4 Beste Apple Watches Voor Tieners: Welke Koop Je Voor Je Kind?

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

De Apple Watch is en blijft nog steeds de populairste smartwatch onder tieners. Misschien wil je er graag een aanschaffen en wil je weten waar je allemaal op moet letten.

Apple heeft inmiddels 8 generaties Watches uitgebracht, en de Series 8 is het meest recente model. De Apple Watch SE is een goedkopere versie en is uit 2020.

De beste keuze is deze Apple Watch Series 7. Het is niet de nieuwste maar heeft alle belangrijke functies en apps voor een lagere prijs en is verkrijgbaar in 41 mm en 45 mm. Hoewel je meer geld uit kunt geven aan de Series 8 is dat voor je tiener helemaal niet nodig.

Ik snap dat dit een behoorlijke uitgave is en je wilt dat zowel jij als je kind er blij mee is! Lees hieronder onze koopgids om alles over deze smartwatches te begrijpen!

Beste Apple watches voor tieners | Welke koop je voor je kind?

Dit zijn de 4 beste Apple smartwatches in een snel overzicht, daarna zal ik er dieper op ingaan:

Beste overall voor tieners

AppleWatch Series 7

De Apple watch Series 7 is wat ons betreft dé beste smartwatch van dit moment, met natuurlijk een hogere maar toch nog goede prijs, die overigens in verhouding staat tot alles wat je krijgt.

Product image

Beste voor sportieve tieners

AppleWatch Nike+ Series 6

Er zijn diverse apps van Nike+, maar je kunt ook simpelweg kiezen voor de geweldige Apple Watch Nike+ Series 6 40mm, een speciale uitvoering met veel sportieve extra’s.

Product image

Beste budget

AppleWatch Series SE

Met goedkopere materialen en wat minder functies, zoals de ECG-functie en het Always-On-display. Gelukkig is Valdetectie wel aanwezig!

Product image

Beste Apple smartwatch vorige generatie

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Apple smartwatch koopgids

Een Apple smartwatch is niet alleen mooi maar heeft ook een heleboel (geweldige) functies.

Met een Apple watch kun je muziek afspelen op je telefoon, je Apple TV bedienen, commando’s geven aan Siri, info opvragen en data uitwisselen met de Gezondheid-app.

Ook kun je talloze apps downloaden, bijvoorbeeld als je je slaap wilt tracken of je sporthorloge wilt vervangen.

Voordat je tot het kopen van een Apple smartwatch voor je tiener overgaat is het goed om jezelf eerst de volgende vragen te stellen:

 • Waar gaat je kind de Apple smartwatch voor gebruiken? Wil je een ECG erbij hebben, voor als hij sport en wellicht wil je de Always On diplay functie hebben? Zo niet, dan kan je misschien voor de speciale ‘middenklasse Apple watch‘ gaan – de SE – gemaakt met wat goedkopere materialen en componenten en wat minder functies.
 • Welk formaat scherm zoek je? De Apple Watch is er in 40 mm en 44 mm (Series 4 t/m 6, SE): Inmiddels heb je ook een 41 mm of 45 mm scherm. Voor de kleinere tiener polsen is de 40 mm wellicht de beste keuze.
 • Voor welk materiaal ga je? Je kunt kiezen uit aluminium, roestvrij staal, titanium en keramiek, te combineren met verwisselbare horlogebandjes van nylon, leer en roestvrij staal.
 • Welke kleur past bij je kind? Er zijn meerdere kleuren beschikbaar, waaronder zilver, zwart, spacegrijs en goud.
 • Ga je voor een duurder of goedkoper model? De Apple Watch SE is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan de 7 Series smartwatches.
 • Zoek je een watch die ook compatibel is met Android? Misschien heeft je tiener nu een Samsung smartphone, maar wil hij toch liever geen Samsung smartwatch
 • Wil je een watch met NCF chip/lezer? Voor alle duidelijkheid: deze chip wordt gebruikt om informatie uit te wisselen met andere smartphones of een andere NFC-lezer, het vergemakkelijkt het versturen en ontvangen van foto’s en video’s. Apple toestellen zijn sinds 2017 voorzien van NFC chip. 
 • Zoek je een bepaald schermtype? Bijvoorbeeld Retina OLED.
 • Let ook op de processor voor snelle prestaties

