Garmin Vivofit Jr 2 beoordeling | Degelijke activity tracker voor een actief kind

                door Joost Nusselder | Geupdate op:  februari 8, 2021

Elke 2 weken een handige speeltip in je mailbox?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

De Garmin Vivofit Jr 2 is een activity tracker voor kinderen die motiveert om zelf gecreëerde doelstellingen te behalen.

Deze leuke polsband is verkrijgbaar in verschillende kleuren, namelijk blauw, grijs, paas, rood, roze, wit en zwart. Iedere kleur correspondeert met een bepaald thema.

Het bandje is waterproof en waterdicht tot 50 meter.

Garmin vivofit jr 2 smartwatch voor kinderen

(bekijk meer afbeeldingen)

De stappenteller is voorzien van een batterij die langer dan een jaar meegaat. Opladen is daarom dus niet nodig!

Heb ik je al nieuwsgierig gemaakt?

In dit artikel leg ik je alles uit wat je moet weten over deze geweldige stappenteller voor kinderen!

Check de meest actuele prijzen hier

Bewegen = leuk met de Garmin Vivofit jr.

Dankzij de Garmin Vivofit zullen kinderen vol enthousiasme hun activiteiten en taken uitvoeren.

Bij het behalen van de ingestelde doelstellingen, worden er nieuwe avonturen ontgrendeld van hun favoriete held(in) in de applicatie.

De stappenteller telt niet alleen je stappen, maar houdt ook je slaappatroon bij en biedt daarnaast uitdagende spelletjes en badges aan.

Dankzij de Garmin Vivovit Jr 2 zullen kinderen leren hoe goed en leuk bewegen is, en dat zelfs het doen van huishoudelijke klusjes niet saai hoeft te zijn!

Ook komt het bandje met een ingebouwde wekker. Je kind hoeft dus niet per se zijn of haar telefoon op het nachtkastje te hebben liggen om wakker te worden.

Als ouder kun je alles nalezen in de app. Zo ook hoe laat je kind gaat slapen, of hij of zij in de nacht veel wakker is en hoe laat het kind opstaat.

Garmin Vivofit jr 2 captain america editie

(bekijk meer afbeeldingen)

Als je merkt dat je kind weinig nachtrust krijgt en het daar niet over heeft, is het belangrijk om een gesprek aan te gaan.

Wellicht zit het kind iets dwars en durft het dit niet met jou te bespreken.

Lees ook: 10 leukste spelletjes om ze rustig te krijgen voor het slapen gaan.

Ontgrendel nieuwe avonturen met jouw helden!

Wanneer een kind minimaal 60 minuten beweegt, zullen er nieuwe speelelementen beschikbaar komen van onder andere Spider Man, Minnie Mouse en Star Wars.

Het thema van ieder bandje bevat bijbehorende spelletjes die de kids via de mobiele applicatie kunnen spelen.

Hoe vaker een kind een doel behaalt, hoe meer zij van de spelletjes gebruik kunnen maken. Dat motiveert natuurlijk wel!

De kinderen kunnen zelf het thema van het bandje kiezen, gebaseerd op hun favoriete held(in).

En mocht je kind plots een nieuwe held(in) hebben, geen probleem! De bandjes zijn los verkrijgbaar, zo switch je dus heel gemakkelijk van thema.

De Garmin Vivofit app ook handig voor de ouders

Ouders hebben ook veel baat bij de mobiele app. Je kunt via de app namelijk je kind heel precies monitoren.

Je kunt verantwoordelijkheden instellen, activiteiten beheren en bekijken, het slaappatroon van je kind bijhouden, en nog veel meer.

Beloningen kun je eventueel geven in de vorm van virtuele munten. Vrienden en gezinnen kunnen zich zelfs met elkaar verbinden via de app om wedstrijdjes te doen of doelen te delen.

Als je de Toe-to-Toe Connect IQ app download, kunnen kinderen tegen elkaar strijden en persoonlijke records verbreken.

Het polsbandje kan ook gekoppeld worden aan andere apps, waaronder MyFitnessPal en RunKeeper.

Tijd voor huiswerk!

De stappenteller is er niet alleen maar voor entertainment en beweging. Ook kun je herinneringen instellen en gebruik maken van de takentimers.

Zo zijn kinderen ook in staat om andere belangrijke taken bij te houden, zoals huiswerk, bijles en tandenpoetsen!

De herinneringen kunnen zo vaak herhaald worden als nodig, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks.

Perfect voor kinderen die moeite hebben met hun geheugen, of die gewoon wat extra hulp kunnen gebruiken bij het organiseren van hun dagelijkse taken.

Dankzij deze polsband zullen kinderen leren om een gestructureerd en betekenisvol leven te leiden wat ontzettend belangrijk is voor hun algemene ontwikkeling en toekomst!

Gerelateerd: 9 manieren om schermtijd instellen & beperken 10x makkelijker te maken.

Duurzame en robuuste Activity Tracker van Garmin

Omdat deze stappenteller bedoeld is voor kids, is het bestemd tegen ieder avontuur! Van een potje voetbal op het schoolplein tot een duik in het zwembad.

De bandjes zijn rekbaar of verstelbaar met een gespsluiting. Zo zal het bandje altijd netjes om de pols blijven zitten.

Zoals ik ook al in de intro noemde, heeft deze gadget een batterij die langer dan een jaar meegaat, en daarna heel makkelijk vervangbaar is. Opladen is dus niet nodig!

Conclusie

Naar mijn idee is deze activiteiten tracker een echte uitkomst voor kinderen (en hun ouders).

Deze gadget werkt ontzettend motiverend, voornamelijk het verdienen van punten voor taken die je uitvoert.

Kinderen zullen zo niet alleen een actievere levensstijl ontwikkelen, ook zullen ze begrijpen hoe belangrijk hun gezondheid is en het organiseren van hun dagelijkse taken.

Altijd op zoek naar iets leuks om te doen?

Onze collectie kleur- puzzel- & doeboeken zal je kind zeker leuk vinden. 38 pagina's met leuke en educatieve printables die je kunt downloaden en printen zo vaak je wilt!

 

Fijn ook dat de app door de ouders gecontroleerd kan worden en dat er eventueel gepraat kan worden over slaapproblemen (of andere issues) die de ouder oppikt via de app en waar het kind zich niet over durft te uiten.

Deze gadget wordt verkocht in verschillende kleuren en met diverse thema’s, waardoor er voor ieder kind wel een geschikt bandje tussen zit.

Check de meest actuele prijzen hier

Het enige nadeel aan deze stappenteller is misschien dat de hartslagmeter ontbreekt. Een beetje vreemd eigenlijk, want het bevat werkelijk al het andere.

Aan de andere kant vergt een hartslagmeter over het algemeen veel van een batterij, dus in dat opzicht is het wel weer positief.

Altijd op zoek naar iets leuks om te doen?

Onze collectie kleur- puzzel- & doeboeken zal je kind zeker leuk vinden. 38 pagina's met leuke en educatieve printables die je kunt downloaden en printen zo vaak je wilt!

 

Liever een complete smartwatch voor je kleintje? Vind hier de 10 beste smartwatches voor kinderen getest.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.