Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

Drumlessen voor kinderen: 5 redenen waarom je ze niet mag missen

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Drummen is een van de meest populaire instrumenten om te spelen. Het leert je kind een hoop vaardigheden en het is een geweldige manier om hun creativiteit te stimuleren. Maar hoe begin je ermee?

Het is belangrijk om te weten dat kinderen vanaf 4 jaar oud beginnen met drumlessen. Dit betekent dat elke 4 jarige geschikt is om te beginnen met drummen. Het is belangrijk om hun motorische ontwikkeling te bekijken.

In dit artikel bespreek ik vanaf welke leeftijd je kind beginnen met drummen, waar je op moet letten, en waar je naartoe kunt gaan voor lessen.

Wat leert je kind van drummen

Elke maand een speel thema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Vanaf welke leeftijd kan je leren drummen?

Als ouder vraag je je misschien af vanaf welke leeftijd je kind kan beginnen met drummen. Over het algemeen geldt dat kinderen vanaf 4 jaar oud al kunnen beginnen met drumlessen. Dit betekent echter niet dat elke 4-jarige geschikt is om te beginnen met drummen. Het is belangrijk om te letten op de motorische ontwikkeling van je kind. Kan je kind al goed passen en vangen? Dan is de kans groot dat hij of zij ook klaar is om te beginnen met drummen.

Online drumlessen voor jonge kinderen

Er zijn veel online drumlessen beschikbaar die geschikt zijn voor jonge kinderen. Deze lessen zijn vaak gratis en kunnen thuis worden gevolgd. Het voordeel van online drumlessen is dat je kind op zijn of haar eigen tempo kan leren en oefenen. Ook oudere kinderen en volwassenen kunnen gebruik maken van deze lessen.

Drumcursus voor oudere kinderen en volwassenen

Als je kind wat ouder is, bijvoorbeeld 8 of 9 jaar, dan kan hij of zij beginnen met een drumcursus. Hierbij wordt er vaak gewerkt met een docent die je kind begeleidt bij het leren drummen. Een drumcursus kan ook geschikt zijn voor oudere kinderen en volwassenen die graag willen leren drummen.

Belangrijke dingen om op te letten

Als je kind begint met drummen, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een goede houding aan te nemen tijdens het drummen. Ook is het belangrijk om regelmatig te oefenen. Dit betekent niet dat je kind elke dag uren achter het drumstel (de beste voor kinderen hier beoordeeld) moet zitten. Een paar keer per week oefenen is vaak al voldoende.

Proefperiode en beoordelingen

Als je kind begint met drumlessen, is het belangrijk om te kijken of de lessen goed bevallen. Veel drumlessen bieden daarom een proefperiode aan. Hierbij kan je kind een aantal lessen volgen om te kijken of het drummen echt iets voor hem of haar is. Ook kan het nuttig zijn om beoordelingen van andere leerlingen te lezen voordat je besluit om een cursus of lessen te kopen.

Wat kan jouw kind leren van drummen?

Drummen is een geweldig instrument voor kinderen om te leren. Het kan hen helpen bij het ontwikkelen van verschillende vaardigheden en kan ook een leuke en creatieve uitlaatklep zijn. Hieronder vind je enkele belangrijke aspecten waarom drummen geschikt kan zijn voor jouw kind.

Drummen vereist een goede motoriek en coördinatie. Het spelen van een drumstel betekent dat je beide handen en voeten tegelijkertijd moet gebruiken. Dit kan een uitdaging zijn voor jongere kinderen, maar het kan hen helpen om hun motorische vaardigheden te verbeteren en hun coördinatie te ontwikkelen. Het kan ook helpen om de fijne motoriek te verbeteren, omdat het spelen van de drums vereist dat je je handen op een bepaalde manier beweegt.

Creativiteit en expressie

Drummen kan een geweldige manier zijn voor kinderen om hun creativiteit en expressie te uiten. Het stelt hen in staat om hun eigen ritmes en beats te creëren en zichzelf op een unieke manier uit te drukken. Het kan ook helpen om hun muzikale gave te ontwikkelen en hen te inspireren om nieuwe muziek te maken.

