Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

Evenwichtsbalken: Wat is het, hoe lang is het, wat kun je ermee doen?

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Een evenwichtsbalk is een turntoestel dat bij het damesturnen wordt gebruikt. Met de balk is het de bedoeling zo moeilijk mogelijke acrobatische technieken uit te voeren zonder het evenwicht te verliezen.

Ik zal je vertellen hoe het werkt en waar je op moet letten als je ermee wilt gaan turnen.

Wat is een evenwichtsbalk

Elke maand een speel thema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Wat is een evenwichtsbalk?

De Evenwichtsbalk: Een Uitvinding uit de Hemel?

De evenwichtsbalk is een van de meest veelzijdige en uitdagende toestellen bij het turnen. Het is een 5 meter lange balk, die meestal 1,20 meter boven de grond hangt. De balk is slechts 10,16 cm (4 inch) breed, waardoor het een uitdaging is om je evenwicht te bewaren.

Turnsters van alle leeftijden en niveaus kunnen hun kunsten op de balk vertonen. Of het nu gaat om een spagaat, een sisonne of een roelfova, de evenwichtsbalk is een must voor elke turner.

De Evenwichtsbalk: Niet Voor Beginners

De evenwichtsbalk is een uitdaging, zelfs voor de meest ervaren turners. Niet alleen het van de balk vallen wordt bestraft, maar ook zichtbare evenwichtscorrecties met het lichaam. Dus als je net begint met turnen, is de evenwichtsbalk misschien niet de beste plek om te beginnen.

De Evenwichtsbalk: De Finale Act

De sessie op de evenwichtsbalk wordt afgesloten met een afsprong, waarbij het eveneens aankomt op de combinatie van techniek en stabiliteit. Dit is de ultieme test voor turners om te laten zien wat ze geleerd hebben.

De Evenwichtsbalk: Een Uitdaging Voor Iedereen

Of je nu een beginner bent of een gevorderde turner, de evenwichtsbalk is een uitdaging voor iedereen. Het vereist een combinatie van kracht, techniek en evenwicht om de beste resultaten te behalen. Dus als je op zoek bent naar een uitdaging, is de evenwichtsbalk de perfecte plek om je vaardigheden te testen.

Hoe lang is een evenwichtsbalk?

De Evenwichtsbalk: De Eeuwige Uitdaging

Turnen op een evenwichtsbalk is een eeuwenoude uitdaging die door de jaren heen is geperfectioneerd. De balk is een van de meest veeleisende toestellen in de turnwereld en vereist een combinatie van techniek, stabiliteit en kracht.

De Perfecte Maat

De standaardmaat voor een evenwichtsbalk is 2 meter, wat de meest praktische maat is voor thuisgebruik. De balken zijn onderling eindeloos tegen elkaar aan te leggen, zodat je de maximale maat kunt benutten die past binnen of buiten.

De Officiële Balk

De officiële turnbalk is 200 cm lang, 10 cm breed en 6,5 cm hoog en weegt ongeveer 9 kilo. Deze balk kan maximaal 120 kilo aan gewicht hebben en is voorzien van rubber antislip dopjes onderaan.

Opslag

Om je evenwichtsbalk in optimale conditie te houden, is het belangrijk om deze op de juiste manier op te slaan. Het beste is om de balk plat op de grond, binnen, niet schuin tegen de muur te leggen.

Welke oefeningen kun je doen op een evenwichtsbalk?

De Evenwichtsbalk: Een Uitdaging voor Turners

Turnen op de evenwichtsbalk is een uitdaging voor iedereen die het aandurft. Het is een kunst om je lichaam in balans te houden terwijl je verschillende oefeningen uitvoert. Maar wat zijn precies de oefeningen die je kunt doen op de evenwichtsbalk?

De Balk Oefeningen die je thuis kunt uitvoeren

Er zijn veel verschillende oefeningen die je kunt uitvoeren op de evenwichtsbalk. Van eenvoudige stappen tot meer complexe bewegingen. Hieronder een paar voorbeelden van oefeningen die je thuis kunt uitvoeren:

 • Een eenvoudige stap: Je staat op de balk en probeert je evenwicht te bewaren terwijl je je voeten van de ene kant naar de andere kant beweegt.
 • Een stap met een draai: Je staat op de balk en draait je lichaam terwijl je je voeten beweegt.
 • Een salto: Je springt van de balk en draait je lichaam in de lucht.
 • Een kruis: Je staat op de balk en beweegt je armen en benen in een kruis.
 • Een pirouette: Je draait je lichaam terwijl je op de balk staat.

Hoe kun je je evenwichtsbalk vaardigheden verbeteren?

Om je evenwichtsbalk vaardigheden te verbeteren, is het belangrijk om regelmatig te oefenen. Probeer verschillende oefeningen uit en focus je op je techniek. Oefen ook je kracht en flexibiliteit, zodat je je evenwicht gemakkelijker kunt bewaren. Probeer ook om je oefeningen steeds een beetje moeilijker te maken, zodat je je vaardigheden kunt blijven verbeteren.

