Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

Stuntramp: Wat Is Het En Wat Kun Je Ermee?

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Een stuntramp is een apparaat dat wordt gebruikt om BMX-rijders en skateboarders te helpen bij het uitvoeren van trucs.

De schans bestaat uit een hellend oppervlak dat de rijder gebruikt om zich in de lucht te lanceren.

Wat is een stuntramp

Elke maand een speel thema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Trucs die je met een stunt schans kunt doen

Er zijn verschillende trucs die kunnen worden uitgevoerd met een stuntschans. Enkele van de meest populaire trucs zijn:

 • ollies
 • 180s
 • kickflips
 • manuals
 • frontside airs
 • backside airs

Stuntstep ramp

Als je op een stuntstep rijdt, zijn er ook verschillende trucs die op een helling kunnen worden uitgevoerd.

Deze omvatten:

 • tailwhips
 • 360s
 • backflips
 • dubbele backflips
 • precisies

Wat is een precisiesprong?

Een precisiesprong is een soort BMX-truc waarbij de rijder al trappend over een hindernis springt. Het obstakel kan zowel stilstaand als bewegend zijn.

Precisiesprongen worden vaak gebruikt in wedstrijden, omdat ze een hoge mate van nauwkeurigheid en vaardigheid vereisen om succesvol te worden uitgevoerd.

Stuntfiets ramp

Een stuntfietshelling is een apparaat dat wordt gebruikt om BMX-rijders en skateboarders te helpen trucs uit te voeren.

De schans bestaat uit een hellend oppervlak dat de rijder gebruikt om zich in de lucht te lanceren. Er zijn verschillende trucs die kunnen worden uitgevoerd met een stuntfietshelling.

BMX stunt ramp

Een BMX stuntramp is een hellend oppervlak dat de rijder gebruikt om zich in de lucht te lanceren. Er zijn verschillende trucs die kunnen worden uitgevoerd met een BMX stuntramp.

Om met een BMX over een schans te springen, benadert de rijder de schans onder een hoek en gebruikt dan zijn momentum om zich in de lucht te lanceren. De rijder doet dan een truc voordat hij op de grond landt.

RC auto ramp

Een RC auto helling is een apparaat dat wordt gebruikt om op afstand bestuurde auto’s te helpen om op en over obstakels te klimmen maar je kunt ook grotere gebruiken om de auto mee te lanceren.

Er zijn verschillende soorten RC auto hellingen beschikbaar op de markt, en ze kunnen worden gemaakt van een verscheidenheid van materialen, zoals plastic, hout of metaal.

Er zijn een paar verschillende manieren om een RC auto over een schans te laten springen. Eén manier is om een op afstand bestuurbare auto te gebruiken die een ingebouwd mechanisme heeft om te springen.

Een andere manier is om een stijlere schans te gebruiken en de auto met voldoende vaart er op te rijden, waardoor deze door de snelheid los komt van de grond.

Skateboard ramp

Je moet met een skateboard over een schans springen door middel van een ollie. Een ollie is een soort sprong waarbij de rijder het board in de lucht knalt en vervolgens weer opvangt voordat hij landt.

De sleutel tot het uitvoeren van een ollie is om te leren hoe de timing van de sprong correct is. Je moet er ook voor zorgen dat heb je genoeg snelheid om over de schans te komen.

Als je niet genoeg snelheid hebt, kun je de helling niet over en zul je waarschijnlijk crashen.

Inline skates ramp

De schans bestaat uit een hellend vlak dat de skater gebruikt om zich in de lucht te lanceren.

Bij het springen van een schans op schaatsen is het belangrijk de juiste vorm te gebruiken. De skater moet zijn knieën buigen en met de voeten bij elkaar omhoog springen.

Het is ook belangrijk om in het midden van de schans te landen om te voorkomen dat hij eraf valt.

Wat is het beste materiaal voor een stuntramp?

Er zijn verschillende materialen die kunnen worden gebruikt voor een skateboardhelling. Enkele van de meest populaire materialen zijn:

 • hout
 • metaal
 • kunststof
 • beton

Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Zo is hout een populaire keuze omdat het relatief goedkoop is en gemakkelijk te bewerken. Het is echter ook gevoelig voor schade door het weer en is niet zo duurzaam als sommige andere opties.

Metaal is een duurzamere optie, maar ook duurder. Plastic is een lichtgewicht en goedkope optie, maar het is niet zo duurzaam als sommige van de andere keuzes.

Uiteindelijk hangt het beste materiaal voor een skateboardhelling af van de individuele behoeften en voorkeuren.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.