Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

Kinderhorloge: Wanneer Begin Je Ermee?

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Een horloge is een uurwerk of klok dat om de pols gedragen wordt. Naast de praktische functie die het heeft om de tijd af te lezen wordt het ook vaak beschouwd als een decoratief accessoire.

Meisjes beginnen er daarom vaak eerder mee dan jongens.

Sommige mensen zien het ook als een statussymbool als een horloge van een bepaald merk is.

Dat spreekt jongens dan weer aan op jongere leeftijd dan meisjes.

Wat is een kinderhorloge

Er zijn drie soorten horloges te onderscheiden voor kinderen:

  1. Analoog kinderhorloge
  2. Digitaal kinderhorloge
  3. Kinder smartwatch

Elke maand een speel thema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Vanaf welke leeftijd koop je een horloge voor je kind?

Het leukste is om een horloge te kopen wanneer ze ook interesse gaan tonen in klokkijken. Een horloge alleen maar voor de sier, daar kunnen ze al vanaf 4 jaar om vragen, maar dat is niet zo handig.

De meeste kinderen leren klok kijken vanaf hun vierde of vijfde jaar wanneer ze naar de kleuterschool gaan.

Op die leeftijd begint het concept van uren en minuten en kunnen ze de tijd op een klok met cijfers beginnen aan te geven.

Bij deze leeftijd past een digitaal horloge het beste, maar ze zullen er nog niet zoveel aan hebben. De tijd laten zien op jouw eigen horloge is al voldoende. Dus tenzij ze extreme interesse hebben in klokkijken is 6 jaar een mooie leeftijd om mee te beginnen.

Als jouw kind moeite heeft met leren van klokkijken, maak je geen zorgen. Er zijn genoeg manieren om ze te helpen oefenen en uiteindelijk zullen ze het onder de knie krijgen.

Een kinder smartwatch zou vanaf 8 jaar kunnen, wanneer ze er meer zelf op uit gaan en je misschien zicht wilt hebben op waar ze zijn, of wilt dat ze kunnen bellen zonder dat je een telefoon hoeft te geven.

Is er een kinder Apple Watch?

Er is geen Apple Watch specifiek gemaakt voor kinderen, maar tieners kunnen over het algemeen al een Apple Watch dragen, hoewel die erg prijzig is. Daarom is de goedkopere Apple Watch SE de populairste Apple smartwatch voor kinderen.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.