Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

Bruder Cat 02445 / 02446 beoordeeld: Beste speelgoed graafmachine

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Is jouw kleine ook zo gek van graafmachines? De Bruder Cat zal dan gegarandeerd in de smaak vallen!

Het is een super stevige graafmachine die je ook goed kunt besturen om zand of steentjes op te graven.

Beste graafmachine: Bruder 02446 Cat Small Wheel Excavator

Hij krijgt maar liefst een 4.7 van 5 sterren uit meer dan 30 reviews en iedereen heeft het over de stevigheid, en het maakt een leuk cadeau, zo zegt een van de klanten:

Gekocht voor 4e verjaardag zoontje van een vriendin. Nog nooit een kind zo blij gezien met een speelgoed. Meteen mee naar het park geweest. Het ding is ongelooflijk sterk. Alles werkt, de complete zandbak is zo ongeveer verplaatst.

Overall beste speelgoed graafmachine
Bruder Cat 02445 / 02446
Product image
9.5
Toy score
Graven
4.9
Herspeelbaar
4.9
Duurzaamheid
4.4
Beste voor
  • Stevige constructie van de machine
  • Heel erg realistisch graafsysteem
Minder goed
  • Echt goed besturen is best moeilijk
  • Fragiele onderdelen op de graaf arm

Laten we snel kijken naar de specificaties:

Elke maand een speel thema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Specificaties

  • Kleur: Geel met zwart
  • Materiaal: Kunststof
  • Leeftijd: 3 tot 8 jaar
  • Schaal: 1:16
  • 4 wielen
  • mechanische graafarm

Wat is de Bruder Cat graafmachine?

Bruder is een Duits bedrijf en staan eigenlijk bekend om van zulk soort realistische graafmachines, bouw machines en tractoren als deze en ze hebben alle bekende merken gelicensed.

In dit geval Caterpillar, maar ze hebben geloof ik ook John Deere, een bekend tractor bedrijf en zo hebben ze heel veel leuke sets voor je kind om mee te spelen met bulldozers of kiepwagens en in dit geval een graafmachine.

Het is een graafmachine met 4 wielen en de arm kan buigen op 4 plekken.

De kraan van de graafmachine kan 360º draaien en je kan de kraanarm zelfs vergrendelen zodat hij in een positie blijft staan.

Verder heb je nog een handig schuifje onderaan de buis zitten waarmee je een deel van de arm kan vastzetten.

Hij kan dan nog steeds naar voren en naar achteren bewegen en graven maar hij gaat niet meer helemaal omhoog met de arm.

Zodra je hem weer open klikt kan je het onderste stuk van de arm ook weer mee bewegen dus dat geeft je wat meer bewegingsvrijheid doordat je hem vast kan zetten of los kan maken.

De machine is gemaakt van plastic maar ziet er heel stevig uit. Het bovenste deel kan 360 graden ronddraaien en hij klikt op zijn plaats in het midden.

Om dat gemakkelijker te maken zitten er twee pootjes aan beide zijkanten die naar beneden klikken en hem vastzetten op zijn plek, samen met de schuiver voorop die ook vastgezet kan worden.

Wat maakt de Bruder Cat graafmachine leuk?

Het is best wel een grote graafmachine, deze van Bruder.

Dit is het caterpillar model “CAT” en hij is best wel groter dan ik had verwacht toen ik hem kreeg en dat is juist ook wel leuk voor mijn zoon om mee te spelen.

Bruder 1 op 18 grote graafmachine

Hij is echt heel erg uitgebreid er zit best wel een stevige arm bij. Mijn zoon is nog wel jong maar kan hem nu bedienen met de hand door gewoon de arm te pakken en te bewegen en graven.

Dat kan hij dat al best wel goed snappen gelukkig, want ik zag op internet een paar videootjes van iemand die hem heel behendig met het hendeltje dat bovenop zit liet graven door hem op een bepaalde manier te manipuleren.

Dat zag er wel een beetje te moeilijk uit voor hem, dus ik maakte me wel een beetje zorgen of hij dit leuk zou gaan vinden.