Alle Apple smartwatch generaties

Dit zijn alvast de verschillende generaties die momenteel verkrijgbaar zijn met de belangrijkste nieuwe functies:

 • Apple Watch Series 3: oké, maar ouder design
 • Apple Watch Series 4: nieuw design en ECG-functie
 • Apple Watch Series 5: Always-On scherm en kompas
 • Apple Watch Series 6: bloedzuurstof, helderder scherm en snellere chip
 • Apple Watch Series 7: groter, helderder scherm en een digitaal toetsenbord voor berichtjes
 • Apple Watch Series SE: betaalbare uitvoering gebaseerd op Series 5, zonder ECG, bloed-zuurstof en Always-On

Features die een Apple watch kindvriendelijk maken

Tieners vinden een Apple watch natuurlijk gewoonweg ‘cool’, maar er zijn ook zeker functies die deze smartwatch nuttig maken voor kids.

Naast het plaatsen van noodoproepen of motiverende apps die bijdragen aan een betere gezondheid zijn er nog een paar andere foefjes die heel handig zijn voor jouw kroost.

Wat is Apple Watch Valdetectie?

Valdetectie bijvoorbeeld. Schakel deze in voor je – soms roekeloze – tiener!

Als Apple Watch SE of Series 4,5, of 6 (NIET de Apple Watch Series 3!) een harde val detecteert en signaleert dat je een minuut lang niet hebt bewogen, wordt automatisch het alarmnummer gebeld.

Let op: bij de Series 4 is dat alleen binnen Nederland, bij de anderen ook in het buitenland.

Een geweldige uitvinding voor tieners die alleen op pad gaan, vooral voor degenen die veel sporten; mountainbiken, wielrennen, klimmen, skaten, hardlopen enzovoort.

Hoe schakel je Apple Watch Valdetectie in?

Als je bij de configuratie van je Apple Watch of in de Gezondheid-app hebt ingevoerd dat je 55 jaar of ouder bent, is Valdetectie standaard ingeschakeld.

Je kunt de Valdetectie natuurlijk zelf inschakelen voor je kind:

 • open de Instellingen-app  op je Apple Watch
 • Kies voor ‘SOS’ > ‘Valdetectie’ en schakel ‘Valdetectie’ in.

Je kan het ook via de app regelen. Als je draagdetectie niet inschakelt of uitschakelt, wordt er niet automatisch een SOS melding verstuurd.

Zuurstofgehalte meten in je bloed met je Apple watch

Voor de jonge wetenschappers is deze functie in de Apple Watch ook een hele leuke: je zuurstofgehalte meten, je hartslag meten of een ECG maken.

Hoe cool om je lichaam beter te begrijpen en je gezondheid op deze manier te kunnen meten?

Bij een gezond persoon ligt het bloed zuurstofgehalte op 95% of hoger. Wanneer er een waarde onder dit niveau gemeten wordt, krijg je daar een waarschuwing van. 

De zuurstof-saturatiesensor meet de lichtrefelectie in je bloed: dit gebeurt d.m.v. vier sets met groene, rode en infrarode leds en de vier fotodioden op de kast van de Apple Watch. De waarde moet tussen de 70% en 100% zijn.

Als je slaapt, wordt het zuurstofgehalte zelfs af en toe op de achtergrond gemeten, maar je kunt altijd zelf een meting uitvoeren wanneer jij wilt. 

De Apple Watch ook waterdicht

Alle Series vanaf Apple Watch Series 3 (Series 4, Series 5, de SE en de Series 6) zijn tot 50 meter diep waterbestendig volgens de ISO-norm 22810:2010. Goed nieuws dus voor de waterratjes, die kunnen hun Apple watch gerust om houden!

Wat betekent de waterdruppel op de Apple Watch?

Het waterslot is ingeschakeld en het scherm reageert niet op aanrakingen. Pas als je aan de Digital Crown draait, kan je hem ontgrendelen. Het waterdruppelsymbool zie je alleen op Apple Watch Series 2 of nieuwer en op Apple Watch SE.