Hoe is de evenwichtsbalk uitgevonden?

De Evenwichtsbalk: Een Geschiedenis

De evenwichtsbalk is een van de oudste turn-toestellen die er bestaan. Het is een van de oudste sporten die er is, en het is al eeuwenlang een favoriet onder turners. Maar hoe is de evenwichtsbalk uitgevonden?

Het verhaal gaat dat de evenwichtsbalk oorspronkelijk is uitgevonden door de Griekse filosoof Plato. Plato was een grote liefhebber van gymnastiek en hij wilde een manier vinden om de prestaties van gymnasten te verbeteren. Dus bedacht hij de evenwichtsbalk.

De evenwichtsbalk werd vervolgens door de Grieken gebruikt als een manier om de prestaties van hun atleten te verbeteren. Het werd gebruikt als een manier om de atleten te helpen hun evenwicht te verbeteren, en het was ook een manier om hun kracht en flexibiliteit te verbeteren.

De evenwichtsbalk werd vervolgens door de Romeinen overgenomen en verder ontwikkeld. Ze voegden verschillende technieken toe aan de oefeningen, waaronder de ‘sisonne’ en de ‘roelfova’.

De evenwichtsbalk werd vervolgens door de middeleeuwen overgenomen en verder ontwikkeld. Het werd gebruikt als een manier om de prestaties van turners te verbeteren, en het werd ook gebruikt als een manier om de atleten te helpen hun evenwicht te verbeteren.

In de 19e eeuw werd de evenwichtsbalk vervolgens door de turners overgenomen en verder ontwikkeld. Ze voegden verschillende technieken toe aan de oefeningen, waaronder de ‘spagaat’ en de ‘roelfova’.

Tegenwoordig is de evenwichtsbalk een van de meest populaire turn-toestellen. Het wordt gebruikt door turners over de hele wereld om hun prestaties te verbeteren. Het wordt ook gebruikt door turners bij de Olympische Spelen.

De Evenwichtsbalk: Een Technische Kijk

De evenwichtsbalk is een van de meest technische turn-toestellen die er bestaan. Het is een toestel dat veel precisie vereist, en het is ook een toestel dat veel kracht en flexibiliteit vereist.

De evenwichtsbalk is 10,16 cm breed en 5 meter lang. Turners turnen meestal op een hoogte van 1,20 meter, alhoewel deze versteld kan worden.

Er zijn verschillende oefeningen die je op de evenwichtsbalk kunt doen. De meest populaire oefeningen zijn de ‘spagaat’, de ‘sisonne’ en de ‘roelfova’.

De evenwichtsbalk is ook een toestel dat veel stabiliteit vereist. De turner moet in staat zijn om zijn evenwicht te behouden terwijl hij verschillende technieken uitvoert.

De sessie wordt afgesloten met een afsprong, waarbij het eveneens aankomt op de combinatie van techniek en stabiliteit.

Waarom turnen mannen niet op de balk?

Waarom turnen mannen niet op de balk?

Je hebt het vast wel eens gehoord: turnen is een sport voor meisjes. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Waarom turnen mannen niet op de balk?

Het antwoord is eenvoudig: turnen is een sport die specifiek voor meisjes is ontwikkeld. De evenwichtsbalk is een turntoestel dat specifiek voor meisjes is ontworpen. De technieken die worden gebruikt bij het turnen zijn gericht op het verbeteren van de balans en het versterken van de spieren van de meisjes.

Ook is het zo dat mannen en vrouwen verschillende lichaamsbouw hebben. Mannen hebben meer spierkracht en een grotere lichaamsbouw, waardoor het voor hen moeilijker is om de technieken uit te voeren die nodig zijn voor het turnen.

Daarnaast is het zo dat turnen een sport is waarbij je veel gevoel en precisie nodig hebt. Mannen hebben vaak meer kracht, maar minder gevoel en precisie.

Kortom, turnen is een sport die specifiek voor meisjes is ontwikkeld en waar mannen niet zo goed in zijn. Als je meer wilt weten over turnen, kun je altijd een kijkje nemen bij de Olympische Spelen, waar je de beste turnsters ter wereld kunt zien.

Hoe zwaar is een officiële Turnbalk?

Hoe zwaar is een officiële Turnbalk?

Het gewicht van een officiële turnbalk is ongeveer 9 kilo. Dat is best zwaar, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om de balk te verplaatsen. Je kunt de balk optillen met twee handen, of je kunt een wagentje gebruiken om de balk te verplaatsen. Als je de balk verplaatst, zorg er dan voor dat je hem met twee handen vasthoudt, zodat je geen ongelukken veroorzaakt.

Hoe breed is de balk bij het turnen?

De Perfecte Breedte voor Evenwichtsbalken

Als je aan het turnen bent, is de breedte van je evenwichtsbalk van cruciaal belang. Je wilt niet dat je eraf valt, maar je wilt ook niet dat het te smal is om op te staan. Gelukkig is er een standaardmaat voor evenwichtsbalken die gebruikt wordt bij het damesturnen: 10,16 cm (4 inch) breed.

