat maakt de Kurio tablets zo goed?

De Kurio Tab Connect Telekids heeft een Android 6.0 systeem met een 7 inch scherm, 16 GB geheugen en 2 jaar fabrieksgarantie.

Het wordt geleverd met een micro USB kabel en een power adapter. Deze tablet is waterdicht en wordt geleverd met een hoes tegen stoten.

Kurio Tab XL (en ook de Vtech XL) zijn beide prima tablets, maar gezien het voorgaande gaan we hier ook verder in op de twee favoriete kinder tablets. Wat maakt deze tablets nou de beste die op dit moment verkrijgbaar zijn?

De Kurio Tab Lite kindertablet

De Kurio Tab Lite heeft een Android 6.0 systeem met een 7 inch scherm, 8 GB geheugen en 2 jaar fabrieksgarantie.

Het krijgt een beschermende bumper meegeleverd in het roze, blauw of groen, ook een micro USB kabel en een power adapter.

De Kurio Tab Lite kindertablet is een ideale tablet die aan veel eisen voldoet. Deze tablet is erg kindvriendelijk, gemakkelijk te besturen, veilig en kan wel tegen een stootje.

Deze tablet is voorzien van de Kurio Genius-internetfiltersysteem die een ultieme zorg geeft en controle heeft over wat je kleine allemaal doet en ziet op internet.

De ouders hoeven niet constant toezicht te houden op wat hun kinderen aan het uitspoken zijn.

Het heeft ook als instelling om een tijdslimiet in te stellen en de tijd te beperken. Hiermee zorg je dat je kleine niet te veel tijd doorbrengt achter het scherm.

De tablet wordt geleverd met een beschermende bumper en je kunt kiezen tussen de kleuren roze, blauw of groen.

De prijs ligt niet al te hoog voor een uitstekende kwaliteit.

De Kurio Tab Lite is geschikt voor leeftijden tussen de 3 en 10 jaar en beschikt over verschillende apps en spellen geschikt voor verschillende leeftijdscategorieën.

Deze tablet heeft een geheugen van 8 GB, maar dat kun je uitbreiden naar maar liefst 40 GB met een 32 GB SD-kaart die je los bij kan kopen.

Het is zeker een aanrader om deze tablet te combineren met de Kurio C14902 tabletbehuizing (verkrijgbaar in blauw of roze) om de tablet in te bewaren en te beschermen.

Je kunt deze tablet-behuizing ook gebruiken als tablet standaard.

Hiermee zal de positie van de tablet een betere lichaamshouding tijdens het gebruik vergemakkelijken.

Kurio Tab XL heeft een Android 6.0 systeem met een 10.1 inch scherm, 16 GB geheugen en 2 jaar fabrieksgarantie.

Het wordt geleverd met een beschermende bumper. De tablet heeft Genius-filtersysteem en tijdslimiet instellingen.

Onze favoriet: Kurio Tab Connect Telekids kindertablet

De tweede tablet, de Kurio Tab Connect Telekids kindertablet, komt voor ons dicht in de buurt van de Kurio Tab Lite.

Voor een iets hogere prijs heb je bijna dezelfde kwaliteiten als die van de vorige tablet.

Dit model heeft een intern geheugen van 16 GB wat deze tablet ook zeer speciaal maakt. Een andere kwaliteit van deze tablet is dat hij waterdicht is.

Dit is fijn bij een kinder tablet, die vaak aan de keukentafel naast bekers limonade wordt gebruikt.

De tablet wordt geleverd met een mooie hoes waardoor hij bestand is tegen allerlei stoten en vallen.

Net zoals het vorige model is dit model voorzien van de Kurio Genius-internetfiltersysteem.

De juiste tablet kiezen voor jouw kind

Als je als ouder genoeg toezicht wilt hebben over de activiteiten van de tablet is het bijvoorbeeld het beste om er een uit te zoeken die aan deze eisen voldoen.

Is je kind erg druk? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een resistente tablet die tegen wat stoten kan.

Leeftijd speelt een grote rol in het kiezen van de meest ideale tablet. Maar dat is nog niet alles.

Er zijn tientallen factoren die je kunt overwegen voor het kiezen van de meest ideale kindertablet.

Natuurlijk kunnen wij je helpen bij het kiezen van de beste tablet en aangeven welk model aan bepaalde behoeftes voldoet.

Het staat bijna wel algemeen bekend dat VTech en Kurio bij de meesten bovenaan staan.

Deze toonaangevende merken doen jaarlijks hun best om de meest ideale tablets uit te brengen die voldoen aan alle behoeftes.

De leeftijdscategorie is een belangrijke factor

Zoals we al zeiden, er zijn verschillende factoren die je kunt overwegen voor het uitkiezen van de meest geschikte tablet.

Je kan niet zomaar een tablet uitkiezen want elk model heeft een speciale doelgroep.

Kindertablets hebben veel verschillende kenmerken op basis van de leeftijdscategorie.

Voor zeer jonge kinderen voor onder de 2 jaar is het ideaal om te gaan voor een vrij eenvoudige tablet met grote knoppen, felle kleuren en die bescherming biedt tegen zware stoten.

Voor kinderen onder de 4 jaar zijn er tablets die er praktisch uitzien als speelgoed, denk bijvoorbeeld aan verschillende VTech modellen als de VTech Storio 2.

Meestal is het aantal mogelijkheden vrij beperkt en is een systeem van ouderlijk toezicht niet nodig omdat ze alleen spellen en verhalen kunnen installeren voor kinderen.

Voor kinderen vanaf 5 jaar kan een te simpele tablet al snel afgewezen worden, zij willen dingen ontdekken en geen simpele tablet die dat allemaal beperkt.

Zo zijn er modellen die meer vrijheid bieden om verschillende spellen en apps toe te voegen maar wel met een veilige beperking.

Er zijn tablets die ouderlijk toezicht bevatten om als ouder beperkingen voor je kind in te stellen.

Hierbij krijgt jouw kind toegang tot nieuwe inhoud die mee gaat met de leeftijd naarmate hij of zij groter wordt.

Vooral bij YouTube is het belangrijk aan te passen wat jouw kind kan zien.

Vanaf 9 jaar kunnen kinderen al geavanceerde functies op een tablet uitvoeren.

Het ideale in dit geval is om een standaardtablet te kopen die niet beperkt is en een ouderlijk toezicht bescherming te installeren.

Hierdoor kan het kind op een veilige manier toegang krijgen tot nuttige programma’s zoals bijvoorbeeld voor school.

Conclusie: groter is niet beter

Er bestaan honderden verschillende soorten kindertablets.

Zo zijn er veel merken die tientallen verschillende modellen uit hebben gebracht om te proberen te voldoen aan alle meest belangrijke persoonlijke behoeftes.

Er zijn veel modellen die uniek in hun soort zijn en jaarlijks voor veel positieve aandacht zorgen.

Daarnaast zijn er ook modellen die het minder goed doen, dit kunnen modellen zijn van een merk dat juist wel weer goed staat aangeschreven.

Het is dus belangrijk dat je de tablet goed bestudeert voordat je een aankoop doet.

Wij hebben onderzoek gedaan naar kindertablets om conclusies te maken welke het beste is. Zoals we al zeiden, we hebben nadruk gelegd op de XL modellen.

Maar daarnaast hebben we toch even goed gekeken of deze XL modellen overal ook goed uit de test komen.

Jammer genoeg zijn de XL modellen niet de beste keuze voor je kind, maar gelukkig zijn er voldoende alternatieven.

[wl_faceted_search]

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.