Apple watch connecten aan jouw telefoon

Nog een handige functie is het configureren en beheren van de Apple watch van jouw tiener aan jouw Ipone. Dat betekend dat jouw tiener die zelf dus niet nodig heeft om wel gebruik te kunnen maken van de smartwatch.

Met Family setup is het mogelijk om:

 • Met jou te bellen en berichten
 • Locatie met jou te delen
 • Schermtijd bepalen
 • Beperkingen instellen voor expliciet materiaal of aankopen
 • Schooltijden instellen (dus beperkte functies tijdens bepaalde uren)
 • Eeen noodoproep te plaatsen
 • Actieve minuten tracken (in plaats van calorieën)

Beste 4 Apple smartwatches voor tieners beoordeeld

Met dat alles in gedachten kunnen we nu de verschillende opties van Apple bekijken. Welke smartwatch is de beste voor jouw tiener?

Beste overall voor tieners

Apple Watch Series 7

Product image
9.0
Toy score
Batterijduur
3.9
Instellingen
4.8
Duurzaamheid
4.8
Beste voor
 • 2,5 keer helderder Retina scherm
 • gezinsconfiguratie (beheer de watch van je jonge kinderen, ook zonder iPhone)
 • Valdetectie
Minder goed
 • batterijduur ‘slechts’ 18 uur
 • prijzig

Vergelijkbaar design als de Series 4, Series 5 en Series 6, maar met nieuwe functies.

De Apple watch Series 7 is wat ons betreft dé beste smartwatch van dit moment, met natuurlijk een hogere maar toch nog goede prijs, die overigens in verhouding staat tot alles wat je krijgt.

Het zal zeker moeilijk zijn een nóg betere sidekick voor de iPhone te vinden!

Deze prachtige smartwatch heeft power en heel veel functies.

Allereerst heeft het een groot display van 45 mm, maar is ook verkrijgbaar in de 41 mm versie (ook prima grootte, kost een aantal tientjes minder).

Toch is de nieuwe Apple Watch nog steeds licht van gewicht en passen alle oudere Apple watches horlogebanden ook op deze. 

De nieuwe S6 dual-core processor zorgt voor supersnelle prestaties. Het horloge heeft een always on Retina-display, net als zijn voorganger – de 6 Series – al had, maar deze is buiten nu ook 2,5 keer zo helder. Je hoeft niet eerst je pols precies goed te draaien om het scherm aan te laten springen.

Als je een app downloadt op je iPhone die geschikt is voor je watch, wordt deze – lees: als je daar voor kiest – daar automatisch ook gedownload.

WatchOS 7 maakt goed gebruik van de extra ruimte, met meer gedetailleerde meldingen en nieuwe watch faces (wijzerplaten) met meer zogeheten ‘complicaties’. Dit zijn kleine widgets en shortcuts naar apps die je in je watch face kunt verwerken.

Bovendien maken de knoppen de interactie met de Apple Watch Series 7 ook eenvoudiger.

Apple neemt de leiding over met de beste fitnesstrainers in hun trainingsbibliotheek. De update van het WatchOS 7 heeft Functional Strength Training, Core Training, Dance en Cool Down activity tracking toegevoegd.

Ook kun je slaapdoelen stellen en heb je de altijd o zo belangrijke ECG-app met optische hartslagsensor en hartslagmeter. 

Overall beste Apple smartwatch- Apple Watch Series 6 blood oxygen

Er zijn coole nieuw bandjes voor de Series 7 als de Solo Loop, een elastisch bandje zonder sluiting, in 7 kleuren, of het gevlochten bandje zonder sluiting en een lederen bandje met ribbels. 

Ook is dit model voorzien van NFC connectiviteit, 5GHz Wi-Fi en een U1-chip voor Ultra Wideband.

Het is alsof de toekomst is gearriveerd.

Series 7 in het kort (wat maakt deze zo goed?)