De Perfecte Evenwichtsbalk voor Thuis

Als je thuis een evenwichtsbalk wilt kopen, is de standaardmaat 2,00 meter per balk. Dit zijn de meest praktische maten (per 1 of per 2 stuks) voor thuis, ook is dit de meest gunstige maat qua verzendkosten. De balken zijn onderling eindeloos tegen elkaar aan te leggen, zodat je de maximale maat wat past (binnen of buiten) kunt benutten.

Wat doen ze met een evenwichtsbalk bij de olympische spelen?

Olympisch Turnen op de Evenwichtsbalk

Olympisch turnen op de evenwichtsbalk is een van de meest spannende sporten die je kunt zien. De atleten die deze technieken uitvoeren, moeten een perfecte balans hebben tussen kracht, lenigheid en coördinatie. De atleten moeten ook hun evenwicht bewaren, zelfs als ze de meest moeilijke technieken uitvoeren.

Loading...

De evenwichtsbalk is een van de meest populaire toestellen bij het turnen. De balk is 5 meter lang en 10,16 cm breed. De hoogte van de balk is 1,20 meter, maar kan worden versteld.

Olympisch turnen op de evenwichtsbalk vereist veel precisie en techniek. De atleten moeten oefeningen uitvoeren zoals spagaat, sisonne en roelfova. De technieken moeten perfect worden uitgevoerd, zonder dat er zichtbare evenwichtscorrecties met het lichaam worden gemaakt.

De sessie wordt afgesloten met een afsprong, waarbij het eveneens aankomt op de combinatie van techniek en stabiliteit. Als de atleet valt, wordt dit bestraft.

Olympisch turnen op de evenwichtsbalk is een van de meest spannende sporten om naar te kijken. De atleten moeten hun evenwicht bewaren, terwijl ze technieken uitvoeren die veel precisie en kracht vereisen. De sessie wordt afgesloten met een afsprong, waarbij het eveneens aankomt op de combinatie van techniek en stabiliteit.

Wat zijn speelgoed evenwichtsbalken?

Speelgoed Evenwichtsbalken: Fun voor het hele gezin!

Speelgoed evenwichtsbalken zijn een leuk en leerzaam speeltje voor kinderen van alle leeftijden. Ze helpen bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden, evenwicht en coördinatie. Evenwichtsbalken zijn ook een geweldige manier om de hele familie bij elkaar te brengen, want het is een leuke activiteit voor iedereen.

Hier zijn enkele voordelen van speelgoed evenwichtsbalken:

 • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, waaronder hout, staal en hardhout.
 • Ze zijn geschikt voor binnen en buiten, waardoor je ze kunt gebruiken in elk seizoen.
 • Ze zijn goedgekeurd voor openbaar gebruik, waardoor je ze kunt gebruiken op speelterreinen.
 • Ze worden geleverd met een certificaat en logboek.
 • Ze zijn gemakkelijk te monteren en te onderhouden.
 • Ze zijn betaalbaar en duurzaam.

Dus als je op zoek bent naar een leuke manier om de motoriek van je kinderen te verbeteren, dan zijn speelgoed evenwichtsbalken een geweldige optie. Ze zijn leuk, leerzaam en veilig, en bieden urenlang plezier voor het hele gezin!

Wat is een opvouwbare evenwichtsbalk?

Het is een Balk, maar niet zoals je denkt!

Turnen is een sport die veel verschillende apparaten gebruikt. Een evenwichtsbalk is er daar één van. Maar wat is het precies? Nou, een evenwichtsbalk is een balk die met behulp van poten op de grond staat. Het is een stuk langer dan een kast en heeft een dunne, lange plank.

Koop of Maak je eigen Turnbalk?

Je kunt een evenwichtsbalk kopen, maar je kunt er ook zelf een maken. Als je de tijd en de middelen hebt, is het zeker de moeite waard om het zelf te doen. Je kunt een balk maken met hout, staal of zelfs PVC-buizen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de balk stevig is en dat de poten stevig op de grond staan.

Waar op letten bij een Evenwichtsbalk voor Thuis?

Als je een evenwichtsbalk koopt, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Kijk bijvoorbeeld naar de lengte, breedte en dikte van de balk. Kijk ook naar de materialen waarvan de balk gemaakt is. Kijk ook naar de stevigheid van de poten en of deze stevig op de grond staan.

De Beste Turnbalken voor Thuis

Als je op zoek bent naar een evenwichtsbalk voor thuis, zijn er een aantal goede opties. Een van de beste opties is de Turnbalk van Beter Turnen. Deze balk is gemaakt van stevig hout en heeft een stevige basis. De balk is ook verkrijgbaar in verschillende lengtes, breedtes en diktes.

Conclusie

Een evenwichtsbalk is een turntoestel dat bij het damesturnen wordt gebruikt. Bij de balk is het de bedoeling zo moeilijk mogelijke acrobatische technieken uit te voeren zonder het evenwicht te verliezen. Niet alleen het van de balk vallen wordt bestraft, maar ook zichtbare evenwichtscorrecties met het lichaam.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.