Concentratie en focus

Het spelen van een instrument vereist concentratie en focus. Drummen kan kinderen helpen om zich te concentreren op hun spel en zich te concentreren op het ritme en de timing. Dit kan hen helpen om hun aandachtsspanne te verbeteren en hun focus te ontwikkelen.

Zelfvertrouwen en discipline

Het leren van een instrument kan een geweldige manier zijn voor kinderen om hun zelfvertrouwen te vergroten en discipline te ontwikkelen. Het vereist toewijding en oefening om een instrument te leren bespelen en het kan een gevoel van voldoening geven wanneer je een nummer onder de knie hebt. Het kan ook helpen om kinderen te leren om te gaan met uitdagingen en om door te zetten, zelfs als iets moeilijk lijkt.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van drummen voor kinderen?

De belangrijkste voordelen van drummen voor kinderen zijn:

  • Het verbeteren van de motoriek en coördinatie
  • Het ontwikkelen van creativiteit en expressie
  • Het verbeteren van de concentratie en focus
  • Het vergroten van het zelfvertrouwen en de discipline

Groove en techniek: de belangrijkste aspecten van drummen voor kinderen

Een van de belangrijkste aspecten van drummen is het ontwikkelen van een goede groove. Groove is het ritme dat alles bij elkaar houdt en ervoor zorgt dat mensen willen dansen. Het is de basis van elke goede drumbeat en het is iets wat kinderen kunnen leren door te oefenen en te luisteren naar verschillende soorten muziek.

Als drummer moet je in staat zijn om een vast ritme te houden en tegelijkertijd creatief te zijn en je eigen draai te geven aan de beat. Dit betekent dat kinderen moeten leren om te gaan met timing en het spelen van verschillende soorten grooves.

Techniek: het verbeteren van je spel

Naast groove is techniek een ander belangrijk onderdeel van drummen. Techniek gaat over het verbeteren van je spel en het leren van nieuwe vaardigheden. Dit kan variëren van het leren van bepaalde rudiments tot het spelen van complexe fills en solo’s.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan techniek, omdat het je helpt om beter te worden en meer uitdagingen aan te gaan. Dit betekent dat kinderen moeten leren hoe ze hun handen en voeten moeten gebruiken om verschillende geluiden te maken en hoe ze hun lichaam moeten gebruiken om de drums te bespelen.

Het belang van drumlessen

Drumlessen zijn een geweldige manier voor kinderen om kennis te maken met drummen en om hun vaardigheden te verbeteren. Bij drumlessen krijgen kinderen de mogelijkheid om te leren van een ervaren drummer en om samen te spelen met andere kinderen.

Daarnaast is het belangrijk om thuis te oefenen en te spelen. Dit betekent dat je een plek moet hebben waar je kunt drummen en waar je de ruimte hebt om te spelen. Het kan ook helpen om samen te spelen met andere muzikanten en om te luisteren naar verschillende soorten muziek om inspiratie op te doen.

Drummen als een manier om jezelf te uiten

Naast het leren van groove en techniek, is drummen ook een geweldige manier voor kinderen om zichzelf te uiten. Het geeft kinderen de kans om hun creativiteit te uiten en om nieuwe geluiden en ritmes te ontdekken.

Drummen kan ook helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het opbouwen van zelfvertrouwen. Door samen te spelen met andere muzikanten en door op te treden voor publiek, kunnen kinderen leren om te gaan met stressvolle situaties en om hun emoties te uiten door middel van muziek.

Conclusie

Het is belangrijk om te weten dat je kind vanaf 4 jaar oud geschikt is om te beginnen met drummen. Het is een geweldig instrument om hen te helpen ontwikkelen van vaardigheden en een creatieve uitlaatklep.

Dus als je kind oud genoeg is en geduldig genoeg om te beginnen met drummen, is het een geweldig instrument om hen te helpen ontwikkelen van vaardigheden en een creatieve uitlaatklep.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.