 • nieuwe kleuren (blauw en rood aluminium), bij de Nike-versie kun je zoals gebruikelijk weer kiezen voor zilver en spacegrijs.
 • bloedzuurstofmeter
 • 2,5 keer helderder Retina scherm
 • nieuwe bandjes
 • gezinsconfiguratie (beheer de watch van je jonge kinderen, ook zonder iPhone)
 • snelle S6-processor
 • geen stroomadapter meegeleverd wel magnetische lader met USB-aansluiting
 • WatchOS 7 
 • features ook voor senioren gezinsleden: XL-wijzerplaat en Valdetectie (ook voor sporters van belang)
 • 100% opladen in 1,5 uur
 • always-on hoogtemeter
 • ook met je pols omlaag kun je nu bedienen

Voordelen

 • sleep tracking 
 • bloedzuurstofgehalte meter 
 • hartslag meter
 • laadt sneller op dan voorgaande modellen
 • Retina-display is nóg helderder 
 • Valdetectie
 • automatisch bellen van nooddiensten ook in buitenland
 • kompas
 • de Apple Watch 7 werkt ook met de iPhone SE

Nadelen

 • batterijduur ‘slechts’ 18 uur
 • prijzig

Kenmerken

 • diameter: 41 mm of 45 mm (geen 42 mm)
 • besturingssysteem: WatchOS
 • waterbestendig tot 50 meter
 • NFC connectiviteit: Ja
 • schermtype: Retina OLED
 • compatibel met: iOS (en Android)
 • S6 dual-core processor (wel 20% sneller!)
 • materiaal: aluminium (Nederland, België) 
 • ingebouwde GPS
 • oudercontrole
Beste voor sportieve tieners

Apple Watch Nike+ Series 6

Product image
8.6
Toy score
Batterijduur
3.9
Instellingen
4.1
Duurzaamheid
4.9
Beste voor
 • sleep tracking
 • Nike Run Club App
 • Optische hartslag sensor
Minder goed
 • Batterijduur slechts 18 uur
 • Nog steeds erg prijzig

Nike+ is een dienst van Nike waarmee je sportprestaties kunt meten en vastleggen.

Er zijn diverse apps van Nike+, maar je kunt ook simpelweg kiezen voor de geweldige Apple Watch Nike+ Series 6 40mm, een speciale uitvoering met veel sportieve extra’s.

Het samenwerkingsverband van Apple Watch en Nike+ is het resultaat van een sportieve super smartwatch. Zij ontwikkelden ook al eerder de eerste schoensensoren voor de iPod.

Je wilt voor je tiener dus een sportievere (en nòg duurdere) uitvoering van de 6 Series?

Deze geweldige watch is verkrijgbaar in aluminium, maar je kan ook voor een klassieker uiterlijk kiezen; met een roestvrijstalen horlogekast en een leren bandje. 

Technisch gezien is hij identiek aan de normale Series 6 (en de SE Nike+ ook aan de normale SE!), maar heeft een speciaal bandje en een paar extra NIKE wijzerplaten en de Nike Run Club-app, die je overigens ook op de reguliere modellen kan installeren.

Hij is wel duurder dan de reguliere Series 6 smartwatches.

De betaalbaardere Apple Watch SE in Nike-uitvoering is de 40 mm Nike+ SE of de 44 mm Nike+ SE.

Mijn advies is in ieder geval minstens voor de Nike+ Series 4 of 5 te kiezen, omdat deze buiten een nieuwer design, ook meer opslagruimte hebben.

Het opvallende horlogebandje met gaatjes is kenmerkend voor de Nike+, of je kiest een übercool geweven sportbandje met reflecterende vezels zodat je tiener goed zichtbaar is tijdens het hardlopen in het donker.

Beste sportieve Apple smartwatch- Apple Watch Nike+ Series 6 bracelet

Je kunt kiezen uit 40 mm of 44 mm formaat en hem ook gebruiken voor Apple’s nieuwe sportdienst Fitness+.

Er zit natuurlijk – heel belangrijk – Valdetectie in – net als bij de reguliere Series 6, zodat er een noodoproep uit gaat op het moment dat je na een val niet meer beweegt.

Met de Nike+ Run Club-app kun je hardlopen, met support vanuit de Run community. De Nike+ Run Club-coach, altijd een topatleet, geeft je audiobegeleiding!

Nike heeft op Apple Music speciale afspeellijsten die geschikt zijn voor hardlopers, elke training een eigen soundtrack dus. 

