Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

AirBlock: Wat is het en waar gebruik je het voor?

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Een AirBlock is een opblaasbaar luchtkussen, meestal gemaakt van dik vinyl of rubber, dat wordt gebruikt om een veilige en stabiele ondergrond te creëren voor gymnastiek en andere atletische activiteiten. Het ziet eruit als een miniversie van de grotere AirTracks die vaak in sportscholen worden gebruikt, maar biedt dezelfde eigenschappen. Dit type product is vooral ontworpen voor gemakkelijk vervoer en opslag, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor wie ruimtegebrek heeft of een kleiner toestel nodig heeft voor zijn sportactiviteit

Wat is een airblock

Opgeblazen heeft een AirBlock een zacht en veerkrachtig oppervlak waarmee sporters met vertrouwen sprongen, salto’s, tuimelingen en meer kunnen uitvoeren. Het luchtkussen helpt de impact van de landing te absorberen, beschermt de gewrichten van de gebruiker tegen letsel en vermindert de vermoeidheid. Bovendien kan het lichtgewicht ontwerp zo nodig gemakkelijk worden verplaatst

De constructie van een AirBlock bestaat uit verschillende lagen om in opgeblazen toestand zijn vorm te behouden. Eerst is er een sterke buitenlaag die doorboringen of scheuren voorkomt; vervolgens is er een stoffen binnenlaag die extra steun geeft; dan zijn er twee binnenlagen – de ene gevuld met schuimstroken die extra demping geven, terwijl de andere vormvast is. Al deze afzonderlijke lagen komen samen om een duurzaam en betrouwbaar stuk sportuitrusting te vormen dat perfect is voor zowel binnen- als buitengebruik

Samengevat is een AirBlock een kleinere versie van de populaire AirTrack voor gymnastiek en andere sportieve activiteiten. Het kleine formaat maakt het ideaal voor gebruikers die niet veel ruimte beschikbaar hebben, maar toch veilig hun sport willen beoefenen zonder risico op letsel of vermoeidheid. Dankzij de meerlaagse constructie blijft hij comfortabel en toch stevig wanneer hij is opgeblazen, wat gebruikers gemoedsrust geeft tijdens hun oefenroutine.

Elke maand een speel thema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

De perfecte oplossing voor je avontuur

Met de AirBlock kun je je avontuurlijke zijde verkennen. Je kunt springen, glijden, rollen, balanceren en nog veel meer. Het is een geweldige manier om je coördinatie te verbeteren, je kracht en flexibiliteit te vergroten en je uithoudingsvermogen te verbeteren.

Geen excuses meer

Dus als je op zoek bent naar een manier om je thuis een beetje meer avontuur te geven, dan is de AirBlock precies wat je nodig hebt. Geen excuses meer om niet te sporten, want met de AirBlock kun je je fitheid verbeteren terwijl je plezier hebt.

Trainen met de AirBlock

Met de AirBlock kun je salto’s maken uit stand of gebruiken voor een extra hoge afzet voor bijvoorbeeld radslag en spagaatsprongen. Verhoog je AirFloor met de AirBlock. Met behulp van een klittenband systeem plak je de AirBlock stevig vast op jouw AirFloor omdat die is voorzien van stevig klittenband rondom.

Gebruik de AirBlock als los product

De AirBlock is ook te gebruiken als los product voor het aanleren van salto’s, vrije radslag, spagaatsprongen en rechtstandige sprongen. Het is snel en eenvoudig op te blazen met de voetpomp in slechts 1 minuut!

Hoe groot is een airblock?

  • 60×100 cm, 20cm hoog.
  • 3 kg (stevig duurzaam materiaal)
  • Opgerold formaat: 100x15x15cm

Verschillen

Airblock Vs Airtrack

De AirBlock is de perfecte oplossing als je op zoek bent naar een stukje thuisgym. Het is licht genoeg om mee te nemen, stevig genoeg om op te staan en heeft extra hoogte voor meer luchttijd. Je kunt het gebruiken als een los object, maar het is ook perfect te combineren met de AirFloor of AirBoard.

De AirTrack daarentegen is de ultieme oplossing als je op zoek bent naar een professionele trainingservaring. Het is groot genoeg voor een trainer om op te staan om atleten te helpen, heeft een lange levensduur en komt met een gratis blower. Bovendien is het eenvoudig op te bergen als je het opgerold en leeggezogen hebt. Kortom, de AirTrack is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een professionele trainingservaring.

Conclusie

Het AirBlock is een opblaasbaar sportartikel dat je thuis kunt gebruiken om salto’s uit stand te maken of als extra hoge afzet voor bijvoorbeeld radslag en spagaatsprongen. Met het bijgeleverde klittenband systeem plak je de AirBlock stevig vast op je AirFloor. Maar je kunt het ook los gebruiken voor het aanleren van salto’s, vrije radslag, spagaatsprongen en recht.

Als je op zoek bent naar een leuke manier om thuis te trainen, is een AirBlock een geweldige optie.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.