Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

Fitbit Inc: Wat is het voor bedrijf?

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

In het begin van deze eeuw werd door twee vrienden, James Park en Eric Friedman, een pedometer ontworpen die in staat was om de stappen van de gebruiker te tellen.

Fitbit logo

Elke maand een speel thema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Hoe is Fitbit ontstaan?

Hoe Fitbit begonnen is

Het verhaal van Fitbit begint in 2007, toen James Park en Eric Friedman hun bedrijf Healthy Metrics Research oprichtten. Hun missie? Om mensen te helpen hun gezondheid en activiteiten te meten. Om dit te bereiken, begonnen ze met het maken van simpele fitnesstrackers.

Fitbit: De revolutie in fitness

Fitbit bracht de revolutie in fitness. Hun eerste product, de Fitbit Tracker, was een draagbare tracker die je om je pols kon dragen. Hij meette allerlei gegevens zoals stappen, hartslag, slaapkwaliteit, trappen en andere persoonlijke gegevens.

Fitbit: Een community van gezondheid en fitness

Fitbit ging verder dan alleen het maken van trackers. Ze creëerden ook een website en mobiele app, waarmee gebruikers hun voedselinname, activiteiten en gewicht konden bijhouden. Ook konden gebruikers onderling uitdagingen aangaan en strijden tegen andere gebruikers.

Fitbit: Een bedrijf in beweging

Fitbit is sinds 2007 in beweging. Naast de activiteitstrackers heeft het bedrijf ook andere bedrijven gekocht, waaronder Fitstar, Coin, Pebble, Vector Watch SRL en Twine Health. In 2019 werd Fitbit zelf gekocht door Google.

Fitbit: Een innovatieve speler in de markt

Fitbit heeft vele prijzen gewonnen, waaronder de runner-up op TechCrunch50 in 2008 en een innovatieprijs op de CES 2009. Volgens een IDC-rapport van 3 december 2018 is Fitbit het op twee na grootste bedrijf dat wearables maakt.

Fitbit: Wat is het voor bedrijf?

Fitbit: Een Bedrijf dat de Wereld Verandert

Fitbit is een Amerikaans bedrijf dat activiteitstrackers produceert die je om je pols draagt. Het bedrijf is opgericht in 2007 door James Park en Eric Friedman en heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco. Fitbit heeft ook fabrieken in verschillende landen.

Fitbit: De Beste in Activiteitstrackers

Fitbit heeft een aantal van de beste activiteitstrackers op de markt. De Fitbit Tracker, de Versa, en de Fitbit Flex zijn allemaal populair bij consumenten. De trackers meten allerlei gegevens zoals het aantal stappen, de hartslag, de slaapkwaliteit, het aantal beklommen trappen, en andere persoonlijke gegevens die van belang zijn voor de fysieke conditie.

Fitbit: Een Bedrijf dat Blijft Evolueren

Fitbit heeft een aantal innovaties geïntroduceerd die de wereld veranderen. In 2015 kondigde het bedrijf een beursgang aan in de New York Stock Exchange. In 2016 kondigde James Park aan dat hij het bedrijf zou omvormen van een “bedrijf voor consumentenelektronica” naar een “bedrijf voor digitale gezondheidszorg.” In 2017 kocht Fitbit de creditcardmaatschappij Coin, en in 2018 kocht het de softwarestart-up Twine Health uit Boston.

Fitbit: Een Bedrijf dat Prijzen Wint

Fitbit heeft vele prijzen gewonnen, waaronder de runner-up op TechCrunch50 in 2008 en een innovatieprijs op de CES 2009. In 2016 werd Fitbit geplaatst op nr. 37 van de 50 meest innovatieve bedrijven voor dat jaar. In 2016 was het bedrijf nummer 46 op de Deloitte Fast 500 van Noord-Amerika. Volgens een IDC-rapport van 3 december 2018 wordt Fitbit beschouwd als het op twee na grootste bedrijf dat wearables maakt.

Conclusie

Fitbit Inc. is een Amerikaans bedrijf dat al sinds 2007 actief is in de wereld van activiteitstrackers. Met hun innovatieve producten en slimme mobiele apps hebben ze een echte revolutie veroorzaakt in de manier waarop mensen hun gezondheid en fitness bijhouden. Van hun eerste Fitbit Tracker in 2007 tot hun meest recente Versa Smartwatch in 2018, hebben ze een breed scala aan producten op de markt gebracht die mensen helpen om hun doelen te bereiken.

Fitbit heeft ook een aantal strategische overnames gedaan, waaronder Fitstar, Coin, Pebble en Twine Health. Met deze overnames heeft het bedrijf hun productportfolio uitgebreid en hun aanwezigheid in de digitale gezondheidszorg versterkt.

In 2019 werd Fitbit uiteindelijk gekocht door Google, waardoor het bedrijf een waarde kreeg van 2,1 miljard dollar. Dit is een getuigenis van de kracht van Fitbit’s visie en innovatie.

Als je op zoek bent naar een manier om je gezondheid en fitness te verbeteren, dan is Fitbit een uitstekende keuze. Met hun uitgebreide productportfolio, hun slimme apps en hun strategische overnames, zijn ze een van de meest vooraanstaande bedrijven in de digitale gezondheidszorg. Kortom: als je op zoek bent naar een FIT-tige oplossing, dan is Fitbit je beste optie!

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.