Voordelen

 • sleep tracking 
 • bloedzuurstofgehaltemeter 
 • hartslag meter
 • optische hartslag sensor
 • laadt sneller op dan voorgaande modellen
 • Retina-display is nóg helderder 
 • Valdetectie
 • automatisch bellen van nooddiensten ook in buitenland
 • kompas
 • de Apple Watch 6 werkt ook met de iPhone SE

Nadelen

 • batterijduur ‘slechts’ 18 uur
 • erg prijzig
 • modellen in staal (4G) en titanium (4G) alleen in beperkt aantal landen

Kenmerken

 • diameter: 40 mm of 44 mm
 • besturingssysteem: WatchOS
 • waterbestendig tot 50 meter
 • NFC: Ja
 • schermtype: Retina oled
 • compatibel met: iOS (en Android)
 • S6 dual-core processor (wel 20% sneller!)
 • atmeriaal: aluminium (Nederland, België) 
 • ingebouwde GPS
 • oudercontrole
 • slimmer trainen met Nike door extra gegevens over je hardloopprestaties
 • Run Community Support
Beste budget

Apple Watch Series SE

Product image
7.5
Toy score
Batterijduur
3.9
Instellingen
3.6
Duurzaamheid
3.8
Beste voor
 • Optische hartslagsensor
 • Valdetectie
 • Dunner dan de vorige SE modellen
Minder goed
 • Batterijduur 18 uur
 • Geen oplaadadapter meegeleverd

Naast het Apple topmodel kun je al een aantal jaren kiezen voor een goedkopere uitvoering; de Apple Watch Series SE – deze hier is roségoudkleurig.

Voorheen waren deze modellen gebaseerd op voorgangers, maar vanaf nu heeft Apple de eerste, en een beter speciaal middenklasse model van de Apple Watch, gemaakt net als van de telefoon.

Met goedkopere materialen en wat minder functies, zoals de ECG-functie en het Always-On-display. Gelukkig is Valdetectie wel aanwezig!

De Apple Watch SE heeft een S5-chip. Dit model heeft ook het kompas, die je al kent van de Apple Watch Series 4 en Series 5. Helaas geen Spotify zonder iPhone erbij, wifi of bluetooth met deze smartphone.

Geen Force Touch meer, de drukgevoelige techniek in het scherm. Als je nu extra opties wilt zien moet je je vinger iets langer op het scherm houden. Een aantal Force Touch-acties zijn nu ook vervangen door menu-opties. 

Maar waarom dan? ‘Gewoon’ omdat het weglaten van Force Touch staat voor een dunnere behuizing.

Je kiest met de SE uit tientallen work‑outs, en houd al je bewegings- en trainingsdoelen (hardlopen) precies bij. De Slaap-app helpt je om beter te slapen, je kan bellen, berichten versturen en muziek luisteren, direct vanaf je pols. 

Gebruik hem voor activiteiten in ondiep water zoals zwemmen, maar niet voor duiken of waterskiën. Wanneer je een zwemwork-out start, vergrendelt de watch het scherm automatisch met het waterslot. Eenmaal uit het water, draai je aan de Digital Crown om het scherm te ontgrendelen en eventueel wat water eruit te verwijderen. 

De SE is qua techniek grotendeels gebaseerd op de Series 5 dus mocht je twijfelen dan zou je de aanschaf van één van beide kunnen overwegen.

Voordelen

 • kompas
 • hartslag meter
 • optische hartslagsensor
 • Valdetectie
 • automatisch bellen van nooddiensten ook in buitenland
 • dunner dan de vorige SE modellen
 • always-on hoogtemeter
 • muziek afspelen zonder smartphone
 • prima prijs

Nadelen

 • batterijduur 18 uur
 • geen oplaadadapter meegeleverd
 • geen Force Touch meer
 • geen spotify zonder iPhone erbij, wifi of Bluetooth

Kenmerken

 • diameter: 40 mm of 44 mm
 • besturingssysteem: iOS
 • waterbestendig tot 50 meter
 • NFC: ja
 • schermtype: Retina oled
 • S5 SiP met 64‑bits dual‑coreprocessor, W3 Wireless Chip
 • compatibel met: iOS (en Android)
 • ingebouwde GPS
 • oudercontrole
Beste Apple smartwatch vorige generatie