Maar hij is wel echt helemaal gek van van alle graafmachines (2 jaar oud) dus hij heeft een grote graafmachine voor buiten en dat vindt hij het hartstikke leuk om op te rijden.

Zoiets als deze Bruder is natuurlijk veel handzamer en ook leuk om binnen af en toe mee te gaan spelen, hoewel die ook prima buiten kan.

Hij heeft hartstikke stevige wielen waarmee die door het zand kan rijden en het leuke aan het apparaat zijn al deze pneumatische buizen voor de arm.

Bruder Cat binnen met bouwblokken

Het is een aardig stevige constructie en elk deel van de arm beweegt afzonderlijk, dus hij kan heel hoog, hij kan ook een stuk lager en je kan de arm vastklikken zodat je er gemakkelijk mee kan rijden.

Ik weet dat ze altijd goed zijn gemaakt, stevig zijn, tegen een stootje kunnen, en echt wel heel erg levensecht zijn.

Graven in modder of zand is geen enkel punt, daar is deze Bruder machine speciaal voor gemaakt.

Jouw kind zal zich er enorm mee vermaken en dit voertuig van hoogwaardig kunststof kan wel een stootje hebben.

Bruder is al tientallen jaren een begrip op het gebied van graaf- en bouw machines, deze machine is volgens de fabrikant geschikt voor kinderen van 8 to 14 jaar, maar mijn zoon vond ze met 2 al helemaal geweldig.

Als je er eentje aan jongere kinderen geeft zou ik er wel altijd bij blijven, dat is gewoon het veiligste (is jouw kind een veel grotere wildebras dan de mijne?)

Er is iets magisch aan een levensechte graafmachine kunnen besturen denk ik, helemaal omdat ze bij ons in de (nieuwbouw) wijk letterlijk door de straat reden.

Het concept van de bestuurhendel bovenop de graafarm geeft je ook echt wel meer het gevoel dat je een krachtige machine aan het besturen bent.

Hem besturen zoals het bedoeld is met die hendel kan een kind van 2 natuurlijk nog niet, maar dat weerhoudt ze er niet van om gewoon de schep aan het uiteinde vast te pakken en lekker in het zand te ploeteren.

Ze zijn ook stevig genoeg gemaakt (met plastic vanuit de Duitse autoindustrie) om te zorgen dat ze tegen de stootjes van een jonger kind kunnen, en er zitten geen kleine onderdelen aan die er gemakkelijk af kunnen.

Mijn zoon heeft er niets aan kunnen slopen, hoewel het stangetje wat de schuif op zijn plek houdt en naar beneden kan doen wel stuk is gegaan.

Maar, in alle eerlijkheid…

Ik heb het zelf kapot gemaakt toen ik de schuif naar beneden wilde doen. En de tweede Cat in het plaatje had ik tweedehands van iemand die hetzelfde was overkomen, het is wel echt een ding dus :)

Kapotte-stang-voor-graafmachine-schuif

Bruder speelgoed, als je dit leest, los dat stangetje op en je hebt echt ‘S WERELDS BESTE levensechte graafmachine speelgoed!

He, ben benieuwd of dat stangetje ook bij de echte CAT’s als eerste stuk gaat…

De schuif kan gelukkig nog steeds gewoon naar beneden dus ik vergeef ze dit kleine detail wel, jij ook?

Voor deze prijs?

Ik vind deze wat praktischer dan die van ongeveer dezelfde uitvoering (ook een CAT) met rupsbanden, vooral omdat wij de graafmachine ook regelmatig binnen gebruiken (kijk hier ook eens voor leuk bouwmateriaal als alternatief voor zand).

Wielen zijn dan een stuk leuker om mee te rijden dan rupsbanden, die wellicht wat meer geschikt zijn voor buiten in de aarde of in het gras.

Maar ik vond dat de CAT met wielen prima in de zandbak en in het gras van de achtertuin kon rijden. Een perfecte speelkameraad voor binnen en buiten dus!

Conclusie

De Bruder Cat graafmachine is geweldig voor wat oudere kinderen om echt mee te graven. Voor kleine kinderen moeilijk om te gebruiken hoe hij bedoeld is, maar wat maakt dat uit?

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.