Apple Watch Series 5

Product image
7.9
Toy score
Batterijduur
3.9
Instellingen
3.9
Duurzaamheid
4.1
Beste voor
 • Kompas (ook sterren kijken met app!)
 • Optische hartslagsensor
 • Goedkoper oud model maar toch veel functies
Minder goed
 • Batterijduur 18 uur
 • Ondersteund geen nieuwere apps meer

De Apple Watch Series 5 is ook verkrijgbaar 40 mm of 44 mm, in de kleuren zilver of spacegrijs. Het is de smartwatch die Apple in 2019 is uitbracht; de beste niet nieuwste Apple smartwatch.

Hij lijkt op de vorige, maar dit model heeft diverse kleine verbeteringen, vergeleken met de 4 Series, waaronder een Always-On display en een ingebouwd kompas. 

Als je niet op het scherm kijkt wordt de helderheid gedimd. Zodra je je pols draait, gaat het scherm weer op volledige helderheid.

De prestaties van het horloge zelf ten opzichte van de Series 4 zijn niet verbeterd.

Nieuw bij de Series 5 was dat je zelf een combinatie kan maken van horlogekast en bandje – jippie! –  dankzij Apple Watch Studio. Ook twee keer zoveel opslag voor muziek, foto’s en dergelijke: 32GB.

De batterijduur is 18 uur, net als de Apple Watch Series 6 overigens.

De vernieuwde 64-bit S5-chip, helpt het always on-scherm en de sensoren voor het kompas. Het ingebouwde kompas laat je altijd zien waar het noorden is.

Er is hiervoor ook een nieuwe Kompas-app geïntroduceerd, die geavanceerder is dan de iPhone-versie. 

Veel nieuwe functies hebben te maken met watchOS 6 en dat betekent dat ze vaak ook beschikbaar komen op de eerdere modellen van de Apple Watch.

Denk daarbij aan de App Store of de Geluid-app, waarmee je omgevingsgeluid kunt meten.

Voor vrouwen is er nu de Cyclus-app, die blijkbaar fijn werkt; je weet precies zo wanneer de vervelende dagen eraan komen en je leert hoe je het beste met ‘die dagen’ om kan gaan.

De Digital Crown – een soort ‘home’ button – die tikjes geeft als je eraan draait, heeft Apple bij de Series 5 gehandhaafd.

Ook heeft de Digital Crown nog steeds een plat vlak voor het meten van ECG’s. Toch blijft er nog wel te wensen over, ik mis bijvoorbeeld de standaard slaapfunctie. 

De Series 4 kreeg voor het eerst een edge-to-edge display met afgeronde hoeken en een relatief groter scherm. De Series 5 heeft dezelfde display. 

Naast aluminium kun je ook kiezen voor titanium, wit keramiek en RVS. Daarnaast zijn er speciale edities van de Apple Series 5 smartwatches voor Nike+ en Hermes.

Straks meer over de betreffende over-the-top – Series 6 -Hermès editie; dus, keep on reading!

Apple Watch Series 5-bandjes zijn er in diverse kleuren en stijlen. De Sport Loops zijn voortaan tweekleurig en ze hebben een fel accent aan de binnenkant.

Tip: Geef je oudere Apple Watch een coole nieuwe look, want ze passen gewoon. 

De Apple Watch-modellen met 4G konden altijd al nooddiensten bellen. In de Series 5 is dit ook internationaal mogelijk, handig als je in het buitenland bent. De functie werkt ook bij de Valdetectie.

Vind je de Series 5 nog steeds iets te prijzig, dan kun je ook kiezen voor de vorige generatie Series 4. Die is ook voorzien van het edge-to-edge display en is technisch gezien nog up-to-date.

Of je kiest misschien liever voor de Apple Watch SE, die technisch gezien gebaseerd is op de Series 5, maar enkele geavanceerde functies mist.

Voordelen

 • kompas (ook sterren kijken met app!)
 • 5e generatie Apple Watch
 • vernieuwde 64-bit S5-chip
 • hartslagmeter
 • optische hartslagsensor
 • valdetectie
 • automatisch bellen van nooddiensten ook in buitenland
 • always-on scherm
 • muziek afspelen zonder smartphone

Nadelen

 • batterijduur 18 uur
 • in Nederland en België alleen in aluminium en zonder 4G
 • geen slaapfunctie

Kenmerken

 • diameter: 40mm of 44mm V
 • besturingssysteem: watchOS 6 V
 • waterbestendig tot 50 meter
 • NFC: ja
 • compatibel met: iOS (en Android)
 • schermtype: LTPO OLED
 • ingebouwde GPS
 • oudercontrole

En de Apple Watch Series 4?

Dan werpen we vervolgens nog even een snelle blik op de Apple Watch Series 4 uit 2018.

Er zit een groter scherm in en meer dan tien andere verbeteringen ten opzichte van eerdere modellen. De Series 4 is echter niet meer bij Apple zelf verkrijgbaar, maar toch zal dit model nog jarenlang updates krijgen.

Belangrijkste kenmerken

 • 40 mm en 44 mm
 • randloos en groter scherm dan de 3 Apple Watch
 • in spacegrijs, zilver en goud
 • 64-bit S4-processor
 • Bluetooth 5 
 • verbeterde microfoon vergeleken met de 3 Apple Watch
 • batterijduur 18 uur
 • Valdetectie
 • automatisch bellen van nooddiensten in NL, maar niet in buitenland
 • ECG functie
 • waterbestendig tot 50 meter
 • oudercontrole voor jonge kinderen
 • ingebouwde GPS

Mijn advies: koop toch liever een Series 5, voor een paar tientjes meer…

Superdeluxe Apple smartwatch: Apple Watch Hermès

Gewoon een leuk weetje: dit is een Superdeluxe Apple Watch, die (hoogstwaarschijnlijk) veel te duur en een ’tikkeltje’ overdreven is om te kopen voor jouw tiener!

Toch leuk om even aandacht aan dit model te besteden.

Als je het merk kent, weet je ook dat je voor de prijs van bijvoorbeeld een Hermès tas, je al een behoorlijke auto kunt kopen :)

Toch heeft Hermès sinds 2015 elk jaar een nieuwe collectie van de Apple Watch uitgebracht.

Je betaalt voor het goedkoopste horlogebandje ongeveer net zoveel als voor een Apple Watch Series SE, en voor het horloge zelf kan je rekenen op € 1300+.

Er zijn diverse uitvoeringen van de Apple Watch Hermès, waarbij het verschil zit in enkele of dubbele horlogebandjes: de Single Tour en de Double Tour.

De extra’s zitten ‘m in de wijzerplaten en de speciale horlogebandjes. 

De bandjes worden sinds najaar 2020 ook bij deze watch zonder stroomadapter geleverd en je krijgt op de Apple Watch Hermès geen extra functies ten opzichte van de normale Apple Watch-modellen. 

Apple Watch 5 vs Garmin Venu vs Samsung Galaxy Watch

De Apple 5 blijft zeker de duurste onder deze 3, maar is ie ook beter?

De overeenkomsten:

 • waterproof
 • Fitness Tracking
 • hartslagmeter
 • Bluetooth
 • touchscreen display

De verschillen:

Terwijl de Samsung alleen in zwart verkrijgbaar is, zijn de Apple 5 en Garmin Venu er in meerdere kleuren.

De Apple 5 onderscheidt zich van de anderen in zijn rechthoekig model, zijn LTPO OLED display en heeft een speaker.

De Samsung en Garmin watch hebben daarentegen een ronde vorm, een AMOLED scherm en geen speaker.

De Apple 5 watch heeft een intern geheugen van 32 GB dual core, de Samsung watch 4 GB dual core, en de Garmin Venu heeft geen intern geheugen.

Apple is hier toch weer de betere, met alle uitgebreide features.

Conclusie

Apple is en blijft favoriet bij jong en oud, en al koop je niet de allernieuwste Apple smartwatch voor je kind, dan kan je altijd nog voor een ouder model, of voor de SE gaan.

Welke Apple Watch voor jou tiener geschikt is? Ik weet zeker dat je nu de juiste keuze voor je kind zal maken!

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.